Op 11 november werden door RIA Novosti en andere Russische nieuwsbronnen verschillende video’s vrijgegeven van recente Russische aanvallen op Oekraïense troepen met Lancet lanceermunitie, bericht Southfront.org.

De aanvallen hebben twee Amerikaanse M777 155 mm getrokken houwitsers vernietigd, een Sovjet D-20 152 mm getrokken houwitser, een Sovjet BAT-2 genievoertuig en een licht voertuig dat door Oekraïense troepen werd gebruikt om munitie te vervoeren.

Ten minste enkele van de aanvallen vonden plaats aan het Kherson front. Tijdens haar ochtendbriefing zei het Russische ministerie van Defensie dat drie M777 houwitsers, twee infanteriegevechtsvoertuigen en drie pick-up trucks van Oekraïense troepen aan het front zijn vernietigd met Lancet lanceermunitie en andere wapens tijdens de georganiseerde terugtrekking van Russische troepen uit de stad Kherson en omgeving.

De Lancet, die is ontwikkeld door de ZALA Aero Group, is uitgerust met een elektro-optisch systeem waarmee het statische en bewegende doelen kan detecteren, volgen en vergrendelen.

Een ZALA Lancet-3 aanvalsdrone ontwikkeld door Kalashnikov Concern te zien op het Army 2019 International Military Technical Forum in Patriot Park. Marina Lystseva/TASS

De recente aanvallen werden blijkbaar uitgevoerd met een verbeterde versie van de Lancet-3, die een meer aerodynamisch ontwerp heeft met verlengde X-vormige vleugels. Deze versie heeft een vliegduur van een uur en is bewapend met een granaatkop van vijf kilogram.

De kleine radardoorsnede en minimale infraroodsignatuur van kleine rondzwevende munitie zoals de Lancet maken het vrijwel onmogelijk deze te traceren en te onderscheppen.

Het Russische leger heeft het gebruik van de Lancet en andere soorten lanceermunitie zoals de Geranium-1 en 2, die vermoedelijk kopieën zijn van de Iraanse Shahed-131 en 136, de afgelopen weken uitgebreid. Als gevolg daarvan hebben de Oekraïense strijdkrachten zware menselijke en materiële verliezen geleden.

  Bekijk deze verbluffend krachtige NAVO-Oekraïne M.I.C.-advertentie

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinningVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlles staat klaar voor Amerikaanse gevechtstroepen in Oekraïne
Volgend artikelIs de VS wereldorde in verval?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Veel inslagen vallen naast het doel. Zit wel een drukgolf achter maar van beschadiging van scherfwerking kun je ook niet echt spreken door een drone.

 2. De drone filmt alleen maar; de aanvallen: door Lancet raketjes…

  Eigenlijkonwerkelijk. mannetje zit in bunker of in een flat, op kilometers afstand, bestuurt de drone en ziet wat de drone ziet.
  Bij die kamikaze drones stuurt mannetje dan de drone naarhet doel en blaast het op.

  Daarna pakt hij een bakkie koffie.
  of zijn buur meissie…

 3. Ik vind het net een vliegende lul.
  Zal wel iets te maken hebben met de mijne is groter dan die van jou.
  Wedstrijdje ver piesen voor ‘grote’ jongens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in