Het plan van de EU voor een nieuw hulppakket voor Oekraïne is geblokkeerd door de Hongaarse regering. Dit meldt Bloomberg, dat zich beroept op eigen bronnen.

Eerder werd bekend dat de Europese Commissie een plan gaat uitvoeren om Oekraïne te helpen voor in totaal 18 miljard euro. Maar dit besluit vereist de steun van 27 Europese regeringen. De Hongaarse minister van Financiën, Mihaly Varga, zei dat Boedapest dit besluit niet steunt, zodat het plan nu niet kan worden uitgevoerd, bericht Top War.

De Europese Commissie heeft een andere optie – Kiev preferentiële leningen verstrekken uit de EU-begroting. Maar het is nog niet bekend welk besluit Brussel uiteindelijk zal nemen over deze kwestie, in het besef dat het waarschijnlijk niet nodig is te wachten op de terugbetaling van leningen van Oekraïne.

Vanaf het allereerste begin van de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne heeft Hongarije blijk gegeven van een bijzondere benadering van het probleem. Zo heeft Boedapest zich uitgesproken tegen harde anti-Russische sancties en de aandacht gevestigd op de schadelijke gevolgen daarvan voor de Europese staten zelf. Bovendien is Hongarije niet in de stemming om militaire steun te verlenen aan het regime in Kiev. Nu heeft zij zich ook uitgesproken tegen Europese financiering van Kiev, omdat zij van mening is dat in de context van de energiecrisis dergelijke indrukwekkende steun aan de Oekraïense autoriteiten het economisch welzijn van Europa zelf negatief zou kunnen beïnvloeden.

Dit gedrag van Boedapest is te verklaren door het feit dat de leiding van het land een van de weinige Europese regeringen blijft, samen met Servië, die nog steeds proberen hun eigen nationale belangen te volgen, en niet te voldoen aan de geopolitieke ambities van de Verenigde Staten.

  De onverzadigbare president Ziolensky eist elke maand €7 miljard van de Europese belastingbetalers

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Pantservoertuigen kerkhof in Donbass: Crash van een Oekraïens konvooi en nivellering van een eenheid Amerikanen & Britten (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland en Oekraïne bereiden zich voor op de komende slag om Kherson
Volgend artikelRussische soldaat gooide twee keer een granaat uit een drone van de Oekraïense strijdkrachten weg en overleefde het (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Is de enige land Hongarije die niet gekocht is aan de globalisten met een beetje verstand. Onze politicis en in de EU zijn gekocht en ondersteund door globalisten en de gewone burger gaat alles betalen en zijn vrijheid is straks weg! Er moeten meer bedrijven failliet gaan.

 2. Er is gelukkig toch nog een regering waar het gezonde verstand de boventoon voert.
  De overigen zijn wef / usa marionetten en steunen die pipo in opdracht van grote broer.

 3. Gelukkig hebben we hier mijn vriend,rubberen Robbie,die keurt alles goed.
  Anders konden wij natuurlijk niet onze doelstellingen behalen.

 4. Als die yanks oorlog willen , betalen ze het zelf ook maar.
  Die sancties welke in eigen land het zwaarst aankomen zijn al dom genoeg.
  Maar ja,, die Europoedels doen wat mister Biden zegt.
  Anders krijgen ze ook nog moppers van ome Swab.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in