© Anthony Quintano from Honolulu, HI, United States / Wikimedia (CC BY 2.0)

Facebook CEO Mark Zuckerberg krijgt kritiek van zijn medewerkers. Dit komt omdat Facebook, in tegenstelling tot Twitter, geen berichten van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gecensureerd.

Afgelopen vrijdag is een twitterbericht van Trump achtergehouden waarin hij zogezegd “geweld verheerlijkte”.

Donald Trump woedend op Twitter: “Ik laat dat niet gebeuren!”

In de post suggereerde de president om het leger in te zetten tegen de meute die plunderde en vernielde tijdens de verwoestingen van Minneapolis. “Als het plunderen begint, begint het schieten”, schreef hij.

Trump’s post werd ook op Facebook gepubliceerd – maar daar is het zonder ingrijpen blijven staan.

Dit heeft geleid tot protesten onder de werknemers van Facebook.

“Facebook’s terughoudendheid om Trump’s geweld verheerlijkende post neer te halen, maakt me beschaamd om hier te werken”, schreef bijvoorbeeld software-ingenieur Lauren Tan.

Een aantal werknemers die thuis werken hebben een “virtuele staking” georganiseerd uit protest tegen het niet censureren van de post, meldt BBC News.

In een interview met Fox News vorige week bekritiseerde Facebook CEO Mark Zuckerberg Twitter voor de “fact-checking” van een de post van Trump. “Wij zijn het niet die zullen beslissen wat waar is”, zei Zuckerberg, waarbij hij opmerkte dat Facebook een ander beleid heeft.

Mensen kunnen het eens of oneens zijn over waar we de grens moeten trekken, maar ik hoop dat ze onze algemene filosofie begrijpen dat het beter is om deze discussie in het openbaar te voeren, vooral als er zo veel op het spel staat, schrijft Zuckerberg in een bericht zijn platform.

Trump belooft om radicaal links van totale controle over Facebook, Twitter en Google te elimineren

  Laatste feminisme-trend: amateurporno op OnlyFans publiceren
Vorig artikelDe boodschap van extreem links: “Eet de rijken”
Volgend artikelDuitse sociaal-democraten steunen Antifa – AfD wil haar verbieden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Zuckerberg zit al wat juister, maar uiteindelijk is het standpunt van Trump het enige juiste: ofwel zijn die sociale platformen zuivere dienstverleners en mogen ze helemaal niet ingrijpen, ofwel willen ze hun stempel kunnen zetten op wat via hun kanalen in de openbaarheid gegooid wordt en voor die begrenzingen en informatiemanipulaties dragen ze dan de volledige verantwoording.
    Wat die protesterende werknemers betreft: zet ze per direct aan de deur want met dergelijke verderfelijke, manipulerende mentaliteit kan je geen productief creatief team hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in