Als Vladimir Poetin verwachtte dat de westerse propagandacampagne zou verslappen na zijn toespraak deze week waarin hij aankondigde dat Rusland bereid is vier Oekraïense oblasten als nieuwe republieken in Rusland te aanvaarden en een gedeeltelijke militaire mobilisatie gelastte, dan is hij vandaag erg teleurgesteld. Er is een stroom van berichten die beweren dat de Russische aandelenmarkt instort en dat Russische mannen in de militaire leeftijd massaal het land ontvluchten, schrijft Larry Johnson.

In werkelijkheid zijn de reacties in Rusland eerder positief dan negatief. Zijn er protesten? Ja. Dat is grappig. Ik dacht dat het Rusland van Poetin de reïncarnatie was van de slechte Sovjet-Unie en dat iedereen die protesteerde naar de Goelag zou worden gebracht. Er zijn een paar arrestaties verricht, maar de protesten zijn niet neergeslagen.

Westerse bronnen verspreiden op sociale media video’s van rijen auto’s die Rusland proberen te verlaten en rijen jonge mannen op de luchthavens op zoek naar een veilige haven in het buitenland. Is het waar? Nou, er zijn andere video’s van rijen die zich vormen voor militaire rekruteringskantoren in Rusland.

Laten we eens kijken naar de economische gegevens. Denk aan de bewering dat de Russische economie instort:

De Russische aandelenmarkt crashte woensdag na de aankondiging van president Vladimir Poetin van een gedeeltelijke mobilisatie ter ondersteuning van zijn campagne in Oekraïne… Na maandenlang weerstand te hebben geboden tegen westerse sancties, begint de Russische economie nu tekenen te vertonen van een aanzienlijke achteruitgang, nu de verminderde energie-export naar Europa leidt tot lagere winsten. – https://www.newsbreak.com/news/2755070907676/russia-s-stock-market-crashes-after-putin-s-partial-mobilization-message?noAds=1&_f=app_share&s=i3

Is dat waar? Niet echt. Als we deze logica volgen, betekent de daling van de Amerikaanse aandelenmarkt met 20% sinds november 2021 dan het einde van Amerika? Hier zijn de feiten over de Russische aandelenmarkt:

De op roebels gebaseerde MOEX Russia index sloot donderdag 2,8% hoger op 2.190 en veerde licht op na een duikeling van 12,3% in de afgelopen twee sessies, toen beleggers bedrijfsnieuws volgden tegen de achtergrond van een verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne en nieuwe bedreigingen aan het adres van het Westen. Deze week beval president Poetin de eerste militaire mobilisatie van het land sinds de Tweede Wereldoorlog en benadrukte hij de bereidheid van Rusland om zijn kernwapenarsenaal in te zetten, nadat hij plannen had aangekondigd om vier Oekraïense gebieden formeel te annexeren via referenda die dit weekend zullen plaatsvinden. De annexatie wordt door velen gezien als een serieus escalatiemiddel, waardoor het Kremlin de recente tegenaanval van Oekraïne kan beschouwen als een aanval op Russisch grondgebied met westerse wapens. In het bedrijfsleven stegen de Gazprom-aandelen met 8% nadat het bestuur een interim-dividend van 51 roebel per aandeel aankondigde voor de recordwinst in de eerste helft van 2022. De banken boekten ook winst nadat de centrale bank aankondigde de maatregelen ter verlichting van de reserveverplichtingen te verlengen. – https://tradingeconomics.com/russia/stock-market

Hoe zit het met de roebel? Als er echt een exodus was van Russen die naar westerse en Aziatische landen vluchten, zouden die mensen buitenlandse valuta nodig hebben. Waarom? Omdat je met de Russische roebel geen kopje koffie kunt kopen in Finland, Zweden of Duitsland. Dat betekent dat de vraag naar buitenlandse valuta sterk zou moeten toenemen, waardoor de koers van de roebel zou moeten dalen. Dat is niet gebeurd. Bekijk deze grafiek:

  Biden en zijn oorlogszuchtige minions lijken vastbesloten het Westen in de Derde Wereldoorlog te slepen
https://tradingeconomics.com/russia/currency

De prijs van de roebel is sinds eind juli stabiel gebleven. Er was vandaag geen steile daling van welke aard dan ook in de roebel.

