De westerse media behandelen de oorlog in Oekraïne geïsoleerd, maar de waarheid is dat het slechts één slagveld is in een wereldoorlog. Rusland weet het – “De VS wil Rusland verzwakken en vernietigen, en gebruikt Oekraïne als ‘stormram’“; Amerika ook – “De invasie van Rusland verscheurt de op regels gebaseerde internationale orde die ons allemaal veilig houdt” (vertaling uit Newspeak – “ons overwicht bedreigt”.) Het op de VS gerichte systeem vecht overal ter wereld om zijn superioriteit te behouden, schrijft Helmoltz Smith.

En hoe verloopt die bredere oorlog? Voor de VS en hun bondgenoten – de zelfbenoemde “Internationale Gemeenschap” – is het antwoord niet erg goed. Hun veronderstelling dat sancties de Russische economie zouden doen instorten en Poetin ten val zouden brengen, heeft een averechts effect gehad: – Ergste daling van de levensstandaard in het VK, Europese energieprijzen verbrijzelen records, Inflatie stuwt de uitgaven van Amerikaanse huishoudens omhoog. Nog veel meer van dit soort krantenkoppen. Zelfs de citadel van de russofobie The Economist moet toegeven: “Terwijl Europa in een recessie belandt, klimt Rusland eruit“.

Dachten ze, toen ze ’s werelds grootste energie-exporteur en tweede van de belangrijkste potas-exporteurs sancties oplegden, dat de brandstof- en voedselprijzen zouden dalen?

De geallieerde eenheid is wankel. Ankara heeft de VS de schuld gegeven van de recente terreuraanslagen en valt openlijk Amerikaanse bondgenoten in Syrië aan. De Poolse president geeft toe: “Ik heb geen oorlog met Rusland nodig”. Dat Zelinsky volhoudt dat een Russische raket Polen heeft geraakt, terwijl iedereen weet dat dat niet het geval was, “vernietigt ons vertrouwen in hen“. De Europeanen beginnen te begrijpen dat Washington hen voor de gek heeft gehouden. Hoeveel Europese fabrikanten verhuizen naar de VS? Wie heeft Nordstream opgeblazen? Een mysterie dat te geheim is om te beantwoorden (maar het was niet Rusland). Westerse economieën zullen er niet beter op worden, de winter is “bewapend”, inflatie, werkloosheid en ontevredenheid zullen toenemen.

  Douglas McGregor: De neoliberale kruistocht van het Westen tegen Rusland met Oekraïne als bruggenhoofd blijkt een catastrofe

Een jaar nadat hij de USSR was binnengevallen, nodigde Hitler zichzelf uit op het verjaardagsfeestje van maarschalk Mannerheim. De Finnen luisterden de treinwagon af en betrapten Hitler toen hij toegaf dat Duitse wapens alleen geschikt waren voor “mooi weer”. We zien hetzelfde in Oekraïne – de wapens van de NAVO zijn delicaat; eerdere “wonderwapens” zoals de Javelin vallen tegen; luchtverdediging houdt raketten niet tegen. In feite is het enige “wonderwapen” met veel effect de HIMARS, maar de granaatkoppen daarvan zijn klein en de laatste “leveringen” zijn nog niet eens gebouwd.

De wapenproductie van de NAVO is ook “mooi weer”. Een zware artilleriedag in Afghanistan bedroeg 300 granaten en daarvoor was de Amerikaanse productie van ruwweg 80.000 155mm-granaten per jaar ruim voldoende. Maar Oekraïne vuurt er naar verluidt 20 keer zoveel per dag af en Rusland nog eens zeven keer zoveel. Een van de weinige vooruitziende stukken die de establishmentpers publiceerde was “De terugkeer van de industriële oorlogsvoering” in juni. Daarin werd gewezen op wat nu allemaal duidelijk is – de NAVO heeft niet de productie om aan de vraag te voldoen. Brian Berletic heeft de afnemende hoeveelheid en kwaliteit van het wapentuig bijgehouden dat vanuit Amerika wordt gestuurd. Dit kan het best worden geïllustreerd door het 60 jaar oude HAWK luchtverdedigingssysteem dat zojuist is verzonden. 50 jaar oude Gepards. “Opgewaardeerde” (20 jaar geleden) T-55 tanks. Geen 155mm geschut meer, nu 105mm houwitser. Zelfs de tamme media maken zich zorgen – “Oekraïnes honger naar wapens legt westerse voorraden onder druk“, “VS en NAVO doen alles om Oekraïne te bewapenen en hun eigen arsenalen aan te vullen.” Er zijn plannen om de productie te verhogen, maar dat duurt nog jaren.

