Als iemand van buitenaf zich met Oekraïne bemoeit, moet hij dit weten: als zij een bedreiging voor ons vormen… zullen wij onmiddellijk terugslaan. We hebben alle middelen om te reageren, en alle beslissingen hierover zijn al genomen.” ∼ Russische president Vladimir Poetin

Het lijdt geen twijfel dat de terugtrekking uit Kherson een domper was voor het Russische leger. Het lijdt ook geen twijfel dat de generaal die het bevel tot evacuatie gaf, de juiste beslissing nam. Het is waar dat de optiek verschrikkelijk is, maar met optiek win je geen oorlogen. Strategie, moed en vuurkracht winnen oorlogen. De Russische generaal Sergej Surovikin lijkt dat te begrijpen en daarom nam hij de impopulaire beslissing om zich terug te trekken, schrijft Mike Whitney.

Surovikin had de politiek meer aanvaardbare keuze kunnen maken en Kherson tot het einde toe kunnen verdedigen, maar de risico’s waren veel groter dan de voordelen. Uit alles blijkt dat de 25.000 Russische troepen in de stad gemakkelijk omsingeld en door de Oekraïense artillerie vernietigd hadden kunnen worden. Bovendien zou Surovikin gedwongen zijn geweest meer troepen in te zetten voor een reddingsoperatie die de algemene militaire strategie van Rusland in het geheel niet ten goede zou zijn gekomen. Het onmiddellijke doel van Rusland is de bevrijding van de Donbas, een taak die nog niet voltooid is en waarvoor meer troepen nodig zijn die in Kherson pinned-down waren.

Voor alle duidelijkheid: de terugtrekking uit Kherson was een logische stap. Als het nachtmerriescenario zich had voltrokken – zoals velen hadden verwacht – en duizenden Russische soldaten waren omsingeld en afgeslacht ter verdediging van een stad die van weinig strategische waarde is, zou de steun van de bevolking voor de oorlog in Rusland van de ene op de andere dag zijn verdwenen. Poetin noch Surovikin konden zich dat risico veroorloven. In plaats daarvan kozen ze ervoor om in te pakken en te evacueren nu het nog kon, wat natuurlijk de woede opwekte van hun critici, die nog steeds razend zijn. Het goede nieuws is echter dat de public relations ramp in Kherson geen invloed van betekenis zal hebben op de uitkomst van de oorlog. Rusland is nog steeds goed op weg om al zijn strategische doelstellingen te bereiken, ondanks de valkuilen die het onderweg is tegengekomen. Hier volgt een korte samenvatting van de Russische terugtrekking uit een interview met kolonel Douglas MacGregor:

“Toen generaal Surovikin het bevel overnam… werd besloten dat Rusland zou wachten tot een beslissende operatie om de oorlog te beëindigen. Met andere woorden, niet meer alleen het verdedigen van Zuid-Oekraïne en het grondgebied dat we hebben geannexeerd, geen verwachtingen van onderhandelingen met wie dan ook – die zijn voorbij – we moeten de oorlog beëindigen.

Hoe beëindigt u de oorlog? Nou, je lanceert operaties die zo verwoestend zijn dat de vijand ze niet kan weerstaan. Maar als u dat gaat doen, moet u de huidige activiteiten terugschroeven. (zoals in Kherson) Met andere woorden, u moet veranderingen aanbrengen op het terrein, troepen verschuiven, middelen inzetten omdat u nu troepen opbouwt die zich nog niet in Zuid-Oekraïne bevinden … maar die worden voorbereid met deze mobilisatie van 300.000 troepen die in deze nieuwe strijdmacht worden geïntegreerd voor toekomstige operaties … die deze winter zullen plaatsvinden zodra de grond bevriest….. Ik zou (de terugtrekking) dus beschouwen als een operationele beslissing met kortetermijnvoordeel ter ondersteuning van de langetermijnstrategie om deze enorme slagkracht op te bouwen… De Russen hebben geen vertrouwen meer in onderhandelingen. Ik denk niet dat we op dit moment iets tegen de Russen kunnen zeggen dat hen ervan zou overtuigen te stoppen.” (“EVERYTHING changes in 4 weeks: Interview with Colonel Douglas MacGregor“, YouTube; Begin bij 50 seconden)