De Russische roebel stond in september op 60 per USD en bleef daarmee ruim boven het niveau van voor de Russische inval in Oekraïne en verstevigde zijn opleving na het recorddieptepunt van 150 dat in maart werd bereikt, ondersteund door strenge kapitaalcontroles en handelsonevenwichtigheden. De hogere prijzen voor energie en grondstoffen sinds het begin van de oorlog verhoogden de exportinkomsten en de relatieve vraag naar roebels, terwijl de importactiviteit als gevolg van de sancties instortte. Daar komt nog bij dat de monetaire autoriteiten forse heffingen en negatieve rentetarieven opleggen voor valuta uit “onvriendelijke” staten. Het verschil komt tot uiting in het grootste overschot op de lopende rekening ooit: 70,1 miljard USD in het tweede kwartaal, tegen 17,3 miljard USD in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De sterke roebel weerstond dat de CBR de leenkosten verlaagde tot onder het niveau van voor de invasie, te midden van voortdurende wekelijkse deflatiemetingen en oproepen tot devaluatie van de roebel door beleidsmakers in de centrale bank en de Doema.

Ik denk dat de toespraak van Poetin deze week een deuk in zijn populariteit kan slaan, maar de politieke partijen van de oppositie zullen waarschijnlijk geen grote impuls krijgen. Poetin appelleert aan het Russische patriottisme en dat heeft nog steeds een sterke aantrekkingskracht in Rusland. Het is ook belangrijk erop te wijzen dat de beperkte mobilisatie die Poetin heeft aangekondigd, alleen betrekking heeft op de mannen en vrouwen die in de Russische reservisten dienen. Hij is niet van plan de universiteiten binnen te vallen en studenten het leger in te slepen. Het gebruik van reservisten betekent dat de opleidingscyclus voor versterkingen voor het einde van het jaar zal zijn voltooid, zo niet eerder.

  Een nieuw soort beschuldigingsoorlog begint door pandemie en massaal gebruik van sancties

Tot slot wil ik u enkele van de hysterische koppen geven die het naderende onheil van Poetin en Rusland aankondigen:

Poetin’s verliezen in Azië zijn groter dan in Oekraïne

Het einde is nabij voor Poetin’s oorlog tegen Oekraïne

Poetin’s oproep voor Russische dienstplichtigen zal wapens vereisen die Moskou niet heeft, zegt NAVO-chef

Poetin was zo ontstemd over deze ontwikkelingen dat hij dit zei in zijn toespraak van vandaag ter gelegenheid van de 1160e verjaardag van de Russische staat (u leest het goed, meer dan 1000 jaar):

Gedurende meer dan een millennium heeft onze staat vele tijdperken meegemaakt, waaronder wrede vijandelijke invasies, verdeeldheid en de tragedies van vetes, maar elk van deze moeilijke periodes eindigde steevast met de heropleving van het Vaderland. De heldhaftige generaties van ons volk hebben moeilijkheden en tegenslagen overwonnen en de beproevingen doorstaan. Zij creëerden en breidden de grootsheid van ons Vaderland uit en bedekten hun naam met glorie.

Wij gedenken en koesteren deze waarlijk voortreffelijke mensen: Rurik en Profetische Oleg, Prinses Olga en Svyatoslav Igorevich, Prins Vladimir en Jaroslav de Wijze, Vladimir Monomakh en Alexander Nevsky, Dmitry Donskoy en Sergius van Radonezh, Ivan III en Ivan de Verschrikkelijke, Yermak, Minin en Pozharsky, Dezjnev en Bering, Peter de Grote en Catharina de Grote, Lomonosov en Poesjkin, Soevorov en Oesjakov, Alexander II de Bevrijder en Alexander III de Vredestichter, Brusilov en Denikin, Zjoekov en Rokossovski, Koerkatov, Korolev en Gagarin.

