Op de een of andere manier zou het kunnen dat Oekraïne langzaam maar zeker zijn eisen te ver heeft opgeschroefd. De weggeefstemming lijkt – als u in de commentaarkolommen rondkijkt – te zijn verstomd.

De aanvankelijke “verzoeken” van Oekraïne maakten plaats – sneller dan men “Poetin” kon spellen – voor harde eisen. Als die niet nageleefd worden, hagelt er onmiddellijk massale kritiek, schrijft Journalistenwatch.com.

In de allereerste week van het conflict waarschuwde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, Duitsland om geen nieuwe historische schuld op te lopen door zijn land niet voldoende hulp te bieden. Tot nu toe heeft de Duitse regering “te weinig” gedaan, klaagde Kuleba in een gastartikel voor de krant “Die Welt” en eiste onder andere meer wapenleveranties uit Duitsland, waaronder gevechtsvliegtuigen.

Hoewel het Oekraïense Ministerie van Onderwijs geprezen moet worden voor zijn vooruitziende blik bij het verwerpen van het brakke Duitse onderwijssysteem en de ideologisch geladen multiculti-dans in de vorm van integratie- en welkomstklassen, werd op de eis dat Oekraïense kinderen les krijgen van Oekraïense leraren met onbegrip gereageerd.

Ook de voorkeursbehandeling van zorgbehoevende Oekraïners, die bij de toewijzing van zorgplaatsen in instellingen voorrang moeten krijgen boven Duitsers die al op wachtlijsten staan, wordt steeds stiller toegejuicht.

Veel mensen schijnen ook een onaangenaam beeld te hebben gekregen van de Oekraïense diplomaat Andrij Melnyk. In een Twitterbericht aan de voorzitster van de defensiecommissie van de Bondsdag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), sprak hij erover dat de Duitse regering de “moord op honderdduizenden” eenvoudigweg aanvaardde. Melnyk en zijn vraagmaatje, minister van Buitenlandse Zaken Kuleba, hebben zich ook uitgelaten over de zakelijke beslissing van de chocoladefabrikant Ritter Sport om zijn producten aan Rusland te blijven leveren om zichzelf geen financiële doodsteek te geven: “Vierkant. Praktisch. Bloed,” luidde het geklaag op Twitter van het tweetal.

  Rusland en China voeren nu 90% van de financiële transacties uit in nationale valuta - zodra de nieuwe BRICS-valuta arriveert, is het GAME OVER voor de Amerikaanse dollar.

Thans zijn zij ontstemd over het feit dat een verzoek aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet onmiddellijk is ingewilligd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde de gevraagde hulpgoederen te betalen en te leveren.

Uit de commentaren blijkt dat de “wij geven Oekraïne het hemd van het lijf”-hype lijkt af te nemen:

“Waarom blijft Oekraïne eigenlijk aan Duitsland vragen? Er zijn al miljoenen geschonken. De regering werd geïnstalleerd door een oligarch. Er was enorme corruptie. Dus geld moet er zijn.”

“Ik heb de indruk dat de Oekraïne Duitsland ziet als een zelfbedieningswinkel”.

“Zijn wij nu een soort Amazone voor Oekraïne ? Iedereen kan decentraal bestellen en de Duitse belastingbetaler levert binnen 24 uur op de gewenste plaats ? Men mag tenminste verwachten dat men zich aan de spelregels houdt. (UHNCR)”

“Ik wil niet bevriezen of verhongeren voor Oekraïne. Tot 6 weken geleden wist ik niet eens precies waar Oekraïne lag. Ik wist echter wel dat corruptie en oligarch-economie daar aan de orde van de dag zijn. Laat hen hun eisen richten tot de oligarchen. Vrijwillige giften vind ik ook oké, maar dat Oekraïne nu deel schijnt uit te maken van onze staatsbegroting en zonder betaling bestellingen kan plaatsen, vind ik niet oké. Mijn mening.”

“Zijn het eigenlijk alleen wij die gevraagd worden of ook andere landen?”

“Zag deze week bij Plus Minus een jonge vrouw die worstelt met bijwerkingen van vaccinaties. De behandelingskosten bedragen 15.000 euro en de verzekeringsmaatschappij weigert te betalen. Wij geven de miljarden liever aan Oekraïne.”

“Waarom vraagt u de Oekraïense president niet waar al die miljarden zijn gebleven die de EU en Duitsland de afgelopen jaren hebben “geschonken” en waarvan het Oekraïense volk niets heeft gezien of gevoeld?”

  Het Westen gelooft echt dat Rusland op instorten staat - Dit verklaart veel slecht beleid

“Het kan zijn dat ik een denkfout maak. De 20 rijkste oligarchen van Oekraïne, onder wie de gebroeders Klitschko en de heer Selenskij, hebben 100 miljard in Westerse landen weggestopt. Waarom kopen zij niet gewoon patriottisch wat pleisters en maandverband voor hun hongerende landgenoten op de vrije markt? Zij verspreiden immers dagelijks slogans van volharding in plaats van eindelijk te onderhandelen. In plaats daarvan bedelen zij, soms agressief zoals een bekende diplomaat, en vragen om giften, terwijl de inflatie alles opeet. Zoals ik al zei – het kan zijn dat ik dit gewoon van de verkeerde kant bekijk.”

