Russische bronnen hebben video’s vrijgegeven van het meest schokkende tankgevecht tot nu toe, waarop te zien is hoe twee T-90 tanks bij twee afzonderlijke gelegenheden alleen naar voren stormen en Oekraïense colonnes vernietigen, bericht Warnews24/7.

In de eerste video zijn Russen te horen die naar het gevecht kijken en geschokt zijn en hun ogen niet kunnen geloven.

De beelden komen uit Zaporizhya, in de regio Novodarovka, waar twee tanks en vijf infanteriegevechtsvoertuigen van het Oekraïense leger er niet in slaagden om het obstakel van één enkele Russische tank te overwinnen!

Deze strijd is ook tekenend voor de totale afwezigheid van artillerieondersteuning voor de tegenaanvallen door de Strijdkrachten van Oekraïne.

Aan Russische kant zijn er berichten dat er minstens 2 Bradley en 2 Leopard tanks bij de strijd betrokken waren.

Naar aanleiding van deze video gaf Denis Pushilin, plaatsvervangend hoofd van Donetsk, opdracht om de tankbemanning te onderscheiden voor het stoppen van de opmars van een colonne vijandelijke tanks.

Bekijk het indrukwekkende tankgevecht dat nu viraal is gegaan:

“Vijandelijke uitrusting is in beweging.

Twee tanks en vier, nee vijf pantservoertuigen.

Ik heb ze. Laten we aan het werk gaan.”

Kort daarna hoort men een Rus zeggen:

“Bro ga terug, waarom sta je daar?

Waar gaat hij heen f@ck it?

Ongelooflijk! Hij raakte vier eenheden tegelijk!

F@ck ze!

Verpletter de tank! Daar gaat zijn koepel. Wat heeft hij in godsnaam gedaan?

Hij heeft ondersteuning nodig.

Daar gaat de tweede tank! Hij is vernietigd!

Daar gaat er nog een. Pak ze!

Ik tril helemaal! Een man! Een bemanningslid, nog overeind.

Hij is een echte held van Rusland.”

Bekijk de ongelooflijke video

De hele 10 minuten durende strijd

In een andere video verplettert een T-90M “Proryv” gevechtstank van de 69e Gescheiden Brigade van de Strijdkrachten van de Russische Federatie in de Dorozhnyanka regio van Zaporizhzhya de aanval van het Oekraïense leger.

  Hoe een oorlog te voeren met reclameslogans - Winnen betekent niet verliezen

De vernietiging van een colonne vijandelijke tanks werd opgenomen via een drone.

In een andere strijd werden verschillende Oekraïense Bradley BMP’s vernietigd. Zoals te zien is op de video, genomen door een drone, kwamen drie Amerikaanse infanteriegevechtsvoertuigen dicht bij de Russische stellingen en openden het vuur.

Terwijl ze zich in het veld langs het beboste gebied bewogen, raakte één Bradley echter een mijn en raakte beschadigd, de tweede BMP van de Strijdkrachten van Oekraïne werd volledig vernietigd door een Russische ATGM. Als gevolg van de explosie werd hij bijna in stukken geslagen.

De derde BMP verdween in allerijl, nadat hij overlevenden had opgepikt uit een pantserwagen die door mijnen was geraakt.

De video toont ook wat er over is van een andere Bradley, die blijkbaar eerder vernietigd was.

Bekijk de video.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland produceert meer dan honderd T-90 tanks per maandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer door NAVO getrainde Oekraïense soldaten geven zich over in hun eerste gevecht
Volgend artikelRusland heeft de olieoorlog gewonnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Bedankt Matt – Raphaël – Rasamaga – Flardinga voor jullie reacties onder mijn oproep van gisteren om door te gaan om Frontnieuws te propageren. Ik begrijp ten volle jullie ontgoocheling en moedeloosheid. Bij mij ligt het wat anders omdat ik in een kring van universitairen (ikzelf heb geen diploma) in augustus ’21 omstandig de plotse terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan heb uitgelegd: “Bidden wil per direct een oorlog met Rusland uitlokken in Oekraïne”. Moeilijk was dat trouwens niet. Nu wordt ik beschouwd als een soort medium of ziener (lol). Er wordt tenminste geluisterd en gediscuteerd op basis van argumenten. Ik probeer nooit iemand te overtuigen. Een opmerking die twijfel ontlokt, dan moet het stoppen.

 2. Waarom de VS nooit moderne Abrams-tanks aan Oekraïne zullen overhandigen

  SERGEY KOMARIN

  Militair expert Viktor Litovkin is er zeker van dat de Verenigde Staten nooit de wapens die ze zelf gebruiken naar Oekraïne zullen overdragen. Er wordt opgemerkt dat Washington binnenkort Abrams-tanks van het M1A1-model naar Kiev zal overbrengen, en niet de M1A2 zoals oorspronkelijk werd verondersteld.

  “De M1A1-versie is natuurlijk slechter, omdat je met de elektronica niet automatisch gegevens kunt invoeren om te fotograferen. Zwakke elektronica, wat betekent dat de tank door mechanische krachten zal moeten worden bestuurd, ”
  citeert een Izvestia- expert .
  Litovkin zei dat het Amerikaanse commando zijn bondgenoten nooit de beste wapens geeft, omdat ze die zelf nodig hebben. Daarom is het niet verrassend dat de APU eenvoudiger M1A1 zal ontvangen.

  Eerder werd gemeld dat het Oekraïense leger Abrams-tanks krijgt zonder geavanceerde elektronica.

  https://voennoedelo.com/posts/id48348-pochemu-ssha-nikogda-ne-peredadut-ukraine-sovremennye-tanki-abrams

  • Een probleem bij de Westerse wapenleveringen is: zullen zich bewijzen tegen de Russische know-how? Wie gaat er nog een Leopard 2 kopen? Of Javelin’s ? Wapens worden tiental keren herverkocht/doorverkocht tot ze de reputatie tegen hebben en niemand ze wil. Waar moeten wij morgen onze F16’s slijten als ze als kleiduiven uit de lucht worden geschoten door de superieure Russische vliegers?

  • Klopt
   Geld ook voor “onze” f16s en f35 toestellen
   Zonder toestemming kun je er wel een vliegshowtje mee doen
   Maar niet serieus vechten.

 3. Het nieuwste wapen van de Russen: een 152mm granaat, met een laser seeker, die het doel opzoekt een geval erin voor een extra boost.
  het is een soort van missile, maar afgevuurd met een gewoon kanon; het schiet een tank op 20 km (!!!!!) in flarden… door hun laser-doel zoeker kunnen ze zelfs bewegende doelen uitschakelen.

  Dat betekent dat de meest moderne tanks kansloos zijn; immers, voordat ze de artillerie bereiken zijn ze al in flarden geschoten.

  Russische wapen electronica: amerikaanse wapen electronica= kruisboog:knots.

 4. Hoe worden die filmpjes toch steeds gemaakt, de afstand, de hoogte, zonder schudden, goed afgestelde audio, mooie muziek er bij, ondertiteling. Toch een hele editing productie op zichzelf. Iemand weet vast hoe dit er aan toe gaat?

  • Drones filmen de boel. Later wordt de muziek er bij gezet. De ondertiteling wordt gemaakt, gesynchroniseerd en bij het filmpje gevoegd.
   Al met al niet een enorme klus hoor. Een dag oefenen en je kan het zelf ook. Zei het met ander beeldmateriaal vermoedelijk 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in