Ik heb al eerder geschreven over het einde van de Pax Americana, maar ik herhaal het – het belangrijkste gevolg van de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne is de deconstructie van de internationale wereldorde die de Verenigde Staten na de Tweede Wereldoorlog hebben gecreëerd en gedomineerd. Elijah Magnier is het daarmee eens:

Elijah J. Magnier vertelde Sputnik dat de mensheid voor de dageraad van “een nieuwe wereld” staat als gevolg van het Amerikaanse proxy-conflict in Oekraïne, dat een economische crisis en burgerlijke wanorde in het Westen heeft ontketend.

“Dingen veranderen” en Saoedi-Arabië “kijkt naar wat er gebeurt,” zei Magnier, “kijkt naar de Amerikanen die veel zwakker zijn dan voorheen, een afstand tot het Midden-Oosten.”

De VS missen “dezelfde dominantie als vroeger”, nu olieproducerende landen als Saoedi-Arabië en Iran betaling in andere valuta dan de Amerikaanse dollar accepteren – zoals de Chinese yuan en de Russische roebel. –https://www.theinteldrop.org/2023/03/31/closer-china-saudi-arabia-ties-show-new-world-is-dawning/

De suprematie van de Amerikaanse dollar als DE valuta in de internationale handel, vooral op de oliemarkten, is voorbij. Fox Business meldt vandaag dat China en Brazilië zijn overeengekomen de dollar op te geven in de onderlinge handel en hun nationale valuta’s zullen gebruiken voor onderlinge betalingen. Dankzij deze overeenkomst kunnen zij rechtstreeks handel drijven en financiële transacties uitvoeren (d.w.z. yuan inwisselen voor reals en omgekeerd) zonder dat zij hun valuta hoeven om te zetten in Amerikaanse dollars, schrijft Larry Johnson.

Simplicius heeft een essentieel artikel geschreven over substack, The Truth About Russia’s Economic Power: Is It Really as Small and Weak as the West Claims?, zie Nederlands transcript De waarheid over de economische macht van Rusland: is het land echt zo klein en zwak als het Westen beweert? (Spoiler alert, dat is het niet), en bespreekt hoe de dominantie van de Amerikaanse dollar het land in staat heeft gesteld aanzienlijke controle uit te oefenen op de economieën van andere landen:

  Douglas MacGregor: Rusland bereidt zich voor op een oorlog van 30 maanden met de NAVO en de VS - "De fabrieken in Rusland werken 24 uur per dag" (Video)

Een land met een handelstekort (en dat zijn de meeste landen in de wereld, inclusief de VS) importeert gewoon meer dan het exporteert. Het is een land dat afhankelijk is van de invoer van goederen uit andere landen om te overleven. De reden dat dit belangrijk is, is dat, aangezien het wereldwijde financiële systeem werkt op basis van de Amerikaanse dollar in overeenstemming met de “Dollar Hegemonie” – d.w.z. de dollar is de reservevaluta van de wereld – dit betekent dat wanneer een land goederen importeert, het deze meestal in dollars waardeert, aangezien de meeste handel, met name van de meest waardevolle goederen zoals olie, in dollars plaatsvindt. Dit betekent dus dat de prijs van de eigen munt van een land ten opzichte van de dollar belangrijk is.

De wereld is nu getuige van een economische strijd tussen de Verenigde Staten, die een handelstekort hebben, en Rusland, dat een handelsoverschot heeft. Simiplicius legt uit:

Maar wat als uw land een TRADE SURPLUS land is, een zeldzamer ras van zeer zelfvoorzienende economieën – een lijst die alleen bestaat uit de meest geavanceerde eerste wereld naties zoals Duitsland, Japan, China, enz. Rusland behoort inderdaad tot deze voorname lijst. Het heeft een van de grootste handelsoverschotten ter wereld, terwijl de VS verreweg het grootste handelstekort heeft.

Hoe werkt een handelsoverschot? Dat is wanneer een land meer exporteert dan importeert. Kortom: de prijsomrekening van de dollar naar de valuta van het land is irrelevant, want als je alles wat je land nodig heeft binnen je eigen grenzen genereert (zelfvoorziening), prijs je de artikelen die je zelf creëert natuurlijk in je eigen valuta. Dus wat maakt het uit of de Russische roebel van 30 roebel voor 1 dollar naar 1000 roebel voor 1 dollar gaat? Als u een Rus bent en u importeert niets dat in dollars is geprijsd, en u koopt dingen in uw eigen land die alleen in roebels zijn geprijsd, dan maakt het niets uit hoe de roebel zich verhoudt tot de dollar. Binnen de grenzen van uw eigen land is een roebel een roebel en is de omrekening van de koers naar de dollar irrelevant.

