Wat gebeurt er als het plebs geen brood meer kan betalen en de circussen niet zo vermakelijk zijn? Niets goeds. Daarom zijn de kosten van levensonderhoud het grootste probleem, volgens het Global Risks Report van het World Economic Forum – een jaarlijkse enquête onder 1200 professionals uit de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld, schrijft Tyler Durden.

Volgens de peiling zal er de komende jaren (of maanden?) weinig respijt zijn van “energie-inflatie, voedsel- en veiligheidscrises”.

Op korte termijn zegt bijna 70% van de ondervraagden dat instabiele economieën en diverse “schokken” in het verschiet liggen, terwijl ongeveer 20% van de ondervraagden zegt te vrezen voor “catastrofale gevolgen” in de komende 10 jaar, aldus Bloomberg.

“Zeer weinig leiders van de huidige generatie hebben dit soort traditionele risico’s rond voedsel en energie meegemaakt, terwijl ze tegelijkertijd vechten tegen wat er op ons afkomt in termen van schulden, wat er op ons afkomt in termen van klimaat,” zei Saadia Zahidi, directeur van het WEF, die waarschuwde dat de wereld mogelijk in een “vicieuze cirkel” terechtkomt.

“We zullen een soort nieuw soort leiderschap nodig hebben dat veel wendbaarder is,” zei ze tegen Bloomberg Television.

Volgende week vindt de jaarlijkse WEF-conferentie plaats in Davos, Zwitserland, waar de mondiale elite rond de tafel gaat zitten om te bespreken hoe ze ons leven het beste kan besturen.

De bijeenkomst begint op een moment dat de inflatie in veel geavanceerde economieën vier decennia hoog is en de rente veel hoger is dan iemand twaalf maanden geleden voorspelde.

Het rapport roept op tot wereldwijde samenwerking, en waarschuwt dat als regeringen de huidige crisis verkeerd aanpakken, zij “maatschappelijke onrust op een ongekend niveau dreigen te creëren, omdat investeringen in gezondheid, onderwijs en economische ontwikkeling verdwijnen, waardoor de sociale cohesie verder wordt aangetast”.

Verhogingen van de militaire uitgaven kunnen de steun aan kwetsbare gezinnen verminderen, waardoor sommige landen in een “permanente staat van crisis” blijven en de dringende noodzaak om de klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit aan te pakken wordt vertraagd. – Bloomberg

Het ergste scenario, aldus het rapport, is het risico van “geo-economische oorlogvoering” – waarbij geopolitieke rivaliteit de economische spanningen waarschijnlijk zal doen toenemen, waardoor de risico’s op zowel korte als lange termijn nog groter worden.

  Wat staat ons te wachten? De voedingsindustrie luidt de noodklok - hongersnood vanaf 2023 

“In deze toch al giftige mix van bekende en toenemende mondiale risico’s kan een nieuwe schokkende gebeurtenis, van een nieuw militair conflict tot een nieuw virus, onbeheersbaar worden,” aldus Zahidi. “Klimaat en menselijke ontwikkeling moeten daarom centraal staan in de zorgen van wereldleiders om de veerkracht tegen toekomstige schokken te vergroten.”

Bovendien waarschuwde het rapport dat de interactie van een “cluster van risico’s” een cascade van toekomstige problemen kan veroorzaken in een “polycrisis”, zoals “resource rivalry” waarbij landen concurreren om natuurlijke hulpbronnen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Een lezing door Ernst Wolff – De destructieve logica achter de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS verliezen controle over wereldfinanciën door conflict in Oekraïne – Europa is Ruslands belangrijkste frontlinie – Franse expert
Volgend artikelRussische strijdkrachten winnen aan kracht in Donbas na bevrijding van Soledar (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

  • Wij hebben de laatste vijftig jaar nog nooit zo een stabiel weer gehad en het klimaat pas zich geheel aan wij kunnen dat nu al zien droogte en vervolgens nat weer daar moete wij blij mee zijn voor onze planten groei en ons voedsel, dus laat jullie wederom voor de gek houden, wat wij wel moeten doen is zorgen dat elk volk in zijn eigenland moet blijven zodat wij niet verder moeten gaan met bouw van huizen en wegen zodat onze boeren ons kunnen blijven voorzien van voedsel en dat geeft meteen ook je vrijheid weer en stoppen met ons gas te verkopen en geen dieren meer laten exploderen voor het buitenland en het vee weer naar buiten voor ons klimaat.

