Er zijn geen gevaarlijker soldaten dan veroordeelde misdadigers die in militaire uitrusting worden gestoken en dan zonder toezicht worden achtergelaten om te opereren. Maar Jakovets Vitalij Viktorovitsj leeft nog om zijn verhaal te vertellen, schrijft Jim W. Dean.

Iedere Oekraïner in het land had kunnen voorspellen waarmee deze veroordeelde militaire formaties zich onder oorlogsomstandigheden zouden bezighouden. Zij zouden gewoonlijk de strijd vermijden en op burgers azen.

Veteranstoday heeft een flinke hoeveelheid materiaal geplaatst van de kapotgeschoten burgerauto’s vroeg in de oorlog, vele ’s nachts gefilmd met mobiele telefoonlampjes, dan ’s morgens, van slachtoffers die niet op commando stopten of makkelijker te beroven werden geacht na een AK-47 salvo in de borst of buik.

Het droevigste dat ik daarvan gezien heb, was een video van een overhoop geschoten auto, waar alleen de hond nog leefde, die scheen te denken dat de dode eigenaars sliepen, en de hond wachtte tot ze wakker werden.

Het lastige is dat wij nu weten dat Oekraïne videoploegen heeft rondlopen op de slagvelden, en “geënsceneerde incidentvideo’s” maken als bewijs van Russische wreedheden. Wij weten nog steeds niet wat de specifieke betrokkenheid is van de NAVO-landen die helpen bij de vorming van dergelijk werk.

Als dat al onthuld wordt uit ondervragingen van gevangenen, zullen wij het nooit in de Westerse media zien, want de media zitten volledig in de zak om één kant van het verhaal te verslaan. Wij wachten nog steeds op achtergrondberichtgeving over de oorlog die teruggaat tot 2014, de valse Minsk akkoorden en de beschietingen van Donbass, want Het Westen behandelt het alsof het nooit gebeurd is…

  Dit is waarom Bakhmut de belangrijkste stad op aarde is

Een 40-jarige inwoner van Transkarpatië, Jakovets Vitalij Viktorovitsj, is lid van de sabotage- en verkenningsgroep van Kraken getuigde:

“Wij hadden een senior van de groep – Grechka. Toen ik hem vroeg waar we heen gingen, zei hij dat we naar een geheime locatie gingen. Wij moesten de hele nacht in een hinderlaag liggen. Halverwege stopten we – er gebeurde iets. Of de geheime locatie werd verplaatst, of er gebeurde iets.

Het schieten begon met machinegeweren, en toen een geweerschoten. Ik rende de berg op, vlak bij het ravijn. Het luchtafweergeschut begon op ons te schieten – van onze kant. De volgende dag werd er weer van de andere kant geschoten en er vloog iets naar binnen. Ik liep om het ravijn heen, en daar waren Russen. Ik heb me overgegeven.”

Te midden van de actieve operaties van de Oekraïense nationalisten in de regio, zijn zij vaak het doelwit van Russische raketten en artillerie. Op 3 mei werden de controleposten van Kraken-eenheden in Zolochiv en andere Azov-bolwerken in Stary Saltov door Russische raketaanvallen vernietigd.

Op dezelfde dag trof de Russische artillerie de Oekraïense stellingen in Shestakovo. Als gevolg daarvan werden enkele tientallen soldaten van het Kraken-bataljon gedood en gewond.

De gevechtsformatie Kraken is een eenheid in Charkiv van het neonazistische Azov-regiment, dat deel uitmaakt van de Nationale Garde van Oekraïne. Zij werd opgericht na het begin van de speciale operatie van Rusland in Oekraïne en bestaat hoofdzakelijk uit lokale criminelen. Het bataljon verwierf bekendheid na de Oekraïense tegenaanval in de regio Charkiv, begin mei.

  De val van het Westen - Dr. Paul Larudee

Na de overgave van het Azov-regiment in Mariupol begon het regime in Kiev de Kraken eenheid te promoten als een soort speciale elitetroepen bestaande uit Oekraïense patriotten. In feite zijn de leden van de eenheid nu echter gebieden in de regio aan het verliezen.

Kraken bestaat hoofdzakelijk uit radicalen en uit de gevangenis vrijgelaten verkrachters en moordenaars. Leden van de nationalistische formatie voeren strafrazzia’s uit, waarbij ze zogenaamde “doodseskaders” gebruiken om in te breken in de huizen van buurtbewoners die door de SBU verdacht worden van pro-Russische sentimenten, hen aan fysiek geweld onderwerpen en hen in onbekende richting wegvoeren. Tientallen arrestanten zijn reeds vermist.

