Op de avond van 15 november zouden Russische raketten de Poolse stad Przewodów bij de Oekraïense grens hebben getroffen. Als blijkt dat dit inderdaad Russische raketten waren, kan dit worden beschouwd als een oorlogsdaad in het NAVO-land Polen. Een Amerikaanse inlichtingenofficier heeft de Russische oorsprong al bevestigd aan het persbureau AP, schrijft Report24.news.

Een Pools crisiscomité, bijeengeroepen door premier Mateusz Morawiecki, komt over een uur bijeen, om te bespreken hoe te reageren op de vermoedelijke Russische aanval.

Nadat de raketten een landbouwmachine geraakt hebben, mag niet noodzakelijkerwijs worden aangenomen dat het een gerichte aanval was. Het zou ook denkbaar zijn als een “valse vlag” actie om Polen of zelfs de hele NAVO in de oorlog te krijgen. Bij de explosies zouden ten minste twee Poolse burgers zijn omgekomen.

De stad Przewodów ligt op ongeveer 65 kilometer van de Oekraïense grens.

Letland heeft zich al gehaast om de Russische aanval te veroordelen en zijn Poolse “wapenbroeders” te condoleren. Moldavië voelt zich ook aangevallen door Rusland, want de stroomstoringen in Oekraïne hebben ook dit buurland getroffen. Soortgelijke verklaringen zouden ook vanuit Estland zijn afgelegd. Rusland valt sinds de aanval op de Krimbrug, die vermoedelijk door de Britten werd georkestreerd, doelbewust de Oekraïense infrastructuur aan.

Een aanval op een NAVO-lid wordt beschouwd als een aanval op de gehele militaire alliantie, die zich nu gerechtigd zou kunnen achten om met militaire middelen te reageren. Mocht dit gebeuren, dan begint de Derde Wereldoorlog.

Ondertussen gaan goed geïnformeerde mensen in verschillende sociale media ervan uit dat het een verkeerd gerichte raket van de Oekraïense luchtverdediging was. Zij concluderen dit op basis van foto’s in Poolse media, waarop een fragment van een S-300-raket te zien zou zijn.

NAVO-overleg mogelijk na Poolse “raketaanval

Warschau zet troepen op scherp en kan besluiten artikel 4 van de NAVO in te roepen

  Dit is het moment van het grootste gevaar

Polen heeft zijn leger op alert gezet en bespreekt of het een beroep zal doen op artikel 4 van de NAVO, zeiden ambtenaren in Warschau op dinsdagavond. De regering onderzoekt nog steeds de oorzaak van de explosies in een dorp bij de grens met Oekraïne, waarvan Kiev Rusland de schuld gaf.

Artikel 4 is een mechanisme dat wordt ingeroepen wanneer een NAVO-lid zich bedreigd voelt, waarvoor overleg met de andere 29 lidstaten nodig is en een consensusbesluit over hoe te handelen. Het verschilt van artikel 5, dat het blok verplicht een van buitenaf aangevallen lid te verdedigen.

De Poolse regeringswoordvoerder Piotr Mueller heeft het publiek en de media opgeroepen “geen onbevestigde informatie te publiceren” en zei dat hij tot nader order geen vragen meer zou beantwoorden over het incident.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei dat de 30 leden van het blok “overleg plegen” over het incident in Polen, en dat alle feiten moeten worden vastgesteld.

Terwijl AP meldde dat de raketten “Russisch” waren en daarbij een niet nader genoemde Amerikaanse inlichtingenfunctionaris citeerde, zei het Pentagon dat het geen informatie had om die bewering te bevestigen. Warschau heeft ook afgezien van het beschuldigen van Moskou.

Dat heeft de Oekraïense president Vladimir Zelensky er echter niet van weerhouden. Hij beweerde dat het Przewodow-incident een Russische raketaanval was op NAVO-grondgebied en een aanval op de “collectieve veiligheid,” en drong er bij het blok op aan om op te treden tegen de “terroristische” staat. De ambtenaren van de Baltische staten gaven ook Rusland de schuld en beweerden dat Polen artikel 5 van de NAVO zou moeten inroepen als vergelding.

  Oekraïne-oorlog en Russische roulette: Het Westen vernietigt zichzelf met de sancties

Het Russische ministerie van Defensie zei in een verklaring dat de raketfragmenten die door de Poolse media werden getoond “niets te maken hadden met Russische wapens”. Er werden geen raketaanvallen uitgevoerd op doelen in de buurt van de Pools-Oekraïense grens, en alle berichten die iets anders beweren waren “een opzettelijke provocatie om de situatie te laten escaleren,” voegde Moskou eraan toe.

