De regio Kherson maakt zich op voor zware gevechten. De situatie aan het front blijft uiterst gespannen nu de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in verschillende gebieden aanvallen uitvoeren op Russische stellingen in een poging op te rukken naar de stad Kherson, waar de officiële evacuatie van burgers is beëindigd, bericht Southfront.org.

Op 8 november meldde Kirill Stremousov, plaatsvervangend hoofd van het regionale bestuur van Kherson, dat Oekraïense eenheden hebben geprobeerd de verdedigingslinie in de regio Kherson te doorbreken. Volgens hem werd de Oekraïense aanval afgeslagen. Tegen de avond gingen de Oekraïense aanvalsoperaties door.

De AFU viel Russische stellingen aan in Pravdino, 23 km ten westen van Kherson in de richting van Berislavsky. Voor de aanval beschoot de Oekraïense artillerie Russische stellingen met M777A2 en FH70 155 mm kanonnen vanuit Shevchenko en Novogrigoryevka. Na zwaar artillerievuur gingen Oekraïense pantsergroepen in het offensief. Kort na het begin van de beweging van de AFU in het gebied troffen de Russische Su-25SM3 aanvalsvliegtuigen de Oekraïense M777A2 en FH70 houwitsers. De Oekraïense aanval werd afgeslagen.

Kort nadat de opmars van de AFU naar het westen van Kherson was gestopt, gingen Oekraïense eenheden aan de noordelijke frontlinies van Kherson langs de lijn Novaya Kamenka – Polyanka -Sablukovka in de aanval. De hoofdrichting van de Oekraïense aanval waren de dorpen Sablukovka en Kachkarivka op de rechteroever van de rivier de Dnjepr. De oprukkende groepen werden ondersteund door artillerievuur van buitenlandse artilleriesystemen, waaronder Tsjechische RM-70 MLRS en Poolse Krab gemotoriseerde houwitsers van de 406e Afzonderlijke Artillerie Brigade van de AFU. De posities van de AFU-artillerie werden gedetecteerd door Russische drones. Buitenlandse systemen werden geraakt door ten minste twee Lancet-3 drone-aanvallen.

  De Russen hebben het 1e Gemotoriseerde Bataljon van de 28e Oekraïense Brigade weggevaagd! Dringende oproep tot evacuatie van Kherson! (Video's)

Russische posities langs de lijn Kachkarovka-Sukhanovo-Borozenskoye werden aangevallen door Oekraïense troepen van ten minste een compagnie T-72M1 tanks van de 17e tankbrigade van de AFU, twee gemotoriseerde infanteriecompagnieën van de BMP-2 en M113 gepantserde personeelsdragers van de 60e aparte gemechaniseerde brigade van de AFU, alsmede ten minste tien Turkse Kirpi gepantserde voertuigen van de 128e Mountain Assault Brigade. De oprukkende Oekraïense troepen werden ook gedetecteerd door Russische drones en de marcherende colonnes werden vanaf de linkeroever van de Dnjepr beschoten door Russische troepen. Nadat het Oekraïense offensief op 8 km van Sukhanov en Pyatikhatki was gestopt, bestookten Russische Mi-28N helikopters de AFU-posities.

De AFU leed opnieuw verliezen. De 128e Mountain Assault Brigade en de 46e Airmobile Brigade van de AFU werden zwaar getroffen. Deze eenheden werden in de strijd geworpen op lichte gepantserde personeelsdragers. Als gevolg van het Russische artillerievuur verloren zij naar verluidt meer dan 40 militairen.

Tegen de avond waren er berichten over lopende operaties van het Oekraïense leger aan de frontlinies van Kherson. Volgens voorlopige informatie probeerde de AFU door te breken in het gebied van Snigirevka, 45 km ten noorden van Kherson. Het offensief werd ook voorafgegaan door artillerievuur. In het gebied wordt nog steeds gevochten.

Klik voor groot

Aan de vooravond van het Oekraïense offensief werd melding gemaakt van manoeuvres van schepen op de linkeroever van de Dnjepr. Op satellietbeelden van de regio Kherson die in de afgelopen week zijn gemaakt, is te zien dat een groot aantal schepen is ingezet op de linkeroever van de stad Kherson. Er werden minstens 15 schepen waargenomen. Hun inzet zou zowel gericht kunnen zijn op het verhinderen van de oversteek van de Dnjepr door Oekraïense troepen, als op het uitvoeren van een tegenaanval in geval van gevechten om Kherson. Zij kunnen ook worden gebruikt om Russische versterking naar de rechteroever over te brengen.

