De leiders in Moskou hebben misschien niet luid gejuicht, maar ze hebben waarschijnlijk toch rustig feest gevierd binnen de muren van het Kremlin. Per slot van rekening heeft Rusland de olieoorlog gewonnen. Het nieuws is breed uitgemeten onder economen en zelfs in de westerse pers, maar men kan niet zeggen dat het als een verrassende schok kwam. Degenen die betrokken zijn bij de wereldwijde oliehandel wisten dat ze zo’n oorlog tegen Rusland niet konden winnen, bericht Remix.

De maatregelen van de Verenigde Staten en de Europese Commissie om de Russische energie-export te beperken, waren bedoeld om de Russische schatkist in de problemen te brengen door de inkomsten te verminderen. Het lijkt er echter op dat de strafmaatregelen die zonder effectbeoordeling zijn ingevoerd, ernstig misplaatst zijn geweest, vooral van de kant van de EU. In plaats daarvan heeft de EU zichzelf gestraft door af te zien van goedkoop Russisch gas en gedwongen te worden duur Amerikaans aardgas te kopen.

Hoe vreemd het ook mag klinken, de ambtenaren in Brussel wisten precies dat dit het gevolg zou zijn van de sancties die ze oplegden. Het is de moeite waard om naar Rusland-expert Christopher Davis, professor aan de Universiteit van Oxford, te kijken: Davis heeft niets minder beweerd dan dat de Europese Commissie zich pas na de invoering van de sancties tegen Rusland is gaan bezighouden met de gevolgen van de strafmaatregelen. Destijds produceerde zij een geheime studie die niet met EU-burgers werd gedeeld. Daarin stond dat de beslissingen te snel waren genomen en dat ze onder politieke druk waren genomen zonder voorafgaande economische effectbeoordeling. De EU heeft dus niet gekeken naar de mogelijke gevolgen van sancties; het was in wezen een abrupte en ondoordachte beslissing.

  Poetin houdt belangrijke toespraak over Oekraïne-referenda, mogelijke nationale oorlogsmobilisatie

Moskou ging ondertussen op zoek naar andere kopers van zijn zwarte goud, wat ook voorspelbaar was, en China was een van de eersten die zich meldde. Moskou heeft nu infrastructuur gebouwd om het toegenomen verkeer tussen Rusland en Azië te verwerken. Vóór de oorlog in Oekraïne kocht China 1,5 miljoen vaten olie per dag van Rusland. Tegenwoordig neemt het land 2,5 miljoen vaten per dag af.

Publicaties zoals de Wall Street Journal erkennen nu dat Rusland een echte wereldwijde overwinning heeft behaald in de olieoorlogen. De prijs van de olie van het Russische Ural-mengsel heeft voor het eerst het plafond van $60 per vat overschreden dat in december vorig jaar door de VS en haar bondgenoten werd opgelegd. Hoewel dit pas afgelopen donderdag gebeurde, is er geen teken dat iemand bereid is om de sanctie af te dwingen.

Het is nu niet langer slechts een veronderstelling dat de EU en de VS spontaan sanctiebesluiten tegen Rusland hebben genomen met onvoorziene gevolgen. Het is begrijpelijk dat de Europese Commissie de gevolgen van zulke onhandige maatregelen niet publiekelijk wil toegeven.

De vraag moet opnieuw gesteld worden, voor de zoveelste keer: waarom zijn er geen consequenties voor een desastreuze beslissing van de Europese Commissie die wederom over de hoofden van de lidstaten heen ging zonder hen zelfs maar te raadplegen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Meer prominente landen verlaten de Amerikaanse dollar en negeren het pleidooi van de VS om de olieproductie te verhogenVolg Frontnieuws op Telegram

  Nederland sluit zich aan bij Duitsland en laat "groene" agenda varen, start kolencentrales opnieuw op om in energiebehoeften te voorzien bij aanhoudende crisis

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s! Russische woede uitgebarsten: Razende bemanningen van twee T-90’s vernietigen eigenhandig Oekraïense konvooien – Russische soldaat: “Wat heeft hij in godsnaam gedaan?”
Volgend artikelDr. Robert Malone: COVID-prikken zijn een CIA-operatie om de wereld te ontvolken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. De hoogmoed van het zooitje in Brussel kent geen grenzen. Dat het volk in diezelfde EU zwaar de dupe is van de door EU opgelegde sancties interesseert die corrupte bende daar niets, helemaal niets.
  Europa wordt in opdracht van usa naar de donder geholpen. Mooi een potentiële concurrent minder. Straks gierende werkloosheid, armoede, gedwongen huisverkoop en dan, ja hoor, dan staat Schwabber klaar met zijn basisinkomen.
  Mits je voldoet aan de eisen van de Roverheid. Alles loopt volgens het uitgedachte plan.

