Klik voor groot (Esc voor terug)

Terwijl de westerse MSM proberen het af te schilderen als weinig minder dan een militaire ramp voor Moskou, onthult Moon of Alabama enkele weinig bekende feiten uit een rapport van het Franse Ministerie van Defensie. Zo heeft Rusland de operatie geopend met 150.000 man tegen bijna 400.000 Oekraïense troepen. De eerste fase, de materiële de-militarisering van de Oekraïne, is nu grotendeels voorbij. Fase II zal spoedig aanvangen.

De bovenstaande kaart van de situatie in Oekraïne op 29 maart wordt verstrekt door het Franse Ministerie van Defensie. Het is waarschijnlijk de meest realistische en neutrale die beschikbaar is. Er staan korte notities bij over de genummerde theaters, schrijft Moonofalabama.org.

Overzicht:

De Russische militaire operatie in Oekraïne begon met een vrij kleine troepenmacht van zo’n 150.000+ man tegen een veel grotere (inclusief reservisten en territoriale troepen) Oekraïense troepenmacht van zo’n 400.000 man. De Russische strijdmacht gebruikte manoeuvre-oorlogvoering om de grotere Oekraïense strijdkrachten op hun plaats vast te zetten. Zij viel aan over een groot front en bedreigde grote bevolkingsconcentraties.

De Russische operaties begonnen met de vernietiging van het Oekraïense commando- en controlenetwerk. In vier weken tijd werden de Oekraïense marine, haar luchtmacht, haar radars en luchtverdediging en een enorm aantal van haar pantservoertuigen vernietigd. Gedurende de hele laatste week werden overal in Oekraïne ’s nachts brandstofdepots aangevallen en vernietigd. De grote munitiedepots van Oekraïne zijn verdwenen. Ook militaire productie- en reparatie-inrichtingen zijn vernietigd. Oekraïne is niet meer in staat grote aantallen troepen tussen de verschillende fronten te verplaatsen. Zijn leger is zijn mobiliteit kwijt.

Terwijl dit aan de gang was hielden bedreigingen van Kiev, Odessa en andere grote Oekraïense steden aanzienlijke aantallen Oekraïense troepen op hun plaats en verhinderden dat versterkingen naar het oosten konden trekken. Daar vielen eenheden uit de republieken Donetsk en Luhansk de 60.000 man sterke hoofdmacht van het Oekraïense leger aan om die op zijn plaats te houden.

  Waarom al die ongefundeerde russofobie en anti-Poetin hysterie?

Daardoor konden Russische troepen vanaf de Krim en vanaf de Russische grens in het noorden posities innemen die hen nu in staat zullen stellen het oosten te omsingelen.

Bijzonderheden:

 1. De verplaatsing ten oosten en ten westen van Kiev was, zoals ik al eerder heb gezegd, een schijnbeweging om mobiele Oekraïense eenheden rond hun hoofdstad vast te zetten. De schijnbeweging is niet meer nodig, want het Oekraïense leger is nu zijn mobiliteit kwijt. De Russische troepen rond Kiev en Tsjernigov zullen grotendeels worden teruggetrokken, waarschijnlijk tot Tsjernobyl, waar een deel van hen misschien defensieve posities zal innemen, terwijl de meeste eenheden die rond Kiev waren opgesteld, terug naar Wit-Rusland en Rusland zullen worden verplaatst voor nieuwe operaties in Oost-Oekraïne.
 2. De gevechten rond Kharkiv zijn aan de gang. Oekraïense tegenaanvallen aan dat front zijn mislukt en in de volgende fase van de oorlog zullen de activiteiten daar toenemen.
 3. De opmars aan de westkant van de Dnjepr naar het belangrijke industriegebied van Kryvyi Rih en verder naar Dnipro verloopt betrekkelijk langzaam. Aan de oostkant van de Dnjepr is de ontwikkeling in de richting van Dnipro met dezelfde snelheid gegaan. Merk op dat het westelijke en het oostelijke deel van die fronten op hetzelfde niveau liggen. Zij zijn goed op elkaar afgestemd. In de volgende fase zal er waarschijnlijk meer beweging komen aan de oostkant van de rivier.
 4. Er zijn nog een paar zakken Azov-strijders in Mariupol, terwijl de belangrijkste eenheden omsingeld zijn in de uitgestrekte staalfabriek Azovstal. Zij hebben weinig voedsel en munitie en de Tsjetsjeense eenheden van het Russische leger en de nationale garde zijn bezig om hen uit te graven. De Russische troepen die Mariupol omsingeld en bestormd hebben, zijn nu vrijgekomen en zullen worden verplaatst om verder naar het noorden aan te vallen.
 5. De Oekraïense strijdkrachten bij Mykolaiv hebben tegenaanvallen geprobeerd in de richting van Kherson. Deze zijn mislukt.
  Ze zijn niet bezorgd over "Russische invloed", maar over dissidentie

Vooruitzichten:

Het Russische commando heeft besloten zich nu te concentreren op het omsingelen en vernietigen van de voornaamste strijdkrachten van Oekraïne aan het Donetsk-front. Dit zijn de zwaarst uitgeruste en meest ervaren eenheden van het Oekraïense leger. Sinds de vorige herfst waren daar zo’n 60.000 man verzameld voor een volwaardige oorlog tegen Donetsk, een aanval die door de Russische operatie met succes is verijdeld.

