De Russische president Vladimir Poetin spreekt leden van de federale en regionale burgerlijke kamers toe, Moskou, 3 november 2023

Na de succesvolle vernietiging van Irak en Afghanistan, schatten de Verenigde Staten in dat ook in Oekraïne de vernietiging bijna voltooid is. Tijdens de recente bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van de VS en India in New Delhi in het 2+2 formaat, waren de twee landen het “eens over de noodzaak van wederopbouw na het conflict” in Oekraïne. Deze bewering strookt niet met de realiteit ter plaatse, schrijft M.K. Bhadrakumar.

De Indiërs en Amerikanen verkopen de huid voordat de beer geschoten is. We kunnen namelijk een hele nieuwe fase van speciale militaire operaties van Rusland verwachten en het is nog maar de vraag hoe Oekraïne er in de nasleep uit zal zien.

Er zijn nog veel onafgemaakte zaken met betrekking tot de zogenoemde “Zuid-Russische landen” die Novorossija omvatten, de historische naam die tijdens het tsarentijdperk werd gebruikt voor het bestuurlijke gebied direct ten noorden van de Zwarte Zee en de Krim.

In zijn opmerkingen tijdens een recente bijeenkomst op 3 november aan de vooravond van de Dag van de Nationale Eenheid met leden van de federale en regionale hoofden van burgerlijke kamers in het Overwinningsmuseum in Moskou, herhaalde president Vladimir Poetin nogmaals dat Rusland “onze morele waarden, onze geschiedenis, onze cultuur, onze taal verdedigt, onder andere door onze broeders en zusters in Donbass en Novorossija te helpen hetzelfde te doen. Dit is de sleutel tot de gebeurtenissen van vandaag.”

Een bekende politieke figuur uit Oekraïne, Vladimir Rogov, die vroeger wetgever was in Kiev, herinnerde Poetin er met gepassioneerde intensiteit aan:

“Geloof me, wij, mensen die in het zuidelijke deel van Rusland wonen, dat 30 jaar lang van zijn wortels was afgesneden, zijn in feite een opslagplaats van de historische krachten van het Russische volk, dat in de mottenballen werd gelegd en geen enkele inspanning kon leveren om ons grote Rusland nieuw leven in te blazen.”

Poetin onderstreepte in zijn reactie het historische feit dat Novorossija “de Zuid-Russische landen – het hele Zwarte Zeegebied enzovoort” vormde, die door Catharina de Grote werden gesticht na een reeks oorlogen met het Ottomaanse Rijk.

Poetin zei dat de Russische Federatie ervoor koos om zich neer te leggen bij de oneerlijke, onrechtvaardige beslissing van de Sovjetleiders om de Zuid-Russische gebieden over te dragen aan Oekraïne, maar dat de dingen begonnen te veranderen toen het regime in Kiev “alles wat Russisch is begon uit te roeien…, verklaarde dat de Russen geen inheemse natie zijn in deze landen…, ook begon het dit hele grondgebied bij de NAVO te betrekken – schaamteloos, zonder acht te slaan op onze protesten, zonder aandacht te schenken aan onze positie, alsof we helemaal niet bestonden. Dit is de kern van het huidige conflict. Dit is de oorzaak van dit conflict.”

  Westerse beleidsmakers raken in paniek omdat er geen plan B was als het tegenoffensief zou mislukken

Poetin zei dat de keuze beperkt was tot niets doen of “opkomen voor de mensen die daar wonen… we moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de toetreding van deze gebieden [tot de Russische Federatie] soepel en natuurlijk verloopt en dat de mensen zo snel mogelijk het resultaat voelen.”

Dit was niet de eerste keer dat Poetin dergelijke standpunten verkondigde. Maar de context waarin hij sprak is belangrijk, omdat deze meer dan één lading heeft, naast de Russische psyche als beschavingsstaat – de tijdingen van de slagvelden; de overgang van Rusland als oorlogseconomie; het onvermogen van Europa om de plaats in te nemen van de terugtrekking van de VS als gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Ten eerste is het Oekraïense tegenoffensief op een mislukking uitgelopen en het is hoogst onwaarschijnlijk dat er nog zo’n tegenoffensief komt, al was het maar omdat Oekraïne geen mankracht meer heeft. Het Russische leger krijgt de overhand.

