“Poetin’s paleis” is nepnieuws, volgens Poetin zelf

De Russische president Vladimir Poetin ontkent dat hij of iemand van zijn familie eigenaar is van een van de eigendommen in Alexei Navalny’s online film “Putin’s Palace”, die vorige week een groot internationaal nieuws werd, meldt RT.

Vorige week verspreidden een aantal mediahuizen het nieuws dat de Russische president Vladimir Poetin door massale corruptie en in het geheim een paleis heeft gebouwd voor 100 miljard roebel, iets meer dan 1 miljard euro, aan de Zwarte Zee.

Het nieuws werd onder meer verspreid door NRC, en in het Belgische Nieuwsblad wordt beweerd dat de toiletborstels van Poetin 800 euro per stuk kosten.

De informatie is oorspronkelijk afkomstig van oppositiepoliticus Alexei Navalny en zijn Youtube-video “Putin’s palace”, die in een week tijd meer dan 88 miljoen views kreeg.

De video, de eerste waarin president Poetin zelf direct wordt aangevallen, kwam uit op een belangrijk moment: vier dagen voor de grote demonstraties van afgelopen zaterdag. In de video roept Navalny zijn medestanders in heel Rusland op de straat op te gaan.

Maar volgens Poetin zelf is alles een hoax.

“Niets waarvan in de film van Navalny wordt gezegd dat het mijn eigendom is, behoort mij of mijn naaste familieleden toe en heeft dat nooit gedaan”, zei Poetin maandag in een conferentiegesprek.

“Ik heb deze film niet bekeken bij gebrek aan vrije tijd, maar fragmenten doorgenomen die mijn assistent me bracht”, merkte de president op.

Alexei Navalny beweert dat het paleis van 1 miljard euro werd gebouwd met behulp van “de grootste omkoping uit de geschiedenis”, een bewering die Poetins woordvoerder Dmitry Peskov een “unieke mythe” noemt.

Moslima vliegt halverwege paradijs

De Russen laten zich niet inenten, noch met Sputnik, noch met enig ander 'vaccin'
Vorig artikelVerdwenen na vaccinatie: Waar is verpleegster Tiffany Dover?
Volgend artikelNewsletter ditjes en datjes waar u rekening mee moet houden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. Als KGBer weet hij dat je maar beter niet kan liegen tegen het volk.
    Inwerkelijkheid woont hij nog steeds bij ze moeder op zolder.
    Voorlopig hadden ze daar geen betere dictator kunnen treffen, dus ze moeten daar niet zo zeuren.

  2. https://youtu.be/KQPuvOFIA3U
    Gratis grond krijgen om een nieuwe toekomst op te bouwen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar in Rusland kan het. De overheid geeft daar iedere Rus die het maar wil één hectare grond. Eén probleempje: het is wel in het verre oosten van Siberië. Sinds het einde van de Sovjet-Unie is de bevolking daar met bijna een kwart gedaald.

  3. Demonisering van een president die nog geeft om zijn land, deze Navalny wordt maar al te gauw op de schild gehesen van de neo-liberale globalisten en de msm om Rusland in diskrediet te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in