In de afgelopen jaren heeft Duitsland kolen en kernenergie afgebouwd op een manier die in de Duitse media werd omschreven als “niet goed gecoördineerd met de Europese Unie.” Als gevolg hiervan betalen Duitsers torenhoge prijzen voor energie die volledig onhoudbaar zijn als de Duitse economie overeind moet blijven, bericht Ethan Huff.

Er zijn over het algemeen drie hoofddoelen met een effectief energiebeleid: lage prijzen, voorzieningszekerheid en milieubescherming met betrekking tot de uitstoot van kooldioxide (CO2) – over dat laatste valt natuurlijk te twisten. Het Duitse energiebeleid faalt in alle drie de categorieën.

In combinatie met de economische gevolgen van de “pandemie” van het coronavirus, richt de agressief groene energieagenda van Duitsland de economie van het land te gronde nu verschillende industrieën gedwongen worden om in te pakken en te vertrekken of gewoon hun deuren te sluiten.

Bayer, een enorme Duitse farmaceutische reus, kondigde onlangs “massale personeelsinkrimpingen” aan als gevolg van de economische problemen die het land blijven teisteren. Het bedrijf noemde gebrekkige bedrijfsprestaties als de aanleiding.

Dan is er nog Eisenwerk Hasenclever & Sohn, een 250 jaar oude Duitse ijzergieterij die onlangs het faillissement heeft aangevraagd. Eisenwerk Hasenclever & Sohn heeft lange tijd onderdelen geleverd aan bekende autofabrikanten zoals Audi, BMW, Daimler, Ford en Porsche, maar is niet langer in staat om te overleven in de falende Duitse economie.

“We kunnen alleen maar speculeren over de toekomst van deze ijzergieterij. Wordt het in stukken verkocht en verspreid naar het buitenland – waardoor de regio een roestgebied blijft?” vraagt Watts Up With That.

Duitse machinebouwer Homag ontslaat 600 werknemers

Een ander Duits bedrijf dat veel van zijn werknemers ontslaat, is machinebouwer Homag, die aankondigde wereldwijd 600 werknemers te ontslaan, waaronder ongeveer 35 op het hoofdkantoor in Schopfloch, Baden-Württemberg.

  Topwetenschapper zegt dat de agenda van globalistisch links voor "Netto Nul" emissies de moderne civilisatie zal vernietigen

Naar verluidt is de afnemende vraag naar zijn producten de reden waarom Homag werknemers ontslaat. Het doel is om volgend jaar ongeveer 25 miljoen euro te besparen en ongeveer 50 miljoen euro per jaar in 2025 en daarna.

“Ondanks de vraag naar houtbewerkingsmachines in veel takken van industrie, verwacht het bedrijf dat het komende jaar uitdagend zal zijn vanwege onverwacht zwakke ordercijfers,” leggen de rapporten uit.

Hoewel dit verhaal zich richt op Duitsland, is de grootste economie van Europa een soort klokkenluider voor de rest van de wereld. De laatste tijd hebben we bericht over veel Amerikaanse bedrijven die ook werknemers ontslaan, en om veel van dezelfde redenen.

De wereldwijde, door het Westen geleide economie lijkt op sterven na dood. We moeten nog volledig over de klif vallen, maar zo’n lot komt snel in zicht nu de inflatie in alle sectoren de pan uit rijst en er nieuwe oorlogen uitbreken op meerdere fronten, waaronder in Oekraïne en het Midden-Oosten.

“Er zijn geen optimistische economische signalen in zicht. Energieprijzen, inflatie en rampzalig economisch beleid laten het Duitse economische slagschip en de welvaart snel zinken,” stelt Watts Up With That.

Een van de weinige bedrijven die het goed lijkt te doen is Toyota, dat de hype rond elektrische voertuigen (EV’s) weerstond en zelfs de hybride markt voorzichtig betrad. Als gevolg daarvan rapporteerde het autobedrijf een recordwinst, voor een groot deel dankzij de verkoop van hybride auto’s, waarvan het er nu meer verkoopt dan welke andere autofabrikant dan ook.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Topwetenschapper zegt dat de agenda van globalistisch links voor “Netto Nul” emissies de moderne civilisatie zal vernietigenVolg Frontnieuws op Telegram

  Dr. Coleman: Ze willen ons Blut Hongerig Dood

Lees meer over:

Vorig artikelRusland geeft Oekraïne ‘dubbele dosis’ Iskander-raketten; valt hetzelfde doel twee keer aan voor maximale slachtoffers – rapporten
Volgend artikelEen Australische actrice klaagt een Big Pharma bedrijf aan nadat haar Covid-injectie haar verwoestende gezondheidsproblemen opleverde – Nog steeds een “trouwe en trotse” voorstander van vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Dus officieel krijgt ukr de schuld voor het opblazen van de gaspijpleidingen. On ruil daarvoor geeft Duitsland meer geld an ze. Heel goed

 2. Het achterliggende probleem is, de kennis en ervaring vloeit razendsnel weg.
  Zelfs als we over enkele jaren tot inzicht zouden komen, is deze samenleving gedoemd tot het stenen tijdperk.
  De nieuw opgerichte wereld, zal geen aandacht meer schenken aan Europa of de VS.
  Hier zijn geen grondstoffen meer maar ook geen economie om handel te drijven.
  De criminele organisaties zijn zo goed verweven in deze wereld, dat wij onszelf eerst moeten vernietigen voordat dit systeem ophoudt te bestaan.

