Marker combat robot/Wikipedia

Het Russische Unmanned Ground Vehicle (UGV) Marker kan naar verluidt dagenlang autonoom werken en netwerken met andere UGV’s en Markers, terwijl hij cruciale militaire gegevens deelt, schrijft Parth Satam.

Het op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde systeem van de Marker helpt bevriende voertuigen en soldaten te identificeren via camouflagepatronen op hun gevechtsuniformen en insignes.

Deze duizelingwekkende mogelijkheden werden onthuld in een Duits mediaverslag dat in contact kwam met de vertegenwoordigers van het particuliere bedrijf dat de UGV ontwikkelde, die wordt aangeprezen als een “Leopard tank killer”.

En terwijl het AI-Machine Learning-systeem van de UGV wordt bijgewerkt met beelden en informatie over westerse tanks om ze te identificeren, hebben Russische soldaten aan het front spannende slagveld-innovaties ondernomen en hun grondgevechtsrobot in elkaar gezet.

Video’s van deze geïmproviseerde UGV, extern bewapend met een machinegeweer en een paar Rocket Propelled Grenades (RPG), gingen rond op verschillende Telegramgroepen. Hij lijkt haastig in elkaar te zijn gezet, maar zou bij goed gebruik tegen Oekraïense loopgraven, infanterie en bebouwing toch van groot nut kunnen zijn.

De Marker is vooral gepromoot als een eerste tankkiller in zijn soort, nadat de VS, Groot-Brittannië en Duitsland eind januari hadden aangekondigd hun M1A2 Abrams (31 eenheden), Challenger-2 en Leopard-2 (elk 14) main battle tanks naar Oekraïne te sturen.

Niet alleen zijn de 59 tanks ver verwijderd van de 300 die volgens de Oekraïense legerleider, generaal Valery Zaluzhny, nodig zouden zijn om het tij tegen Rusland te keren, maar het zou ook een paar maanden duren voordat ze het slagveld bereiken tegen de tijd dat Rusland volgens de voorspellingen de oorlog mogelijk zal beëindigen.

De Oekraïense tankmannen zullen waarschijnlijk ook niet volledig bedreven zijn in de westerse systemen, vanwege de complexe trainingsprocedures en tactieken die de bemanningen, die gewend zijn aan de Sovjetmachines, operationele procedures en doctrines, nodig hebben om over te schakelen.

  De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerder

Marker is nog dodelijker!

Volgens het verslag op Anti-Spiegel kan de Marker zelfstandig handelen, zelfs als “het radioverkeer wordt verstoord” op basis van instructies van de operators over “waypoints” en “patrouillegebieden” door “zelfstandig obstakels te herkennen en te vermijden.”

Dit betekent dat de Russische ontwikkelaars rekening hebben gehouden met de inzet van elektronische oorlogsvoering (EW) en storing om de verbinding tussen de Marker en zijn operators te verbreken.

“De robot kan alleen opereren, maar ook samen met andere Markers, die taken kunnen verdelen. Een daarvan neemt bijvoorbeeld de verkenning en het zoeken naar doelen over, terwijl een tweede op de achtergrond verborgen blijft totdat hij de herkende en gemarkeerde doelen aanvalt,” aldus het artikel.

Of ook deze gegevenskoppeling autonoom wordt bestuurd of menselijke tussenkomst heeft, is onbekend, maar als het waar is, betekent het een schokkende reuzensprong in de kunstmatige intelligentie (AI).

Fysieke functies zoals autonoom rijden, navigeren over het terrein, en het inzetten van wapens bij het identificeren van een vriend of vijand (IFF) liggen nog binnen de denkbare mogelijkheden van een autonoom systeem dat bestuurd wordt door een zeer geavanceerd algoritme. Het zelf rijden over het terrein wordt bereikt door een gezichtsveld van 360 graden, met mogelijk verschillende camera’s en optiek verdeeld over de UGV, zodat er geen “dode hoek” overblijft, aldus het Duitse rapport.

