Propaganda van de week: Vermeende verkiezings-“oorvijg” voor Salvini

0

In het weekend zijn er in Italië verschillende regionale verkiezingen gehouden. Het centrum-rechtse kamp slaagde erin opnieuw een andere regio om te draaien. Zelfs in linkse bolwerken werd het kantje boord – en de mainstream media wisten er een verpletterende nederlaag voor Salvini van te maken.

De jubelstemming is onder links groot, de zogenaamd conservatieve Kurier kopte bijvoorbeeld: “Centrum-links stopt de opmars van Salvini”. Eveneens als de Standaard: “Oorvijg voor Salvini”. De reden hiervoor is dat de patriottische politicus, zijn Lega en andere partijen van de centrumrechtse alliantie niet alle zes de regio’s – maar “slechts” drie ervan – voor zich hebben gewonnen. De verkiezingsuitslag was alle allesbehalve een stemmingswissel ten nadele van de vaderlandslievende en populaire ex-minister van Binnenlandse Zaken Salvini, schrijft auteur Alfons Kluibenschädl op Wochenblick.

Respectabele successen verkocht als Salvini nederlagen

Hoewel de regeringen in heel Europa sinds de Coronacrisis (nog) in de peilingen goed staan, blijven de oppositionele Lega en haar bondgenoten de nationalistische conservatieve “Fratelli d’Italia” en de gematigd conservatieve “Forza Italia” een sterke kracht. Tot het einde toe werd zelfs gedacht dat er een politieke aardbeving zou plaatsvinden in het van oudsher linkse bolwerk Toscane.

Uiteindelijk is het gewoon niet gelukt. De Lega-kandidaat was in staat om het resultaat te verdubbelen van 2015 naar iets meer dan 40 procent. Zo ook de FdI-kandidaat in Apulië, die ook met 20 procentpunten steeg en slechts marginaal werd verslagen. Het feit dat een kandidaat van deze partij, verbonden met Salvini, verdrievoudigde in de Marche en de links-liberale vertegenwoordiger met een verpletterende overwinning uit zijn ambt verdreef, werd door hen ook tot een negatieve ervaring voor Salvini geconstrueerd.

  Asielzoeker verdacht van verkrachting Italiaanse Coronavirus-verpleegster op klaarlichte dag

Ondanks de eenzijdige berichtgeving kan de “verschuiving naar rechts” niet worden verloochend

Waar men eerder al sterk was, werd men nog sterker. In de Veneto veranderde de zittende Luca Zaia (Lega) 50 procent in maar liefst 76 procent van de kiezers. In Ligurië heeft de centrumrechtse kandidaat, ditmaal voor een burgeralliantie, een relatieve meerderheid omgezet in een absolute meerderheid (plus 23 procent). Campanië ging naar Berlusconi’s “Forza Italia”. Al met al ontstaat er inderdaad een duidelijke tendens op regionaal en nationaal niveau. De Italiaanse verschuiving naar rechts, de wedergeboorte van de patriotten, verloopt onverbiddelijk. En een kaart van de regionale coalities laat het zien: Terwijl in 2014 drie van de 18 niet-autonome regio’s nog blauw waren, zijn dat er nu 13. Een journalist van de krant “Junge Freiheit” in Zuid-Tirol wees op deze tegenstrijdigheid in de linkse berichtgeving. Een foto zegt meer dan duizend woorden.

“Wie vandaag de Duitse media over de uitslag van de verkiezingen in Italië
heeft gelezen, kan de indruk krijgen dat het centrumrechtse kamp heeft
verloren. Maar het is anders. De grijze regio’s, waaronder Zuid-Tirol-Trentino,
kunnen ook tot het blauwe kamp worden gerekend.”

Beproefde leugens van de mainstream media

Dit soort verdraaiing is niet nieuw in de berichtgeving over Italië en vooral de ongehoorzame patriot Salvini. Reeds in januari berichtten de mainstream media een soortgelijke tendens. Ze werden bedrogen door het feit dat de centrumrechtse kandidaat in Calabrië een linkse regio met een flinke toename van 32 procent naar rechts draaide.  Dergelijke resultaten zijn dan ergens verborgen op de laatste pagina te vinden, als de “verkeerde” kandidaat wint.

  Italiaans parlementslid roept op tot arrestatie van Bill Gates wegens "misdaden tegen de mensheid"

Veel belangrijker was toen al het feit dat de Lega-kandidaat met 43 procent iets minder dan acht procentpunten achter de “Partito Democratico”-kandidaat was geëindigd. Dat dit meer was dan een respectabel succes in een linkse vesting, waar eerst communisten en daarna links-liberalen de sterkste fractie vormden in de laatste halve eeuw, werd simpelweg onder de tafel geveegd en Salvini werd bestempeld als een verliezer. De Standaard speelt overigens nog steeds dit verhaal: het was een “flop”.

Natuurlijk kon men niet echt verwachten dat de mainstream media op een eerlijke manier verslag zouden uitbrengen over politiek rechts, maar het is echter werkelijk schandalig om de perceptie van een land op deze manier te vertekenen. Over een paar weken zal het geheel weer vergeten zijn in de redactiekantoren van het etablissement – en er grote verbazing zal zijn als ruim de helft van de burgers de term “leugenpers” gerechtvaardigd vindt, zoals een profileringsonderzoek onlangs heeft bevestigd.

Italiaanse generaal eist een zeeblokkade voor de Afrikaanse kust en roept indirect op tot opstand tegen Rome

Vorig artikelBLM-linksen dreigen huis af te branden voor het tonen van Amerikaanse vlag
Volgend artikelDeens kinderprogramma laat volwassenen toe zich openlijk bloot te stellen aan kinderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in