Door de recente tegenslagen van de Russische troepen in de richting van Kharkiv, de voortdurende artillerieaanvallen van Oekraïne op burgers in de Volksrepubliek Donetsk, en de voortdurende militaire bijstand van westerse landen aan Kiev, heeft Poetin geen andere keuze dan de mobilisatie af te kondigen, bericht Southfront.org.

Ondanks de verwachte toename van het ongenoegen onder een deel van de bevolking over de noodzaak om deel te nemen aan deze oorlog, moeten zelfs zij in Oekraïne toegeven dat de situatie in de zeer nabije toekomst drastisch kan veranderen. Oekraïense telegramkanalen publiceren video’s van grote rijen mensen die naar de militaire registratie- en inschrijvingskantoren kwamen nadat ze een oproep hadden ontvangen. De enkele verhalen over mannen die op klaarlichte dag illegaal zouden zijn gearresteerd in de straten van Russische steden bleken vals te zijn.

In de regio Belgorod, waarvan de inwoners regelmatig worden beschoten vanuit Oekraïne, bedroeg de opkomst bij de commissariaten in de eerste dagen van de mobilisatie meer dan 80 procent. Vrijwilligers, die het leger al sinds het begin van de oorlog helpen door alles wat ze nodig hebben te kopen en af te leveren, komen zelf naar de verzamelplaatsen en delen hun indrukken: er heerst strijdlust en geen paniek. Er zijn ook vrijwilligers die zonder oproep zijn gekomen.

Verkrijgen van uniformen voor de gemobiliseerden

Er zijn veel video’s op sociale netwerken uit verschillende Russische regio’s die het vertrek van de eerste groepen gemobiliseerde burgers laten zien. Veel vrijwilligers die naar het commissariaat kwamen zonder op de oproep te wachten, werden ondervraagd door de media:

De vrijwilligers op de video zeggen:

  De EU-staten zijn "schatplichtige vazallen van de VS"

1. Ik geloof dat gedeeltelijke mobilisatie noodzakelijk is. Ik val onder de categorie die voor mobilisatie is opgegeven, dus ik zal mijn burgerplicht vervullen voor het welzijn van het moederland.

2. Een veteraan van militaire operaties in de SAR. 30 jaar. Ik heb besloten ons volk, kameraden in een moeilijk moment, vrijwillig te helpen en niet in de steek te laten.

3. Ik beschouw het als mijn plicht. Als het land mij nodig heeft, dan ben ik bereid te gaan.

4. Een man heeft op 22 september een video opgenomen bij het militaire inschrijvingskantoor, waar al een aanzienlijk aantal gemobiliseerden en vrijwilligers is aangekomen.

5. Of de vijand wint van ons, of wij winnen van hem. We kunnen niet anders dan winnen. Het is al zo vaak gebeurd, en het zal weer zo zijn. Daarom, alleen overwinning.

In Tsjetsjenië verklaarde het hoofd van de republiek, Ramzan Kadyrov, dat de mobilisatie in de regio al “met 254% is overschreden”, nog vóór de aankondiging van een gedeeltelijke mobilisatie. Bovendien, voegde Kadyrov eraan toe, is er een reserve van duizenden vrijwilligers in Tsjetsjenië, “die, indien nodig, in staat zullen zijn zich aan te sluiten bij de gelederen van de verdedigers van Rusland.”

De Tsjetsjeense militaire commissaris zei dat een gedeeltelijke mobilisatie geen gevolgen zou hebben voor de republiek, omdat zij reeds de nodige maatregelen heeft genomen.

Bovenstaande foto werd gedeeld door pro-Oekraïense media met nepberichten over protesten tegen de mobilisatie in Grozny, Tsjetsjenië. Het bleek dat de lokale bevolking in het centrum van de stad bijeenkwam om te bidden voor alle militairen die in Oekraïne vechten. Zelfs lokale oppositiebronnen weerlegden de nep.

  De Russisch-Amerikaanse Zombie Apocalyps

Zodra de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie had aangekondigd, hebben de wereldwijde westerse media, Oekraïense nieuwsorganen en eenheden van informatie- en psychologische operaties (IPsO), gesteund door de media van de Russische oppositie, alles in het werk gesteld om het mobilisatieproces te verstoren. Talrijke nepverhalen over de vermeende Russische militairen die illegaal werden gemobiliseerd, nepnieuws dat Russische mannen op straat worden gemobiliseerd en andere leugens overspoelden onmiddellijk de sociale media via gecontroleerde middelen en accounts.