Ondertussen is het IFF een “elektronisch catalogus”-systeem met beelden van westerse tanks in normaal en infrarood formaat “om de vijandelijke uitrusting te identificeren”, volgens voormalig Roscosmos-chef Dmitry Rogozin.

Mogelijk is voor de elektronische catalogus een nog geavanceerdere versie ontwikkeld van software die wordt gebruikt voor beeldverwijzing en gezichtsherkenningstechnologieën, en vervolgens versmolten met het vuurbesturingssysteem van de UGV.

  Oekraïners crashen bij Bakhmut: Russen veroveren Opitnie en Ivangrad - Hand-tot-hand gevechten - Kruisraketten regenen op Lviv (Video’s)

Maar de in het rapport beschreven praatfunctie – die inhoudt dat twee Markers onderling kunnen communiceren en complexe en vaak contextuele gegevens over het slagveld kunnen uitwisselen – wijst op een enorme sprong in AI-technologie en vertegenwoordigt een nichemogelijkheid.

In een eerder verslag van EurAsian Times werd vermeld dat de Marker twee versies heeft, waarbij de ene in staat is om kleine, draadgeleide drones te lanceren die op zoek gaan naar doelen in de modi “scouting” of “verkenning”. Interessant is dat de Marker niet werd ontwikkeld voor militaire doeleinden en aanvankelijk bedoeld was voor reddingstaken in rampgebieden.

De drones die vanaf de UGV worden gelanceerd, hebben een “draadgeleidingssysteem” dat ervoor zorgt dat de gegevensoverdracht niet kan worden gestoord, en dat de drones een veilige stroomvoorziening biedt. Het is onduidelijk of hiermee een draad wordt bedoeld die vanaf het UGV naar de drone loopt zodra deze opstijgt. Het heeft “adaptieve” en “kunstmatige intelligentie,” die de ontwikkelaars “verschillende soorten doelen aanleren.”

Deze beschrijving suggereert een Machine Learning-functie waarbij de autonome werking van een AI geleidelijk foutloos wordt door routinematige correcties door menselijke ontwikkelaars. Dat deze prototypes direct in de praktijk worden ontwikkeld, is ook een interessante wapenontwikkelingspraktijk die India kan gebruiken om sneller inheemse systemen te ontwikkelen.

Dergelijke techno-industriële praktijken bevorderen een snelle wetenschappelijke ontwikkeling en een grotere synergie tussen technologen en militairen – een relatie die in het Indiase scenario ongezond en gebroken is.

Russische soldaten vinden nieuwe provisorische UGV uit

En wat kan worden beschouwd als onderdeel van de hausse in de Russische drone-industrie, hebben Russische frontlijntroepen een gewapende UGV in elkaar gezet, die volgens een video wordt getest in de sneeuw. Het zeswielige voertuig mist als essentieel kenmerk een draaiende koepel en heeft een vaste bevestiging die vier raketgranaten (RPG) en een PKT-machinegeweer draagt.

  Hoe het Westen Poetin dwingt tot een nucleaire eerste aanval

Op een van de close-up foto’s is een kleine camera te zien op het onderstel, die mogelijk als optisch basissysteem fungeert. Een antenne aan de achterkant ontvangt de radiobesturingscommando’s. Het ontbreekt aan geavanceerde functies zoals een Fire Control System (FCS) of een draaibaar elektro-optisch systeem. Het UGV lijkt een fundamenteel gevechtsvoertuig.

Niettemin kan het soldaten helpen bij het bundelen van vuurkracht, ook al is het grotendeels onnauwkeurig, terwijl dergelijke taken kwetsbaar kunnen zijn voor menselijke fysiologie en psychologische beperkingen. Het bereik en het uithoudingsvermogen van het UGV zijn onbekend, en uit de video kan worden opgemaakt dat het binnen het gezichtsveld van de bestuurder moet blijven.