  Europa heeft zijn leidende mythe verloren

De georganiseerde evacuatie van burgers naar de linkeroever van de Dnjepr is gisteren beëindigd. De mensen verlaten de stad op eigen kracht. In de stad zelf blijft de elektriciteitsvoorziening verstoord, als gevolg van de recente schade aan de communicatielijnen door de Oekraïense sabotagegroep. Het bestuur heeft de stad verlaten.

Het grootschalige offensief van de AFU op Kherson zal naar verwachting in de komende dagen beginnen. De strijd om de stad kan een beslissende rol spelen in de Oekraïense oorlog. Tot dusver houden de Russen hun posities, slaan zij de aanhoudende Oekraïense aanvallen af en versterken zij hun verdediging.

Via RT:

Oekraïense opmars naar frontlijnstad is mislukt – ambtenaar

Kiev kan binnenkort zijn offensieve capaciteiten uitputten, aldus de vice-gouverneur van Kherson.

Oekraïense troepen die proberen de stad Kherson in te nemen zijn er niet in geslaagd verdere vooruitgang te boeken, zo heeft een hoge regionale functionaris gemeld.

De frontlinie bij de stad blijft “moeilijk maar stabiel”, verklaarde Kirill Stremousov, plaatsvervangend hoofd van het bestuur van de regio Kherson, woensdag. Met name de Oekraïense strijdkrachten “kregen een pak slaag” tijdens gevechten in de buurt van de stad Snigiryovka, zei de ambtenaar op sociale media.

Dinsdag maakte Stremousov melding van hevige gevechten in de buurt van de nederzetting, die ongeveer 50 km ten noorden van Cherson ligt. De troepen van Kiev slaagden erin posities in te nemen ten noorden van de stad langs een spoorweg, zei hij.

De Russische functionaris merkte op dat Kiev door een tekort aan manschappen zijn offensieve capaciteiten spoedig zou kunnen uitputten. Hij verklaarde dat de Oekraïense regering voor haar opmars naar Kherson afhankelijk is van ingehuurde buitenlandse strijders en voorspelde dat de financiering zal afnemen als gevolg van een verwachte machtsverschuiving in Washington.

  Duitsers wordt verteld "Bereid u voor op stroomuitval" terwijl de Esten wordt verteld hoe ze toiletten moeten gebruiken zonder stromend water - Rusland sancties slaan terug

Hij verwees naar de midterm verkiezingen in de VS, waarbij de Republikeinse Partij naar verwachting de controle over het Huis zal krijgen. De Republikeinse partij heeft zich sceptisch uitgelaten over het storten van tientallen miljarden dollars in Oekraïne in plaats van de middelen te gebruiken om binnenlandse problemen op te lossen.

Het regionale bestuur riep burgers op Kherson te verlaten en naar tijdelijke onderkomens elders in de regio en andere delen van Rusland te gaan. De stad kan ernstige schade oplopen tijdens een waarschijnlijke strijd, waarschuwden ambtenaren.

Rusland nam Kherson in de eerste weken van het conflict in beslag. De Oekraïense regering noemde de inname ervan een belangrijk militair doel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne draait een eeuw terug: Het hele land in duisternis – Rusland bombardeerde de grootste elektriciteitscentrales – Infrastructuur weggevaagd! (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky belachelijk gemaakt op main square van New York
Volgend artikelHongarije blokkeert EU-steunplan voor Oekraïne voor 18 miljard euro
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Op BBC : de russen gaan terugtrekken uit de stad.
    Maar van verslaggevers ter plaatse: geen enkele beweging te zien; 13.000 russen in Kherson.

    Ik denk dat bericht hetzelfde is, als in WO het bericht dat de V1 en V2 6km buiten London landde…..de moffen ijverig sleutelen….

    Keep on dreaming;Russen geven Kherson niet op.
    Mogelijkheid: ze laten de oekies erin en blazen dan de dam op….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in