De Russische Iskander-M SRBM - Wikimedia Commons

Rusland vuurt Iskander-raketten meer dan één keer af op hetzelfde doelwit wanneer Oekraïense militairen zich verzamelen op een ’trefpunt’ voor hulpoperaties om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, schrijft Parth Satam.

De Oekraïners zijn verbijsterd over deze tactiek, omdat ze gewend zijn slechts één Iskander-aanval te verwachten, die hen in staat stelt zich te corrigeren op het slagveld. Maar een snelle opeenvolgende aanval vóór het nemen van tegenmaatregelen heeft het aantal slachtoffers gemaximaliseerd en hen in shock achtergelaten.

Dit werd verklaard door de vooraanstaande Russische militaire correspondent Alexander Kots, die de praktijk observeerde op basis van beelden en informatie over Russische operaties in de frontlinie.

Sommige Russische Telegram-groepen, die beweren persoonlijke en familiaire banden te hebben met de militaire en defensie-industrie, zeggen ook dat Rusland Iskanders kan inzetten omdat zijn fabrieken de productie met succes hebben opgevoerd en verre van getroffen zijn door Westerse sancties.

Iskander mobiele ballistische korteafstandsraketten zijn tactische raketten voor op het slagveld, waaronder enkele kruisraketvarianten, met een bereik van ongeveer 500 km. “De raketkop van het complex kan vijandelijke commandoposten, konvooien van materieel en luchtverdedigingssystemen vernietigen”, aldus het Russische Ministerie van Defensie (RuMoD).

“Doel meer dan eens raken”

Russische rapporten citeerden Kots, verwijzend naar een Iskander aanval in de Zaporizhzhia regio, die, zei hij, een meer “effectief gebruik van de Iskander operationeel-tactische raketsystemen” liet zien. “Voorheen werden deze raketten afzonderlijk gebruikt, maar de nieuwe tactiek van het Russische leger bestaat uit de gelijktijdige lancering van meerdere raketten op hetzelfde doel.”

In dit geval verraste een tweede aanval op de exacte locatie waar een Iskander was geland de Oekraïense soldaten, die “gewend waren geraakt aan enkelvoudige aanvallen”. “Eerst werden twee raketten afgevuurd, die het beoogde doelwit vernietigden. Nadat het Oekraïense leger de explosieplaats naderde, werd een deel van het personeel geraakt door de derde afgevuurde raket,” zei Kots.

  "Go fuck yourselves" zegt Zelensky's kabinet tegen Westerse functionarissen

Kots verwees verder naar niet openbaar gemaakt beeldmateriaal, waaruit blijkt dat nadat “twee raketten waren afgevuurd en de Oekraïeners het puin kwamen ruimen, ze werden geraakt door een derde”. Dit vermogen is geholpen door “verbeterde… mogelijkheden van verkenning en objectieve controle, die, terwijl ze onopgemerkt blijven door de vijand, zijn acties in de diepe achterhoede kunnen observeren.”

Kots verwijst mogelijk naar de Sirius/Inokhodets-RU, een Medium/High-Altitude Long-Endurance (MALE/HALE)-klasse gevechtsdrone, ongeveer van dezelfde klasse als de MQ-9 Reaper van de VS. De UAV heeft de Russische standoff Intelligence-Surveillance-Reconnaissance (ISR) en targeting kill-chain capaciteiten verbeterd, zoals besproken in een eerder artikel.

“Gewoonlijk werd slechts één Iskander toegewezen aan één doelwit en dit doelwit werd als vernietigd beschouwd. En nu verandert alles; ik zie meerdere Iskanders tegelijkertijd ingezet op één doelwit,” voegde Kots eraan toe. Hij noemde ook een voorbeeld waarbij drie Iskanders na elkaar een fabriek voor gepantserde voertuigen in Charkov/Kharkiv troffen.

Russische MvD rapporteert over Iskander-acties

Hoewel het onduidelijk is wanneer de bovengenoemde Iskander-aanvallen plaatsvonden, bieden de laatste twee publiciteitsmaterialen en video’s van de raket in actie die het RuMoD heeft verstrekt, enkele aanwijzingen. Op 1 november werd het Iskander Operationeel-Tactische Raketsysteem (OTRK) van het Westelijke Militaire District getoond dat “aanvallen uitvoerde op de militaire infrastructuur van de AFU.”

Op “vele kilometers afstand van de frontlinie” werden succesvolle lanceringen uitgevoerd en geneutraliseerde doelen dienden als bewijs. De “lanceringen”, in het meervoud, hintte erop dat er meer dan één Iskander werd losgelaten op de exacte locatie.

  Russische raketten verwoestten Oekraïens militair hoofdkwartier in hotel in Pokrovsk, Kiev liegt dat de aanval burgers raakte

De begeleidende video bewees dit ook. Een Transporter-Erector-Launcher (TEL) en een raketdrager komen naast elkaar en de eerste ontvangt een canister met de Iskander-K variant. Deze variant wordt gelanceerd uit een canister en heeft een andere vorm dan de kegelvormige neus van de andere Iskander-varianten. Al snel valt de schemering in en worden twee raketten losgelaten vanaf een boomgrens.

