De Verenigde Staten en de Europese Unie (EU) zijn ondoeltreffend geweest in hun handelsoorlog tegen Rusland en werken momenteel aan hun zesde pakket sancties. Deze sancties hebben prijsstijgingen en voedseltekorten veroorzaakt, waardoor onschuldige mensen over de hele wereld ernstig geschaad worden.

Terwijl het Westen worstelt om de militaire missie van Rusland in Oekraïne in te dammen, hebben de Europese gasimporteurs zich al aan Rusland overgegeven. De Europese gasimporteurs hebben stilletjes de eigen sancties van de EU overtreden en zijn gas in Roebels gaan kopen, capitulerend voor de nieuwe regels van Rusland. Nu het economische oorlogsplan van het Westen averechts werkt, beginnen de leiders van de EU nog verder te barsten, schrijft Expose-news.com.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock verwijt Rusland nu dat het “wrede honger” veroorzaakt, hoewel haar land degene was die Rusland in de eerste plaats de handel in landbouwproducten heeft geblokkeerd. Baerbock maakte deze absurde opmerkingen tijdens een recente G7-bijeenkomst met Canada, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken verwijt Rusland dat het “brutale honger” veroorzaakt die eigenlijk door de sancties van de EU veroorzaakt wordt

Als onderdeel van hun eigenlijke sancties stemde Duitsland ervoor om Rusland te verhinderen voedsel en graan uit te voeren, maar nu zien de Duitsers en andere Europeanen als gevolg daarvan de prijzen de pan uit rijzen en ontstaan er voedseltekorten. In plaats van het falen van deze sancties te erkennen, heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, besloten om Rusland de schuld te geven van de “wrede honger” die Europa overspoelt.

  VS militaire trainers gespot in Krivoy Rog, Oekraïne (video) 

De Duitse leiders geven nu de militaire campagne van Rusland de schuld van de tekorten waarmee hun landen nu te kampen hebben. “Rusland heeft er bewust voor gekozen om van de oorlog tegen Oekraïne een ‘graanoorlog’ te maken,” beweerde de Duitse minister op de G7-vergadering. “We moeten hier niet naïef over doen,” drong zij aan. “Het is geen nevenschade, het is een volkomen doelbewust instrument in een hybride oorlog die momenteel gevoerd wordt.”

Baerbock beschrijft eigenlijk een hybride economische, bank- en voedseloorlog die het Westen voert tegen, niet alleen Rusland, maar ook hun eigen burgers en de volkeren van de wereld.

Het was immers het land van Baerbock dat voor economische oorlogssancties tegen Rusland in  stemde. Deze sancties zijn bedoeld om Rusland te verhinderen graanexporten in euro’s en dollars te verkopen. Nu verwijt Baerbock Rusland dat het de situatie bewapent tot een “graanoorlog” – en beweert zij op absurde wijze dat Rusland verantwoordelijk is voor voedseltekorten in heel Europa. Herinnert Baerbock zich niet dat haar eigen land Rusland de uitvoer van graan, kunstmest en landbouwproducten heeft geblokkeerd?

De economische sancties van het Westen hebben ernstige repercussies voor iedereen

Oekraïne exporteert gewoonlijk tot vijf miljoen ton graan per maand, maar vanaf mei 2022 kan het land ongeveer 90 miljoen ton landbouwproduct niet meer exporteren. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beweert dat het Russische leger de Oekraïense havens blokkeert. De VS hebben zich bij Duitsland aangesloten en beweren dat Rusland de Oekraïense havens blokkeert en “miljoenen in hongersnood brengt”.

Toen het Westen voor het eerst de Russische landbouwexport stopzette, heeft het toen wel gedacht aan de werkelijke gevolgen die deze sancties zouden hebben voor de voedselvoorziening in de hele wereld? Rusland had de wereld voorheen voorzien van 27 procent van zijn zonnebloempitten, vijf procent van zijn gerst twee procent van zijn maïs, en drie procent van zijn tarwe. Nu de bevoorradingsketens wankelen, is de enige verdediging van het Westen Rusland nog wat harder de schuld te geven…

  Oekraïense fronten: Russen rukken op in Kupiansk & Seversk - De Oekraïners hebben... 300 meter gewonnen in Zaporizhzhia

Rusland heeft Duitsland en de VS van repliek gediend. De woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, schreef:

“De prijzen stijgen door de sancties die het collectieve Westen onder druk van de Verenigde Staten heeft opgelegd. Dit is als we het over de directe reden hebben. Als men dit niet begrijpt, is dat een teken van ofwel domheid ofwel opzettelijke misleiding van het publiek.”

Het Westen blijft het publiek misleiden over de kosten van hun ondoeltreffende sancties, die alleen maar geleid hebben tot recordinflatie en problemen met de toeleveringsketen, die een bedreiging vormen voor de minst fortuinlijke en minst voorbereide mensen onder ons.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Zijn zij van plan ons tot onderdanigheid uit te hongeren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereldoorlog 3: De weg wordt geëffend voor een gelijktijdige oorlog van de Verenigde Staten tegen China en Rusland
Volgend artikelSchokkende WEF-video stelt voor senioren te euthanaseren “voor de kinderen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. De wereld zou een veel betere plaats zijn om te leven zonder westerse leiders. Allemaal lopen ze de hopeloos verloren zaak Amerika achterna. De werkelijkheid achter het dagelijkse beeld laat echter zien dat die bijna aandoenlijke trouw voortkomt uit de rol die men toedicht aan Amerika tijdens de tweede wereldoorlog, een rol die er door de romantische bril kijkend inderdaad heroïsch uitziet. We moeten evenwel bedenken dat die oorlog in de eerste plaats onmogelijk verloren kon worden, omdat de kapitaalverschaffers voor Duitsland de Amerikaanse Rothschilds en Rockefellers waren. De oorlog was bewust uitgelokt om de wapenindustrie geld te laten verdienen. Zo gaat het trouwens steeds weer. Het aantal slachtoffers speelt nimmer een rol. Achter deze verachtelijk financiers hobbelen de westerse leiders nog steeds aan in een soort volkomen misplaatst “Amerika is onze betrouwbare bondgenoot” gevoel, terwijl voor de verantwoordelijke Amerikaanse financiers alleen winst telt.

 2. Goed gezien Peter. Het zgn. democratische Westen gaat hieraan vanzelf ten onder. Eerst hoogmoed en dan komt de val vanzelf. En daar zitten we m.i. heel kort bij. Zowel financieel als politiek.
  Met “dank” aan onze (?) leiders.

 3. Rusland heeft een leider; China heeft een leider.

  Wij hebben lijders; dat zijn manipulerende leugenachtige machtsgeile gekken die hun naam in de geschiedenisboeken willen hebben.
  Zie Rutte, v d Leyen, timmermans, Verhofstad, jetten, klaver, de Jonge,en andere mislukte nazi’s.

  Die het opnemen tegen China + Rusland……..da’s een goeie…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in