   • Ja, maar je mag het wel terug huren, tegen een heel schappelijke prijs, koop liever een zeilboot en vaar wel of zoiets, geen onroerend goed belasting, eigen energievoorziening, en geen problemen met zogenaamde zeespiegelstijgingen. meer.

 2. Ik vraag me af of de poppenspelers van de EU-Dolls niet donders goed wisten waar ze mee bezig waren, en de sancties gebruikten om Rusland te gebruiken de EU-economie te ruïneren. of zouden ze werkelijk zo dom zijn?

 3. Wie houdt dat eu-schorum die spiegel voor dan?…….de enkeling die het daar durft……..?………die is nog steeds een enkeling.

  Wie kan ze afzetten?!……wij als de bevolking niet. We hebben ze ook niet gekozen.
  Dat vieze bolwerk is van niemand persoonlijk.
  Wordt nog een interessante ontwikkeling……die ineenstorting van dat kaartenhuis. Het leger?!…. daar hebben we hier niets van te verwachten.
  Het gaat uit Amerika komen. Trump is nog altijd legeraanvoerder daar…..en de tijd moet rijp zijn.

  Eerst de beerput volledig open.

  • Beluister Clare Daly eens Inhetmeer van een zeer kleine Ierse onafhankelijke fractie in het Europees Parlement, zij zegt nog de dingen zoals zij zijn, recht voor zijn raap, ook op blckbx tv maakte Daan de Wit de luisteraars eens bekend met haar, ook ik kende haar niet, zij roept op tot vrede en tot dialoog maar verwerpt de inval van Rusland, wat ik zelf anders bekijk dan haar maar ze zegt in ieder geval al dingen die ik bijna nergens meer hoor!

   • heeft meegedaan aan de staande ovatie voor dat stukje krapuul uit Kiev !….daarmee heeft zij voor mij haar examen definitief afgelegd en is grandioos gebuisd ! Bende overbetaalde incompetente, rotverwende huichelaars !!

    • Patrick,
     Zij durft veel dingen te zeggen wat anderen helemaal niet durven, ook als het om Jeruzalem gaat en de Palestijnen, zij neemt zeker stelling voor vrede, maar is een dolende in de EU, wat u schrijft dat weet ik niet, je kunt ook weglopen, te makkelijk als zij dat echt heeft gedaan dat iemand dan verder niks meer goed kan doen bij U, het zij zo, ik vind haar een prima wijf daar in Brussel, dat kan ik verder van bijna niemand zeggen!

    • Luc en Patrick,
     Ik denk dat jullie deze Ierse niet kennen, maar wel de mening al klaar hebben over haar en dat respecteer ik, zoals ik al eerder schreef, het zij zo!

 4. Se auteur van dit artikeltje heeft 100% gelijk, parallellen met West Europa?

  “Oekraïners verdienen deze oorlog!” – de post van een publieke figuur veroorzaakte een golf van verontwaardiging

  In het Oekraïense deel van het netwerk wordt krachtig gediscussieerd over de functie van advocaat en publieke figuur Oleksiy Tolkachev, waarin hij verklaarde dat “Oekraïners de oorlog verdienden”.

  Het bericht is in het Oekraïens gepubliceerd. Hier is de vertaling in het Russisch.

  “Huil vanuit het hart. Daarna kun je me schoppen, maar ik zal het je vertellen. Oekraïners verdienen deze oorlog!

  De huidige oorlog is een natuurlijk gevolg van 30 jaar van ons wanbeheer, slordigheid, egoïsme, diefstal en morele achteruitgang.

  We verloren van een land dat in 1991 slechts 5-7 keer minder was dan China in termen van BBP. Allemaal neergelaten, geplunderd, vernietigd. Niets en niemand werd gewaardeerd.

  Waarom is dat? Omdat “graai” egoïsme het morele credo van onze mensen is geworden. Ik begreep duidelijk dat het probleem niet bij de regering ligt. Het probleem zit in onszelf, in onze mensen. 10 jaar geleden was ik bezig met constructie met meerdere verdiepingen. Ik heb alle Oekraïense bouwvakkers eruit getrapt – lui, dieven, geen verantwoordelijkheid geen woorden ervoor.

  Ik heb de Turken ingehuurd. Ze werkten drie keer efficiënter dan de Oekraïners.