  Poetin's dilemma

Een van de doelstellingen van Moskou is Oekraïne te demilitariseren; nooit in zijn stoutste dromen had het kunnen voorzien dat het ook de NAVO zou demilitariseren. De opmerking “Hoe kan Rusland hopen een wapenwedloop te winnen als het gezamenlijke BBP van het Westen 40 biljoen dollar bedraagt…?” slaat de plank mis – kanonnen vuren granaten af, geen gegraveerd papier.

En meer. Het Westen noemt zichzelf graag de “internationale gemeenschap”, maar zelfs het establishment moet toegeven dat het grootste deel van de wereld het daar niet mee eens is. Kijk naar de rij landen die willen toetreden tot de BRICS of de SCO. Hoe enthousiast zullen koude werkloze Europeanen zijn als er weer een paar miljoen Oekraïners aankomen die verwachten in hotels te worden ondergebracht? Er zijn overal in Europa voortdurend protesten – hoe lang kunnen die worden genegeerd? Is Europa echt “op weg naar de middeleeuwen“? Hoeveel mensen zullen sterven van de kou? Steeds meer landen stappen af van de Amerikaanse dollar – wat gebeurt er als het gewoon een andere nationale munt is, zoals tientallen andere? Wat gebeurt er nadat het laatste bejaarde wapen uit de laatste opslagplaats is gehaald en verscheept? Waar is Plan B?

Ze waren er zo zeker van dat de roebel een puinhoop zou worden dat ze geen moeite hebben gedaan voor Plan B. Het enige wat er is, is meer poeha en harder schreeuwen – “Sancties hebben Rusland verzwakt en twijfel gezaaid over het leiderschap van Poetin. Er is meer druk nodig om de oorlog te beëindigen.”

  Explosieve verklaring EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen: Het Oekraïense leger is ingestort - 100.000 doden en minstens 200.000 gewonden

Dat is waar, maar de druk ligt niet bij Rusland. Rusland kan wachten – de tijd staat aan zijn kant in de grote oorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waterloo herhaalt zich – maar voor wie?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer informatie over de militaire doden in Oekraïne
Volgend artikelOekraïne oorlog: Barsten in onverwachte plaatsen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het westen is door hun eigen arrogantie en ijdelheid verworden in smeltkroes van tegenstrijdigheden. Het Angelo Zionisten Rijk die zijn macht over de wereld willen behouden als de hegemonie. Door constant ruzie zoekt met iedereen, die zich niet onderwerpt aan hen. Maar nu tegelijkertijd wel hun eigen gebieden massaal aan het ontvolken zijn met het zogenaamde vaccin, tevens het 2 slachtigewezen Lucifer promoten, zodat iedereen zich lichamelijk laat ombouwen. Hun eigen economieën, wereldhandel, energie, voedselvoorziening en woonvoorzieningen drastisch vermindert en/of uitfaseerd. Ze zijn geloven in hun eigen sprookjes, door zich zelf voor te houden dat zij nog steeds oppermachtig zijn en tegelijkertijd elk bezet gebied plunderen en leegroven en dat zij alles alleen bepalen met hun eigen bedachte regels. Maar dat enkel en alleen op papier nog. Want om dit af te kunnen dwingen, moet je een zeer groot machtig leger hebben en deze in topconditie te houden met alle facetten van ondersteuning ervan. Laat nu net dat laatste door de jaren heen dat noodzakelijke vergeten te zijn.

 2. EUROPA moet zich zelf bij Rusland voegen dan blijf alles zo als het was voor 2019.
  EUROPA moet zich niet laten slopen door de NAVO anders zijn wij net als Oekraïne helemaal kapot.
  EUROPA kan deze oorlog niet winnen maar samen werken Met de RUSSEN is ook een overwinning.
  Rusland wil niks te maken hebben Met de smerig WEF die ben dan ook gelijk kwijt ben die NAZI’S.
  Als NEDERLAND Met Rusland samen werkte wordt alles gelijk beter en normaal
  en dan kunnen de BOEREN ECHT GAAN MET DE RUSSEN
  IK HOOP DAT ALLE BOEREN DIT DIT LEZEN OOK DE PARTIJ BBB VAN DER PLAS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in