Volgens MacGregor is de herpositionering van de troepen de sleutel tot de algemene strategie die onder Surovikin is veranderd. Onder de nieuwe commandant is de primaire focus van de militaire operaties de vernietiging van alle troepen en middelen die de vijand in staat stellen de oorlog voort te zetten. Ik vermoed dat dit de verwijdering van het Zelensky-regime en zijn veiligheidsdiensten betekent, maar ik kan me vergissen. In ieder geval zal het komende Russische offensief veel meer lijken op een conventionele gecombineerde grondoorlog dan op de speciale militaire operatie die we tot nu toe hebben gezien. Moskou is vastbesloten de kwestie zo snel mogelijk en zo krachtig als nodig te regelen. Er wordt niet meer gerommeld.

  Zullen de NAVO en VS een oorlog tegen Rusland winnen? "Nope"

Uit recente berichten (zie hieronder) blijkt echter dat de regering-Biden Amerikaanse gevechtstroepen naar het gebied zou kunnen sturen als reactie op een Russische escalatie die het verloop van de oorlog zou kunnen veranderen. Als deze berichten juist blijken te zijn, dan zou het langverwachte winteroffensief een rechtstreekse vuurzee tussen de Verenigde Staten en Rusland kunnen veroorzaken. Gezien het verloop van de oorlog tot nu toe, denken wij dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Washington achter zijn proxy’s vandaan komt en de Russische troepen op het slagveld aanvalt. Er zijn veel aanwijzingen dat het Pentagon zich daar al op voorbereidt.

Uit geheime communicatie tussen de nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan en de voormalige Russische ambassadeur in Washington, Joesjakov, en het voormalige hoofd van de FSB, Nikolai Patrusjev, blijkt dat Sullivan zijn Russische tegenhangers waarschuwde dat de VS niet zouden toestaan dat Rusland het conflict op zijn eigen voorwaarden zou beslechten, maar alle nodige stappen zouden ondernemen om een beslissende Russische overwinning te voorkomen. Bekijk dit fragment uit een ander interview met kolonel Douglas MacGregor:

MacGregor “Jake Sullivan sprak over de gevaren van escalatie… Hij zei simpelweg: “Wij zien bewijs dat u, Rusland, zich voorbereidt om dit conflict te laten escaleren. Wat waar is; we hebben gesproken over dit (dreigende Russische winter)offensief. En we waarschuwen u daarvoor” (zei Sullivan) De onuitgesproken implicatie op dit punt is dat we bereid zijn om op de een of andere manier in dit conflict te springen, omdat we niet zullen toestaan dat u Oekraïne verdeelt. Wij zullen niet toestaan dat u deze oorlog op uw eigen voorwaarden vecht en wint

Napolitano – Weet u of Sullivan de aanwezigheid van 40.000 Amerikaanse troepen (101st Airborne) in Polen heeft genoemd?

MacGregor – Dat weten we niet, maar we denken – gebaseerd op de taal die is uitgelekt in de paragraaf die ik van een andere bron heb ontvangen – dat hij (Sullivan) heeft geïmpliceerd dat ze 90.000 troepen in Polen en Roemenië hebben, en dat, in potentie, als Rusland escaleert, vermoedelijk – op de schaal die wij denken dat de Russen zullen escaleren – dat wij (de VS) bereid zouden kunnen zijn om bij te springen. En we zouden met 40.000 Amerikaanse troepen, 30.000 Poolse troepen en 20.000 Roemeense troepen tussenbeide komen… Sullivan heeft duidelijk gemaakt dat wij in staat zijn om in te grijpen.”

…”Wat we niet weten is wat de Russen als reactie hebben gezegd, want als je Russisch bent, is de rode lijn duidelijk: ‘Als je Oekraïne binnenvalt, kom je in oorlog met Rusland.’ Wij lijken dat te ontkennen.”

