Foto: Website van de president van de Russische Federatie

Tijdens zijn toespraak in de Valdai Discussion Club op 5 oktober kondigde de Russische president Vladimir Poetin de succesvolle test van de nucleair aangedreven Burevestnik-raket aan.

Volgens Poetin naderde het werk aan moderne soorten strategische wapens, dat hij enkele jaren geleden aankondigde, zijn voltooiing. Het gaat om intercontinentale ballistische raketten zoals de Sarmat en de Burevestnik, bericht Pravda.

“De laatste succesvolle test van de Burevestnik-raket, een kruisraket voor wereldwijde afstanden met een nucleair aandrijfsysteem, is voltooid,” zei Poetin.

De massaproductie van deze raketten en hun overgang naar de staat van paraatheid zal in de nabije toekomst beginnen, merkte de president op.

Het staatshoofd sprak in maart 2018 in detail over Sarmat en Burevestnik tijdens zijn toespraak tot de Federale Vergadering.

Rusland heeft een kleine, ultrakrachtige kerncentrale gemaakt die in het lichaam van een kruisraket kan worden geïnstalleerd en zo een bijna onbeperkt bereik voor het luchtvaartuig garandeert. Bovendien wordt de raket praktisch onkwetsbaar voor alle luchtafweer, aldus de Russische president.

“Een laagvliegende stealth-kruisraket met een nucleaire kernkop, met een vrijwel onbeperkt bereik, een onvoorspelbare vliegbaan en de mogelijkheid om onderscheppingslijnen te omzeilen, is onkwetsbaar voor alle bestaande en toekomstige raket- en luchtverdedigingssystemen,” zei president Poetin.

Volgens buitenlandse media werden de tests van de Burevestnik-raket meestal uitgevoerd op oefenterreinen van het Russische Ministerie van Defensie op de Novaya Zemlya-archipel en bij het dorp Nenoksa in de regio Arkhangelsk.

In oktober schreef The New York Times dat Rusland zich klaarmaakte voor Burevestnik raketproeven. Journalisten van NYT kwamen tot deze conclusie nadat ze satellietbeelden hadden geanalyseerd waarop de bewegingen van vliegtuigen en voertuigen in het gebied van het oefenterrein Pankovo op de Novaya Zemlya-archipel te zien waren.

  Washington Post verdoezelt nog steeds Amerikaanse oorlogsmisdaden en gebruik van biologische wapens

Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin adviseerde de journalisten van NYT vervolgens om de satellietbeelden nader te bestuderen.

Er is vrijwel geen officiële informatie over de bijzonderheden van het ontwerp van de nieuwe kruisraket. Het Russische Ministerie van Defensie heeft nooit details over de raket verstrekt.

Gepensioneerd kolonel Andrei Koshkin, een hoge officier aan de Russische Economische Universiteit genoemd naar Plechanov, zei echter dat de Burevestnik raket een oneindig vliegbereik heeft en alle obstakels kan overwinnen.

“Hij is ongeveer 12 meter lang en een meter breed. Zijn vinassemblage is behoorlijk groot. Het zal een megaton dragen om een strategisch kernwapen te zijn,” zei Andrei Koshkin.

De NAVO heeft Burevestnik aangeduid als SSC-X-9 Skyfall.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

O, het drama! O, al die Russische gadgets!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet dak van de Oekrainse strijdkrachten lekt en alles in het algemeen: Defensie, achterhoede, geneeskunde
Volgend artikelEn zo begint het… De grote ontrafeling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

26 REACTIES

 1. Skyfall. Dat liep niet goed af voor 007. Laat dat een waarschuwing zijn aan het perfide albion en de neocon deepstate warmongers in de united stupids of assholes.

 2. bron 6 OKT 2023: https://www.2ndsmartestguyintheworld.com/p/putin-warns-globalist-terrorist-klaus

  Putin waarschuwt ‘globalistische terrorist’ Klaus Schwab dat zijn ‘dagen geteld zijn’

  Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum (WEF), is een “globalistische terrorist” die “de mensheid gijzelt”, aldus de Russische president Vladimir Poetin, die de elite waarschuwde dat hun Nieuwe Wereldorde heeft gefaald en dat hun “dagen geteld zijn”.

  De Russische president Vladimir Poetin hield op 5 oktober een toespraak tijdens de plenaire zitting van de 20e bijeenkomst van de Valdai International Discussion Club in Sochi en benadrukte de tektonische en onomkeerbare verschuivingen die plaatsvinden in de wereldorde.