Vroeger konden de Verenigde Staten rekenen op Saoedi-Arabië om OPEC-besluiten tot beperking van de olieproductie tegen te gaan. Dat is niet langer het geval:

  De belangrijkste vraag - Zullen we 31 december 2023 halen?

Saudi-Arabië en andere grote olieproducenten kondigden zondag verrassende productieverlagingen aan voor in totaal 1,15 miljoen vaten per dag vanaf mei tot het einde van het jaar, een maatregel die de prijzen wereldwijd zou kunnen doen stijgen.

Hogere olieprijzen zouden de schatkist van de Russische president Vladimir Poetin helpen vullen terwijl zijn land oorlog voert tegen Oekraïne en Amerikanen en anderen dwingen nog meer te betalen aan de pomp in een klimaat van wereldwijde inflatie.

Het zou ook de banden met de Verenigde Staten verder onder druk zetten, die Saoedi-Arabië en andere bondgenoten hebben opgeroepen de productie te verhogen in een poging de prijzen te verlagen en de Russische financiën onder druk te zetten.

De productieverlagingen alleen al kunnen de benzineprijzen in de VS met ongeveer 26 cent per gallon doen stijgen, bovenop de gebruikelijke stijging die optreedt wanneer raffinaderijen het benzinemengsel tijdens het zomerseizoen veranderen, aldus Kevin Book, directeur van Clearview Energy Partners LLC. Het Energy Department berekent de seizoenstoename op gemiddeld 32 cent per gallon, aldus Book.

Dus met een gemiddelde Amerikaanse prijs van ongeveer $3,50 per gallon normale benzine, volgens AAA, zou dat kunnen betekenen dat de benzine in de zomer meer dan $4 per gallon bedraagt.

En het slechte nieuws voor Washington en de dollar blijft maar komen:

De Association of Southeast Asian Nations overweegt de Amerikaanse dollar, euro, yen en het Britse pond te laten vallen om financiële transacties via nationale valuta’s te bevorderen, aldus de ministers van Financiën en centrale bankpresidenten van de ASEAN tijdens een recente bijeenkomst in Indonesië.

Als een dergelijke maatregel wordt aangenomen, zal het grensoverschrijdende digitale betalingssysteem van de ASEAN verder worden uitgebreid. Het zal de lidstaten ook in staat stellen lokale valuta’s te gebruiken voor de handel, aldus een informatief rapport.

De afgelopen 75 jaar waren de Verenigde Staten de economische kolos die domineerden en bepaalden wat de internationale regels waren die moesten worden nageleefd. Dat tijdperk is voorbij, maar de meeste mensen in Washington en Londen beseffen dat nog niet.

  Voor het geval u zich afvraagt hoe WO III begint... Amerikaanse inlichtingendienst hielp bij zinken Russisch vlaggenschip

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de helVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesten “niet zo happig om uit te zoeken” wie Nord Stream heeft opgeblazen – WaPo-rapport haalt officiële narratief verder onderuit
Volgend artikelPoetin dreigt de wereldheerschappij van de VS te “elimineren” – beschuldigt de VS en hun bondgenoten ervan een nieuw type “hybride oorlog” te ontketenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Dit betekent héél veel, zeker voor de Nederlanders met hun ooit gespaarde pensioengeld.
  De heilige graal zal straks wel de cbdc zijn.
  Ik wens de schapen veel succes.
  De agenda 2030 wordt gewijzigd.
  Dat zal agenda 2023 worden.
  Zoals ruttler ons vorige week nog vertelde, de agenda wordt in een versneld tempo uitgevoerd.
  Nog niet voorbereid mensen? Jammer dan!

  • Tja en hoe voor te bereiden….Timbre. in kikkerlandje NL zit je op mekaars lip. Daar is weinig ontsnappen aan. Ga je alles analoog doen? Fiat valuta van de bank halen en omzetten in iets grijpbaars? Zelf groenten verbouwen en een geit met kippen houden? Of een flinke voedselvoorraad inslaan die ooit op is? En waar sla je dat in op dan? In je huis? En dan moet je gedwongen verkassen….neem je al de voedselblikken dan met je mee? Hoe dan? Alle maatregelen hebben hun beperkingen.

   • @Meester Prikkebeen…

    Houd je natuurlijke valuta op peil… liefde en energie. Geloof en vertrouw dat je een oké mens bent. Je zult versteld staan wat er mogelijk is als je menselijk (liefdevol) blijft.

    En als we gaan sterven… tja… dan gaan we sterven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in