Op 17 november werd nog een video vrijgegeven van een Iskander TEL die op zijn plaats wordt gebracht. De raket wordt uit het grote luik getild en afgevuurd. De RuMoD beschreef dit als Russische Iskander-eenheden die vuren op “een gecamoufleerde AFU-commandopost (waarvan de) locatie werd onthuld door verkenning”.

Na ontvangst van de coördinaten rukten de “raketmannen” op naar de afvuurpositie, zetten de lanceerinrichting in “enkele minuten” op voor gevechtsdoeleinden en lanceerden de raket voordat ze van locatie veranderden.

“Het complex is bewapend met zowel ballistische als kruisraketten, die valse elektronische interferentie veroorzaken bij de nadering van het doel en praktisch onkwetsbaar zijn voor vijandelijke luchtverdedigingssystemen. Kruisraketten kunnen op ultralage hoogte vliegen en om het terrein heenkijken. Het is onmogelijk om ze te detecteren,” aldus de RuMoD.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Harde beelden van dubbel bloedbad: Iskander vaagt 128e Oekraïense Brigade weg in Zaporizhzhya – Trainingscentrum in Lviv verwoestVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoeveel Amerikaanse Congresleden zijn schuldig aan Epstein-style pedo-criminaliteit? Generaal Mike Flynn zegt dat het er veel zijn, en ze worden in het nauw gedreven door globalistische acteurs
Volgend artikelDuitse economie stort in nadat land afzag van kernenergie – Prijzen rijzen de pan uit, industrieën imploderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. veel moet er niet aan toegevoegd worden.. tenslotte het Russische leger wordt ook niet gespaard…en in de Donbass worden nog altijd burgers geviseerd al nu ondertussen 9 jaar lang…ik heb er een vreselijk filmpje van gezien vorige week, oa bloed op een Kinder-voetbamatch… met aangrijpende getuigenissen Vreselijke waarheid, het slechtste van het slechtste… Oekraïne vd kaart vegen… maar ok we zijn Niet zoals Israël.. maar de Ukra’s Wel !!! moesten ze kunnen…dat filmpje noemt, waarom POETIN, het Oekraïense Nazi- land binnenviel….♥️🇷🇺🌹👊👊

 2. “De Oekraïners zijn verbijsterd over deze tactiek, omdat ze gewend zijn slechts één Iskander-aanval te verwachten, die hen in staat stelt zich te corrigeren op het slagveld”

  Het is oorlog. Oorlog die de Oekrainers coute que coute wilden voortzetten.
  Wat verwacht je dan ?
  Zoals in Asterix en Obelix (en de britten) af en toe een theepauze ?
  https://www.youtube.com/watch?v=QFOTJk2hDqs
  Als de Oekraine nieuwe wapens krijgt van de vredesleiders uit het westen worden die ook toegejuicht omdat ze van een verdere afstand nog meer slachtoffers kunnen maken. Of omdat ze clusterbommen kunnen afvuren die de vijand “in stukken scheurt” zodat als hij niet meteen sterft dan wel na een korte tijd omdat hij leegbloedt.
  Ik overdrijf nu misschien, maar stop gewoon deze oorlog dan is deze hypocriete selectieve verontwaardiging ook eindelijk afgelopen.
  Trouwens, het westen weet natuurlijk ook wel dat als de Russen het in 1x konden doen deden ze dat. Spaart namelijk geld. En daar draait toch uiteindelijk alles om.
  1 iskander = 2,8 miljoen eurootjes.
  maar dan heb je ook wat….kuch…
  https://uofa.ru/nl/raketnaya-sistema-iskander-vysokotochnyi-raketnyi-kompleks-iskander/

 3. Wie denkt dat je Rusland kunt knechten,komt van een koude kermis thuis.
  En als ze nu geen vredesonderhandelingen willen aangaan,staan de Russen in maart in Odessa.
  Zitten ze helemaal klem.Sjonge wat een dom volk.
  Allemaal.Ook die generaal, als we 300 tanks hadden en luchtsteun kunnen we Rusland verslaan in Ukraine.
  Waanzin ten top en niet gespeend van enige realiteitszin.
  Bravo Russia Bravo

 4. De Sarmat ICBM behoeft maar 1 keer ingezet worden.

  Vernietigt Londen, Frankrijk, Texas in 6 minuten: eerste Sarmat-regiment in gevechtsposities – Rusland gaat naar de frontlinie met de NAVO…

  Rusland – Londen in zes minuten

  Rusland plaatst het eerste Sarmat-regiment voor intercontinentale ballistische raketten (ICBM) in gevechtsdienst bij de Strategic Missile Forces, volgens onthullingen aan TASS door een goed geïnformeerde bron dicht bij het Russische ministerie van Defensie.

  “Het eerste Sarmat-regiment, bestaande uit verschillende raketsilo’s, treedt in gevechtsdienst als onderdeel van de Uzhur-formatie van de Strategic Missile Forces in december 2023”, aldus de bron >>>

  https://warnews247.gr/katastrefei-londino-gallia-texas-se-6-lepta-to-proto-syntagma-sarmat-se-theseis-machis-i-rosia-pigainei-se-metopiki-me-to-nato/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in