  Maar de Oekraïense chauffeur, die betonijzer uit het metaaldepot vervoerde, stal onderweg 20% ​​van het volume.

  We hebben een cultus van haat. Elke non-entiteit komt gewillig voor zichzelf op en vernedert en beledigt anderen. Bijna onder elk van mijn video’s stond zo’n opmerking: “nit burr vizla”.

  Oorlog is het resultaat van onze collectieve morele degradatie. Het eindpunt van ons verval.

  Onze nationale ondankbaarheid begint de wereld al te irriteren. En het ongelukkige incident dat onze belangrijkste partner, Groot-Brittannië, is overkomen, dient als bewijs hiervan. We eisen en verantwoorden allemaal. En we hebben niet genoeg.”

  De post van Alexei Tolkachev ontving 9,1 duizend likes en 2,7 duizend reacties per dag.

  Veel commentatoren onder de post steunden de auteur. De verontwaardigde bleek echter, geheel naar verwachting, vele malen groter te zijn.

  – Russische lente

 5. nee van het leger moet je het niet hebben zijn laf en onwetend en hangen aan de regering nee verwacht er niets van die transgenders

 6. Waarom zijn er geen consequenties voor een desastreuze beslissing van de Europese Commissie?

  Omdat deze de kern vormen van de pathocratie die eu heet.
  Psycho-, sociopaten en destructieve narcisten krijg je niet vrijwillig weg. Die moet je oppakken en verwijderen.

 7. Rusland ZAL de voorgestelde Duitse tankfabriek in Oekraïne VERNIETIGEN – Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Maria Zakharova beschreef plannen om de fabriek te bouwen als de nieuwste westerse “provocatie”

  woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova © Sputnik / Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken

  Plannen voor de bouw van een tankfabriek in Oekraïne door de Duitse defensiegigant Rheinmetall zouden een “wereldwijde provocatie” zijn, zei woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

  “Zo’n fabriek, als die wordt gebouwd, zal een legitiem doelwit zijn voor de Russische strijdkrachten, vergelijkbaar met elk ander object van de Oekraïense defensie-industrie”, zei ze tijdens een briefing op donderdag.

  Zakharova verwees naar het project terwijl hij de mishandeling van de etnische Hongaarse minderheid in Oekraïne door Kiev besprak. De fabriek zou naar verluidt dicht bij een overwegend Hongaarse nederzetting in Transcarpatia staan, zei ze. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/07/russia-will-obliterate-proposed-german-tank-plant-in-ukraine-foreign-ministry/

  • Ik begrijp niet dat iemand dit ernstig neemt. Welke aandeelhouder gaat daar zijn geld investeren om het te laten kapot schieten?

   • Lepoudre Luc augustus 1, 2023 at 19:48

    Net zoals in het rampjaar 1672 was de regering radeloos, het volk redeloos en het land reddeloos, laat ze die tankfabriek maar bouwen de Russen beschouwen het als een legitiem doel.

 8. Godverdomme , ik heb ze weer moeten aanschouwen, Trutsula V d L, de rotste corrupte imbeciele kut onder alle corrupte imbeciele rotkutten ….. Mijn sowieso impressionante sternocleidomastoide spieren zwellen weeral buiten proportie op uit pure razernij….

  • @Nehemia, vergeet het in kasteel Laken wonende ‘koninklijk’ paar Filip & Mathilde niet. Sinds jaar en dag zijn ze lid van het ultrageheime genootschap orde van het heilig graf van jeruzalem (anno 1099). Ze maakten hun verloving bekend op 11.09.1999. Filip heeft meer dan eens de Bilderberg-conferentie bijgewoond & Mathilde zit net als Máx in de zak van Klaus Schwab.
   De centrale computer in het oude NAVO-hoofdkwartier had als bijnaam 666 en dit verwijst naar Openbaringen 13:18.

   • Ben helemaal geen fan van het koninklijk circus, maar dit is van de pot gerukte complotdenken. Deze schatrijke familie is er nog slechts voor de ceremonie waar ze glimlachend knikken naar een handvol “vive le roi”-roepende idioten, in ruil voor een zware jaarlijkse donatie. In tegenstelling tot in Holland waarOranje heel serieus genomen wordt, wordt hier in België door meer dan 90 pct ermee gelachen of gespot.

