© Mzximvs VdB (CC BY-SA 2.0)

Bijna elke tweede inwoner van Moskou heeft antilichamen tegen het Coronavirus ontwikkeld, aldus de stadsautoriteiten. De beperkingen voor bars en disco’s waren al eerder opgeheven. Sinds het begin van het jaar daalt het aantal nieuwe gevallen in Rusland.

De autoriteiten van Moskou schatten dat meer dan 40 procent van de inwoners van de stad al antilichamen tegen het Coronavirus hebben, bijvoorbeeld omdat zij de ziekte hebben doorgemaakt. Anastasia Rakova, loco-burgemeester voor sociale ontwikkeling, zei tegen het persbureau RIA Novosti: “We meten systematisch de mate van immuniteit van de bevolking. Gemiddeld heeft tussen 43 en 44 procent van de Moskovieten antilichamen. Dit is nogal een hoog cijfer”. Dankzij dit cijfer kan de stad een “bijna normaal leven leiden met minimale beperkingen”, aldus Rakova. Volgens haar zijn tot nu toe bijna een miljoen mensen in Moskou ingeënt met de eerste gedeeltelijke Coronavaccinatie. Ongeveer 80 procent van hen heeft ook de tweede vaccinatiedosis gekregen, bericht RT.

In januari hief burgemeester Sergej Sobjanin van Moskou het nachtelijk verbod op bars, nachtclubs, restaurants en disco’s op. De maatregel was een van de laatste in Moskou die sinds het begin van de pandemie is gehandhaafd. Sobyanin verdedigde de maatregel destijds met de woorden: “De pandemie neemt af. In deze omstandigheden is het onze plicht de voorwaarden te scheppen voor een zo snel mogelijk economisch herstel, vooral in de meest getroffen sectoren van de consumentenmarkt”.

De burgemeester drong er echter bij de Moskovieten op aan voorzichtig te zijn, aangezien de kans op besmetting kleiner is, maar nog steeds bestaat. “De strijd is nog niet voorbij. We moeten nog steeds voorzichtig zijn”, waarschuwde hij.

  Schokkende beelden: Danser stort in tijdens optreden, sterft aan hartaanval

De Russische vice-premier Tatjana Golikova beloofde begin maart dat kudde-immuniteit tegen de zomer in het hele land een feit zou zijn. “Als de vaccinatie in hetzelfde tempo als nu wordt uitgevoerd en het aantal vaccinatieplaatsen gelijk blijft, zal het land in augustus 2021 kudde-immuniteit bereiken”, zei zij. Na een piek van bijna 30.000 gevallen per dag in december is het dagelijkse aantal nieuwe bevindingen in de afgelopen drie maanden sterk gedaald. Statistieken over het hele land laten momenteel ongeveer 9.000 nieuwe gevallen per dag zien.

Moskou is sinds het begin van de pandemie een hotspot voor het virus en vertegenwoordigt bijna een kwart van het totale aantal gevallen, hoewel Moskovieten slechts tien procent van de totale bevolking van Rusland uitmaken. Maandag meldden de Moskouse gezondheidsautoriteiten 1.612 nieuwe besmettingen.

Vorige week werd bekend dat het verbod op massabijeenkomsten binnenkort ook zou kunnen worden versoepeld om toeschouwers in staat te stellen de jaarlijkse optocht ter gelegenheid van de Dag van de Overwinning op 9 mei bij te wonen.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Poetin waarschuwt voor wereldoorlog en “ondergang van de beschaving”

Vorig artikelCOVID – Bio-ethiek, Eugenetica en Dodenpanelen – een waarschuwing
Volgend artikel“Uw kind kan anderen doden”: Corona-hetze nu ook tegen kinderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in