Napolitano: “Even voor de duidelijkheid: Bent u van mening, dat Jake Sullivan… de Russen bedreigde dat als zij deze rode lijnen zouden overschrijden, zij zouden stuiten op Amerikaans militair verzet in Oekraïne?”

MacGregor Ik denk dat die implicatie is gemaakt. Dat is de indruk die ik krijg en ik denk niet dat we ons daarover moeten verbazen, want de positie van Oekraïne verslechtert zeer snel… En we maken ons grote zorgen over een ineenstorting van Oekraïne. Volgens sommige schattingen zal de hele economie en sociale structuur binnen 60 dagen instorten. Sommigen zeggen dat ze nu al overgaan tot algemene mobilisatie in Oekraïne, waaronder mogelijk ook vrouwen, omdat hun mankrachtbasis is uitgeput. En, vergeet niet, mensen blijven Oekraïne zoveel mogelijk verlaten omdat niemand vast wil zitten in een land dat binnenkort geen stroom of elektriciteit meer heeft en waar het moeilijk zal zijn om water en voedsel te krijgen. De situatie in Oekraïne is nijpend.”

Napolitano – Wat doen 40.000 Amerikaanse troepen van de 101e Airborne in Polen?

MacGregorZe bereiden zich voor op gevechtsoperaties….

Napolitano Heeft het ministerie van Defensie de president van de Verenigde Staten plannen gegeven voor de komst van Amerikaanse troepen naar Oekraïne? Is dat gebeurd?

MacGregor – Ik denk dat die plannen zeker zijn besproken, zo niet aan Jake Sullivan zijn meegedeeld. De minister van Buitenlandse Zaken (Anthony Blinken) is op de hoogte. Ik weet niet wat ze de president hebben verteld. Ik hoop dat hij informatie heeft ontvangen. Nogmaals, dit is allemaal zeer ernstig omdat we midden in een verkiezingsperiode zitten en dit kan gebeuren zonder enig overleg met het Congres.

Napolitano – Wat is de status van de 300.000 reservisten die Poetin een maand geleden heeft opgeroepen?

MacGregor – De meeste van hen zijn al geïntegreerd in formaties en eenheden – veel van hen zijn terechtgekomen in eenheden die niet op volle sterkte waren en nu weer op volle sterkte zijn. Sommige zijn opgenomen in nieuwe eenheden. (Noot: ik denk dat MacGregor zich hierin kan vergissen. Volgens andere analisten zijn er tot nu toe slechts 80.000 reservisten naar Oekraïne gestuurd. Het kan nog enkele maanden duren voordat de hele inzet is afgerond). Het is bijna voltooid, maar het komt erop neer dat de lage temperatuur in Oekraïne 3 graden is geweest, wat betekent dat je nog steeds vastzit in de modder, of je nu aanvalt of verdedigt. Totdat de grond bevriest, denk ik niet dat er veel zal gebeuren… Maar als de winter komt en de grond bevriest, dan zullen de Russen aanvallen. En we zien bewijzen daarvoor vanuit ten minste drie verschillende richtingen, waaronder het oosten, het zuidoosten en het noorden. En te oordelen naar de (militaire) opbouw en de wapensystemen en voorraden die beschikbaar zijn, is dit een offensief dat bedoeld is om de oorlog te beëindigen. Of dat ook gebeurt, weten we niet. Maar ik denk dat dat het idee is.

MacGregor – Er is nog een laatste ding dat ik u wil meegeven: Toen generaal Surovikin, de commandant van het westelijk theater, zijn benoeming aanvaardde, maakte hij deze korte opmerkingen. Hij zei: “Een Syrische oplossing voor Oekraïne is onaanvaardbaar.” Met andere woorden: we zullen niet toestaan dat Oekraïne onder de invloed komt van verschillende actoren die Oekraïne in een staat van permanente onrust en oorlog houden. Dat is een heel duidelijk signaal, namelijk dat zij van plan zijn een einde te maken aan het conflict wanneer zij (het winteroffensief) lanceren. Het zou dus zeer onverstandig zijn als wij dit in de weg zouden staan… We hebben eenvoudigweg niet de mate van steun om succes te garanderen.” (“This is a Red Line in Ukraine”, Colonel Douglas MacGregor,”, Kolonel Douglas MacGregor, Judging Freedom)

