De Russische strijdkrachten meldden reeds op 7 maart dat de kraamkliniek in Mariupol, die nu door de Russische strijdkrachten gebombardeerd zou zijn, ontruimd was en veranderd was in een basis voor het Azov-bataljon. Wij hebben dus twee versies van het verhaal: de regering in Kiev beschuldigt Rusland van het bombarderen van een kraamkliniek, Rusland zegt dat de hele zaak een in scène gezette propaganda-gebeurtenis is. Laten we op zoek gaan naar aanwijzingen, bericht Anti-spiegel.ru.

Mag ik voorstellen: Marianna

Op foto’s die in de media rondgaan is te zien hoe een zwangere vrouw uit de kraamkliniek wordt geëvacueerd.

Er zijn ook beelden van een zwangere vrouw die op een brancard wordt weggedragen. Bij nadere beschouwing ziet men dat het om dezelfde jonge vrouw gaat.

Zij is echter omgekleed. Heeft men een zwangere vrouw, nadat zij zojuist het gebombardeerde ziekenhuis verlaten hadden, op straat omgekleed, voordat men haar op een brancard legde en naar de ziekenauto bracht? (Noot van de auteur: Ik had aanvankelijk geschreven dat haar pyjama te zien was, maar dat was een vergissing, zoals lezers mij uit vergrotingen van de foto hebben laten zien. Ik verontschuldig mij daarvoor. Uit de vergroting van de foto’s blijkt echter duidelijk dat het om dezelfde vrouw gaat).

Is dat realistisch, gezien de schok en de verwondingen die in zo’n situatie te verwachten zijn? Wij zullen zo dadelijk zien hoe dit gegaan is, want wij zullen de jonge vrouw weer zien.

Allereerst rijst de vraag: wie is die vrouw eigenlijk? Haar naam is Marianna en zij is een beautyblogger uit Mariupol, met andere woorden een fotomodel. Iedereen kan haar account op Instagram bekijken door te zoeken op “gixie_beauty”.

Het lege ziekenhuis

De Oekraïense president Selensky heeft op Telegram een video geplaatst vanuit het kraamkliniek, die onmiddellijk na de explosie gefilmd is, zoals u kunt zien aan de vuren die nog branden en aan het tijdstip van de post. De video is schokkend, maar heeft een gebrek: hij toont het verwoeste interieur van het ziekenhuis, maar nergens is er bloed, doden of gewonden te zien.

  Het bashen van China heeft de diplomatieke dialoog vervangen

In plaats daarvan vertelt het einde van de film ons in het Russisch dat de Russische luchtmacht zojuist een kraamkliniek gebombardeerd heeft. En om het nog dramatischer te maken, schreeuwt hij in het duidelijk lege gebouw: “Is er iemand hier?”

Maar met de schade die op de video te zien is, zouden in een opererend ziekenhuis alle patiënten en het personeel die aan de kant met de vernielde ramen lagen – er waren daar patiëntenkamers – ernstig gewond of gedood zijn door de rondvliegende ruiten en splinters. Maar er zijn geen slachtoffers en er is geen bloed.

De propagandavideo

Een video van de explosie en de minuten daarna werd op YouTube gepubliceerd. Elke professional kan zien dat de video met een professionele camera met stabilisator is opgenomen, een video met een mobiele telefoon zou totaal onscherp zijn geweest, vooral in de scènes waarin de cameraman loopt.

Backup:

Marianna staat trouwens weer op de omslagfoto, daar komen we zo op. Eerst naar andere details van de zeer interessante video. Op minuut 0.45 is te zien hoe Marianna de trap wordt afgedragen op een brancard, die zij zelf in haar pyjama naar beneden liep op de eerste foto hierboven. Ter vergelijking, hier is Marianna weer in haar pyjama op de trap.

Hier wordt zij op de brancard van dezelfde trap afgedragen.

Dat Marianna op de brancard ligt, is te zien in de volgende opname, wanneer zij het ziekenhuis wordt uitgedragen.

En natuurlijk is Marianna ook te zien op de foto hierboven, die door een andere fotograaf genomen is. In de video worden andere opnamen getoond en haar buik is in de video gepixeld. Er moeten dus veel camera’s en fototoestellen geweest zijn. De camera volgt Marianna helemaal tot in de ziekenwagen.

  In video: Gevechten in de bossen bij Kremennaya in Donbass

Toneelaanwijzingen

Er zijn meer scènes in de video, die maar drie en een halve minuut lang is, waaruit blijkt dat dit een in scène gezette video is. Bijvoorbeeld, in minuut 1.31 komt een vrouw met een kind in haar armen (dat ook heel rustig is en niet huilt) rustig de kraamkliniek uit. Zij is helemaal niet in paniek, zoals men zou verwachten na zo’n voorval. In plaats daarvan vraagt zij rustig in het Russisch: “En waar wil je dat ik heen ga?”

