John Pilger had gelijk. De slachtvelden van Oekraïne zijn het decor van een nog grotere oorlog, één van propaganda. Het is heel bijzonder hoe veel van wat we in de Britse pers lezen, afkomstig is van een door de VS gefinancierd propagandabureau in Kiev, zozeer zelfs dat het de norm is geworden dat een gebeurtenis wordt “gerapporteerd” op basis van wat president Zelensky simpelweg zegt, schrijft Martin Jay.

Het contrast en de hypocrisie zijn verbluffend. Kijk eens naar het debiele geraaskal van CNN-verslaggevers uit de hele wereld die gevraagd werden om ons mee te nemen in de gebeurtenissen van de zogenaamde “poging tot staatsgreep”. Ze waren gevestigd in de VS, Londen en – natuurlijk – Oekraïne, in het geval van de domme Ben Wedeman. Allemaal hadden ze het in koor over Poetin die “op het randje stond” of “de afgrond in de ogen keek”, maar niet één van hen kon zeggen “volgens mijn bronnen” of “van mensen die ik in Rusland spreek”. Nee. Dat zou te dicht bij een vervlogen tijdperk van verslaggeving staan dat ons al lang geleden heeft verlaten. Nu hebben we alleen nog maar sukkels met overgewicht zoals onze Ben – die, ondanks het feit dat hij Arabisch sprak, zo slecht was in Libanon dat hij erin slaagde om de staatsschuld van het land valselijk te rapporteren als “voornamelijk buitenlands” – die alleen over Rusland “rapporteert” door een Oekraïens prisma dat waarschijnlijk voor hem geschreven is. Dit is hoe slecht de westerse media zijn. Om tegenwoordig journalist te zijn, hebt u twee schrijnende vaardigheden nodig. Eén: een goed geheugen hebben voor het narratief dat u moet reproduceren. En twee, een bijna morbide angst hebben voor nuance of details. Deze CNN-verslaggevers hadden eigenlijk geen flauw benul en verzonnen het gewoon terwijl ze bezig waren. Ze waren, net als de meesten van ons, niet meer dan toeschouwers, verdrinkend in hun eigen onverdraagzaamheid en verblinde dogma’s.

  Nederlandse economie komt in recessie door inflatie

Zullen het dezelfde moreel failliete idioten zijn, die zelfs geen hartslag zullen missen wanneer er een nucleaire aanval wordt uitgevoerd op een elektriciteitscentrale in Oekraïne en zij dit volledig aan Rusland toeschrijven? Uiteraard. Logischerwijs moeten ze hun verraderlijke duistere handel doorzetten. Ze zijn hun lezers hier al op aan het voorbereiden, al sinds de aanval op Novaja Kachovka enkele weken geleden, toen ze in de callcenter journalistieke kopij waarschuwingen weefden dat er binnenkort een aanval op een kerncentrale door de Russen zou plaatsvinden!

Deden de journalisten die deze onzin schreven dit uit een gevoel van loyaliteit of patriottisme voor een westers ideaal? Of omdat ze wat punten moesten verdienen aan wie hen die onzin in de eerste plaats voorschotelde? Deze journalisten zullen echter degenen zijn die bloed aan hun handen hebben, als Zelensky doorgaat met de valse vlag-aanval, omdat de Oekraïense president dat alleen zou doen in het vertrouwen dat de meeste, zo niet alle, westerse media er verslag van zullen doen – valselijk – om het te laten lijken alsof Rusland schuldig was.

En dan te bedenken dat u niet ver hoeft te zoeken om deze nieuwe generatie idioterie te zien die alle nieuwsredacties heeft overgenomen als het gaat om verslaggeving over Oekraïne. Er is eigenlijk geen verslaggeving. Het is één en al redactioneel werk dat bezaaid is met verdraaide feiten, halve waarheden en klinkklare leugens die zich niet aan de normale regels houden. De Oekraïense regels zijn anders. Volgens de Oekraïne-regels worden alle journalistieke regels losgelaten ten gunste van een narratief dat een slecht beeld van de Russen schetst en een geromantiseerd fatalistisch beeld van de Oekraïners. En dit wordt nauwgezet gedaan, zelfs tegen een achtergrond van steeds meer verhalen die de online pers binnensluipen over Zelensky’s kliek die nog meer villa’s in Zwitserland koopt en algemene ontkenningen van alle gearchiveerde rapporten van vóór februari 2022 over het land als het “meest corrupte land in Europa”, waarbij onlangs zelfs een Britse minister toegaf dat sommige van de zware wapens die naar Oekraïne worden gestuurd, daar eigenlijk niet aankomen.

  Jonge Oekraïners vluchten: Zelensky laat grenzen bewaken met drones

Onlangs nog presenteerde de Independent een episch stuk van deze slordige, bespottelijke journalistiek, die enorme hoeveelheden kolomruimte in beslag nam in een poging iemands idee – slechts een idee – te presenteren dat Poetin een dubbelganger gebruikte bij openbare evenementen. Halverwege dit boekwerk moest zelfs de journalist toegeven dat het mogelijk “leek” – verrassing! verrassing! – voor de zogenaamde expert in Kiev dat “Poetin gebruik maakt van dubbelgangers”. Leek mogelijk.