  Volgens Poetin zijn globalisten, waaronder Schwab en zijn naaste adviseurs, “legitieme militaire doelwitten” omdat ze actief hebben geprobeerd illegaal de macht te grijpen via een globalistische staatsgreep.

  Zestien jaar geleden, tijdens de Veiligheidsconferentie van München in 2007, vertelde Poetin de Westerse leiders dat het natuurlijke type internationaal systeem multipolariteit is, waarmee hij duidelijk liet zien dat Rusland zich zou verzetten tegen de creatie van een Nieuwe Wereldorde gebaseerd op de internationale liberale op regels gebaseerde orde die agressief wordt gepusht door de globalistische elite en hun liberale politici in Westerse democratieën.

  Het moment van de waarheid is aangebroken, volgens Poetin, en de plannen van de mondiale elite voor een Nieuwe Wereldorde nemen voor onze ogen af, terwijl een nieuwe multipolaire wereld, waarin traditionele culturen hun erfgoed binnen hun eigen grenzen behouden, als een feniks herrijst.

  Poetin schetst zes beschavingsprincipes voor de wereld na de WO
  Tijdens zijn Valdai-toespraak schetste Poetin zes principes waaraan Rusland zich wil houden en bood hij andere landen aan zich hierbij aan te sluiten. Via Sputnik:

  “Ten eerste willen we leven in een open, onderling verbonden wereld, waarin niemand ooit zal proberen kunstmatige barrières op te werpen voor de communicatie van mensen, hun creatieve realisatie en welvaart. Er moet een omgeving zonder barrières zijn,” zei Poetin.

  Het tweede principe is de diversiteit van de wereld, die niet alleen behouden moet blijven, maar ook de basis moet vormen voor universele ontwikkeling.

  Het derde principe is volgens het Russische staatshoofd maximale representativiteit: “Niemand heeft het recht of kan de wereld voor anderen of namens anderen regeren. De wereld van de toekomst is een wereld van collectieve beslissingen”, benadrukte de president. Het vierde principe is universele veiligheid en duurzame vrede die in gelijke mate rekening houdt met de belangen van grote en kleine landen. Om dit te bereiken is het volgens Poetin belangrijk om de internationale betrekkingen te bevrijden van de blokmentaliteit en de donkere erfenis van het koloniale tijdperk en de Koude Oorlog.

  Het vijfde principe is rechtvaardigheid voor iedereen: “Het tijdperk van uitbuiting van wie dan ook – ik heb het al twee keer gezegd – behoort tot het verleden. Landen en volkeren zijn zich duidelijk bewust van hun belangen en mogelijkheden en zijn bereid om op zichzelf te vertrouwen, en dit vermenigvuldigt hun kracht. Iedereen moet toegang krijgen tot de voordelen van moderne ontwikkeling,” benadrukte Poetin.

  Het zesde principe is gelijkheid: niemand mag gedwongen worden om diegenen te gehoorzamen die rijker of machtiger zijn ten koste van hun eigen ontwikkeling en nationale belangen, aldus de Russische president.

  “Het ‘beschavingsmodel’ waar Poetins toespraak naar verwees lijkt verankerd te zijn in ‘principes’ – zoals niet-koloniale relaties; niet-patroniserende houdingen; respect voor diversiteit geworteld in de diverse tradities – die een enorme inspanning zullen vergen om nieuwe gedeelde internationale normen te genereren,” aldus Paolo Raffone, een strategisch analist en directeur van de CIPI Foundation in Brussel.

  “De westerse ‘op regels gebaseerde liberale internationale orde’ is unilateraal en kon worden opgelegd op een specifiek moment in de geschiedenis door gebruik te maken van de macht en bekendheid van een kleine groep koloniale machten die na de crisis van het liberale model en de burgeroorlog (1914-1945) is geërfd door een verafgelegen maar supermachtig land (de VS).”

  In een notendop kan ik zeggen dat de ‘civilizational model’ benadering waarschijnlijk gericht is op het structureren van een gedeelde wereld ‘software’, terwijl de ‘liberal rules-based order’ gericht is op het bouwen van een opgelegde ‘hardware’ verdedigd door ‘regels’ die de financiële en militaire hegemonie dienen.”

 3. Ik voorzie donkere tijden voor de oorlogshitsers (al dan niet politici). Geblindoekte vervoermiddelen en geheime reistijden en routes naar angstvallig verzwegen bestemmingen.
  Tevens voorzie ik gouden tijden voor dubbelgangers.

  En dat is echt niet de prijs die je betalen moet omdat je voor de democratie vecht.