“Wel, dit soort “onbureaucratische hulp” zal de meeste bewoners van Ahrdal [watersnoodramp Duitse stad juli 2021] waarschijnlijk bekend in de oren klinken…”

“Wat is de bedoeling van deze beschuldiging van de kant van de WELT-redactie? Hebben niet bijna alle democratische landen wereldwijd miljarden geld aan Oekraïne geschonken? Met welk recht worden hier verdere financiering en leveringen van medische hulp aan Oekraïne geëist? Oekraïne kan zulke kleine bedragen gemakkelijk zelf betalen. Andere landen willen zich toch ook onderscheiden door medische hulp te verlenen aan Oekraïne? Of mag Duitsland deze Samaritaanse rol door niemand laten betwisten?”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Slachtoffers watersnoodramp Duitsland krijgen bezoek van COVID-19 vaccinatiebussen in plaats van hulpVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“De helse Westerse sancties zijn er niet alleen niet in geslaagd Rusland te verlammen, maar zijn in plaats daarvan als een boemerang naar het Westen teruggekeerd”
Volgend artikelCOVID-19 vaccins vernietigen immuunsysteem: Vaccin AIDS nog steeds in opmars
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Is er al onderzocht of Oekraïnse olicharchen mega jachten bezitten? Deze kunnen dan verkocht worden om hulpgoederen te kopen voor hun eigen broeders en zusters.
  Hoe principieel zijn de Oekraïnse miljardairs eigenlijk wanneer het om de Oekraïnse bevolking gaat?

 2. In een heilige tekst staat dat als een land in oorlog raakt er altijd al iets binnen dat land verkeerd was. Steeds meer krijg ik het gevoel dat het wb Ukraine klopt. Steeds meer Duitsers zijn ook helemaal klaar met de vluchtelingen uit de Ukraine. Fout parkeren en geen boete. Treiteren van Russen en allse wat geassocieerd wordt met Russisch met mogelijke escalaties in het vooruitzicht. Maar fijn wij weten weer dat de bezetting van Den Briel gruwelijk was en hoe dapper de Geuzen waren. Vocht Kenau daar?? Want het sexistische, misogynistische NL heeft haar in de geschiedenislessen vergeten, net als alle vrouwen in de westerse geschiedenis. Net lees ik weer een artikel dat een defensieartikel in de USA bewijst dat het niet om Ukraine en ook niet om Rusland gaat maar om China. In een historische speech zegt iemand van een specifieke groep letterlijk dat op een dag zij de hele wereld zullen bezitten. Hebben wij normale mensen allemaal zitten slapen?

 3. Al 8 lange jaren voert de Oekrainse regering een vernietigingsoorlog tegen onschuldige burgers in de oostelijke provincies. Geen woord van commentaar en compassie uit west Oekraine en het westen. Nu ze zelf een klein deel ervaren van wat hun landgenoten in het oosten al jaren voelen vluchten ze. Fuck you Oekraine met je vuile racistische criminele regering. En die schijtzak van een Zelenski, ik hoop dat de mannen van Kadyrov hem vangen en naar Tsetsjenie brengen. daar zal hij een gepaste straf ondergaan

 4. Ze durven nogal hé, dat nazituig. Geen verzoeken maar eisen. Elke keer overspelen ze zich gelukkig. Misschien worden de schapen nu eindelijk eens wakker.
  Wist je trouwens van een noodwet uit 1952 die mensen kan verplichten hun huis en bezittingen af te staan aan vluchtelingen die in oorlog zijn of in oorlogsgevaar? Niet te geloven, maar echt waar. Het begin is al gemaakt. Antikrakende nederlandse studenten moeten weg om plaats te maken. Nu vind ik dit nog wel oke omdat ze wisten dat het tijdelijk was maar dit kan ons dus allemaal gaan overkomen. Ik denk dat ik me daar toch even flink tegen ga verzetten. Wie niet?
  https://www.ninefornews.nl/kabinet-gaat-noodwet-met-zeer-forse-bevoegdheden-gebruiken-me-debiel-geschrokken/

 5. Dat George Soros, Obama en de Bidens eens hun steun geven aan Oekraine. Zij hebben hun “puppet” Zelenko aan de macht gemanipuleerd en zijn zelf bezig van Oekraine leeg te plunderen. De bevolking wordt leeggezogen, en de grondstoffen en aardolie gestolen.

  Wordt het eens niet tijd dat de George Soros klan aan Rusland wordt uitgeleverd ? Putin eist al jaren zijn uitlevering. Hem zou daar een prachtige vakantie in Siberie te wachten staan !

 6. “Wel, dit soort “onbureaucratische hulp” zal de meeste bewoners van Ahrdal [watersnoodramp Duitse stad juli 2021] waarschijnlijk bekend in de oren klinken…”
  Tsja, de hulp die men kreeg was een vaccinatiebus om ze ook nog even een dodelijke spuit te geven.
  Trouwens men had het alarmsysteem uitgeschakeld om paniek te vermijden!? Lijkt me eigenlijk wenselijk. Ik zie dit dus meer als een bewuste poging om nog meer slachtoffers te maken. Men had door dit alarm niet uit te schakelen op tijd kunnen vluchten. Schandalig!

 7. Hoe komt de 2de rangs ranzige komiek Zalinsky aan een 1.3 Billion dollar vette bankrekening in Costa Rica, en een leuke villa van 30 million in Miami, Florida? En hij heeft net een 5 million kostend huisje in Italië verkocht. Kan hij niet effe zelf wat pecunia schuiven voor zijn noodlijdend volk?
  En die Ukrainse minister wiens vrouw werd aangehouden bij de Hongaarse grensovergang wegens geldsmokkel, met een aantal koffers met 25 million Euro die ze de EU in wilde sluizen…. Vast niet voor vluchtelingen hulp, vrees ik..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in