Deze lachwekkende krant schreeuwt de kop “De dubbelganger van Poetin en gezondheidsgeruchten die niet weggaan” zonder een spoor van ironie dat de reden waarom het kolderieke gerucht niet weggaat, is dat we het blijven herhalen in ons excuus van een krant.

Stelt u zich eens voor dat u elke keer dat u de lift van uw flatgebouw instapt aan uw buren vraagt “hebt u de geruchten gehoord over de vrouw op nummer 42?”, wat in feite uw ex-vrouw was van wie u aan het scheiden was. Op een gegeven moment zal zelfs de domste buurman antwoorden: “Nee! U bent de enige die ze blijft verspreiden!”.

De toestand van de Britse journalistiek is nu zo slecht dat de meeste hacks het schrijven van totale fictie over Rusland en de oorlog in Oekraïne veel beter vinden dan iets te doen wat op journalistiek lijkt. Dus als de aanval op een kerncentrale komt en ze geen minuut missen om Poetin de schuld te geven, zijn ze medeplichtig aan de oorlog, de mensenrechtenschendingen, de burgerdoden, omdat het grote publiek niet de intentie of de wens heeft om zulke vagebonden ter verantwoording te roepen voor hun duistere werk. Het is zo erg en de apathie is zo ver gevorderd dat mensen niet eens de moeite kunnen nemen om de spot te drijven met de belachelijke John Sweeney, die voortdurend de ondergang van Poetin voorspelt en het keer op keer mis heeft over zoveel dingen dat je je afvraagt hoe deze man ooit als journalist heeft kunnen werken als hij zo aantoonbaar dom is en bijna alles wat hij doet fout heeft?

  De winter komt eraan, maar het politieke Westen en zijn marionetten in Kiev zijn erbarmelijk onvoorbereid

Het afgelopen jaar heeft Sweeney herhaaldelijk de ondergang van Poetin voorspeld en de vernietiging van het Russische leger door de Oekraïners, terwijl hij voortdurend zijn boek over Poetin promoot. De dood van de Britse journalistiek werd verdedigd en geleid door leeghoofden zoals Sweeney. Wacht maar op zijn laatste voorspellingen. Het zal allemaal erg vermakelijk zijn, maar helaas zullen het Sweeney en anderen zijn die met gefronste wenkbrauwen zullen verklaren hoe Poetin deze aanval op de kerncentrale heeft gedaan. Ze zullen geen bewijs leveren. En ze zullen er niet naar gevraagd worden. Welkom bij de Britse pers. Wat een schande.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Doodsbange AFU-soldaat geeft commentaar op zijn allereerste aanval & Oekraïense “vluchteling” in Duitsland zegt dat zij geen baan hoeft te zoekenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe zijn dichter bij WOIII dan ooit! De door de VS gesteunde Oekraïne gaat de kerncentrale van Zaporozhye aanvallen!
Volgend artikelCIA-Chef Burns’ afdaling in waanvoorstellingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Als er een bom afgaat dan ligt het voor de handwortel de daders zijn. Net zoals bij de Russische gas pijpleiding, de de Britse SAS!

 2. De leugenachtigheid van de Westerse pers kent geen grenzen.
  Allemaal, commercieel, NPO en kranten, doen aan sturing en leugens. Als bijproduct een beetje onnozel echt nieuws, zoals ‘het stormde’, maar zelfs daar loert de beïnvloeding bv dat het zo hard waaide door de klimaatverandering.
  Hopeloos.

  • Telegraaf bericht al:
   Timmermans: storm Poly door klimaatverandering
   De man lijkt wel op een andere planeet te wonen.

   • Het is een gijzelaar met een rfid chip in zn kop – daarom doen ze zo raar.

    Oke 70 jaar infiltratie is lang maar ze weten ook al sinds nine eleven dat ze in de shit zitten.
    Dus d’r uit met die lafaarts, deze slappe hap, de viezerikken, weg ermee.

  • Liegende journalisten en politici zijn ook een gevolg van klimaatverandering. Alleen dan van het maatschappelijk klimaat – één grote dikke duisternis.

   • Over een paar jaar is chatGPT Helemaal ge finetuned.

    Dan krijgen we een lawine aan nepnieuws en flauwekul dat je niet meer weet wat boven of onder is.

    Let maar op.

 3. Vuile bom? Liever niet…. Csernobil 1986 gaf zelfs in Nederland sterk verhoogde radioactieve straling….
  Ik zat toen in het leger en de geigertellers sloegen flink uit….

  • Wat Vuile bom?
   COCAINE CHRONICLES continue at White House as mystery of white powder – that absolutely definitely 100% isn’t Biden’s crackhead son’s – found in building apparently remains unsolved.