Poetin bracht vorige week een onverwacht bezoek aan Rostov aan de Don, het operationele centrum voor de Russische oorlogsinspanningen in Oekraïne – het tweede bezoek aan het militaire hoofdkwartier in minder dan een maand. Vergezeld door minister van Defensie Sergei Shoigu en de commandant van de militaire operaties in Oekraïne generaal Valéri Gerassimov, kreeg Poetin nieuw militair materieel te zien en hoorde hij rapporten over de militaire vooruitgang in Oekraïne, aldus het Kremlin.

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei later dat Rusland doorgaat met zijn doelen in Oekraïne. Dit is één ding.

Dit gebeurt op een moment dat de landen van de Europese Unie dinsdag erkenden dat ze op weg zijn Oekraïne in de steek te laten wat betreft hun belofte om het leger van Kiev te voorzien van de munitie die het hard nodig heeft om een verwacht Russisch offensief af te slaan. Begin dit jaar beloofden de EU-leiders met veel tamtam om de productie op te voeren en tegen de lente van 2024 1 miljoen granaten te leveren aan de Oekraïense frontlinie, maar ze hebben het moeilijk om met de goederen op de proppen te komen.

  De geavanceerde Lancet-UAV van Rusland blijft op het hele slagveld zware materiële verliezen toebrengen aan de Oekrainse strijdkrachten (Video's)

Ter vergelijking: Rusland produceert nu meer munitie dan de VS en Europa; het kan 200 tanks en twee miljoen stuks granaten per jaar produceren. Deze asymmetrie heeft ernstige gevolgen voor de oorlog in Oekraïne.

Ondertussen was Alexander Mikheyev, de chief executive van Rosoboronexport, dinsdag bullish door te zeggen:

“Ik kan met zekerheid zeggen dat de huidige portefeuille van orders meer dan $50 miljard waard is… Vandaag zien we dat de interesse nog groter is dan voorheen, omdat ons materieel – alle vliegtuigen, pantservoertuigen, luchtverdedigingssystemen, handvuurwapens, hoge-precisiewapens – goed presteerde in de omstandigheden van de speciale militaire operatie [in Oekraïne.] Dus, of de partners komen al terug, of de lange pauze die we hadden is voorbij.”

Het volstaat te zeggen dat de Russische verdedigingslinie niet alleen goed is uitgerust en versterkt, maar dat de mobilisatie van de defensie-industrie ook resultaten begint op te leveren. Simpel gezegd kan Rusland nog jaren doorgaan met de uitputtingsslag in Oekraïne, omdat de oorlogseconomie de speciale militaire operaties op “zelffinancierende”, “kostprijsberekenende” principes heeft gezet, terwijl het normale leven doorgaat. (De Russische economie verwacht dit jaar een groei van 3%).

Het Kremlin zou zeker ook nota hebben genomen van de gewaagde typering van de Amerikaanse president Joe Biden, tijdens de recente toespraak tot de natie na zijn bezoek aan Israël, van militaire hulp aan Oekraïne en Israël als “een slimme investering die generaties lang zijn vruchten zal afwerpen voor de Amerikaanse veiligheid.”

Dan is er natuurlijk nog de verslechterende externe veiligheidssituatie. Zo vergeleek Poetin tijdens een recente bijeenkomst over veiligheid de VS met een spin:

“Het is noodzakelijk om te weten en te begrijpen waar de wortel van het kwaad zit, die spin die probeert de hele planeet, de hele wereld, in zijn web te wikkelen en die onze strategische nederlaag op het slagveld wil bereiken….

“Door juist deze vijand te bestrijden in het kader van de speciale militaire operatie, versterken we opnieuw de positie van al diegenen die vechten voor hun onafhankelijkheid en soevereiniteit… De waarheid is dat hoe sterker Rusland wordt en hoe meer onze samenleving wordt verenigd, hoe effectiever we in staat zullen zijn om zowel voor onze eigen nationale belangen op te komen als voor de belangen van die naties die het slachtoffer zijn geworden van het neokoloniale beleid van het Westen.”