Er zijn meer van dit soort scènes die vreemd zijn. Zo komt in minuut 1.42 een jongen ook rustig uit het ziekenhuis, maar in minuut 1.50 huilt hij plotseling hysterisch en wordt door een soldaat gekalmeerd voordat hij weer naar het ziekenhuis gaat. Waarom gaan hij en de anderen terug naar het ziekenhuis waaruit zij juist “ontsnapt” zijn na een luchtaanval? Om ze te filmen als ze weer naar buiten komen?

De soldaat is trouwens ook interessant, want in minuut 0.40 zwachtelt hij het hoofd van een vrouw volkomen onprofessioneel, terwijl hij verwoed naar de camera kijkt, alsof hij zeker wil weten dat hij alles goed doet. Maar wat doet een soldaat eigenlijk met het zwachtelen van een hoofd, terwijl dit een ziekenhuis is vol dokters en verpleegsters die dat veel beter kunnen dan hij?

Marianna is overal 

In minuut 2.09 zien we trouwens Marianna weer. Deze keer staat ze voor het ziekenhuis, gewikkeld in een deken, zoals te zien is op de omslag van de video. Zij is al op een brancard in een ambulance gebracht, en de hele weg vanaf de brancard is gefilmd: de trap af (die zij zelf al in haar pyjama was afgelopen), over het vernielde voorplein en de ambulance in. En plotseling staat zij weer voor het ziekenhuis, ditmaal gewikkeld in een deken.

Vanaf minuut 2.13 is onze soldaat ook weer terug. Deze keer vertelt hij de cameraman wat er gebeurd is en hoe ze de gewonden evacueren.

  Hevige gevechten in Bakhmut - Wagner: "We hebben nog maar anderhalve kilometer van de stad te gaan" - Oekraïners: "We zijn niet omsingeld" (Video's)

Altijd op het “juiste” moment

Iedereen kan zonder al te veel moeite zien dat de beelden van de vermeende Russische aanval in scène gezet zijn. En ze kwamen op een gunstig moment, want Selensky smeekte op dezelfde dag opnieuw om een NATO no-fly zone, dus een Russisch bombardement op een kraamkliniek kwam precies op het goede moment als “argumentatiebooster”.

Daar zit een systeem in, want wij herinneren ons allemaal de grote explosie in Charkiv, waarvan de beelden dagenlang door de media getoond werden. Ook dat kwam goed uit, vlak voordat Selensky in een dramatische toespraak het EU-Parlement toesprak.

Het “kraamkliniek”-verhaal doet mij denken aan de couveuse-leugen. Incidenten in kraamklinieken, aanvallen op weerloze pasgeborenen, choqueren iedereen en schakelen het objectieve denken uit. Dat is nu juist het doel van propaganda: de emoties losmaken en de gewenste stemming scheppen, inclusief het beeld van de vijand.

Oorlogspropaganda in plaats van kritische journalistiek

Als het zo gemakkelijk is om aan te tonen dat de vermeende luchtaanval op de “kraamkliniek” een in scène gezet verhaal van de Oekraïense regering was, waarom kunnen de “journalisten” van de westerse “kwaliteitsmedia” dat dan niet? Of anders gezegd: Waarom legt geen enkele “kwaliteitsjournalist” mij uit waarom dit geen fake was en hoe Marianna, als “zielig slachtoffer” van de Russische luchtaanval, drie keer in verschillende rollen voorkomt in de video die de vermeende Russische aanval zou moeten bewijzen?

Dit is oorlogspropaganda op zijn best, volgens de regels die in de Gids voor Oorlogspropaganda staan. Regel 5 wordt gevolgd, waarin staat: “De vijand begaat willens en wetens gruweldaden”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Journaliste uit Oost-Oekraïne: De mensen zijn erg dankbaar dat Rusland eindelijk iets doet (Nederlands Ondertiteld)Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelSchokkende lotgevallen: Zo genadeloos beschoot Oekraïne de mensen in de Donbass!
Volgend artikelVS was van plan trekvogels te gebruiken om Rusland met ziektes te infecteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Digital Covid Certificate (Digital Identity) – mag ik u er op attenderen dat dit, afgezien van een totaal controle systeem over je hele bestaan, tegelijkertijd ook niets minder is dan een gebiowapend en verkapt euthanasie systeem om mensen te liquideren wanneer de despoten iemand nutteloos achten. Iaw, de duur van jouw leven zal nu bepaald worden middels deze Digitale Identity, en je bent je er niet eens van bewust.

  Dit systeem verstrekt complete macht, inclusief de macht over de duur van iemand’s leven, aan de bedenkers er van.