  Misschien wordt het langzaam tijd dat het westen zich gaat ontdoen van die neoglobalisten en andere schatrijke niet parlementair gecontroleerde beleidsmakers, die denken dat ze de wereld naar hun hand kunnen zetten met hun smerige werkwijze.
  Er komt een tijd dan wil je liever niet bij die figuren in de buurt zijn. als ze op de korrel genomen worden.
  Dan krijg je oorlog middels de american way. Alleen dan iets groter.
  https://www.amnesty.nl/actueel/vs-moeten-verantwoording-afleggen-voor-burgerdoden-bij-drone-aanval-afghanistan
  Geen wonder dat het westen nerveus wordt. Ze weten wat hun boven het hoofd kan gaan hangen.
  What goes around comes around.
  Ga nu maar gauw onderhandelen voordat het te laat is ,sukkels.

 4. Misschien toch eens tijd om die burevestnik raket richting de oorlogshitsers in Den haag en Brussel te lanceren ,wel eerst even de mensen van FVD inlichten zodat die veilig zijn.

  • Wat ik wou zeggen, rutte heeft geen ballen, hooguit rode nagellak om zijn nagels mee te lakken. Maar ja dat zet ook geen zoden aan de dijk.

 5. Beste vladimir P te M in R….wanneer kunt u ons bevrijden van de globalsiten van het wef/who/vn/navo gespuis?
  Gaarne een reactie en indien nodig steun voor de bevrijding van ons ozo vrij en welvarend nederland…..

  • Klopt helemaal…maar wij in drenthe zien die bom/bommen( niet nucleair) aub zeer graag vallen in de randstad/amsterdam/rotterdam..en vooral de havens)utrecht/en al die wef geralteerde 15.minuten steden… kortom…de wef en eu waanzin compleet van deze aardbol verwijderen…

   • Nou, AMSTERDAM mag best een Sarmat ontvangen.
    Veel oude huizen daar en lelijke architectuur.
    Al de oude middeleeuwse troep weg, even wachten tot de straling weg is en dan weer heel mooi opnieuw bouwen.
    Nadat ik een poos in een caravannetje heb gehuisd kan ik een mooie nieuwe woning betrekken.

    • Met die super lelijke naoorlogse Ruttekaagistanse architectuur maak ik mij toch wel zorgen dat dan alles eruit komt te zien als Lelystad of het verschrikkelijke Almere!!! Waarvan acte

    • @Ruud
     Compleet zinloos draadje 😑
     Jij wilt mijn oude Mokum nivelleren ?
     Uit welk gehucht ben jij uit de klei getrokken .?
     Die Samat kun je wat mij betreft als een zetpil in je togus douwen en op de Mookerheide laten afgaan.
     Het oude Amsterdam heeft meer geleefd dan jij met je kortzichtige jeugdpuist , er is een vertaling voor een gassie als jij pikkie noga 🤨
     Blijf met je tengels van mijn oude stad met alle herinneringen en kwalijke dampen .

 6. Sinds dat er steeds meer mensen naar de universiteit gaan wordt de wereld onbestuurbaar en alle landen ter wereld gaan ten gronde aan overdreven studie waanzin!!! De zogenaamde bollebozen die die universiteit voortbrengt is op alle fronten aan het afbrokkelen het gaat hier om alle factoren van het menselijk bestaan dat niet meer leeft volgens de opvolging van de wetten der natuur die de bollebozen naast zich neer hebben gelegd…. zoals Biden, Poetin en vooral KLaus SCHWAB!!!!!!! die is overgebleven uit het nazie rijk!!! vele gehersenspoelde wereldleiders die macht en wellust voorop stellen

  • Jij snapt er weinig van. Universiteiten zijn broodnodig voor een gezond soeverein land. Het eerste wat sneuvelt bijna een staatsgreep zijn de intelligentia. Daarom zijn de universiteiten geïnfiltreerd met nutteloze studies, foute ideologieën en geselecteerde professoren.

   Universiteiten moeten niet weg, ze moeten zich weer toeleggen op gezond verstand en nuttige zaken.

   En je mag het draaien zoals je wilt maar de gekte begon met het loslaten van traditionele (hervormd) christelijke waarden en principes.

   De infiltranten zijn voornamelijk jezuïeten en van hen afkomstige ideologieën.

  • Klopt helemaal, Maureen want daar zit al het addergebroed in een ministaatje in het hartje van Zurich waar de staat zelfs niet mag binnenkijken.
   De BIS bank is een niet te missen hoofddoel
   Het land Zwitserland kan niet claimen dat het is aangevallen want die BIS enclave heeft voor zichzelf onafhankelijkheid afgeroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in