Oekraïense militaire doden is nu een probleem. Vóór deze week trapten de meeste westerse militaire analisten in de Oekraïense propaganda dat Rusland massaal troepen verloor, maar dat Oekraïne het goed deed. Die hond is nu dood. Een nieuwe vriend, Stephen Bryen, heeft net een stuk gepubliceerd in de Asian Times met een eerlijke, harde beoordeling van het gevaar waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd. Stephen Bryen is senior fellow bij het Center for Security Policy en het Yorktown Institute. Hij was een hoge ambtenaar bij het ministerie van Defensie in de regering-Reagan. Zijn artikel is getiteld: Oekraïense militaire slachtoffers zijn een groot probleem voor Biden:

De zware verliezen in Oekraïne zijn een signaal dat Washington’s in feite oorlog met Rusland in de problemen zit. President Joe Biden moet van koers veranderen of geconfronteerd worden met een nationale veiligheidscrisis die het einde van zijn presidentschap kan betekenen

Oekraïne lijkt misschien te winnen. De waarheid is het tegenovergestelde, want Oekraïne raakt door zijn mankracht heen die het niet kan vervangen. Het verliest door uitputting op het slagveld en omdat de Russen systematisch de infrastructuur vernietigen, zijn miljoenen Oekraïners naar het buitenland gevlucht. Het is onwaarschijnlijk dat het land zich kan herstellen, zelfs als de oorlog morgen zou eindigen.

Ondertussen zijn de Russische mankrachtproblemen minder ernstig. Moskou heeft zijn voorraad frontlijntroepen aangevuld via een impopulair dienstplichtprogramma in eigen land, dat nu is uitgebreid tot de gebieden in Oekraïne die het bezet houdt.

Oekraïne bevindt zich in een vergelijkbare positie als de Confederatie in 1864 tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het Noorden torende qua mankracht boven het Zuiden uit. Hoewel de troepen van de Amerikaanse generaal Ulysses Grant in 1864 meer verliezen leden dan de Zuidelijke troepen onder leiding van Robert E. Lee, kon het Noorden zijn verliezen gemakkelijk vervangen. Het Zuiden kon dat niet. In april 1865 was het Zuiden niet meer in staat nieuwe rekruten te leveren en uitgeputte bataljons te versterken, schrijft Larry Johnson.

  Gelijktijdige deflatie en hyperinflatie zullen de wereld verwoesten - Economische ineenstorting, ellende, hongersnood, ziekten en oorlogen

Een soortgelijk lot wacht Oekraïne. Maar dit is geen herhaling van het laatste jaar van de Amerikaanse Burgeroorlog, waarin de troepen van de Unie herhaaldelijk aanvallen uitvoerden op de verschanste Geconfedereerde troepen. Rusland heeft, in tegenstelling tot het Amerikaanse leger onder Grant, geen massale verliezen geleden en heeft zijn militaire reserves nauwelijks aangesproken. Oekraïne daarentegen put zijn menselijke hulpbronnen uit en kan binnen zijn geografische grenzen geen essentiële militaire training meer geven.

De foto’s en video’s van Oekraïense slachtoffers bevolken het internet. De afbeelding hieronder is, naar ik begrijp, een door de VS ontworpen begraafplaats voor gesneuvelde Oekraïense soldaten. Elk vierkant biedt plaats aan 105 graven. Er schijnen 24 grafvelden te zijn en een potentieel van 2.520 begraafplaatsen.

De volgende video is in juli 2022 geplaatst.

We zijn nu vier maanden verder en het aantal doden stapelt zich nog steeds op.