Het voertuig lijkt een behoorlijke mobiliteit te hebben en in een paar gevallen is te zien hoe het de PKT en de raketten afvuurt, waarbij het op een gegeven moment door een soldaat wordt herladen. Het kan nog steeds een belangrijke tactische hulp zijn wanneer het samen met andere grondtroepen vaste posities, loopgraven of verdedigingslinies aanvalt.

Het is de snelheid waarmee de Russische strijdkrachten die de UGV hebben ontwikkeld, ook passende tactieken en procedures kunnen ontwikkelen om het systeem volledig te benutten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens medisch hoofd beveelt castratie van Russische krijgsgevangenen – “Het zijn kakkerlakken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen staat politiek los van de rest van de wereld, zo blijkt uit een door de EU gefinancierde studie
Volgend artikelSchrödingers Rusland-paradox
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Dit is een beter gebruik van Ai dan in het westen. Die willen chips in het hoofd van hun burgers stoppen en misbruiken deze technologie om op hun burgers te spioneren. De UGV’s redden levens van de russische militairen, de oekies zijn kanonnenvoer in dienst van Amerika.

 2. De Oekraïne zou er verstandig aan doen om al die gekregen tanks te draaien en op het westen te richten. Het westen is stom genoeg bezig om dit verdient te hebben. Ruim zeventig jaar geleden is mij op de kermis al geleerd dat je niet moet vechten tegen de beer. Napoleon en ome Adolf zijn in hun jeugdjaren schijnbaar nooit naar de kermis geweest; Als je wil winnen, moet je bij de winnaars blijven; die zijn er beren-goed in.

  • De Rothschilds hebben goudgeld verdiend door beide partijen te financieren. Toen de oorlog zogenaamd door de geallieerden/globalisten waren gewonnen brachten ze de belangrijkste NAZI kopstukken, w.o. ome Adolf in veiligheid. De actie staat bekend onder “Operatie paperclip”.
   En wij leerden netjes op school dat Hitler zelfmoord heeft gepleegd en vele NAZI kopstukken vermoord c.q. berecht werden. Hitler heeft, samen met vele NAZI’s, onder een nieuwe identiteit zijn laatste jaren in Brazilië doorgebracht en is inmiddels overleden.

   • Wel Zuid Amerika, maar niet in Brasilie.; wel in Argentinie.

    De nazi’s waren globalisten en planners; UN, EU, interpol: opgericht door nazi’s.
    Belangrijke nazi’s kregen ook hoge functies in Duitsland.
    Het Neurenberg tribunaal werd bewaakt door…..een afdeling SS-ers.

    Raad eens hoe het kwam dat in 1948 plotseling de dossiers van 30.000 gearresteerde oorlogsmisdadigers als staatsgeheim werden gekwalificeerd? Zij werden vrijgelaten.
    ———–
    Wat betreft Japan hebben ze mij weleens gevraagd wat ik dan als “recht”had beschouwd.
    De keizer en zijn familie publiek in China laten executeren. Alle japanse militairen die in China waren geweest, naar china voor berechting. Zelfde met de Filipijnen, Korea en andere bezette gebieden.

 3. De leopard jager is een leuk speeltje; leuk om het uit te proberen.

  Maar in feite onzin. Er zijn nal minidrones die op mijn hand passen, met warmte gevoelige camera, night vision, real time verbinding met de bestuurder. Kosten super weinig en zijn zo klein, dat het moeilijk is ze te raken.

  Die ziet een leopard; geeft op zelfde moment de gps coordinaten door aan artillerie; die stuurt een paar piepers en weg tankje.

  Tanks zijn nu alleen maar rijdende doodskisten, d wat oudere: de T72 vind ik een prachtig ding.
  De vernieuwingen zijn electronisch; kunnen ook op de T72 gebracht worden.

  De enig echte vernieuwing: de nieuwste model RU tank:personeel zit met zijn drietjes in een extra beschermd deel. veiliger voor personeel.

  Ik beschouw dit geval alleen maar om de gebruikte techniek te testen; is belangrijk voor ontwikkeling.
  Maar voor de rest: artillerie plus droontjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in