Deze en vele andere landgenoten waren larger-than-life, complexe en soms controversiële historische figuren. Sommigen van hen zagen de toekomst van Rusland anders en stonden zelfs tegenover elkaar op de barricaden. Bij het opstellen van deze tekst heb ik namen als Nicolaas II, Lenin en Stalin ingekrabbeld en doorgestreept. Blijkbaar is er sindsdien vanuit historisch oogpunt niet genoeg tijd verstreken om uitgebreide en objectieve beoordelingen te geven die vrij zijn van de druk van lopende politieke ontwikkelingen.

Maar zij allen, waaronder staatslieden, arbeiders, strijders, pioniers, geleerden, asceten en heiligen en, bovenal, al onze mensen hebben van Rusland een grote wereldmacht gemaakt en de toekomst van het land bepaald…

Deel uitmaken van een diverse Russische beschaving betekent geluk, maar, nogmaals, het betekent ook verantwoordelijkheid en plicht. Onze beschaving is apart. Zij heeft haar eigen weg en er is geen sprake van enige arrogantie of superioriteitsgevoel. Deze beschaving van ons – dat is wat belangrijk is voor ons.

En wij zullen vechten voor ons Vaderland, ons Vaderland waarvan er maar één is, voor onze onafhankelijkheid en soevereiniteit, voor onze cultuur en tradities. Wij zullen dit handhaven en verdedigen in naam van onze voorouders en onze nakomelingen, in het belang van Rusland, zijn grote geschiedenis en zijn grote toekomst.

De Russen hebben wat meer ups en downs meegemaakt dan de meeste landen, met uitzondering van China. Maar dit klinkt niet als een bange leider die gelooft dat hij met zijn rug tegen de muur staat en dat Rusland een nieuwe nederlaag tegemoet gaat.

  Oekraïne-oorlog en Russische roulette: Het Westen vernietigt zichzelf met de sancties

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De waarheid en de geschiedenis achter de huidige gebeurtenissenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen vernietigt zijn eigen voorrechten, zijn droom van unipolariteit is voorgoed voorbij – Lavrov
Volgend artikelSoylent Green: Californië legaliseert het composteren van MENSEN
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  • Hoi Vrijheid is ver te zoeken,

   Ik ben Rutte en zal u wel even vertellen zoals het echt is. Wat Putin verteld is echt onzin en werkt niet. Wat wel werkt zal ik u vertellen. Als u eventueel vragen heeft heb ik er geen active herrinnering aan dus bespaar u de moeite.

   De Sovjet unie storte ineen vanwege een valse ideolie genaamd communisme wat elk deel van elk mens in dat ”continent plus” economisch uniform wilde maken. Dat viel uiteen in delen en wat nu Rusland heet doet dat niet, op geen enkel terrein. De sukkels, Rusland heeft nu zeer autonome gebieden en die centrale en lokale staat heeft heel weinig macht.

   Ze zijn dus heel erg gedecentaliseerd nu. Alleen wat er echt toe doet en dan meen ik, er echt toe doet is centraal geregeld en bijna onmogelijk om te veranderen. Dat alles heeft tot een ramp daar geleid. Iets van jaar hogere levensverwachting, ruim het dubbele aan koopkracht, voor een ieder huizen en verwarming van hoge kwaliteit en meer van dat soort slechte dingen.

   Kijk wat ik en mijn voorgangers, maar voornamelijk ik, hebben gerealiseerd. De daling van de levensvereachting is al begonnen! De koopkracht crasht, mijn voorgangers kregen slechts een beetje voorelkaar. Kijk hoe goed we bezig zijn. Wonen, energie, etc is niet meer te betalen. Hoera want goed voor ons, ahem, het milieu.

   Tevens is het ons gelukt om Rusland, die barbaren, te overtuigen dat wij ze aanvallen en bewezen hebben dat wij oorlog willen. Exuses voor de verspreking, uiteraard doet Rusland dat want daar gaat het economisch zo slecht.