    • @Luc, de populariteit van nepkoninklijke familie van oranje is mede door hun strapatsen in oktober 2020 (vliegvakantie naar buitenhuis in Griekenland, terwijl de bevolking slechts onder zware restricties mocht reizen) in een vrije val geraakt.
     Het is overduidelijk dat de van oudsher aanwezige oranjeliefde voor het koninklijk huis als een kaartenhuis ineen is gestort en neem van mij aan, dit komt niet meer goed en ze weten het, maar zullen het niet laten blijken.
     Het huwelijk tussen bilderbergbilly en máxima in 2002 (op de 33ste dag van het jaar) is mede dankzij ‘onderzoek’ in Argentinië door professor Daud, doorgedrukt. Máxima’s ouders waren op de betreffende dag wel in Amsterdam aanwezig en verbleven in het Krasnapolsky hotel, tegenover het paleis op de Dam in Amsterdam. Dit geeft aan hoe ongelofelijk wij door de satanische elite worden bedonderd.
     De rapportcijfers voor de Van Saksen-Coburg en Gotha-familie t.g.v. het tienjarig koningschap van Filip op 21.07.2023 zijn niet om naar huis te schrijven en dit is ook van toepassing op Mathilde en vermoedelijke kroonprinses Elisabeth, namelijk een magere 5,9.
     Bij jullie heeft koning Albert II door zijn weigering zijn dochter Delphine te erkennen de monarchie ernstige schade toegebracht en dan laat ik de streken van de zondaar van Laken, Laurent maar even buiten beschouwing.
     Wist je dat Beatrix in 2014 haar nieuwste paard Volkert heeft genoemd en dit is een verwijzing naar de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn (2002) Volkert van der Geest, die in dat jaar vervroegd in vrijheid is gesteld.

     • Van der G heet van der Graaf. Ook weer een bekend stereotiep: de ‘lone gunman’ die eenzaam en vervreemd van de samenleving ‘zomaar ineens’ een bekend persoon doodschiet.

      Degenen die daar niet in geloven en na onderzoek er achter komen dat er meerdere mensen achter zitten met het doel om een lastig persoon uit de weg te ruimen, een letterlijk complot dus, kun je dan wegzetten als ‘conspiracy theorist’. Een misachtende, vernederende term bedacht door de CIA om achterdochtige mensen als ‘niet serieus’ weg te zetten.

      Volkert is ook niet meer dan een lompe knol om de kar te trekken. Of een dwarse sprong te maken op het schaakbord.

    • Luc,
     Ik heb als Nederlander wel veel respect voor Prins Willem van Oranje die ver zijn tijd vooruit was en wenste een religieuze vrijheid voor Katholieken,Protestanten en Joodse bewoners onder elkaar, zeer liberaal, terwijl de mensen elkaar die vrijheid niet gunden en er weinig nodig was om de boel te laten ontploffen, bovendien leerde hij wel Nederlands praten ondanks dat hij Franstalig was opgeleid want hij was natuurlijk wel van de elite, en u weet wel dat die Frans sprak, die Prins probeerde iedereen hetzelfde te behandelen en ook dat was uitzonderlijk, de bijbel liet hij zo schrijven dat er dus een standaard Nederlands ontstond en aangezien iedereen in dat Nederland toen met het Belgische deel kocht die bijbel en kon men later ook beter Nederlands met elkaar praten door die standaardtaal, vroeger was dit dus een groot probleem, nu kunnen Vlamingen en Nederlanders met elkaar praten, vroeger was dit toch veel moeilijker, ik heb dat boek over Oranje gekocht, een hele dikke pil maar dat geeft een zeer bijzondere kijk op de situatie van toen en gewoon een leider die sterk was en ergens voor stond, door hem is er een onafhankelijk Nederland gekomen en het Wilhelmus gaat daar ook over natuurlijk, geen heilige maar voor mij als Nederlander de enige in de Oranjes waar ik iets mee heb, het plackaet van verlatinghe is een bijzonder moment in ons polderlandje, doet veel denken aan de Russisch sprekenden in het land van Azov waar zij opkwamen voor hun eigen taal en de overheid niet meer erkenden als hun gezag, identiek aan Nederland, vele kaaskoppen weten dit geen eens, net als de Vlamingen die gewoon hun Nederlands willen praten want dat is hun taal, niks mis mee en daardoor kunnen we hier lekker met elkaar keuvelen want we hebben het Nederlands als taal, is toch mooi, denk dat de Vlamingen van jullie royale families niks moeten hebben want de Koning praat geen eens goed Nederlands/Vlaams terwijl de helft van het volk Vlaams praat ja daar maak je geen vrienden mee, ik ben voor een gekozen staatshoofd want een functie door erfelijkheid verkregen is van vroeger in mijn beleving, gegroet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in