Het zal waarschijnlijk een paar dagen duren voordat de Russische troepen zich hergroeperen en herbevoorraden voor die volgende fase van de oorlog. Ik verwacht dat die rond het einde van deze week zal beginnen.

De Amerikaanse en Poolse militairen helpen bij het smokkelen van klein wapentuig door de westelijke grens van Oekraïne. Het gaat om antitankraketten, oude antiluchtraketten voor de korte afstand, en ook machinegeweren, mortieren en munitie. Dit is materiaal voor een guerilla-oorlog tegen een bezettingsmacht. Maar behalve het oosten en misschien enkele delen in het zuiden zijn de Russische troepen niet van plan iets te bezetten.

Die streken zijn toendra’s, zeer vlak met weinig bossen, waar men een naderende vijand van kilometers ver kan zien. Het zal voor een guerrillatroep uiterst moeilijk zijn om daar te overleven. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de Russische strijdkrachten weinig gedaan hebben om de wapensmokkel naar het westen van Oekraïne te onderbreken. (Die gesmokkelde wapens zullen de “westelijke” Europeanen nog jaren achtervolgen, want ze zullen zich zeker verspreiden naar terroristische groeperingen over het hele continent).

De algemene opdracht voor de hele militaire operatie, zoals die door het Russische commando was vastgesteld, was de Oekraïne te de-militariseren en te de-nazificeren.

De materiële de-militarisering van de Oekraïne is grotendeels gebeurd. In de komende weken zullen de Russische luchtmacht en de lange-afstandsartillerie die taak afmaken. Oekraïne zou zich volledig moeten herbewapenen, te beginnen bij ongeveer nul, als het weer een militaire capaciteit van betekenis wil krijgen. Het is moeilijk te zien hoe het dat ooit zal kunnen financieren.

  Imperium breidt NAVO uit als antwoord op oorlog die door NAVO-uitbreiding wordt veroorzaakt

De de-militarisering van de belangrijkste strijdkrachten van het Oekraïense leger zal in de Donbas-zak gebeuren. De eenheden daar zullen het moeten opgeven of zij zullen vernietigd worden door de materieel enorm superieure Russische strijdkrachten.

De de-nazificatie van de Oekraïne is moeilijker gebleken. De belangrijkste fascistische eenheden van het Azov-regiment zijn ingesloten in Mariupol, waar enkele duizenden van hen zijn of zullen worden uitgeschakeld. Nog meer fascistische eenheden aan het Donetzk-front zullen ook spoedig uitgeschakeld worden. Maar in de acht jaar die sinds de antidemocratische staatsgreep in Kiev zijn verstreken, is de fascistische ideologie diep in alle Oekraïense regeringsstructuren geïnfiltreerd. Het zal moeilijk zijn voor de Oekraïners om die te verwijderen, zelfs nu de mislukkingen ervan duidelijk worden.

De Russische strijdkrachten zullen waarschijnlijk nog vier weken nodig hebben om de Oekraïense eenheden aan het Donetsk-front te vernietigen. Het Russische commando zal dan moeten beslissen welke delen van de Oekraïne het onder controle wil houden. Naast Donetsk en Luhansk is de regio ten noorden van de Krim een waarschijnlijke kandidaat. Odessa en Dnipro kunnen ook nog op het menu staan. De regio’s kunnen als deelstaatjes onder plaatselijke controle worden gehouden of een confederatie vormen die misschien wel een nieuw land zal institutionaliseren.

Alles wat verder gaat hangt af van de bereidheid van de Amerikaanse gevolmachtigde regering in Kiev om zich te onderwerpen aan de eisen van Rusland. Rusland kan het daarbij laten of het kan het gras blijven maaien tot er niets meer over is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is officieel! De Russische Centrale Bank heeft zojuist de Euro en de Amerikaanse dollar verpletterdVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelTotale Ineenstorting: India zegt rijk te worden van Russische sancties terwijl het Westen verhongert
Volgend artikelHet is duidelijk dat degenen die begrijpen waar dit naar toe gaat, de Derde Wereldoorlog is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Iedereen is tegen de oorlog en het bloedvergieten maar de gevaccineerde konijnen roepen om nog meer wapentuig te sturen en beseffen niet dat juist daardoor de oorlog nog langer gaat duren en nog bloediger gaat worden.

  Uiteindelijk resultaat zal zijn het uitgangspunt van voor de oorlog het nakomen van Minsk en Minsk2 dus al die slachtoffers vallen totaal voor niets.
  Met dank aan Amerika, EU, NATOen niet te vergeten de msm.

 2. Deugmenschen met de beste intenties vernietigen de aarde! terwijl China de wereld verandert met Thorium
  Wapens en geld sturen naar oorlogen?
  Zonnepanelen met PFAS gif plaatsen.
  Milieu verwoestende E-auto’s
  Onzinnige windmolens plaatsen!
  Experimenteren met gezondheid (gifspuiten tegen griep)?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in