  BREAKING: Russische Su-27's halen eindelijk Amerikaanse spionage-drone neer bij de Krim

Daarom kunnen de steeds frequentere verwijzingen in het Russische politieke discours naar het behoud van de Russische manier van leven, cultuur en waarden in Novorossiya worden afgeleid als zeer betekenisvolle markeringen van wat ons te wachten staat in de speciale militaire operaties.

De vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, was onlangs expliciet dat Novorossija [Nieuw Rusland] ook Odessa en Nikolajev zou omvatten – en mogelijk Kiev zelf – waardoor Lvov in het westen van Oekraïne waarschijnlijk zou overblijven als de door land ingesloten rompstaat aan de Poolse grens die uiteindelijk beschikbaar zou zijn voor NAVO-lidmaatschap.

Medvedev schreef vandaag op Telegram:

“Amerika verraadt gemakkelijk ‘haar sons of bitches’ wanneer ze nutteloos worden. Het lijkt erop dat deze periode er zeker aankomt voor Kiev. En het zijn niet alleen de zwermen Republikeinen en Democraten die op weg zijn naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Nu al moe. Ze hebben het – ze eten te veel geld, stelen wild en behalen geen militaire successen. Plus, de Israëlisch-Palestijnse puinhoop is gebeurd. Kortom, de steun aan de ongebonden “son of a bitch” nadert een onvermijdelijk einde. Natuurlijk niet in één keer. Er zal ook veel geld zijn, schizoïde spreuken over democratie, bravoureachtige verzekeringen over de komende overwinning op aarde, en valse overtuigingen over alliantie voor alle tijden en andere en andere. Maar de situatie is duidelijk: de tijd om de vergetelheid in te gaan voor een andere Amerikaanse ‘son of a bitch’ komt eraan.”

Het is duidelijk dat het surrealistisch is om zelfs maar een Amerikaans-Indiase samenwerking voor de wederopbouw van Oekraïne te overwegen. Het wrede lot dat Oekraïne te wachten staat, zou wel eens veel erger kunnen blijken te zijn dan wat Irak en Afghanistan hebben doorgemaakt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins aankondiging van de Burevestnik-raket maakt het Westen nerveus en ongerustVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet is geen antisemitisme, jullie debiele, kwaadaardige klootzakken
Volgend artikelPro-Israël Group betaalde studenten $250 elk om ‘Mars voor Israël’ bij te wonen in DC
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

  • Cool Pete november 16, 2023 Bij 09:58

   Dat heb je heel goed.De Russen zijn schaakgrootmeesters die kijken wel een paar zetten vooruit.
   Kan ik van onze regering niet zeggen.
   Het niet bindende referendum werd genegeerd.De bevolking van Nederland had er geen vertrouwen in,en zeiden NEE.
   Nee,met name om geen steun te verlenen in tijde van oorlog.
   Den Haag doet toch wat het ze uitkomt.
   Demissionair huh?
   Dat betekend dat je alleen lopende zaken mag behandelen en geen nieuwe casus naar voren hebt te brengen.
   Nog een week en ik stem op Geert Wilders!

   • Beste Dutch,
    Wilders is momenteel aardig stil m.b.t. Israel,
    Wie was er niet aanwezig tijdens de toespraak van Zelensky in de 2e kamer?
    Ook de PVV stond na afloop te klappen.
    Verder nog dit over Wilders/PVV:https:
    //publieketribune.net/2016/09/18/wilders-gaat-je-oude-oma-niet-helpen/

    • Hee Belg!Ik kijk absoluut geen tell a vision meer,al zo een jaar of 4 niet.
     Mijn punt is,de regering zou in mijn ogen het over “rechts” moeten doen,in verband met onze huisvesting en binnenlandse problematiek.
     Fvd is en blijft veel te klein en als ik voor mijn familie mag spreken:Ze vinden het een gevaarlijk mannetje.Ik niet,maar dit jaar ga ik strategisch stemmen en niet voor mijn goeie gevoel.
     Btw;toen ik wel fvd stemde was dat niet op Baudet maar op een vrouw!