  Readers, consider the following: the Digital Identity that is about to be rolled out, comes at a high price. The vax will be mandated. Here in EU, it is already a condition for an active socalled Digital Covid Certificate. I.e.: no vax, no access to your basics including your finances. On top of that, a mandatory annual vax is a stipulation for the continued validity of the certificate. You can imagine that some day, totally unbeknownst to you, it may be your last vax?

  When the rulers decide you’ve become useless and a liability, and they want to capture the balance of your worth at that point, the annual vax will be your final vax: Vax and heart attack – nobody blinks an eye anymore; he was 65 after all, quite normal. Think about it. Biden, too, wants the whole world vaxxed. Why? Can’t you see it?

  The Digital Identity is a murderous theft machine. The mandatory jab is its timed-release bioweapon, and a fast acting killer jab when the despots consider a person useless at some point. You just think you are getting your innocent annual vax, but in fact you’re being euthanized. Don’t forget, these globo-cap despots are mass murderers that have already proven to be out for world control and mass extermination.

  With the digital identity implemented, the encroaching dictatorship will then be executed openly and without remorse. You’ll be a rat in the trap. Is this what you want for yourself and for your children? Take action and stop it before it is too late. This year it is do or die!

  Lees ook deze fact check door de Epoch Times (titel is misleidend, maar zie de video, dan wordt het duidelijk), de mRNA spuit verandert wel degelijk je DNA:

  https://www.theepochtimes.com/fact-check-the-covid-19-vaccine-does-not-change-human-dna-video_4317202.html?utm_source=ai_recommender

 2. Sommige bedenkingen en observaties op dit artikel.
  De dame op de trap en buiten in het deken lijken inderdaad dezelfde vrouw, maar de dame op de brancard lijkt helemaal niet op haar, mijns inziens. Kijk op 1:16 waar haar gezicht het meest duidelijk te zien is.
  De jongen komt niet zo zeer ‘rustig’ naar buiten, maar met een aangeslagen angst in de ogen, welke dan in paniek reageerd op een tumult dat buiten het zicht van de camera plaatsvind, dat de aandacht van de jonge soldaat ook ff snel doet kijken, mede door de reaktie van de jongen.
  Diezelfde soldaat die het hoofd van een andere vrouw snel inzwachteld en een enkel moment naar de camera kijkt zou ik niet zozeer omschrijven als “verwoed” om te checken of het een goed plaatje zou vormen.

  Aangezien oorlog vreselijk is en men propaganda van beide zijden mag verwachten, lijkt het me verstandig om niet voorbarig conclusies te gaan trekken met betrekking tot zulke korte beelden, en heel voorzichtig zijn niet dezelfde fout te maken door scenario’s te projecteren wat ‘een’ profiel zou kunnen bekrachtigen in termen van motivatie. Niet tegenstaande dat in het grotere verhaal dit best waar kan zijn, weten we gewoon te weinig met zulke chaotische momentopnames. Mocht dit op later tijdstip volledig de plank misslaan, schiet men eigen geloofwaardigheid in de voet.

  • Ik zou ook niet zeker weten of dit dezelfde vrouw is. En de jongen komt verbluft naar buiten en barst later in huilen uit, hoort dan lawaai en wil in een reflex weer naar binnen vluchten. Het zou m.i. toch écht kunnen zijn.

   • Let op de (héél vaak) afwezige TRANEN wanneer “gevluchte Oekraïense vrouwen” worden geïnterviewd. Ze schudden en trillen maar wat, heb ik de indruk.
    Je moet weten dat vrouwen veel emotioneler zijn dan mannen en daardoor veel sneller huilen. MET tranen.
    Ahum …

 3. Herr Doctor Goebels was een brave propaganda-minister bergeleken met de huidige media. Hij werd postuum veroordeeld als oorlogsmisdadiger. Ik vraag me af wat de straf is voor de huidige media? de strop?

 4. )bedje zien met een flinke bloedplek Op het rtl- of nos-nieuws lieten ze ook een (kinder-)bed zien met een flinke (40x60cm?) bloedvlek erop. Op die bloedvlek lagen een boel glasscherven, maar “onnatuurlijk” gegroepeerd. Niet afkomstig van een explosie (meer verspreid) maar handmatig gegroepeerd, bijna een hoopje glasscherven. Dit detail vond ik meteen superverdacht. Ik heb hier zo geen link naar deze rtl- of nos-uitzending maar die moet eenvoudig door de “liefhebber” te vinden zijn.
  Maar maakt u zich geen illusies ; beide zijden van oorlogvoerende naties maken uitbundig gebruik van in scène gezette shit. Al vermoed ik dat het “vrije” Westen zich hier véél meer van bedient, dat wel.

