Источник — VL.ru / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

John Mearsheimer begrijpt het probleem niet.

Het gaat niet alleen om productiecapaciteit – in theorie kunnen de VS in de komende 10+ jaar enkele faciliteiten bouwen om de productie van 155-mm granaten of drones te verhogen. Maar het zal niet in staat zijn om de industriële capaciteit van Rusland in dit opzicht te evenaren, zelfs niet met de theoretische toevoeging van eventuele toekomstige Europese capaciteit. Het gaat hier niet alleen om kwantiteit – het doel is onmogelijk te bereiken door de totale ondergang van de Amerikaanse productiebasis en een extreem complexe toeleveringsketen voor militaire productie. Dit alles is slechts het topje van de ijsberg. Het grootste deel van de ijsberg is een complete catastrofe die de ontwikkeling van Amerikaanse militaire doctrines en, als gevolg daarvan, de ontwikkeling van de aanbestedingen is, schrijft Andrei.

Ik heb er jaren over gesproken – sommige gaten, zoals in luchtverdediging of raketten, zullen de VS niet kunnen dichten, want terwijl ik dit typ, blijft deze kloof groeien. Het wordt niet gemeten in jaren maar in generaties. Dit is, als voorbeeld, het resultaat van een misplaatste en ongeletterde benadering van luchtverdediging gebaseerd op… luchtmacht. Je moet letterlijk de hele zaak ongedaan maken, en dit vereist niet alleen het bouwen van een aantal faciliteiten, maar een complete heroverweging van Amerika’s verdediging of, beter gezegd, “aanval” filosofie die niet werkt. Het heeft nooit gewerkt. Dit is onmogelijk in de huidige staat van het Amerikaanse geopolitieke denken zonder de Verenigde Staten, zoals ze zichzelf de afgelopen honderd jaar hebben gezien, te heroverwegen. De VS heeft niet de moed, het intellect en de wil om dit te doen omdat het leidt tot een vernietiging van de mythologie van Amerika.

  Nieuwe Oekraïense mislukking in Zaporizhzhia: Russen slaan aanvallen op Staromayorskoye en Rabotino af - in totaal 3.000 doden

De VS zit dus vast. Het is dus goed dat John Mearsheimer er delen van begrijpt, maar hij begrijpt de kern van de zaak niet. Nadat de VS het VSU “tegenoffensief” strategisch en operationeel hadden “gepland”, rees de vraag naar de competentie van het Amerikaanse militaire establishment en deze werd beantwoord – het is incompetent! Het zal een generatie of twee duren om zelfs diegenen die nu in het eerste jaar van de Amerikaanse militaire dienstacademies zitten te leren om op de juiste manier en binnen het kader van de ECHTE militaire en industriële capaciteit van Amerika te denken. Dit ECHTE vermogen heeft niets gemeen met de mooie jaren van WO II en daarna en het komt niet meer terug. Rusland zal niet toestaan dat de VS de oorlog in Europa ontketent terwijl het denkt dat de VS dit wel weer achter de oceaan kan uitzitten. Zo werkt het niet meer, zeker niet met het bouwtempo van de Russische marineonderzeeërs zoals de 3M22 Zirkondragers Yasen-klasse onderzeeërs en fregatten die al Zirkons hebben. Dit zijn technologieën die de VS gewoon niet hebben en nog lang niet zullen krijgen. China kan erop rekenen, en nog veel meer van Rusland in het geval dat de VS besluit zelfmoord te plegen, de VS kan dat niet.

Het is een grimmig beeld van corruptie, financieel en, nog belangrijker, intellectueel binnen het militaire en buitenlandse beleid van de VS, en wat John Mearsheimer niet begrijpt – dit zijn niet zomaar wat stukken hardware waarvan de VS plotseling het nut inzagen. Nee, de ECHTE ervaring met SMO is veel meer dan technologisch, het is vooral operationeel en strategisch, wat van de Russische generale staf een goed geoliede machine heeft gemaakt die Oekraine alleen maar gebruikt als een val en een schroothoop voor de militaire capaciteit van de NAVO, want Rusland vecht niet tegen Oekraïne, maar tegen de NAVO, en de NAVO en de VS zijn in paniek. Uiteindelijk kan Washington geen strategie maken, het heeft geen echte strategen – alleen whiteboard doctrine mongers, die er opnieuw niet in zullen slagen om de juiste lessen te leren, omdat je een goede gereedschapskist moet hebben. De VS heeft er geen. Veel succes met het “bedwingen” van China.

  Martin Armstrong: 'Zal Rusland op de knop drukken?'

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeeste Amerikanen geloven dat Covid-vaccins plotselinge sterfte veroorzaken
Volgend artikelWEF-bureaucraten eisen bevoegdheid om kinderen te euthanaseren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. HOLLY….WOOD, het wensdenken van een US staat in verval net zoals de VK.. geloofden zij in hun fantasie filmpjes na de WW2..

 2. MIjn mening van een paar jaar geleden heb ik nog niet ontkracht gezien.

  En dat is zolang als het Westen met de voorbereidingen voor Covid bezig was, was Rusland bezig haar arsenaal uit te breiden.

  Ze zagen het waarschijnlijk aankomen.

  In dit geval, wil dat dus inderdaad zeggen dat het Westen nooit kan winnen, want Rusland is hierin – net zoals het Westen om alles in de doofpot te stoppen – zeer goed voorbereid.

  • Rusland had het eerste ‘vaxxin’ (sputnik) in de wereld, dus daar waren ze ook mee bezig in dezelfde tijd als dat zij hun militaire arsenaal hebben uitgebouwd. Rusland wint op alle vlakken van het zelfvoldane, arrogante, gedegenereerde en satanische westen dat de “wet van de remmende voorsprong” blijkbaar vergeten is of nog steeds niet kent… Het is ook de reden dat de BRICS de NWO zullen inluiden.

 3. Dus, met een defensie budget van een kleine biljoen dollar, groter dan de rest van de wereld bij elkaar zijn de neonaziofascisten in de VS niet in staat hun militaire krachten op peil te houden, dan wel te vergroten…

  Dan weten we zeker wel in welke zakken al dat geld, gestolen van de burgers, verdwijnt? Of zou het allemaal inflatie zijn?!

 4. Het is voor de Amerika niet meer mogelijk om in tegenstelling tot China ‘goedkoop’ te kunnen produceren.

  Neem bijv. het luchtverdedigssysteem Patriot dat waanzinnig duur is en de afgevuurde rakketen zijn zo’n beetje onbetaalbaar geworden om opnieuw te vervaardigen, ook een van de redenen om het meest geïndustrialiseerde natie Duitsland kapot te maken, daarmee ook de rest van Europa een heftige klap uit te delen door die Atlantische joden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in