Schokkend nieuws komt uit Rusland, aangezien er in de Russische hoofdstad bevel is gegeven om schuilplaatsen in te richten, iets dat zelfs verder gaat dan de Koude Oorlog. Ze zijn al begonnen met het ophangen van borden en het verplaatsen van operatiekamers van ziekenhuizen naar schuilkelders.

Het Russische leiderschap bereidt zich voor op het ergste scenario: voor de derde dag staat het opblazen van de dam van de waterkrachtcentrale Kakhovskaya hoog in de Russische media, bericht Warnews24/7.

Als dit gebeurt, is er een grote kans op een directe of indirecte kernramp, aangezien het koelsysteem van de kerncentrale Zaporizja ernstig wordt bedreigd.

Wij herinneren eraan dat gisteren voor het eerst in de Russische media en op de staatstelevisie informatie verscheen over de geplande ontploffing van een kernbom door de Oekraïners in Nikolajev, waarbij de Verenigde Staten betrokken zouden zijn.

Bijgevolg zou het opblazen van de dam een kettingreactie veroorzaken die zelfs tot een nucleaire aanval zou kunnen leiden.

Logischerwijs zullen ook in andere Russische steden schuilkelders in gereedheid worden gebracht en zal het niveau van nucleaire paraatheid van de strategische afschrikkingsmacht worden verhoogd.

We hebben het in wezen over een DEFCON 2-situatie in Rusland, aangezien de Russische leiding zich lijkt voor te bereiden op een mogelijke VS/NAVO-aanval, zelfs op de Russische hoofdstad.

De Defensieparaatheidstoestand (DEFCON) classificatie is:

 1. Nucleaire of conventionele oorlog
 2. Eén stap voor oorlog
 3. Verhoogde paraatheid van de eenheden
 4. Waakzaamheid en verhoogde beveiligings- en bewakingsmaatregelen
 5. Normale staat van paraatheid.

De bunkers in Moskou worden in gereedheid gebracht

Volgens de laatste informatie zijn ziekenhuizen in Moskou bezig met het inrichten van operatiekamers in bomschuilkelders, aldus een “bron uit de medische sector van de Russische hoofdstad.”

Borden met de tekst “SCHUILKELDER” verschenen bij de kinderpolikliniek nr. 110 van de stad.

Naar verluidt worden dergelijke schuilplaatsen voorbereid in het Yudin-ziekenhuis en in het City Clinical Hospital nr. 31.

“Vroeger waren er kantoren voor werknemers, waar artsen konden eten of zich konden omkleden. Nu zal het in de kelder mogelijk zijn om te schuilen voor iets onbekends.

Zij sorteren het afval dat zich in de kelder heeft opgehoopt. Daarnaast zorgen ze voor licht en communicatie in de schuilplaatsen en hebben ze water, lantaarns en wegwerpservies bij zich,” schrijft een Russisch mediakanaal.

Tegelijkertijd heeft ook het Russische ministerie van Onderwijs, na het ministerie van Volksgezondheid, opdracht gekregen om schuilkelders in te richten in instellingen die onder zijn jurisdictie vallen.

  Griek in Mariupol: "De fascistische Oekraïners zouden me vermoorden, ze laten ons de stad niet verlaten"

Het is geen toeval dat het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken de afgelopen 24 uur zijn burgers heeft geadviseerd niet naar Oekraïne te reizen en Iraniërs die zich daar bevinden, heeft gevraagd het land onmiddellijk te verlaten.

India, Iran en Vietnam: verlaat Oekraïne onmiddellijk!

India en Vietnam volgden dit voorbeeld door hun burgers te vragen Oekraïne te verlaten.

Het opblazen van de Kachovskaya-dam: scenario’s over de ontwikkeling van de ramp
Russische media hebben het over de dreigende vernietiging van de Kachovskaya-dam. Zij rapporteren specifiek:

“De Kachovskaya waterkrachtcentrale is een van de glorieuze projecten van de grote communistische bouwprojecten van de Sovjet-Unie. De stad Novaja Kachovka werd uitsluitend gecreëerd voor het gemak van het personeel van de waterkrachtcentrale en hun familieleden.

Het waterkrachtcomplex werd gelijktijdig met de voltooiing van de installatie van de zesde waterkrachteenheid van de centrale in 1956 in gebruik genomen. Het is een typische laagland waterkrachtcentrale, de laagste van de Dnjepr-dammen. De totale lengte van de dam is meer dan 3,8 km en houdt het Kakhovka reservoir met een volume van 18,2 kubieke kilometer vast. Dit is het grootste reservoir aan de Dnjepr en tegelijkertijd de belangrijkste bron van watervoorziening voor het hele zuiden.