Nu het narratief snel verandert en het beschikbare fotografische bewijs van de plaats van inslag onder een bredere loep wordt genomen, zijn Oekraïense functionarissen bezig met damage control…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse Leiders creëren voedseltekorten en manipuleren u om Rusland de schuld te gevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNachtmerries, hallucinaties, demonische ervaringen gerapporteerd bij meldingssysteem voor ongewenste bijwerkingen van vaccins (VAERS)
Volgend artikelMijn vrienden sterven aan hartaanvallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Natuurlijk, alles om Rusland in een kwaad daglicht te plaatsen en een oorlog met navo landen te kunnen verantwoorden.
  Wat ligt het er weer heerlijk dik op.

  Aan de andere kant polen bemoeid zich met dingen waar je beter weg kunt blijven, actie is reactie.
  Misschien den haag de volgende waarschuwing van rusland…..

 2. Risico 2de? 3de wereldoorlog toch?
  Het is sowieso niet tactisch en de-escalerend om op voorhand al iemand als schuldige aan te wijzen voordat er onderzoek is gedaan. Maar zie bijvoorbeeld het “onderzoek” naar MH-17, waar Rusland de schuld van heeft gekregen. Wat heeft Rusland voor belang erbij om een burger lijn vliegtuig uit de lucht te halen? Dus ben benieuwd wat de uitkomst van de “onderzoekers” wordt van dit incident.

  • Vraag je altijd af: waarom? Ook hier. Zie dit artikel in Knack: https://www.knack.be/nieuws/wetenschap/ging-de-genezing-van-aids-samen-met-mh17-verloren/

   Dit was geen vliegtuig met alleen maar vakantiegangers en zakenlieden.
   Toeval? Hoe vaak komt het voor dat een toestel met burgers wordt neergehaald, waarin nou toevallig wetenschappers zitten die het over de genezing van een ‘virus’ gaan hebben, en dan precies boven een grondgebied waarvan je dan Rusland de schuld kunt geven?
   De te stellen vraag: wie heeft/hebben belang gehad bij deze crash? Rusland? Werkelijk?
   Gelukkig heeft de wereld sindsdien niet veel meer met ‘virussen’ en ‘genezingen’ te maken gehad….

 3. Zelensky en andere oorlogshitsers zijn er als de kippen bij om Rusland te beschuldigen van een oorlogsdaad op het grondgebied van een NAVO-land.
  Waarom zouden de Russen doelbewust of stompzinnig pas na bijna 10 maanden (!) een paar afzwaaiers op een Pools dorp op 65 km van de Oekraïnse grens afgeschoten hebben?
  Veel logischer lijkt het dat de Oekraïnse nazi’s wanhopig zijn geworden en een poging doen om de NAVO-landen te dwingen massaal mee te doen en zodoende de gewenste Wereldoorlog te veroorzaken.
  False flag, een nogal wanhopige poging, gezien ook de opvallend snelle Rusland-haat reacties van Zelensky en z’n vrienden. Liegen en onmiddellijk beschuldigen zonder enig onderzoek, waar zagen we dat eerder en welke ondeskundige leugenaars wisten direct hoe de vork zogenaamd in de steel zat?
  Stelletje hufters. Niet eens begrijpende dat als Rusland gewild had en net zo’n haat had jegens de burgerbevolking als de Oekraïnse-nazi’s, heel Oekraïne al lang platgebombardeerd was.

 4. Dat is zeker niet door Russia Voor Russia is beter een langzamer oorlog van 2-3 jaar zonder haast maar de westerse landen hebben haast omdat zij economisch failliet gaan binnen een jaar en willen zij een sneller oplossing. Iedere maand moet Oekraïne geld krijgen en blijft alleen maar inmigrante komen dat is de beste voor Russia. Het is door Oekraïne/NAVO met opzet gedaan.

 5. Geloof er geen ene reet van is een vrij nutteloos stuk gebied. Als het een voltreffers was geweest net over de grens op bv een Australische Bushmaster vol met poolse nazi sympathisanten had ik het nog kunnen geloven. Het is oppassen nu met fals flags wat die andere kutlandjes daar ondervinden nu het gezeik met energie voorziening door hun eigen schuld. Hoog staaltje MH13 gehalte. Begin de navo en haar mitairen met de dag steeds misselijker te vinden dat ze zich zo laten gebruiken door de USA en ons bevolking in gevaar brengen voor een Green deal en de Elite die heerlijk in Egypte en Indonesië aan de kaviaar en biefstuk zit terwijl wij hier vertieven.

