Social media service Reddit heeft nu het belangrijkste ondersteuningskanaal van Donald Trump op het internet verwijderd. Het bedrijf verwijderd het enorme “The_Donald”-kanaal voor zogenaamde “haat tegen een bevolkingsgroep”, meldt de New York Times.

Maandag voerden verschillende socialemediaplatforms een schijnbaar gecoördineerde aanval uit op immigratiekritische gebruikers.

Onder andere zijn van rechtse profielen als Stefan Molyneux, David Duke en Richard Spencer hun accounts van YouTube verwijderd.

Nu heeft Reddit, een van de grootste social nieuwssites op het internet, ook het kanaal “The_Donald” verwijderd.

Volgens de New York Times was dit het belangrijkste online ondersteuningskanaal van Donald Trump, zijn “digitale basis” die “zeer invloedrijk is geweest” in het brengen van online politieke steun aan de Amerikaanse president.

Veel van de films die sindsdien op andere platforms viraal zijn geworden, zijn volgens het dagblad afkomstig van “The Donald”.

“Reddit is een plek om een gemeenschap te creëren en erbij te horen, niet om gemarginaliseerde of kwetsbare groepen mensen aan te vallen”, beweert het bedrijf in zijn bijgewerkte regels.

De sluitingen van maandag komen enkel maanden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen deze herfst.

Facebook-employees “staken” wegens niet censureren van Trump door Zuckerberg 

Facebook gaat frontaal Big Brother met nieuwe "extremisme"-waarschuwingen

1 REACTIE

  1. Het recht op vrije meningsuiting kan enkel bestaan als er de mogelijkheid is deze mening te uiten….en gehoord te worden.
    Door mensen het zwijgen op te leggen, iets wat onze overheid ook al langere tijd doet, ontneem je op politieke motivatie deze vrijheid. Dat op zichzelf is een frontale aanval op de vrijheid en gezien het de beschermer van de vrijheid is die dit toelaat is vrijheid weg.

    We noemen dit dictatuur, staatsgreep, schending van mensenrechten….

    Daar zijn beschermende wetten voor, maar als die niet worden gehandhaafd, dan is enkel de optie van persoonlijk geweld ter zelfbescherming nog open….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here