Een vierkoppige Koerdische vluchtelingenfamilie uit Irak is net aangekomen in een lokale vluchtelingenopvang in een klein stadje in Hessen. Nog geen 24 uur later bevond het kwartet zich voor het stadhuis voor een ‘zitstaking’. De reden: ze hadden zich de asielbescherming totaal anders voorgesteld dan de opvang in een asielcentrum.

Foto: De Koerden na het beëindigen van hun straatblokkade midden op de Bahnhofstrasse

Burgemeester Guido Rahn (CDU) vertelt de Frankfurt Neue Presse als reden:

“Ze staan erop om hun eigen huis te krijgen, want dat is wat hen in Irak beloofd is.”

Nadat deze bescheiden wens niet vervuld werd, voerden de asielzoekers de druk op. Deze keer met een wegblokkade, schrijft het Duitse medium Unser Mitteleuropa.

Wegversperring legt het verkeer lam

In het drukke spitsverkeer lopen het vluchtelingenpaar en de kinderen over de voetgangersoversteekplaats op de Bahnhofstrasse, de belangrijkste verkeersas van de stad, en stoppen dan plotseling midden op de weg. Wanneer de auto’s tot stilstand komen, gaat de man voor de eerste auto liggen en vraagt de bestuurder van de auto door te rijden. Hij wil ook zijn kind naar beneden trekken. “Het kind was echt bang”, zegt de ontzette autobestuurster. Twee willekeurig passerende politieagenten kunnen de familie uiteindelijk van de weg slepen. De chauffeuse is in shock. Rijkspolitie, gemeentepolitie en gemeentehuis-personeel zorgen voor de familie op de parkeerplaats van het gemeentehuis, meldt de fnp.de verder.

Incident wordt gebagatelliseerd

Aangezien dergelijk gedrag een slecht licht zou kunnen werpen op “asielzoekers” en “vluchtelingen” (de nieuw uitgevonden term voor de nu slecht vallende “asielzoekers”), wordt het incident natuurlijk gebagatelliseerd. Politiewoordvoerder Erich Müller, bijvoorbeeld, beoordeelt de actie als “volkomen onspectaculair”. Het verkeer werd slechts 20 seconden gehinderd – het is leuk dat er duidelijk iemand bovenop zat.

  Zes mensen gewond bij moslim terroristische aanval op snelweg

Burgemeester heeft desalniettemin “geen begrip” voor de eis

“Ik heb daar geen begrip voor”, zegt Rahn. Om daarbij ook nog kinderen in gevaar te brengen, “is onder geen enkele omstandigheid toegestaan”.

De Koerden zouden de eerste vluchtelingen in de stad zijn die op deze manier negatieve aandacht hebben getrokken “en die zich zo verzetten tegen raadgevingen … verder is iedereen dankbaar en begrijpt de situatie”.

Begrip van welke situatie? Dat ze met volledige verzorging in onderkomens worden geplaatst nadat ze ongevraagd en illegaal het land zijn binnengekomen? Het enige dat nog ontbreekt is dat we hen moeten bedanken voor hun begrip.

Illegale migranten kosten Duitsland 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden

Vorig artikelFranse politie bevolen ’terughoudendheid’ te betrachten in migrantengebieden tijdens de Ramadan
Volgend artikelGreta zadelt om – wordt Corona-activist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Geef die mensen een huis, een inkomen, auto en betaalde vakantie, wij zullen wel werken.
    Klote Europa, het enige goede dat ze ons gebracht hebben is de euro waar we overal mee kunnen betalen, voor de rest doffe ellende, super hoge prijzen en de ongevraagde asielzoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in