 6. *MH-17* bedoel ik uiteraard dat staaltje toneel van Rutte en consorten met fake brokstukken van 2 verschillende delen buk raket…Was een CIA opp. Om 2 vliegen in 1 klap te slaan…1.Gemene beer schuld en gezicht geven. 2. HiV top aan boord…(Hebben ze meegeknoeid in vaccins en virus)

  • Ja zag het bij martin armstrong op zijn blog ook staan.
   Ben benieuwd hoe amerika zich hierin gaat steken en daarna zeker op hun bek gaan .
   Ze zoeken alles uit de kast om de grootste wereldmacht te worden en klaas schwaab het onnozel varken juigt hard mee. Uiteindelijk word het hun eigen doodsteek. Dus laat ze hun gang maar gaan en rusland aanvallen. Des te eerder zijn we van hun af.

   • Mee eens Greet, natuurlijk weten de democratische psychopaten in Washington dat de speciale militaire operatie van de Russen op zo’n punt aangekomen is dat de proxy-oorlog o.l.v. Amerika, EU en NAVO geen haalbare kaart is, vandaar dat de VS en haar imbeciele vazalstaten naar ander middelen doen grijpen en hiermee gaan ze gegarandeerd op hun grote bekken.

 7. Dus Zelenski en zijn regering roepen op tot de derde wereldoorlog vanwege de dood van een boer met zijn tractor. En Rutte doet daar ook weer vol aan mee.
  Wordt een heel belangrijke boer in de wereldgeschiedenis met naar schatting 2 miljard doden. Ik ga steeds meer geloven in de wappies die beweren dat als de media een zogenaamde kernaanval simuleren dat het allemaal bedoeld is om massahysterie te veroorzaken.

 8. Haha, foto’s van burgers met hun gsm genomen die onmiddellijk op internet circuleren zijn van onschatbare waarde: geen C.I.A.- of Bellincatgeknoei. De eerste foto’s van de cabine; onmiddelijk na de crash van van MH-17 waren overduidelijk. Daarna kwam de krampachtige knoeiboel van het JIT.

 9. Mogelijke actie van Poolse leger/CIA om de weg vrij te maken om Oekraïne binnen te vallen en een deel te bezetten….zonder direct Rusland aan te vallen…als Oekraïne toch niet meer kan winnen is opdelen en een stuk innemen als reactie op een aanval van Oekraïne tegen de NATO de andere optie….zit het daarna bij de NATO en bij de EU….en wat kan de Rus zeggen….je mag niet ingrijpen…?

  False flag in kwadraat….de nieuwe grens van de EU word de Djnepr….

 10. Beste Mensen

  Als er tot Nu toe nog nooit een Wereldoorlog heeft plaats gevonden
  Dan is Tweede al een Fabeltjes krant nieuws
  Laat staan Derde Wereldoorlog of iets anders
  Echte Eerste Wereldoorlog moet nog plaats vinden
  Voorproefjes van hoe een oorlog er ongeveer zou kunnen komen uit te zien ter geheugen opfrissing
  De vinden er bijna dagelijks plaats

  Is niks aan de hand
  Die zogenaamde HolloHitlerCouseband oorlog is dus ook een Super Kleine Verwaarloosbare incident
  Als het ware nooit plaats gevonden

  Daarintegen …..
  Kan men wel zeggen over een klein voorproefje i.v.m. de Indianen uitroei Barbarisme door de Blanken via overname infiltratie in Witte belichamingen
  Dat het betreft een Satanische daad als een waarschuwing
  Om de Mensheid de stuipen op het lijf te jagen
  Van kijk dit kunnen Wij via
  Satan =
  De Gespleten Tong G5 Landen
  Ookwel te noemen
  God Duivel bekend als Sliss de Slang
  Klein onderdeeltje van Satanisten
  Hierbij Satanisten is de samenbundeling van alle Negative entiteiten bij elkaar
  Zoals de benaming Corona een samenbundeling van alle Bacterieën die niet te verslaan zijn vertegenwoordigd
  Waar dus nooit en te nimmer een medicijn tegen ontwikkeld kan worden
  De hoop is erop gevestigd dat men een kleinbeetje kan denken
  Ontgogelen Ontrafelen

  Dank U

 11. Ik geloof er niks van dat Rusland erachter zit. Een afgezwaaide luchtafweerraket zou kunnen, maar het zou me niks verbazen wanneer het een slecht uitgevoerde false flag is. Het zou ook een proefballonnetje kunnen zijn om te kijken hoe erop wordt gereageerd.

