Henry Ridgwell (VOA) / Wikimedia (Public Domain)

Terwijl we een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten zien ontvouwen, trekken de Verenigde Staten zich geleidelijk terug uit het “Oekraïense project” en laten het over aan de grootste verliezers van de herverdeling van de wereld – de Europeanen. Oekraïne is wanhopig, schrijf Lyuba Lulko.

VS en VK vallen Iran’s proxyleger aan

Washington en Londen hebben besloten Jemen aan te vallen. In de nacht van 12 januari viel de coalitie 16 doelen van het Houthi-leger aan (commandocentra, munitiedepots en lanceersystemen), nadat ze 100 geleide lucht-grondraketten hadden gelanceerd. Ook de kuststad Hodeidah en de hoofdstad van het land, Sana’a, werden getroffen.

De Amerikaanse president Joe Biden zei dat de operatie een reactie was op ongekende Houthi-aanvallen in de Rode Zee. Hij verzekerde dat hij niet zou aarzelen om extra maatregelen te nemen. Volgens de wet uit de Vietnamoorlog heeft de Amerikaanse president het recht om maximaal 60 dagen deel te nemen aan een conflict zonder toestemming van het Congres. Dit is veel, maar de Angelsaksen zullen niet in staat zijn om de Houthi-rebellen te verpletteren zonder een grondoperatie.

De Jemenitische Houthi’s zijn Iraanse proxy-troepen. Als de Verenigde Staten een proxyleger hebben in de vorm van de Strijdkrachten van Oekraïne, waarom kan Iran er dan niet ook een hebben? Iran heeft het Jemenitische leger van alles voorzien en zal dat blijven doen.

Iran volgt zijn strategie om de VS te vernietigen

Met de hulp van dergelijke legers neemt Iran wraak voor jaren van vernedering en onderdrukking. Teheran heeft zijn machtige militair-industrieel complex opgebouwd, steunt Bashar al-Assad in Syrië, bewapent Hamas, Hezbollah en zijn proxystrijdkrachten in Irak, waar sjiitische groepen nu Amerikaanse militaire bases aanvallen.

  Nieuwe Russische hypersonische luchtdoelraket in Oekraïne maakt alle Amerikaanse bommenwerpers/AWAC's overbodig

Hoe vreemd het ook lijkt, het sjiitische Iran steunde vooral het soennitische Palestina, terwijl de medegodsdienstigen van dit laatste land hun luchtruim sloten voor de Amerikaanse luchtmacht. Als klap op de vuurpijl belandde Bahrein in de Westerse coalitie. Dit alles is een reactie op de pogingen van de VS om Iran te vernietigen: 30 jaar sancties, de inbeslagname van olietankers, de inperking van het vreedzame nucleaire programma, aanvallen op Iraanse wetenschappers en militaire leiders.

De strategie van Iran is om de Verenigde Staten en haar bondgenoten mee te slepen in een reeks regionale oorlogen om de Amerikanen uit te putten. De VS en Groot-Brittannië hebben het aas vandaag geslikt. Iran zag een kans toen Amerika voor de moeilijkste uitdagingen in binnen- en buitenland stond.

Rusland profiteert van zowel dit conflict als het directe conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. Het zal voor Rusland gemakkelijker zijn om zijn doelen in Oekraïne te bereiken. Door de oorlog in het Midden-Oosten zullen de olieprijzen de pan uit rijzen. Logistiek zal ingewikkelder worden, wat ook gunstig is voor Rusland. Het conflict in het Midden-Oosten zal lang duren, het zal het Westen veel kosten, wat ook gunstig is voor Rusland.

Oekraïne verliest Westerse toevoer

Ondertussen komen Oekraïense functionarissen tot het besef dat ze hun westerse “voeders” aan het verliezen zijn. Oekraïne leed aanzienlijk onder de oorlog in Israël, hoewel noch de Verenigde Staten noch Groot-Brittannië er direct aan deelnamen. Vandaag zien we dat zowel het Amerikaanse als Britse leger direct betrokken zijn. Wat gaat er dan met Oekraïne gebeuren?

  Oekraïne stuurde arme, ongetrainde mannen de vleesmolen van Bakhmut in om betere troepen te sparen voor het tegenoffensief

Washington begon de oorlog in het Midden-Oosten vlak voor het forum in Davos, waar Volodymyr Zelensky naartoe gaat met als doel zoveel mogelijk aandacht naar zich toe te trekken.

Het is nu duidelijk dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het Oekraïense project om het allemaal aan de EU over te laten.

De Europese Unie als grootste verliezer van de Derde Wereldoorlog

Nu zal de EU de strijdkrachten van Oekraïne alleen moeten financieren. Willen en kunnen de Europeanen dat? Ze werken eraan om het veto van Hongarije te overwinnen en zullen blijven lenen.

Er is vandaag geen goed nieuws voor Europa. Europa volgt het voorbeeld van de Verenigde Staten en zal daarvoor een enorme prijs betalen in de Derde Wereldoorlog, meer dan welke andere wereldspeler dan ook.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De Houthi’s hebben Biden bij de ballenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe noem je een oorlog met China plus een oorlog met Rusland plus een kolossale oorlog in het Midden-Oosten?
Volgend artikelArtsen ‘verbijsterd’ over ongekende toename van kanker onder jongeren onder de 50 jaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De VS zouden Israel te hebben aangevallen om de genocide te stoppen in Gaza, zij hebben erg veel kinderen vermoord de gekke Rabbijnen maar niet de joodse werken als spion voor de VS om de olie te stelen van Syria en Irak. Zelfs de joodse elite manipuleert de hele wereld en onze politicis. Ze zijn de terroristische landen de VS en Israel. Ik hoop een dag dat Israel wordt geveegd van de wereldmap met nergens een grond. Stopt kopen de troep van de producten van de VS en van de joodse elite, het zal alleen maar erger worden.