  • Libera nos a malo november 20, 2023 Bij 11:16

   “Het achterliggende probleem is, de kennis en ervaring vloeit razendsnel weg”

   Juist geredeneerd, vakmensen zijn al beroerd slecht te krijgen, dus dan importeert het bedrijfsleven vakkrachten uit de Oostblok landen, maar daar komt ook een einde aan (deze hebben hun ook nodig) dan te bedenken dat al die pretstudies ook geen meerwaarde zullen opleveren in een maatschappij die met houtjes en touwtjes aan elkaar zijn gemaakt, HBO studies worden ook dan niet meer gevraagd het wordt dan de bekende domino-effect, dat feitelijk de bedoeling van de 4e Industriële Revolutie is.

   Hoe meer je hebt gestudeerd, hoe meer je wordt beloond. De hoog geschoolden in deze maatschappij, hebben geen idee meer hoe de wereld in elkaar zit. Hun hesenbibliotheek bevat enkel kennis uit boeken. Ze zijn het contact met het echte menselijke leven volledig kwijt geraakt, omdat ze hun kennis uit boeken hebben gehaald. Deze bevat enken nog informatie, die ons gevangen kan houden. En ze hebben het zelf niet in de gaten. Ambachtslieden zijn volledig verdreven en hebben gedwongen plaats moeten maken voor een weggooimaatschappij, waaruit alle kleur en schoonheid is verdwenen. De ‘Tel-lie-vision’, hersenspoelt dagelijks de massa met nep nieuws. Dit heeft tot gevolg, dat mensen meer en meer in robotten veranderen, en niet langer in staat zijn zelfstandig en kritisch na te denken.

   – Harriet Algra

   • @ Adriaan W. november 20, 2023 Bij 15:01,
    De echte bekwame vaklui zijn al decennia uit het bedrijfsleven geweerd. Ze werden vervangen door goedkope buitenlanders. Tevens werd het onderhoud in veel bedrijven uitbesteed aan externe bedrijven. Bij de machinebouw werden vaak de bedrijven compleet naar goedkope loon landen verplaatst of werden vele onderdelen extern uitbesteed. Of werd door de automatisering zover doorgevoerd dat vele vakmensen werden vervangen door een machine. Waardoor er in plaats een ongeschoolde de onderdelen enkel in de machine hoeven plaatsen en de machine doet de rest, wat ooit de vakman deed.

    Maar nu de energie veel duurder is geworden, kunnen de bedrijven niet meer concurreren met het buitenland. Dit is vooral de politiek de schuld. De zogenaamde vergroening van landen op energie beleid is meer een ideologie. Daarvoor moet alles wijken, maar die bewindslieden zijn te incompetent en te kortzichtig. Maar slopen wel even het complete land. Want dat zogenaamde groene beleid is onrendabel en onbetaalbaar. Het land zal eerst helemaal vast moeten lopen, voordat de ogen en het besef van deze groene zombie mensen wakker schrikken. Want elke waarschuwing wordt stee vast genegeerd. Dat hebben we ook gezien met die covid prikken. Hoeveel mensen gewoon doorgingen met zich te laten prikken en pure haat spuwde naar de boodschappers.

   • Dat merk ik ook aan mijn jongste die moet ik met regelmaat even met zijn neus in de realiteit stoppen,terwijl mijn oudste die 10 jaar ouder is , van alles afweet en vaak nog meer dan ik.

 3. Het gevolg van de instorting van Duitse economie, nadat land afzag van kernenergie (Gefaseerd afschakelen door de Lutherse dominees dochter en crypto-communist Angela Merkel) is dat Nederland welke door het NON-Journaal NOS verkondigde dat Nederland zich al in een lichte recessie bevind, je kan op je vingers natellen dat het voor Nederland het echt beroerd zal gaan worden, beoogd door het WEF-regime.

  Gesp je veiligheidsgordel vast, trek je handrem aan en doof je lichten en hoop voor het beste.

  • Deze is een heel goed interview met martin Armstrong. Waarin die relaxter is dan normaal en alles eigenlijk voor mij heel duidelijk uitlegt . Ik heb al tientallen interviews met hem gezien vaak allemaal dezelfde info. Deze pas geleden nog een keer bekeken en ja dan snap ik het allemaal wel als hij het daar goed uitlegt. Zeker de moeite waard om te luisteren.

 4. De groene trein zal zich uiteindelijk te pletter rijden!!!!! Tegen de muur van de realiteit… laten we nog meer windmolens op zee zetten!!!!

 5. godverdomme … Xandernieuws had het er ook al over, en bovendien over een desastruese zonnevlam die de aarde ging treffen het voorbije weekend …. Op een dag gaat men de nagel op de kop slaan ….zoals ik waarschijnlijk nog ns de Euromillions ga winnen ..LOL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in