   Verder is het natuurlijk schandalig dat Rusland geen / amper kansloze asielzoekers binnenlaat zoals wij doen. Daardoor staat een groot deel van onze bevolking tot 15 jaar op een wachtlijst voor een woning. Dat voorkomt dat ze een gezin kunnen vormen. Dat is goed. Zo kan onze economie verder vernietigd worden en dus amper CO2 op die manier. Die kanslozen, exuses, asielzoekers (ter verduidelijking, mensen die oorlog ontvluchten wil ik prima tot 2 jaar na het conflict hier helpen) moeten natuurlijk meteen een woning, milie etc krijgen inc de hele familie. Waarom zouden wij ons voortplanten als zij dat ook kunnen.

   Ha, eat that Putin! Kijk eens wat we bereikt hebben. Niemand hoeft meer te baren, zware industie te runnen, of wat dan ook voor werk. Wij printen en alles is er. Jij kan daar niets aan doen. We hebben niet eens criminaliteit van al die blije mensen die hier komen. Dat iit in Rusland. Kijk eens naar het percentage gevangen Amerikanen vs Russen bijvoorbeeld. Exteem veel meer gevangen Amerikanen vs Russen als percentage maar die hebben gekozen voor hun gratis luxe leven in gevangenis.

   Kan je je voorstellen, In Rusland is het belastiing percentage 15%. Hier in NL is het ongeveer 45% (beide understatement denk ik) Wat denken die Russen nou? Dat mensen die zelf over hun eigen geld beslissen betere keuzes voor zichzelf maken dan dat de staat dat doet? Gelukkig zijn wij er om nog meer te bepalen wat goed voor u is.

   Verder, de Russen erkennen verschillen tussen mensen, groepen ed. Wat een onzin. Iedereen moet weten en respecteren (en betalen voor) iemand die zich vandaag hetro eekhoorn voelt en morgen een lesbische elf en niets produceert behalve ons leren om te zijn zoals dat moeten we eren. Dat is democratie en vrijheid in de EU. Als u het daar niet mee eens bent (en veel meer) knuppelen we u neer. Uw geld gaat wel naar dat soort groepen want u weet niet wat belangrijk is voor u. Belasting blijven betalen he!

   Verder moet u absoluut verder en verder gemonitord worden en verder belast worden zodat we namens u de juiste keuzes kunnen maken voor u. Denk aan de successen zoals opgaan in de eenheidsworst maker EU. Uiteraard stukken minder welvaart voor het milieu. Oorlogje voeren en ik kan wel doorgaan. Als het meezit kunt u binnen de komende twee jaar een proefje nemen van hyperinflatie.

   De Roebel is hartstikke sterk en de prijzen dalen daar al maanden. Snappen jullie niet hoe slecht dat is? Ik zal het uitleggen. Via je werkgever heb je een pensioen. 50% in aandelen en 50% staatsobligaties. Omdat de rente al meer dan een decennium negatief zijn is meer dan de helft van de inleg in pensioenen door ons verbrast. Dat kunnen we vast nog een keer want de eerste keer was de Groninger gasbel. We gaan voor drie keer scheepsrecht. Als de pensioenen daarna nog waardelozer zijn zijn de eerder minder waardeloze pensioenen toch veel waard> Zo komen we er wel met zijn allen in de EU en wijk niet af van wat we voor je beslissen vanuit de EU commissie. Die democratisch niet gekozen is. Mede daarom verdedigen we met oorlog democratie die niet verkozen is.

   Kijk, die Russen zijn ook hier achtelijk. Sinds de val van de EUSSR, Ahem, USSR, de EUSSR moet nog vallen. Is Rusland, als land veel dencentaler geworden. Dus weerbaarder, damn. Dat moet je niet willen als land. Dan gaan mensen nadenken. Ahem, het moeilijker krijgen. Dusssss. U ziet dat wij het als land uitstekend doen.

   Ik was even creatief en had geen zin om het te proof lezen dus deal met de text zoals die was. Bespaar me je gezeik daarover.

   Groeten Hugo Rutte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in