 5. Het is een standaard. Denk even terug aan dat jochie in Syrie dat op 4 plekken tegelijk werd gered? En denk even aan de westerse nepnieuws betreffende chemische wapens in Syrie? En ook : de witte helmen werden gepresenteerd als “redders”terwijl ze voor Isis vochten–en subsidie kregen van Rutte en Obama……

 6. Als ik Poetin was, had ik Tjernobyl en een stuk of 5 andere centrales ondermijnd, en tegen het westen gezegd: nu geen hulp meer aan Zelensky, geen boycot of…boommmm…

  Op dit moment brengt euronieuws–linkser dan links–die nepaanval op ziekenhuis als waar

 7. Laten we wel wezen oorlog is verschrikkelijk of dit nu nep is of niet is het nu echt nodig om dit helemaal uit te gaan zitten vissen ga liever iets doen voor die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten het ,zal je maar gebeuren dat er een bom op je dak valt een beetje medeleven is wel op zijn plaats denk ik

  • Waarom heb jij niet gereageerd al vanaf 2014 op de dagelijkse bombardementen van de Donbass door het extremistenregime van Kiev? Ruim 35.000 doden waarvan ruim 14.000 onschuldigen (bejaarden, vrouwen, kinderen)

   In 1941 begon de oorlog tegen de USSR in Berlijn, waar het na 4 jaar russische inzet ook weer eindigde.

   De oorlog tegen Rusland en de russisch sprekende bevolking van de Oekraïne begon in 2014 in Kiev met behulp van extremisten uit Galicië en financiering en organisatie uit het westen. Deze oorlog zal in Kiev en Gallicië eindigen met grote financiële verliezen voor het westen.

 8. Ik zie 3 verschillende vrouwen, een met een scherpgetekend snotgootje en donker haar, een met neus en lippen veel dichter bij elkaar, bijna onzichtbaar snotgootje, ook een rondere gezichtsomtrek en andere wenkbrauwen, wel ongeveer even donker haar, en een derde met veel lichter haar zonder widowspeak en een bollere neus.

 9. Na het gelieg over de kraamkliniek in Koeweit en het westerse geneuzel van onwaarheden in Libië en Syrië moet een en ander voor oplettende lezertjes toch wel duidelijk zijn. Zo niet, ga dan gauw je boostershotje halen en doe meteen je bekpamper weer op, drie lagen dik.

 10. Sta mij toe ook naar jullie, Frontnieuws Redactie, toe wat kritisch te blijven en me af te vragen of de info via jullie wel correct is altijd.
  Ondertussen vind ik vandaag (14/03) dit bericht op de msm dat betreffende zwangere dame zou zijn overleden:
  Zwangere vrouw, die te zien was op foto’s na bombardement op Oekraïense kraamkliniek, is overleden (msn.com)

  Jullie blijven bij de stelling zoals beweerd in jullie bewust artikel in jullie nieuwsbrief dd 12/03 ?
  Want ja….wie schrijft nu wél en wie schrijft nu niet de correcte waarheid van op het terrein zelf, nietwaar?
  Wordt moeilijker en moeilijker nog het correcte bos door de (niet plat gebombardeerde of eenzijdig informerende) “bomen” te kunnen zien gezien de mogelijkheden alles en nog wat digitaal te bewerken.
  Kan ik als lezer van jullie nieuwsbrief ook nog zeker zijn dat wat jullie de wereld inzenden 100% correct is?

  Dank voor een CORRECTE en waarheidsgetrouwe reactie(lees: de ENIGE waarheid). Desgevallend met wat bronnen erbij indien dit mogelijk is.

  VG
  Jose VDV

 11. Die vrouw op de brancard lijkt een beetje op Marianne, maar heeft donkerder haar en ze heeft de kleur van iemand die sterft. Ook zie je in t stukje daar wanneer ze haar linkerhand naar beneden doet zie je echt wel bloed in de waas. Buiten dat de baby ligt als een dode hoop in haar buik van rechts naar links. Denk toch echt dat dit een andere vrouw is. Wie heeft de foto’s geanalyseerd?

 12. Cas bent u niet een beetje zwart wit met uw opmerkingen zielig hoor uw, reactie is medeleven nou echt zo moeilijk te begrijpen en ja in 2014 was ik mij niet bewust dat er zoiets bestond als front nieuws dan had ik zeker gereageerd
  Waarom denkt u dat er zoveel ellende in de wereld is gewoon omdat mensen geen geduld hebben met elkaar en lange tenen hebben en niets kunnen velen uit uw reactie maak ik op dat u daar één van bent
  Ik wens u veel sterkte het moet heel erg moeilijk voor u zijn om met uzelf te leven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in