 1. “Zeer weinig leiders van de huidige generatie hebben dit soort traditionele risico’s rond voedsel en energie meegemaakt, terwijl ze tegelijkertijd vechten tegen wat er op ons afkomt in termen van schulden, wat er op ons afkomt in termen van klimaat,” zei Saadia Zahidi, directeur van het WEF, die waarschuwde dat de wereld mogelijk in een “vicieuze cirkel” terechtkomt.”

  Zij creëren dit allemaal en nu praten ze erover alsof het ons overkomt. Ze zijn zichzelf aan het installeren als machthebbers. En die Bloomberg waar ze mee praten… dat is hun fucking huiskrant. Bloomberg is één van hen. Wat een smerig, incestueus groepje psychopaten. En ze douwen gewoon door. Ze moeten wel nu ze deze weg zijn ingeslagen. Het punt van terugkeer is in hun ogen al geweest, zet U maar schrap want ze gaan ‘all the way’. Nederland is prototype land, wij zijn de rattenvanger van hamelen. Iedereen moet ons wereldwijd nadoen en volgen. Daarom noemt onze politiek ons al 30jr een gidsland. Ik ben heel benieuwd wat ons komend jaar te wachten staat, maar ik vermoed een combinatie van overheidstereur die uitkomt op een noodzaak om de CBDC’s in te voeren.

  • Die CBDC wereldwijd als gevolg van een nieuwe fake crisis – klimaat, virus of iets anders – zit er dik in. Hoe anders kunnen ze het volk nog in bedwang houden als de maatschappijen instorten?

   En wat bedoelen ze met een nieuw soort van leiderschap? Wereldregering? Ze bereiden de anti-christ voor.

 2. ´Het onderstaande artikel is een vertaling van 100 reasons to #stopthetreaty, #stoptheamentment, #exitthewho – van James Roguski. Het kwam binnen als een bom – en we hebben het direct vertaald. Het is een lang artikel, maar superbelangrijk. Wie zich zorgen maakt over de Pandemie-wet, het kan helaas nog veel erger.´

  https://stichtingvaccinvrij.nl/wereldwijde-machtsovername-is-gaande-waarom-het-tijd-wordt-om-de-who-te-verlaten/

  ´Dit artikel verscheen eerder in ‘De Andere Krant’. De WHO is bezig met een machtsgreep die verloopt via nieuwe gezondheidsrichtlijnen die voor de hele wereld gaan gelden en niet het beste met de burger voorhebben.´

  https://stichtingvaccinvrij.nl/who-wil-mensenrechten-en-vrijheden-schrappen/

  • Onderminister van Huisvesting & ruimtelijke ordening tijdens de regering van George H.W. Bush (1924 – 2018) Catherine Austin Fitts (1950) manifesteert zich de laatste jaren als een opposant tegen de NWO-maatregelen, die in een adembenemend versneld tempo over de mensheid worden uitgerold. Zij is m.i. rijkelijk laat en vreest zij het Laatste Oordeel?

 3. Wat een smerige hypocriete bende.
  Eerst trappen ze zelf werkelijk alle fundamenten van onze samenleving onderuit en nu komen ze
  met risico analyses over wat er allemaal op ons af gaat komen.
  En de oplossingen leiden ons regelrecht in een Satanische NWO.