Alleen een dam van 16,5 hoog meter, die de Oekraïense nationalisten dreigen op te blazen, voorkomt dat de gigantische watermassa weglekt. De terreurdaad dient meerdere Oekraïense doelen tegelijk.

Het eerste doel is de fysieke vernietiging van de burgerbevolking die onder Russische controle wilde komen. Het gebied stroomafwaarts van de Dnjepr behoort nu tot het Russische grondgebied.

De tweede reden is de vernietiging van de waterwegen in het gebied rond Kherson. Ze worden zowel gebruikt om de Russische troepengroep op de linkeroever van de Dnjepr te bevoorraden als humanitaire corridor tussen de Tsjernessische regio’s.”

Hoe de Oekraïners zullen toeslaan

De eerste informatie over de voorbereiding door Kiev van een massale raketaanval op de waterkrachtcentrale Kakhovskaya verscheen op 18 oktober. Volgens de commandant van de Russische troepen in de zone van de speciale militaire operatie, generaal Sergei Surovikin, “kunnen deze acties leiden tot de vernietiging van de infrastructuur van een groot industrieel centrum en grote burgerslachtoffers.”

We kunnen zeggen dat een waterkrachtcentrale een gunstig doelwit is voor de Oekraïense strijdkrachten. Oekraïense raketten en granaten vernietigen sinds de zomer de spoor- en wegbruggen bij de dam.

Het doelwit bevindt zich binnen het bereik van zowel artillerie als HIMARS geleide raketten. Natuurlijk zal de vernietiging van een sterke hydraulische structuur niet onmiddellijk worden bereikt. De Oekraïners hebben geen concrete krachtmunitie. GMLRS-raketten zijn meer gericht op het vernietigen van mankracht en licht materieel.

  Oekraïne sluit gas naar Europa af - Gazprom begrijpt het niet

Maar methodische en opzettelijke aanvallen op het casco van de Kakhovskaya waterkrachtcentrale kunnen een aanzienlijke scheur in de dam veroorzaken. Natuurlijk kunnen de Oekraïners niet alleen geleide raketten gebruiken, maar ook de “slimme” 152 mm Excalibur-raket.

Volgens schattingen kan de concentratie van vuur met de middelen waarover de Oekraïense strijdkrachten beschikken de dam al op de tweede of derde dag doen breken, afhankelijk van de reactie van de plaatselijke luchtverdediging. En ook hier zal alles afhangen van het niveau waarop het Kachovka-reservoir zich nu bevindt.

Hoe kan de Oekraïense terroristische aanslag worden voorkomen?

Volgens de vice-gouverneur van de regio Kherson, Volodymyr Shaldo, is een intensieve waterafvoer door de dam georganiseerd en wordt de bevolking geëvacueerd van de linkeroever van de Dnjepr.

Tegelijkertijd kan de afvoer van water uit het Kachovka-reservoir worden verhoogd via het stroomopwaarts gelegen Noord-Krimiskanaal.

De gevolgen – Enorme humanitaire ramp

Modellen van de gevolgen van de ramp met de waterkrachtdam laten apocalyptische beelden zien voor de regio Kherson. In het meest negatieve scenario slagen de nationalisten erin de dam te vernietigen.

Hiervoor gebruiken ze zowel de eerder genoemde geleide raketten als riviermijnen, die al in de buurt van de nederzetting Gavrilovka zijn geplaatst. Sluit sabotage niet uit. En hoewel de gemiddelde diepte van het Kakhovka reservoir niet zo groot is – slechts acht meter, is het genoeg om stroomopwaarts van de dam te komen.

Had iemand gedacht dat in het najaar van 2022 de gasleidingen op de bodem van de Oostzee en een vrachtwagen vol explosieven op de Krimbrug zouden ontploffen?

In ieder geval wordt de situatie catastrofaal als een van de delen van de dam volledig wordt verwoest. Kilometers water die zich in het reservoir hebben opgehoopt, zullen het niveau voor en achter de waterkrachtcentrale in slechts enkele dagen gelijktrekken.

De golf zal het centrum van het district Golaya Pristan en verschillende kleine nederzettingen wegspoelen. Op de linkeroever van de Kherson zal het water met 2 – 2,5 meter stijgen – het zal niet tot een totale chaos leiden, maar een sanitaire ramp is gegarandeerd.

De plaatselijke autoriteiten zullen ofwel tot vijftigduizend mensen moeten evacueren, ofwel maandenlang infecties en andere overstromingen moeten bestrijden. Om nog maar te zwijgen van de moeilijkheden van de naderende winter.

  EU dringt aan op meer sancties die terug zullen komen om haar te bijten

De bewoners van de gebieden stroomafwaarts van HPP Kakhovskaya staan de snelste en meest verwoestende gevolgen te wachten. De snelle waterstroom zal de waterinlaten van de meeste nederzettingen aan de oever blootleggen. Allereerst Energodar. Hulpdiensten zullen de gevolgen van de ramp bij vijandelijkheden niet snel kunnen opvangen, dit zal maanden duren.