Rusland is nu bereid alles te doen wat nodig is om de oorlog snel te winnen en het vijandige leger, dat een bedreiging vormt voor zijn nationale veiligheid, op te rollen. Als Amerikaanse troepen zich bij de gevechten aansluiten, kan de berekening van de winst drastisch veranderen, maar de strategische doelstellingen blijven dezelfde. Van geen enkel land kan worden verwacht dat het in vrede leeft als er een geweer op zijn hoofd wordt gericht. Daarom was Poetin tegen het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne, en daarom wordt de huidige oorlog gevoerd.

  Militair overzicht 18+: Breed scala aan wapens vernietigt Oekraïense militairen in de regio Kherson

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Journaliste ontmaskert leugens en propaganda over Oekraïne: “Elke smeerlap in onze regering is erbij betrokken”


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBelgië: Man roept “Allahu Akbar” voordat hij twee politieagenten neersteekt, waarbij één vermoord wordt
Volgend artikelRussische Lancet drones op jacht aan het Kherson front (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. “Totdat de grond bevriest, denk ik niet dat er veel zal gebeuren… Maar als de winter komt en de grond bevriest, dan zullen de Russen aanvallen”.

  Er zit toch een paradoxaal element in deze uitspraak, nu rausen de Russen en Oekraïniers gewoon door de modder met hun tanks, houwitzers en gepantserd infanterietransportvoertuigen, kortom zelf was ik reeds lang voordien tot de conclusie gekomen dat in de winter het feest echt zal beginnen, dat ondervond Napoleon Bonaparte ook, op 29 november 1812 ontsnapte de Franse Grande Armee aan totale vernietiging. Op de terugtocht van de mislukte veldtocht naar Moskou dreigde het leger van Napoleon ingesloten te raken bij de rivier de Berezina (Belarus).

  • niet alleen de fransen, maar ook de duitsers ondervonden dit….den duitsch moest zijn zomeroffensief met drie weken uitstellen om de italiaan die in problemen zat met de griekse schaapsherders, uit de nood te helpen, ergo den duitsch moest zijn plannen drie weken opschuiven met alle gevolgen (de winters in rusland zijn brutaal) vandien….
   had duitsland drie weken vroeger kunnen starten, we zouden hoogstwaarschijnlijk nu in het duits bezig zijn….

   • nee hoor.De moffen hadden wat meer dingen fout.
    –Hun bevoorrading was minder dan 1% van wat nodig was.(ammo, voedsel, brandstof)
    –Meeste vervoer was bij de moffen peerd en wagen (1,6 millioen peerden in leger) en als een paard geen eten heeft, wordt hij eten
    –wapens waren over het algemeen shit.
    Artillerie: shit, behalve 88mm
    geen granaten met proximitie swich
    Handgranaat–als een eierbal op een stokje–was beter in gebruik.
    geweer-Mauserk98; slagpin brak af bij koude; stof en vocht blokkeerden wapen te snel; na eder schot grendelen.
    De MG42: goed ding, maar vrat ammo en er waren 4 man nodig per MG
    de tanks: de sandaard tanks waren goed bruikbaar, maar de Tiger…..
    De tiger zoop diesel–en er was nauwelijks diesel; hij was niet wendbaar genoeg, en te breed voor vervoer per trein. Voor het Russisch terrein: verkeerde tracks.
    Dan het gebruik van Duitse tanks: 400 meter rijden; dan stoppen, richten en vuur.
    In die tijd hadden de Russen al 10 granaten afgevuurd.

    Mofrikana deed er 8 jaar overom hun aantal tanks te maken. In Polen verloren ze 25% van de tanks; zou dus 2 jaar duren om aan te vullen.

    In het algemeen: Hitler hield de controle over wapenproductie, vandaar dat het zo slecht was.
    In 1943 werd van de pistool productie 92% afgekeurd.