Het Westen en het marionettenregime in Kiev konden dit moment niet voorbij laten gaan en deden hun best om protesten in Rusland uit te lokken. Maar zelfs zo’n harde beslissing als de mobilisatie kreeg aanzienlijke steun van de Russische bevolking, aangezien er lange rijen staan voor militaire kantoren, vooral in de Russische regio’s.

Op 21 september, na de aankondiging van Poetin, vond een protest plaats in Moskou. Het werd voornamelijk bijgewoond door buitenlanders, jongeren en vrouwen, d.w.z. degenen die niet naar de frontlinies worden gestuurd. Het protest werd grotendeels verslagen door de Russische oppositiemedia en werd sterk overdreven. De demonstranten werden ook door veel burgers met afschuw ontvangen:

Ook in Moskou werden mensen ondervraagd door journalisten:

Het lijkt erop dat de Russische beer eindelijk wakker is geworden en nu zal het uiterst moeilijk worden om hem tot bedaren te brengen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De anti-Russische propaganda campagne gaat in de hoogst versnellingVolg Frontnieuws op Telegram

  De NAVO is in paniek nadat Ruslands Kinzhal hypersonische raketten de Patriotten van Kiev hebben vernietigd

Lees meer over:

Vorig artikelAnti-Rusland? Probeer deze maar eens
Volgend artikelGeconditioneerd voor oorlog met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Nu zullen de chihuahua’s die dit hebben uitgelokt weer gauw terug bij het baasje op schoot springen. Maar ja, laat het baasje de beer maar eens tot bedaren brengen. Ik hoop dat dit met een sisser gaat aflopen. Vrijmetselaars storten onschuldige mensen de oorlog in.

 2. Waarom lezen of horen we niets over de burgeroorlog in Iran tussen burgers en het leger en de politie ? Ik hoorde wel ergens, dat de burgers aan de winnende hand zijn ? Alles word ook weg gecensureerd…
  Ik dit klote land (NL)

 3. Zal geen traan laten voor de Navo lijkzakken die terug komen…Eigenschuld als je voor elite en nazi-achtige figuren als Pelosi,Obama,Clintons,Von de Leyen en Stoltenberg gaat vechten in de russische achtertuin…Hoop dat ze weg rotten…Ons onschuldige westerse en russische burgers een beetje in gevaar brengen…De nuclaire zondvloed over ons heen storten…Voor wat?? Platgespoten covid volk staat nog steeds te herkauwen.

 4. Ik hoop dat iedereen zijn koppie d’r bij houdt.
  If there is a war …. I blame the Yanks & EU.
  Wat een idioten. Regeren van onze centen.
  Ze leiden de wereld naar de afgrond.
  Het uitdagen van de Beer moet voorgoed afgelopen zijn.

 5. Nederldn word sind s1945 geregeerd door mensen die hun woord breken en leugens vertellen, die in achterkamertjes afspraken maken waardoor ze openheid en democratische besluitvorming opzettelijk negeren.

  We worden geregeerd door lui die de woorden moraal, normen waarden en zo meer uitspreken zonder een greintje besef van de inhoud van deze woorden. Ze maken van iets waardevols iets smerigs.

  Wie leiding heeft behoord goed en met verantwoordelijkheid te beheren, niet te dicteren.
  De belqngen van volk en land te behartigen, niet het dienen van vreemde instanties, sekten of andere slopers.

  We zijn door Rutte en consorten als volk en land verraden, en in onze hoop naar inzicht, berouw en correctie van deze figuren hebben we ons gezonde verstand zelf verraden: psychopaten hebben geen geweten.

 6. Heb het filmpje een aantal keer bekeken. Enig tegenwicht op de filmpjes van huilende en vluchtende Russen in de MSN. Ik vraag mij af, gaan wij nu Oekrainers en Russen gemengd opvangen??

  Ik stel een mobilisatie in NL voor. Denk dat veel migranten naar hun moederland vluchten.

 7. Biedt onze “vluchtelingen”een arbeidsplaats in het Oekraiense leger aan.
  Ze krijgen een gratis uniform, met een cirkel erop…
  .
  Snijdt het mes aan drie kanten
  –vluchtelingen happy
  –wij happy want ze zijn weg
  –Russen happy, want die hebben doelen nodig
  –Oekies happy want die hebben kanonnenvlees nodig

  Zoals je ziet: ik heb goede oplossingen; maak mij MP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in