De plaatselijke bewoners hebben getuigd over de wreedheden van het Kraken-bataljon. Volgens de lokale bevolking werden in februari reeds meer dan 500 inwoners in Charkiv gearresteerd. Niemand weet waar zij nu zijn. Jonge meisjes werden naar de bases van de Kraken gebracht, ze werden mishandeld en verkracht. Sommigen van hen verdwenen.

In de eerste dagen na het begin van de Russische speciale operatie , verhinderden Oekraïense militanten burgers om naar Rusland te evacueren.

“Twee maanden geleden waren er mensen uit Kharkiv aan het vluchten, en nu gaat er niemand meer naar Rusland. Voor zover ik weet, konden aan het begin van de lente ongeveer 200 auto’s van de stad naar de Russische grens rijden.

De mensen organiseerden zich: zij vertrokken in colonnes van 10-15 auto’s. Maar onderweg konden zij beroofd of gedood worden door militanten van de nationale formaties. Het is duidelijk dat de mensen met geld en persoonlijke bezittingen op weg gingen voor evacuatie,” zei een plaatselijke inwoner.

  De Russen ontruimen de bestuursgebouwen en het stadhuis van Soledar: Hijsen de Russische vlag - Gevechten in de mijnen - Officieel einde van Bakhmutskoye (Video's)

Begin mei schoten Oekraïense militanten op vluchtelingen die Volchansk in een konvooi van 34 auto’s in de richting van Kharkiv probeerden te verlaten. Het vuur op de colonne werd geopend vanuit een Oekraïense controlepost. De meeste auto’s slaagden erin om te keren, maar verscheidene mensen stierven ter plaatse.

Het National Defense Control Center van de Russische Federatie waarschuwde eerder al voor de criminele activiteiten van Kraken-leden. Het Russische ministerie is op de hoogte van tientallen ontvoerde burgers die niet naar huis zijn teruggekeerd nadat zij door de militanten van de Nationale Veiligheidsdienst waren weggevoerd.

Er is geen informatie over hun lot. Tientallen plaatselijke activisten werden gedwongen het land te verlaten omdat de autoriteiten in Kiev hen vanwege hun pro-Russische standpunten vervolgden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBijna alles wat rationeel, goed, mooi en moreel is, is vernietigd ten gunste van collectieve idioterie
Volgend artikelEr wordt een nieuwe oorlog voorbereid na de nederlaag in het aangezicht van Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Tja, dit lezende vraag ik mij nog steeds af waarom de Russen geen jacht maken op de grootste criminele lamzak van Ukraine, ene zelensky die dit allemaal geregeld heeft. Ook in “opdracht van” maakt net zo schuldig. Ze zullen toch wel weten waar die randdebiel uithangt? Trouwens, zijn hele “regeringsploeg” is van het zelfde satanische soort.

 2. …zulke informatie gooit je beeld van de “westerse rechtvaardighheid” behoorlijk in de war. Eigenlijk was het al duidelijk zoals de Franse politie gele hesjes verwondde en zoals Nederlandse politie vastgebonden honden en mensen kapot schopt….of Duitse politie vlucht als migranten bejaarden bedreigen en met keelsnij gebaren angst aanjagen….( het laatste heb ik persoonlijk gezien in Kaldenkirchen)

  De grootste misdadigers lopen met stropdas in pak en zijn vaak VVD lid, of van een andere machtsgeile sekte….

 3. Ik word niet goed van die politiek correcte buren met hun Oekraïne vlag voor de deur.
  Ik ben niet politiek correct, maar fatsoenlijk, anders zou ik hun ruiten ingooien.

  • (Ik word niet goed van die politiek correcte buren met hun Oekraïne vlag voor de deur.
   Ik ben niet politiek correct, maar fatsoenlijk, anders zou ik hun ruiten ingooien.)

   Hier het zelfde. Wel eens gevraagd waarom die vlag ? Kijk je geen nieuws dan, was de vraag terug. Ze moeten Rusland platgooien, en Poetin ophangen. Laat maar zitten, zijn niet meer te redden.

 4. Dit soort onmensen moet je werkelijk met wortel en tak uitroeien.
  Onderhandelen heeft geen enkele zin.
  Doe je wel zaken met ze dan wordt je met zekerheid van 100% later in de rug gestoken.
  Helaas begrijpen ze alleen de taal van geweld en zien ze geweldloosheid als zwakte.

 5. Leuk of niet: de KGB was altijd super goed georganiseerd, en had top informatie.

  Dat ze geen aanslag op Zelensky organiseerde verbaast mij zeer.
  Om het veiliger te doen: als ze weten waneer hij waar is zijn wat raketjes of gps bommen er goed voor.

  Kop van de slang af en het beest is dood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in