  • De ‘zwarte’ paus is in het geheim de minister president van de wereld. De witte paus is zijn praatpop, zijn fallguy, een afleiding, een fake front die de plannen van de cabal in sociaal wenselijke woorden uitspreekt.

  • De Paus heeft altijd twee petten op: een wereldlijke en een geestelijke en dat was al zo voordat het Romeinse rijk zich vermomde als de Rooms Katholieke kerk in de tijd van de keizers.
   Feit is dat elke Paus de door de senators (de ‘kardinalen’) gekozen VERMOMDE Romeinse keizer is en alle wereldleiders komen hem opzoeken omdat ze weten hoeveel macht hij heeft.
   De Vaticaanse bank controleert ALLE banken ter wereld en GELD is MACHT.

   • Jezuïet & vrijmetselaar Jozef Stalin (1878 – 1953) heeft zich ooit afgevraagd: ‘hoeveel divisies heeft de paus?’ of was deze opmerking voor de bekende bühne?

 4. de “elite is bezorgd” om de catastrofale uitkomsten , die hebben ze zelf gecreëerd , ze zijn eerder bezorgd dat hun droomleven begint te tanen , hun macht en rijkdom begint af te brokkelen , dààr zijn ze bezorgt om …iedereen inspuiten = geen probleem, iedereen onder de knoet houden= ook geen probleem , iedereen wetten opleggen= ook geen probleem , maar als men iedereen te eten wil geven , ho maar , da, zijn ze ineens bezorgd ?? logistieke ramp ?nu willen ze “hun bezorgdheid ” op onze nek draaien…altijd een ander zijn schuld, dat verhaal kennen we ondertussen wel…jullie dagen van tirannie en uitbuiting zijn geteld beste klootzakken, tijden veranderen , en het volk heeft het wel gehad met jullie…wie denken jullie eigenlijk te zijn? goden ? laat me niet lachen , de dag van de rekening is in zicht , verwacht geen amnesty voor wat jullie gedaan hebben , jullie hebben bloed aan jullie handen van miljoenen, en daar staat maar één straf tegenover…moesten jullie er niet meer zijn , zou men rap vrede hebben zonder “bezorgde psychopaten”

 5. Geen enkele vraag vanuit de 2e slaapkamer waarom 6 landverraders naar het Klaus Blofeld WEF-Spectre feestje in Davos gaan. Dan weet je hoe laat het is. Gelukkig maar dat we hier in Nederland geen enkel probleem hebben wat acute aandacht en actie behoeft.

 6. Het is heel simpel, die club had nooit mogen bestaan en al helemaal niet pratend over ons. Wat denken ze wel, het zijn stuk voor stuk miezerds met geroofd geld en land. Ik weet niet aan wie ik meer een hekel heb, van die deugers die dit in de hand werken door er in mee te gaan of die transhumanisten zelf met hun bokkepoten.

 7. Het is een beetje te vergelijken met een maffia organisatie, die een rapport uitbrengt waarin te lezen is dat er een groeiende bezorgdheid is w.b. toename criminaliteit. Of dat een McDonald’s een rapport uitbrengt om hun bezorgdheid over de verontrustende groei van zwerfafval tot uiting te brengen. Of een diepzeeduiker, die het toch heel gek vindt dat ie nat wordt.

 8. Superrijken kunnen maar moeilijk verantwoordelijk gesteld worden voor de algemene verarming van de wereldbevolking als gevolg van de catastrofale bevolkingsexplosie die de afgelopen decennia heeft plaats gevonden in de derde wereld landen dank zij Westerse steun (medicijnen, hulp van ngo’s, etc.)
  Hoe meer mensen erbij komen, met hoe meer mensen de oppervlakte en grondstoffen van deze planeet moeten gedeeld worden en daar zijn uiteindelijk diegenen die steeds meer mensen op de wereld te zetten (en anderen opzadelen met de plicht ervoor te zorgen) verantwoordelijk voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in