    Voor communicatie gebruikten de moffen geen zenders, maar veldtelefoon met snoer….

    legereenheden (Roemeense b.v.) gingen Rusland in zonder anti tank wapens.

    De duitsers hadden in begin oorlog amper snipers.
    De Russen namen bij Stalingrad vrouwen als sniper; deden het uitstekend.

    De Wehrmacht voerde de helft van de “genocide per kogel”uit. Daarvan was in 2001 een tentoonstelling in Hamburg–moffen pisnijdig…
    —————————————–
    De Fransen ontkwamen over de Berezina, omdat de genie twee bruggen bouwden in 4 uur.(dat waren nederlanders trouwens)
    Maar Napoleon liet wel ruim 20.000 niet-soldaten achter; die werden om zeep geholpen door de Russen…
    ———————————————-
    Oorlog iseenkwestie van productie.
    Productie is een kwestie van fantasie en inzicht.
    In USA werden landingsvaartuigen, Liberty schepen, productie en transport kleine trucks uitgevonden door ongeschoolde schroothandelaars.
    De moffen konden dat niet.

    De massa productie van de .50 werd door General Motors gedaan; verbeterd en sneller.
    Het standaard geweer-de garant-was duidelijk superieur aan de Mauser.
    De P51: werd even in elkaar gedraaid door een klein vliegtuigfabriekje, daarna voorzien van een Rolls Royce motor ….

    Had de oorlog een jaar langer geduurd, dan waren de Duitse straaljagers in massa productie geweest; en dan hadden ze een atoombom gehad,dat wel.
    De Jappen hadden een onderzeer, met 3 bommenwerpers erop–135 meter lang….
    De moffen hadden een stealth duikboot;simpel; ze lijmden platen rubber op de buitenkant; het werkte.

    • De nazis hadden via geheime genootschappen als Thule en Vril de beschikking over adembenemende technieken zoals de antigravitatie aka Tesla-aandrijving.
     De top of the bill waren zonder twijfel de vliegende schotels en de geallieerde piloten hebben ze sinds 1942 waargenomen. En dankzij de Rockefellers zweeg de pers in alle talen, nog altijd: https://i.pinimg.com/736x/3d/b0/77/3db07742e24188d7808ba58f6b67eeed.jpg
     Mede dankzij de vliegende schotels is operation High Jump in 1946/1947 o.l.v. Amerikaanse admiraal Bird om de nazis uit Antarctica (Neuschwabenland) te verjagen, volkomen mislukt. De gevechtspiloten waren doodsbang voor de vliegende schotels, die snelheden konden behalen van meer dan 10.000 km/h en totaal geen last leken te hebben van de G-krachten.

  • Ja die zijn op het nippertje ontsnapt toen..Waren er weinig over in ieder geval, onderweg terug nog ff flink uitgedunt. Dat hetzelfde nu mag plaatsvinden. Ik treur geen traan voor een navo soldaat die met de kennis die nu beschikbaar is ten strijde trekt voor satanisten en zgn Elites.

 2. Vergelijken van de tweede wereld oorlog en het heden is maar beperkt relevant….toen waren er geen satellieten, drones en thermische kijkers….zag men de vijand in de verte was dat een kennisgeving, nu is het een doelwit met grote trefkans.
  De terugtrekking van de Russen uit Kherson zal mogelijk niet volledig zijn, bijvoorbeeld ten westen van het centrum kan men de flats gebruiken als observatie en richtposten….

  De beelden van artillerie in het open veld zijn misleidend, wie in zijn volle verstand plaatst een houwitser in open terrein, zonder enige beschutting…..ik denk dat Kherson een bezigheids dingetje word met de Krim op de achtergrond als lokkertje….gaat de Oekraïners hun slagkracht kosten op andere fronten, en geeft de Rus de middelen om langs de oostkant van de Dnjepr noordelijk te gaan….feitelijk is alles westelijk van de Dnjepr een brug te ver, slecht verdedigbaar en verdomde groot in km2…..soms moeten landkaarten worden her-tekend en grenzen worden verlegd….

