Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, deed de Duits-Russische freelance journaliste Alina Lipp verslag vanuit het centrum van Donetsk in Oost-Oekraïne. Lipp heeft een Russische vader en een Duitse moeder. Haar vader is een paar jaar geleden naar Donetsk verhuisd. Lipp doet regelmatig verslag uit deze streek en haar Telegram-kanaal heeft meer dan 76.000 abonnees, bericht Uncutnews.ch.

Op de dag dat de Russische president Poetin de speciale militaire operatie in Oekraïne aankondigde, was het in Donetsk betrekkelijk rustig. In de omgeving waren explosies te horen, maar daar zijn de bewoners aan gewend, zegt Lipp. Zij zijn blij met de Russische interventie, zegt zij.

Al acht jaar vragen ze Oekraïne zich aan de akkoorden van Minsk te houden. Oekraïne heeft deze overeenkomsten geschonden. Acht jaar lang heeft het de volksrepublieken in de Donbass gebombardeerd. Het Oekraïense leger schiet op burgers die daar in kapotgeschoten huizen wonen, legt zij uit.

“Veel mensen zijn gestorven, ook kinderen. De mensen vieren wat hier gebeurt. Zij zien het als een bevrijding. Het is eindelijk voorbij,” zegt Lipp. Zij voegt eraan toe dat de Westerse media volledig voorbijgaan aan het feit dat de republieken zich afscheidden omdat een nazi-regering in Kiev de president omverwierp en de Russische bevolking terroriseerde.

Een vrouw meldde dat Oekraïense soldaten op kinderen en schoolbussen aan het schieten waren. “Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel scholen er kapotgeschoten werden,” zei zij, “en het Westen steunt dit.”

“Daarom zijn de mensen in de Donbass, vooral hier in Donetsk, oneindig dankbaar dat Rusland eindelijk iets doet en de mensen bevrijdt van deze terreur waar ze al acht jaar onder lijden,” benadrukt de journaliste.

Bevrijding in Donetsk?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: “Zullen als varkens worden afgeslacht”

  Update over de ontploffingen van de Nord Stream-pijpleiding
Vorig artikelDr. Coleman: Dezelfde mensen die nu over Rusland schreeuwen, zijn dezelfde zelfingenomen idioten die kleine kinderen dwongen met gif ingespoten te worden
Volgend artikelMOSSAD: “Wij weten wat er van Oekraïne zal overblijven”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ok ,aha de mensen zijn blij dat Rusland een hele zware oorlog begint om paar mensen te bevrijden van de terreur van oekraine???en die zelfde mensen schieten gewoon ff vliegtuig met paar honderd mensen dood per ongeluk??? mh-17 en die beland in brokken op landgoed en niemand weet wie het gedaan heeft???raar gedoe joh want 2 km bij de grens voelen ze zich opeens meer een Rus als Oekrainier??

  • Bijna goed. Het waren niet de rebellen van Donbas die de MH17 neerschoten; alleen stommelingen geloven dat.

   Een klein uur voordat de MH17 neergeschoten werd, kreeg het opdracht om over de Donbas te vliegen.
   De rebellen wisten dat niet.
   Een uur was ook te weinig om die BUK’s even op te halen.
   Het was ook tegen het belang van Donbas.

   De enige die de kans had, was Oekraine zelf, die schoten de MH17 neer.
   Meer indicaties: alle locale internationale onderzoekingen moesten staatsgeheim van Oekraine blijven.
   Oekraine werkte niet mee. Vertraagde onderzoek en verdonkeremaande resultaten.
   Dat was gelegenheid.

   Motief.
   Dat neerhalen gebeurde op verzoek van Rutte; hij wilde zo meer landen in EU meekrijgen voor een boycot tegen Rusland.
   Zie de idiote gunsten aan Oekraine erna.

   Rebellen: geen motief; zou ze slechte pers geven
   Russen: geen motief; zou slechte pers geven
   Oekraine: gelegenheid en motief; door schuld aan rebellen te geven had Oekraine voordeel en ze werden ruim beloond…..

   Rest my case.

 2. Waanideeën van Grandeur

  De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zei vandaag:

  * Er bestaat niet zoiets als Europa. Het kan zelf geen initiatief nemen.
  * Het Westen wil de opkomst van Turkije voorkomen
  * Durf de kracht van Turkije niet te testen. Anders worden zowel de VS als de EU en hun volmachten vernietigd.

  Kleine woorden, van een kleine geest, in een klein land, proberend aan te vallen wat het niet kan begrijpen.

 3. In 2014 zegt George Soros bezig te zijn met het Soros Empire de ingestortte Sovjet Unie te doen vervangen. Soros bedreven in het maken, laten vallen, kapen van staten. Zij die totaal niet bekend zijn met de geschiedenis van de regio. niets weten over de Holodomor of the Bolsjevistische revolutie, ook georkestreerd door de VS, docu Juri Lina, kunnen maar beter hun mond houden.
  En Rutte die houdt nu al heel lang NL gegijzeld met zijn waanideeen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in