 1. Niet stemmen, verscheur je biljet. Als je de geschiedenis erop naslaat en ff een diep googletje doet (dus verder bladeren dan de eerste 3 hit pages, duck duck go eveneens) dan leer je dat de enige manier om volledig wantrouwen aantoonbaar te maken is door masaal NIET te stemmen. Als je stemt sluit je een overeenkomst met de gevestigde orde, dus alle corrupte partijen, ook al stem je op wat jij denkt niet corrupt te zijn. Zo werkt dit systeem en zo houd het zichzelf in stand. Ongekozen? Als je stemt mag je die term nooit meer in de mond nemen. Stemmen is steunen van de huidige orde. Masaal niet stemmen betekent dat ze op moeten hoepelen.

  Zeg dit voort, iedereen moet begrijpen dat NIET stemnen de ENIGE manier is. Wie dat tegenspreekt is een fervent aanhanger van het huidige corrupte systeem, of een overheids troll bot.

 2. “Het stort voor onze ogen in”: de VS waren geschokt door de nieuwe zet van Poetin

  Het besluit van president Vladimir Poetin om Rusland terug te trekken uit het kernstopverdrag heeft de door de Verenigde Staten opgebouwde wereldorde geschokt, zei de Amerikaanse journalist Clayton Morris in het programma Redacted News.

  “In feite zijn de stappen van Poetin in deze dagen groter geweest dan alles wat hij sinds het begin van het conflict in Oekraïne heeft gedaan. Hij zette werkelijk verbluffende stappen die het Westen verrasten en liet werkelijk zien dat de mondiale wereldorde, geleid door de Verenigde Staten, voor onze ogen aan het instorten was. Ten eerste heeft Poetin een nieuwe wet ondertekend die Rusland uitsluit van het verdrag over kernproeflocaties (Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty, CTBT – red.)”, aldus Morris.

  Ten tweede, zo merkte hij op, bewijst Poetins ontmoeting met Xi Jinping dat de handel in het Midden-Oosten en Azië zich ontwikkelt, waardoor de focus verschuift van de westerse landen.

  Op 2 november ondertekende Poetin een wet die de ratificatie van het Alomvattend Kernstopverdrag introk.

  – Russische lente

 3. En de NAVO VN samen met die illegale EU maar denken en zeggen dat Rusland een armoedige en levenloze staat is en de mens aldaar niet te makken hebben Maar bij deze Zie en kijk wat Poetin het zooitje aanpakt NAVO VN EU met 100% zekerheid voor zijn mensheid wat Rusland betreft Maar die duistere figuren van de EU VN NAVO zullen nu zeker moeten oppassen met hun gedrag van illegale corrupte zwendel zaken doen met WEF samenzweringen en omkopingen zwendel met en door alle illegale corrupte vriendjes wat er zit in die Rioolratten hol Rutte Kaag Ursula von der Lijken Klaasje Schwab Zoals er is gezegd blijf de blauwe lucht in de gaten houden het vuurwerk komt altijd van boven!!!!!!!

 4. Het stemmen vindt plaats op de 22e. Dit getal betekent “groot verlies, soms met de dood”. En gezien de zware campagnes die gevierd worden om te gaan stemmen want je “doet het voor de samenleving” net zoals je de gifspuit voor Opa deed, weet je hoe laat het is. De Reaguurders hier hebben een goed punt!! Verdiep je er in!

  • Immortal november 16, 2023 Bij 19:58.

   Verleden keer met stemmen vroeg me stiefmoe op wie.Fvd.Werd ik uitgelachen.Die krijgen het toch niet voor het zeggen.
   Groot verlies heb ik al gehad.Me Pa,op 81 jr overleden.Halfjaar na zijn laatste gifspuit.
   Aneurisma in ed lies.Vaccinschade?ik weet het niet.
   Die samenlleving met al die sjappies uit weet ik veel waarvandaan,is niet mijn samenleving meer.
   Heb hier geen echte familie meer,51 jr en overweeg naar welk land ik zou vertrekken,wanneer ik het hier net meer vol houd.
   Tanzania was een duitse kolonie;Ze spreken er zowel engels als duits.
   Hongarije is me te euroopees en moeilijke taal(erg!)
   Op de hele wereld zijn zo een 35 miljoen Nederlanders verspreid over de hele wereld.
   Holland Mitchigan zie ik misschien zitten,of toch een andere ithoek,maar hier gaat het er niet gezelliger op worden Immortal!
   Nederlands hoor ik bijna niet meer op straat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in