In Beieren probeerde een Syriër een trein te laten ontsporen en daarbij honderden ongelovigen te doden.

Foto: © Stefan Flöper / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Deutsche Bahn en illegale immigranten – dat is meestal geen goede combinatie. Een jonge Syriër in Beieren heeft dit nu ook bewezen. Al eind april besloot hij een trein te ontsporen op de spoorlijn bij Osterhofen (Deggendorf). Hiervoor sleepte hij verschillende platen gewapend beton op de sporen en deponeerde deze voor een naderende ICE-trein.

Toen op zaterdag 25 april 2020 de bijna volledig bezette ICE over het spoor denderde, had geen van de passagiers enig idee van de moordpoging van de Syriër. Gelukkig voor de ongelovigen kwamen ze weg met de schrik weg toen de ICE (hogesnelheidstrein) uiteindelijk over de betonnen platen denderde.

Volgens het hoofdbureau van de politie van Neder-Beieren zou de dader slechts 15 jaar oud zijn. De Syrische staatsburger heeft de misdaad reeds terloops en zonder enig teken van wroeging bekend.

“Ik ben blij dat we de verdachte dader van deze misdaad zo snel hebben kunnen arresteren. Het gezamenlijke intensieve onderzoekswerk van de ambtenaren van de federale politie en de Beierse staatspolitie verdient onze bijzondere erkenning”, zegt officier van justitie Rudolf Helmhagen.

Koerdische vluchtelingenfamilie wil een eigen huis: zitstaking en straatblokkade

Asielzoekers transformeren huisvesting in een ruïne – belastingbetalers financieren volledige renovatie

4 REACTIES

  1. Ook even onder een paar betonplaten donderen. Eens te meer bewezen dat die Syriërs helemaal geen vluchteling zijn. Allemaal terug en laat Assad ze maar executeren.

  2. oh 15 jaar
    dat wordt een foei niet meer doen hoor
    iemand die zulke daden kan plegen moet je ongeacht de leeftijd als volwassene berechten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here