De meeste Amerikanen zijn nog steeds verblind door de anti-Russische propaganda en begrijpen niet dat Rusland zijn militaire operaties goed kan volhouden. Mijn vriend Stephen, bijvoorbeeld, zit nog steeds vast in een mentaliteit uit het Sovjettijdperk als het gaat om het beoordelen van de Russische capaciteiten. Hij schrijft:

Rusland heeft, zoals nu wel bekend is, ook ernstige problemen met het werven en trainen van soldaten, en met het vermogen om wapens te vervangen. Maar Rusland heeft ook enorme oorlogsvoorraden die het voor de ondergang van de Sovjet-Unie heeft verworven, en het brengt een deel daarvan nu in stelling in de oorlog in Oekraïne. – https://asiatimes.com/2022/12/ukrainian-military-casualties-are-big-trouble-for-biden/

De realiteit is het tegenovergestelde. Het zijn de Verenigde Staten die worstelen om de rekruteringsdoelen te halen. De mobilisatie van Rusland werd in een groot deel van de westerse pers verkeerd voorgesteld als een gedwongen rekrutering van “dienstplichtigen”. De meerderheid van de “nieuwe” rekruten zijn ervaren reservisten. De bewering dat Russische commandanten onvoldoende training geven, is een westerse waanvoorstelling. Hier is een filmpje van de training van soldaten om als team te schieten en te bewegen:

  Zombieoorlog: Plan B voor Oekraïne


https://t.me/mod_russia_en/5245

Mijn vriend Stephen ziet ook niet in dat de Russische defensie-industrie modern en efficiënt is en de klok rond werkt. De productie van S-400 en S-500 luchtverdedigingssystemen overtreft alles wat tijdens het Sovjettijdperk is gemaakt. Hetzelfde geldt voor de Russische elektronische oorlogsvoering. En noch de Verenigde Staten, noch de NAVO hebben een wapensysteem dat vergelijkbaar is met de hypersonische raketten die Rusland met groot succes gebruikt tegen kritieke Oekraïense infrastructuur en bases.

Naarmate de winter aanbreekt, zullen de Oekraïense troepen het moeilijker krijgen. Bij gebrek aan voertuigen en tanks zullen zij eerder een schuilplaats zoeken en hun bewegingen tot een minimum beperken. Rusland daarentegen zal het vuur kunnen concentreren op de vaste Oekraïense posities, wat meer Oekraïense slachtoffers betekent.

Als Rusland doorgaat met zijn campagne om het vermogen van Oekraïne om elektriciteit, water en gas te produceren en te distribueren te vernietigen, zal het vermogen van Oekraïne om zijn troepen van voedsel en munitie te voorzien aanzienlijk afnemen. Kortom, Oekraïne gaat een donkere, gevaarlijke winter tegemoet.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands “Dead Hand” nucleair afweersysteem kan autonoom honderden kernwapens uitsturen, zelfs nadat het land een nucleaire eerste aanval te verduren heeft gekregenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederlanders buigen voor VS, veroordelen Russen voor neerhalen MH17
Volgend artikelRusland wint ook de grote oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Oekraïne heeft een groot deel van de wereld voor de gek gehouden en nog geven die eikels van Europa en Amerika niet toe. Hoe stom eigenwijs kun je zijn.

  • @Ate Hoeksma,

   Beste,

   Denk er toch even anders over,

   Oekraïne heeft misschien veel gelogen en bedrogen echter wie de geschiedenis van Oekraïne een beetje kent weet dat dit daar aan de orde van de dag is.

   En de rest van de wereld beste in niet door Oekraïne voor de gek gehouden maar door de totaal corrupte WEF regimes welke ook nog eens volledig geïnfiltreerd zijn door ZIONISTEN welke op alle en ja, zonder uitzondering in elk land, de belangrijkste posten bekleden zoals banken, uitgeverijen en dagbladen, etc etc etc….dus welke belangrijk zijn om de publieke opinie zwaar te beïnvloeden.

   Daarbij zitten ze met CEO’s aan de top van ALLE big tech bedrijven zoals Google, FEESTBOEK, Nividia, Jew Tube etc etc……….

   En de zogenaamde experts vwb oorlogsvoering, meestal ex-kolonels en generaals wordt precies gedicteerd wat ze ervan moeten maken en dan het liefst in hun eigen voorstelling maar wel volgens de regels van de VEILIGHEIDSDIENSTEN van het betreffende land.