Als, stroomafwaarts van de Dnjepr, het water zich eindelijk terugtrekt, wat hoop geeft op stabilisatie van de sanitaire situatie, dan zullen we op de top van de waterkrachtcentrale het vorige niveau van het reservoir voor jaren moeten vergeten. Zelfs als de dam onmiddellijk wordt hersteld.

Nucleair gevaar

Naast hygiëneproblemen zijn er ook ernstige technische risico’s. Het koelsysteem van de kerncentrale van Zaporizja wordt dus gevoed door het water uit het reservoir. Hier is de behoefte zo groot dat geen enkele put met directe boringen het probleem kan oplossen.

Bovendien moet het boorgat dieper zijn dan normaal, met het verlies van water zal het grondwaterpeil dalen.

Het is niet nodig om in te gaan op wat er zou kunnen gebeuren als de reactorkernen van de grootste kerncentrale van Europa oververhit raken. Wij merken alleen op dat de verspreiding van enkele tientallen tonnen uraniumbrandstof als gevolg van een ongeval veel ernstiger is dan de gevolgen van een nucleaire aanval. Natuurlijk, zonder rekening te houden met de vernietiging door de schokgolf.

Het noordelijke Krimkanaal, dat niet door Russische troepen is geblokkeerd, wordt gevoed door het Kachovka-reservoir. Hierdoor ontvangt het schiereiland water. Een daling van het waterpeil met 5-8 meter zal vele miljoenen mensen gegarandeerd zonder zoet water laten zitten.

Vergeet niet de vertraagde gevolgen van de uitdroging van de regio. Het zuiden van Oekraïne is sterk afhankelijk van irrigatie met het water van het Kakhovka-reservoir. Hier leeft de landbouw van een hoofdzakelijk droge streek. Het 130 km lange Kakhovka-kanaal is de sleutel tot het irrigatiesysteem in het zuiden van de regio Kherson. Het negatieve effect van de drooglegging zal volgend najaar door honderdduizenden mensen worden gevoeld, wanneer de oogst ontbreekt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het bedrieglijke Westen en zijn “ontaarde” elites: Poetin beschuldigt de Westerse leiders ervan hun eigen volk door incompetentie te schadenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel95 Procent van de lijken had COVID-vaccinatie ontvangen binnen 2 weken vóór overlijden: Begrafenisondernemer
Volgend artikelDe Russen hebben het 1e Gemotoriseerde Bataljon van de 28e Oekraïense Brigade weggevaagd! Dringende oproep tot evacuatie van Kherson! (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

13 REACTIES

 1. Via de media worden wij er hier in het westen al een aantal dagen op voorbereid dat Rusland de schuld zal hebben aan het opblazen van de dam.
  Putin did it!

 2. Het westen is er gek genoeg voor met al die doorgesnoven en idiootgeprikte bevolking die staan te juichen als een stel ziellozen.

 3. Zoals elk bericht in de Westerse MSM draai het verhaal 180 graden om en je weet het ware verhaal. Dat karma de politici en MSM hoernalisten die hier aan meewerken of verantwoordelijk voor zijn maar keihard mag treffen !

  • De Westerse MSM moet ook wel doir blijven liegen. De bevoljing zou zich massaal tegen hen keren, indien er straks ernstige tekirten komen.
   Ik ben geen pepper maar zorg voor extra gasstel+flessen, petroleum+kachel, mini. 2 weken voedsel, batterijen, kaarsen etc.

   Nu denk ik dat voornamelijk de VS de ‘rekening’ gepresenteerd zal krijgen, mocht er een nucleaire aanval/chaos ontstaan, want schakel je de VS uit, dan is ook de EU verslagen. Bovendien is de idiot-Biden tot alles in staat gebleken en de grote oorzaak van menig ellende. Trouwens, dit lastste geldt voor alle landen waar Young World Leaders aan de macht zijn.

 4. Het gevaar van een nucleaire ramp voor de centrales van Zaparozia wordt sterk overdreven. De centrale wordt uit gezet of staat nu al voor een groot gedeelte uit. Het gaat om nakoeling van de reactoren en dan is slechts een fractie van de koelcapaciteit voldoende om de vervalwarmte van de verspleten elementen in de brandstof staven af te voeren, minder dan 1% dan voor vol bedrijf. Voor de bassins met de verbruikte brandstof geldt hetzelfde. Er zal zeker voldoende water aangevoerd kunnen worden met een noodleiding om alles te koelen. Desnoods met improvisatie. Er zullen zeker plannen zijn gemaakt voor een scenario waarbij alle externe water wegvalt. Ik meen dat 5 van de 6 reactoren al uit waren gezet ,enkele weken geleden. Dat heeft waarschijnlijk te maken met deze dreiging van het opblazen van de dam. In Fukushima kon de brandweer met gewone brandweer pompen (met zeewater) ,de reactor die in vol bedrijf was geweest na koelen. Helaas duurde het te lang voordat een en ander georganiseerd was en was de reactor al oververhit geweest voor deze noodmaatregel. Hier in de Oekraïne zijn de russen voorbereid . De reactoren zullen schadevrij de destructie van de dam overleven. Ze zijn er niet bij gebaat om deze dure infrastructuur in hun handen te laten beschadigen.