  • Mijn stelling iedere zionist is een jood maar niet iedere jood is een zionist.
   De elite joden zijn de zionisten schoften deze moeten het hellevuur ingebracht worden.

   • Wat u zegt klopt. Joden zijn van de stam van Abraham. Zionisten hebben zichzelf tot jood benoemd in de 11 eeuw na Christus. Dat was in de regio waar Oekraine nu ligt. Door Rusland gedwongen om niet meer Baal (de duivel) aan te hangen. Gedwongen te stoppen met kinderoffers en andere gruwelijkheden. De protocollen van Zion zijn zeer geweldadig naar andere volkeren en rassen. Zij vinden zich de ubermensch. Ze zijn ook bekend als Askenazi’s. Er is een relatie met de ‘moderne’ nazi’s uit de 20e eeuw. Alle andere mensen, inclusief de echte joden, zijn hun speeltjes. Het eerste besef wereldwijd zou moeten zijn, de zionisten en joden hebben geen gedeelde geschiedenis. De schatting is dat 90% zionist is, en 10% joden. Die 10% lijden onder de slechte naam, al eeuwen, die door 90% wordt veroorzaakt. Simpel dna onderzoek geeft al aan met wie we te maken hebben.

   • Ja maar….
    De joden doen aan besnijdenis om gelijk te zijn aan de gevallen engelen (die hebben geen voorhuid ala hagedissen) en noemen zich daardoor het uitverkoren volk.
    Door die besnijdenis zijn ze beschadigd en kunnen zich emotioneel niet meer ontwikkelen (retardatie) en blijven als kinderen erg manipuleerbaar en door de zionisten inzetbaar voor sabotage taken, daarnaast willen ze altijd “het kind” voordeel en als ze het niet krijgen het slachtoffer uithangen, ook zijn ze daardoor bezeten van geld en bezit.
    Voor de vrouwen geld hetzelfde omdat ze met een (1) jaar ritueel ontmaagd worden.

 2. Joh neem het vooral op voor de kinder -en vrouwenmoordenaars olv de Nazi Netanyahu, hij is geen Jood,maar een zionist, khazaarse maffia zogezegd,ga eens je huiswerk doen man, of dacht jij dat de moloch dienaars een oud sprookje uit de bijbel zijn, ze zijn nog steeds springlevend

 3. Als Europa naar de donder is, dan is het plan van usa gelukt. Dat was m.I. altijd al het doel van usa. Een concurrent die samen met Rusland sterk voor usa zou worden mag natuurlijk niet. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden!
  Dat is meer dan duidelijk.
  De dwazen in Brussel en in de regeringen in West Europa zijn in de val van usa getrapt. Het volk interesseert hun NIETS. De hoogmoed van die dwazen zal heel hard val, maar ook de gewone burger die het vuile usa spel nog niet door heeft, zal veel ellende over zich heen krijgen. Nu wil Brussel 50 miljard voor die nazi bende in dat corrupte Oekriland geven. Knetter en knettergek! Daarnaast de deindustralisatie van Duitsland, ooit het machtigste land binnen de EU bende. Als die de 30 miljard per jaar aan Brussel niet meer kan betalen dan is het einde van de zooi in Brussel. Joepie!
  Usa en de westerse marionetten zijn failliet. Daarom wordt de invoer van de cbdc versneld. Doel van de communisten: het volk knechten, controleren en verarmen.
  Arm volk dat zulke walgelijke lijers (geen leiders) heeft.

 4. Hersenloze figuren zijn de Eu lijders en dat zooitje in Amerika zijn gore egoisten heel de Eu naar de filistijnen voor het belang van dat zieke Amerika het wordt tijd dat ze Amerika aan puin gooien weten ze ook wat ze altijd na de tweede wereld oorlog bij andere landen hebben geflikt het tuig

 5. De E.U. … ocharme. Is dat voor te lachen? Wij hebben hier in België zelfs een “Minister van Buitenlandse Zaken”, een madam van de T.V., om u rot te lachen, komt zo an een operette.

 6. Zionisten laten de hele wereld zingen: ‘Dood aan Amerika’

  In de derde vrijmetselaars-joodse wereldoorlog kunnen de Verenigde Staten niet rekenen op de steun van patriotten
  die vervreemd zijn door:

  1 – de neppandemie die is ontworpen om ons geld en onze vrijheid te stelen
  2. het verdoezelen van miljoenen doden en gewonden door vaccins
  3. de gestolen verkiezingen van 2020
  4. de tragische verspilling van 75 miljard dollar en 500.000 levens in Oekraïne.
  5. de valse vlag van 7 oktober, gevolgd door de moord op 18.000 Palestijnen en 50.000 gewonden door door de VS geleverde bommen.
  6. BLM, CRT, Genderdysforie, migratie

  https://www.henrymakow.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in