   Er is in mijn optiek maar 1 echte schuldige aan al deze idiote ongein en dat zijn WIJ ZELF want WIJ laten het toe, wij laten het gebeuren dat onze kinderen, onze ouderen, ons land én onze bezittingen van ons afgenomen worden voor een grotendeels FAKE oorlog!

   Tja, en dat vind ik nogal stom én eigenwijs!

   En maar roepen om ZE op te pakken, en maar aangeven WIE voor de rechter moet worden gebracht….en maar typen op internet en met de vinger wijzen op…..ja op wie…..

   Ondertussen niet in de gaten hebben dat de trein gewoon op volle snelheid richting betonnen muur raast…ja echt…..en wij zitten erin….mooi nietwaar!!!!????

   Gladiator

 2. Is er eigenlijk een zicht op gerepatrieerde dode soldaten?
  Amerikanen, Europeanen?

  In de film gaat dat altijd gepaard met een decoratie, een vlag op de kist en kogelsalvo voor bewezen moed aan het vaderland, democratie.

  • De meeste blijven gewoon waar ze zijn gevallen het zijn immers “ huurlingen “
   Maar blijkbaar zijn er al 1200 Polen begraven in Polen zijn er 3000 a 5000 gewond geraakt en hoeveel er vermist worden wordt niet gezegd het is een keiharde oorlog

 3. ZO FUCKING ZINLOOS, en voor wat? Al die mensenlevens. Iemands zoons, vaders, mannen…

  Nooit een keer ga ik hier aan meewerken, op basis van eigen overtuigingen, geloof, etc. Ik ga geen mensen vermoorden op commando. Gooi mij maar in de bak of schiet mij maar lek. Ik werk hier niet aan mee…

  • realiseer je wel dat als de Russen daar niet hun eigendom herstellen, (Oekraïne was ruim 400 jaar onderdeel van Rusland) wij hier allang een verplichte digitale enkelband / ID hadden en verplichtte maandelijkse vaccins, permanente lockdowns en nog veel meer repressieve maatregelen, en letterlijk als slaven behandeld worden, voor zover dat al niet het geval is. Als vazal van de VS. Een land dat al 222 oorlog voert in hun 239 jarig bestaan en vanaf dag 1 streeft naar een wereldheerschappij. In de vorm wij zijn de baas en jullie gaan maar dood en we roven jullie grondstoffen. Kijk maar naar wat ze gedaan hebben, en nu nog doen .

 4. Het is niet ‘onze oorlog’, niet ‘mijn oorlog’, ondanks wat die liegende wef imbeciel in Den Haag allemaal uitbraakt. Ik heb niet gevraagd om deze oorlog, ik heb gevraagd om wapenstilstand, vredesonderhandelingen, diplomatieke aanpak, stoppen met provoceren. Straks komen er mensen aan mijn deur. Om geld in te zamelen voor de getroffenen in oekraïne. Ze zullen het niet snappen als ik geen geld wil geven, zoiets doe je toch gewoon? Ik ben er klaar mee. Het is niet mijn oorlog. Nooit geweest, nooit gewild. Brussel betaalt. Miljarden. Van mijn belastingcenten. Zo betaal ik toch nog mee.

  • En veel verzwegen. Wat weet u over de schending van mensenrechten in de Donbas? Dat vanaf de Maidan revolutie de bevolking van de Donbas werd beschoten door het Oekraïense leger en AZOV battalion. Duizenden Russisch sprekende burger doden en een ongekend aantal martelingen. Allemaal verzwegen.
   https://youtu.be/3ELO6zk5Gyc

 5. Waarom niet alle neocons en de administratir Biden en hemzelf en heel zijn familie een soldatenvest, een helm en een geweer geven en hen in de Russische vleesmolen te sturen en het bloedvergieten stoppen in Oekraine. Al die levens verloren in een uitgelokte oorlog om een etnisch Russisch volk in geanexeerd land tijdens de USSR te onderdrukken en trachten uit te roeien. Wat een waanzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in