  • Volledig mee eens renevers. Men is echt niet zo dom om de kernreactor nog -met deze dreiging- op volle kracht te laten draaien. Als ze nu die laatste reactor ook z.s.m. uitzetten is er geen gevaar voor een meltdown. En waarschijnlijk wordt dat nu al gedaan. Ik ben benieuwd of de dam daarwerkelijk er aan gaat, nu iedereen er weet van heeft. Overigens is het voor de Russen veel ingrijpender gezien hun situatie dan voor de Oekraïners, dus de Russen dan de schuld geven voor het opblazen is absurd. Valt in dezelfde categorie als het opblazen van de gas pijplijnen.

 5. 1.Wat een probleem kan zijn voor de russen bij het opblazen van de dam , is dat het meer voor de centrale dan een gewone rivier wordt. Mogelijk dat er dan over die rivier en de moddervlakte een aanval van de Oekraine op de centrale kan worden ingezet.
  2. Het Oekrainse leger staat op instorten. Er komt een dolle dinsdag aan voor dat land. Ik voorzie een scenario dat de Russische troepen dan 100km per dag door vrijwel onverdedigd land kunnen oprukken en de grote steden gaan omsingelen. De Amerikaanse regering zou in de verleiding kunnen komen om dan nog meer te dreigen met kernwapens dan ze nu al doen. Dat is de reden dat de regering van Rusland voorbereid moet zijn om het land tegen elke dreiging ,gereed te zijn. Indien de NATO dan met openlijk (nu nog verholen) troepen in de Oekraïne binnenvalt om de regering van Zielinsky te redden , is een confrontatie met die troepen waarschijnlijk. Op dat moment is Rusland dan officieel in oorlog met de VS en de NATO landen. Daar moet men dan ook op voorbereid zijn in Moskou. Ook dan zijn nucleaire wapens minder waarschijnlijk alhoewel tactische wapens gebruikt kunnen worden en niet de grote capaciteit strategische raketten. Ook kan de vloot en de havens van de NATO landen die daar dan troepen hebben doelwit worden. Het is maar de vraag of de Amerikanen dit willen. De oorlog in de Oekraine is vooral bluf van de Amerikanen.. Geopolitiek staan ze nu met de rug tegen de muur, er is buiten de vaste partners geen diplomatieke steun van de wereld te verwachten:China , India , kleinere Aziatische landen en veel landen in Afrika steunen de Russen . Elke verdere escalatie zal de winst van het krijgen van de Oekraïne voor het imperium en het verzwakken van de Russen( wat economisch al niet geslaagd is) teniet gedaan worden, met de vernietiging van gebouwen,kapitaalgoederen , bevolking en leger onderdelen in eigen land en daarbuiten. Bij een grote oorlog zal blijken dat al die basissen in de hele wereld alleen leidt tot versplintering van militaire macht. Leuk als je een voor een landjes kan oprollen, maar in een groot conflict een zwakte. Het proberen de Russische energie voorraden te veroveren via militarisering van de Oekraïne , is nu al gefaald. Grappig, dat Joe Biden het had over regime change in Rusland (Poetin mag blijven als hij zich terugtrekt uit de Oekr). Dat was de gewoonte bij kleinere landen , vele malen herhaald, het zit in de hoofden van de Amerikaanse plannenmakers en het werkt tot het een keer niet meer werkt.

 6. Dit nieuws is minder dreigend, dan hier voorgesteld en onderdeel van het plan.
  Er komt geen nucleaire oorlog. Deels is er embargo, dus niet alles is na te gaan.

 7. Tja, afwachten maar weer wat er gebeuren gaat.
  De echte aanstuurlui staan ook hier aan de wal om hun orders uit te zetten.
  Het lijkt alsof Zelf flensky (ook wel pannenkoek genoemd) de zaak zou aansturen, maar dat kan ik me niet voorstellen van een in het zadel gezette (niet eens geholpen) cocaïne verslaafde toneelspeler.
  En die types lopen er nog wel meer rond, ook in den lande.

 8. Ze zijn er gek genoeg voor; als het ze de kans geeft rusland de schuld te geven; zullen dat geval zeker opblazen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in