  Dan is er nog Wit Rusland, van waaruit direct een aanval op Kiev kan plaats vinden….Oekraïne moet dus zijn leger in minstens 3 stukken maken plus alle logistiek die erbij komt kijken….als de rus de aanvoer van de legers stopzet zal binnen enkele weken na het begin van sneeuw en vorst er massaal door de Oekraïense soldaten worden gevlagd met andermans gebleekte ondergoed….zeker als ze een gegarandeerd inkomen krijgen bij de Rus in gevangenschap, met mogelijk nieuw paspoort en herstart…..er zijn meer wegen dan 1 om een leger te verslaan….

  • Observatie en richtposten zijn niet meer nodig; dat doen de drones, en met heel preciese plaats bepaling.
   Een kanon in het vrije veld:alleen een diepe kuil geeft enige soulas….

   Er werd 2 jaar terug nog een bunker met zware artillerie ondekt 4km van het D-Day strand. Was helemaal met duinzand bedekt…

   De Oekies zijn in meer vallen getrapt daar; b.v. de eerste tijd: aanvalopKiev.
   De snuivende poot is niet zo slim….

   Ik denk dat eerdaags een groot offensief begint; dan zal belarus ook wel meedoen, alsmede een groot deel van de mobilisatie; en een belangrijke bondgenoot: de winter.
   ——————-
   Ik heb er nooit ver aast gezet.
   Heb altijd gezegd:gooi de infra structuur plat, schakel de communicatie satelieten uit; schakel internet uit.
   Het laatste hebben ze een week of wat terug gedaan.

   Wat ze nog NIET gedaan hebben: wraak op GB.
   B.v. hun gaspijp en internetkabel opblazen.
   ———————————————————-
   Nog een verschil met WO2: in hetbegin iel maat 7% van de bommen binnen een straal van 10km van het doel; dus zoals nu, gericht infrastructuur uitschakelen kon toen niet.

 3. Ik denk niet dat de VS machteloos gaan toekijken als RF een overwinning lijkt te gaan boeken.
  Hiervoor staan teveel belangen,geld op het spel.En natuurlijk het narratief,democratie.
  Kortom,het gaat nu pas echt beginnen,en WW III komt nog wat dichterbij,zoniet dat deze al is gestart.

 4. “Als het nachtmerriescenario zich had voltrokken – zoals velen hadden verwacht – en duizenden Russische soldaten waren omsingeld en afgeslacht ter verdediging van een stad die van weinig strategische waarde is, zou de steun van de bevolking voor de oorlog in Rusland van de ene op de andere dag zijn verdwenen.”

  Degene die dit geschreven heeft begrijpt maar weinig van de Russische volksaard…

  “als Rusland escaleert, vermoedelijk – op de schaal die wij denken dat de Russen zullen escaleren – dat wij (de VS) bereid zouden kunnen zijn om bij te springen.”

  De Russen escaleren niet, de Russen reageren enkel op westerse escalatie.

  “Bent u van mening, dat Jake Sullivan… de Russen bedreigde dat als zij deze rode lijnen zouden overschrijden, zij zouden stuiten op Amerikaans militair verzet in Oekraïne?”

  Als je zo arrogant bent om in andermans achtertuin rode lijnen te trekken dan ga je , in dit geval letterlijk, van een koude kermis thuis komen.

  • Ik denk dat het de Russische bevolking pisnijdig zou hebben gemaakt.
   Maar ik denk ook, dat het nooit zover had gekomen; er staan 900 vliegtuigjes van de Russen in gereedheid, plus een serie helicopters en drones en precisie raketjes.

   De Oekies zullen wel bloedig gaan huishouden daar…maar zijn dan ook een makkelijk doel voor RU artillerie.
   Ik denk dat het oversteken van de riviereen vorbode is van een grote actie.

   Hier in Roemenie zijn een aar duizend amerikaantje; maardat stelt geen moer voor voor de russen.
   ————————
   De USAdacht de hele situatie daar in oekieland onder controle te hebben; een gek als president, de Russen lekker (weg)pesten en de boel laten escaleren, zonder eigen Amerikaanse manschappen in te zetten.

   Foutje dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in