   Potverdomme – laat die oude man met rust
   Die biden moet toch wel touren uithalen om aan de senioren mishandeling van de deepstate te ontsnappen.

 4. Ook mijn kinderen hebben onwankelbaar vertrouwen in het internationale narratief.
  Universitair geschool.

  Als je er drie woorden aan besteed dan is de sfeer al verpest!

  • Die lui kunnen niet meer voor hun zelf denken. Maar een komt een keer punt … iedereen die ik spreek word of is al wakker

  • 1 Van onze dochters heeft ook vele jaren op de universiteit doorlopen en is gelukkig niet besmet geraakt met hun gif.
   Maar twee van hun klas waren niet geprikt en de rest allemaal netjes hun prik braaf gehaald.
   En dat is jeugd die onze toekomt zullen bepalen want ze studeerde, economie, rechten en boekhouding. Diep triest hoe je daar gehersenspoeld word en dat ze zelf niet kunnen nadenken en van mensen die niet zelfstandig kunnen nadenken, daar moeten we het later van hebben. Wat een wereld zeg,,.
   Maar troost je ze gaan wakker worden binnen kort. Met Frankrijk voorop,,,. Macron gaat binnen kort op het lopen zetten, want hij kan wat er nu gaande is niet aan en zal moeten vertrekken.
   Dit is een voorspelling van Izabela op youtube, tik daar maar in Izabela tarot in en weet dat ze het tot nu toe altijd goed heeft met haar voorspellingen.
   En ik neem aan dit ook.
   Ook als je je volle verstand gebruikt weet je dat dit alles binnen kort goed komt want de meeste brandjes worden gesticht door mannen in het zwart met bivak mutsen en de buitenlandse rel jeugd doen dan graag mee en gaan vaak nog eens stapje verder terwijl Frankrijk hen ene mooie toekomst zou kunnen bieden als ze de kansen zouden nemen zoals ons gezin die neemt hier. Frankrijk is een prachtig land met vele mogelijkheden om je kinderen een mooie toekomst te geven.
   Maar deze rel jeugd zijn liever lui dan moe.
   Maar als deze elite mannen inzetten in het zwart met bivak mutsen en leger laarzen willen ze hebben dat we alle deze kant op kijken naar de brandjes en naar deze rel jeugd en dan moet je juist opletten>
   Wat si er dan echt gaande,,. Juist te veel mensen worden wakker en weten wat er echt gaande is en als deze stom in Frankrijk gedaan is dan komt alles boven water drijven.
   Want de mens is en blijft niet gek.
   Wat word er aangestookt meer als 1000 gebouwen zijn al tot de grond toe afgebrand voor de 15 minuten steden of men dat niet door heeft?
   De mensen gaan dit allemaal zien,,. Vele moslim jongeren zijn kwaad over het filmpje dat rond is gegaan over homo’s in het leer met kruipende mannen en kinderen die mee liepen en die riepen, dat ze nu ook voor de kinderen zullen gaan.
   Ook dat heeft hen wilt gemaakt. Vele rellen om te rellen van dit soort jeugd maar er zijn er tussen die wilt zijn geworden van wat er nu gaande is.
   Deze rel jeugd die nu wakker zijn geworden, die zullen niet gaan zwijgen en hoe harder er op getreden zal gaan worden hoe harder dit soort jeugd zal gaan roepen. Moslims pikken die woke geheel niet en als dat naar buiten komt komt de rest ook naar buiten. Men zegt dat in Frankrijk 80 procent is geprikt maar ik kan je zeggen dat dit geheel zo niet is.
   40 Procent is hier prik vrij. De meeste kinderen en vele werklozen hebben geen prik gehaald en de werklozen die aantal is hoog in Frankrijk en dan heb je de wijze mensen nog.
   Ik heb deze aantal gekregen van mensen die een site beheren zoals deze site bv maar dan nog een graadje erger, de maker van deze site is gevlucht naar het buitenland en dat zegt denk ik meer als genoeg. Tuurlijk zegt men 80 procent want dan voel jij je rotter en eenzamer en zwakker en zwijg je meer ivm dat je niet weet op wie je verder kan bouwen. Al die ellende die nog vast zit komt nu ook naar boven toe onder die rel jeugd daar en je ziet het een beetje bij beetje het volk daar witter worden. Het gaat daar echt klappen en dan kan je verwachten dat alles naar buiten gaat komen ook al willen ze de aandacht hebben liggen de elite op die brandjes wat het nu toe nog aardig lukt.
   Maar dit is voorlopig nog niet te sussen en ik wacht op live uitzenden waarop deze wakkere rel jeugd gaan spreken, want weet er zijn daar twee soorten rel jeugd bezig. Wakkere tuig en smerige tuig. Maar allebei duidelijk tuig. Van ander mans spullen dien je af te blijven waar ze hard voor hebben gewerkt.

   Er heerst nu veel onnodig leed in Frankrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in