  Wel bijzonder dat de inslag nu juist een bedrijf treft waar graan wordt gedroogd………. het kan natuurlijk gewoon puur toeval zijn, maar opmerkelijk is het wel.

 12. Hadden die Russen vergeten kruit in die raket te stoppen? Dat ding is nauwelijks uitelkaar geknald, zulke grote brokstukken die er nog van over zijn. Je zou toch verwachten de je alleen nog maar verkoolde brokstukken zou zien, of helemaal niets. De enige raket ook, waarvan de Russen er geen TomTom op hebben gezet, dat ie wat afdwaalde van zijn bestemming? Die vergeetachtige Russen ook!

  • ah, dus nu gaat de NAVO alle bommen op resterend Oekraïne gooien neem ik aan 😉 immers ze (Oekraine) valt een Navo land aan Polen…lol hahah echt, zo triest pointing at Russia.

   Als Rusland Polen of ander fout steun Oeki/NATO land aan zou vallen, dan hadden ze het wel beter gemerkt.

   go Russia, destroy Evil.

 13. inmiddels lijkt het er op dat de raket oekraïens was. worden nu dezelfde beschuldigingen en dreigingen naar dit land gericht?
  wordt dan de kop van het artikel:
  “Als blijkt dat dit inderdaad OEKRAÍENSE raketten waren, kan dit worden beschouwd als een oorlogsdaad in het NAVO-land Polen”
  ik denk het niet

 14. De raket op Polen blijkt een S-300 te zijn. Deze heeft een bereik van 90km.

  Rusland ligt op 600km afstand…

  Sorry, vandaag geen Armageddon.

 15. Vuil spel?

  Spannend dat wel.
  Het Britse rijk (grootste), het Europese rijk, Amerika, het Ottomaanse rijk, China, het Russische rijk, het Romeinse rijk.…
  Imperialistische grootmachten hebben heimwee naar vroegere glorie.
  Allemaal hebben ze via kolonies de landen onder elkaar verdeeld.
  Zoals gezegd; spannend…

  Hollands glorie et la douce France zijn niet te onderschatten.
  Ze spelen allemaal mee op het strijdtoneel. Spannend.

 16. Laatste nieuws op MSM (nos) van die parasiet uit Ukraine…volgens die Jood heeft Rusland het gedaan. Maar dat is onmogelijk. Het type raket kan maar 90km en Rusland is 600km verwijderd van de inslag.

 17. Niemand bekend met de Hongaarse nieuws zenders? Vlgs de Hongaren werd een pijplijn naar Hongarije in Polen ermee opgeblazen.

  Op BBC en CNN: was toch de schuld van de russen, want die pleegden een invasie….

  het Adam en Eva verhaaltje dus….alleen niet compleet

 18. Raketten met groeten van Zelensky. Wilt samen met Polen en Stoltenberg een oorlog met Rusland beginnen.
  Eigenlijk moet nu de Oekraine aangevallen worden door de NAVO. Want de Oekraine is geen lid van de NAVO en Europa. Maar ze zijn zo hypocriet dat het er niet in zit.

 19. Deze raket is een luchtdoelraket en zal, ook als deze zijn doel gemist heeft in de lucht ontploffen.
  Deze raket is op de grond ontploft en moet dus door de Ukraine gemanipuleerd zijn met de bedoeling om WOIII te ontketenen

 20. En het gaat net zo als met de MH17.
  Het tribunaal geeft de schuld aan rusland….

  Realiteit: wie is de schuldige?
  Rusland? nee, slecht voor reputatie, geen winst
  Opstandelingen in oekraine? Nee slecht voor reputatie, geen winst

  Wie waren de ENIGEN met mogelijkheid:
  OEKRAINE. Die gaven 40 min ervoor opdracht voor een andere koers, en lagere hoogte, die bereikbaar was voor een BUK.

  Verder: kort erna, kregen de Oekies veel dure gunsten van EU……
  En: de Oekies zorden ervoor, dat alle uitkomsten van int. onderzoek staatsgeheim werden, en niets negatiefs over oekraine naar buiten kwam.

  De Oekraine schaat de MH17 neer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in