De Russische president Vladimir Poetin trok op 27 oktober in de Valdai International Discussion Club het gezonde verstand in twijfel van diegenen die “de betrekkingen met China verzieken en tegelijkertijd miljarden aan wapens leveren aan Oekraïne in een strijd tegen Rusland,” schrijft Ray McGovern.

In antwoord op een vraag over “de toenemende spanningen tussen China en de Verenigde Staten over Taiwan” noemde Poetin de bezoeken van Amerikaanse topambtenaren aan Taiwan een “provocatie.” Poetin voegde daaraan toe:

“Eerlijk gezegd weet ik niet waarom zij dit doen. … Zijn ze wel goed bij hun hoofd? Het lijkt erop dat dit volledig indruist tegen het gezond verstand en de logica … Dit is gewoon waanzin.

Het lijkt misschien alsof hier een subtiel, diepgaand complot achter zit. Maar ik denk dat er niets is, geen subtiele gedachte. Het is gewoon nonsens en arrogantie, niets anders. … Dergelijke irrationele acties zijn geworteld in arrogantie en een gevoel van straffeloosheid.”

Elite, uitzonderlijke mensen

Wat voor soort mensen zitten er achter wat Poetin beschrijft? Het blijkt dat zij afkomstig zijn van dezelfde “Best and Brightest” die ons Vietnam hebben gebracht. Deze keer is het president Joe Biden die hen binnenbracht. Biden het voordeel van de twijfel gevend, denk ik dat hij niet intelligent genoeg was/is om te begrijpen dat ze er een grote puinhoop van hebben gemaakt.

Dit zijn de tweedejaarsstudenten, totaal onwetend over hoe de relatie tussen Rusland en China zich heeft ontwikkeld, die Biden tijdens de top van Genève op 16 juni 2021 vertelden dat “Rusland zich op dit moment in een zeer, zeer moeilijke positie bevindt … het wordt uitgeknepen door China. …,” wat Biden herhaalde voordat hij Genève verliet.

  De laatste grootschalige aanval op Duitsland

In zijn Valdai toespraak citeerde Poetin uit een Harvard openingstoespraak van Alexander Solzjenitsyn:

“Een voortdurende blindheid van superioriteit is typisch voor het Westen; het houdt vast aan de overtuiging dat uitgestrekte gebieden overal op onze planeet zich moeten ontwikkelen en rijpen tot het niveau van de huidige westerse systemen.”

Poetin voegt eraan toe:

“Solzjenitsyn zei dit in 1978. Er is niets veranderd. … Het geloof in eigen onfeilbaarheid is zeer gevaarlijk; het is slechts één stap verwijderd van het verlangen van de onfeilbaren om degenen die hen niet aanstaan te vernietigen. … “Ze verwerpen arrogant alle andere varianten en vormen van regering door het volk en, ik wil dit benadrukken, deden dit minachtend en minachtend … alsof alle anderen tweederangs waren, terwijl zij uitzonderlijk waren.”

Daags na de toespraak van Poetin zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, gevraagd om commentaar: “Wij hebben grote waardering voor de positieve opmerkingen van president Poetin over de betrekkingen tussen China en Rusland; zij hebben het momentum van een krachtige ontwikkeling vastgehouden.” De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi een telefoongesprek had met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov op de dag dat Poetin op de Valdai sprak, en dat de twee diplomaten “van gedachten wisselden over de Oekraïne-crisis.”

Op regels gebaseerde internationale orde

Poetin laakte het Antony Blinken/Jake Sullivan-verzinsel van de “op regels gebaseerde orde.” Wat betreft het idee om “internationaal recht” te vervangen door “regels.” Poetin grapte, toen hij zijn opmerkingen in Valdai begon:

  Gevaren van "onthoofdingsaanval" van het Pentagon op Rusland

“Ik kwam in de verleiding om te zeggen ‘We weten wie deze regels heeft bedacht’, maar dat zou misschien geen juiste uitspraak zijn. We hebben geen enkel idee wie deze regels heeft bedacht, waarop deze regels zijn gebaseerd, of wat er in deze regels staat.

Het lijkt erop dat we getuige zijn van een poging om slechts één regel af te dwingen waarbij de machthebbers … zouden kunnen leven zonder zich überhaupt aan regels te houden en overal mee weg zouden kunnen komen.”

Later, tijdens het vragenuur, bracht Poetin enkele wijzigingen aan in het “op regels gebaseerde” concept:

“Ze hebben het over regels – welke regels? Waar zijn ze geschreven en wie heeft ze goedgekeurd? Het is onzin … niets meer dan onzin. Toch blijven ze het de mensen eindeloos in hun hoofd stampen. En wie zich niet aan die regels houdt, krijgt beperkingen en sancties opgelegd.”

Ontspannen, geestig, onder controle

Poetin leek energiek en volledig alert, met een wonderbaarlijk inzicht in details, tijdens zijn drieënhalf uur durende optreden op het podium van Valdai. Hij vertelde zelfs een paar grappen … één over Rusland dat overal de schuld van krijgt – ook van kapotte toiletten. In dit verband kunnen lezers misschien genieten van deze korte video die laat zien wie de schuld kreeg voor het saboteren van de Nord Stream-pijpleidingen. (Een van de redenen waarom Poetin zo opgewekt leek, is misschien dat hij deze video al had gezien).

Niettemin was Poetin in zijn eerdere, opmerkingen bloedserieus toen hij sprak over wat hij meerdere malen de “tektonische verschuiving” in de mondiale krachtsverhoudingen noemde.

  Realiteit versus fantasie in Operatie Z

“Deze historische periode van grenzeloze westerse dominantie in wereldzaken loopt ten einde. De unipolaire wereld wordt naar het verleden verwezen. We staan op een historisch kruispunt. We staan voor waarschijnlijk het gevaarlijkste, meest onvoorspelbare en tegelijkertijd belangrijkste decennium sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het Westen is niet in staat de mensheid in zijn eentje te regeren en de meerderheid van de naties wil dat niet langer accepteren. Dit is de belangrijkste tegenstelling van het nieuwe tijdperk. Om een klassieker aan te halen: dit is tot op zekere hoogte een revolutionaire situatie – de elites kunnen en de mensen willen zo niet langer leven.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze gaan ons uithongeren en doodvriezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa zit in een DEÏDUSTRIALISATIESPIRAAL door aanhoudende energiecrisis
Volgend artikelUit nieuw onderzoek blijkt dat reeds een kwart van de Europeanen aan de rand van de afgrond staat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. “Dergelijke irrationele acties zijn geworteld in arrogantie en een gevoel van straffeloosheid.”
  Hij zegt het precies. Zo zijn ze. Op alle gebieden. Arrogant met een gevoel van straffeloosheid.
  Ze zitten lekker omringd door water aan West en Oostkusten, daarboven zit Canada die zich nergens mee bemoeit met ze. En daaronder zitten de South American stumperds die goed zijn voor de drugs trade. Wat hebben ze te vrezen, die Ziomafia bovenop de Unites States of Assholes? En dan die vreselijke stemmen van ze… hoe lang kun je die stemmen aanhoren?

  • Putin is een judasgeit. Het plaatje zegt alles.
   Hij zegt ware dingen, en geeft ons het gevoel dat wij nog een woord en een zekere hoop hebben.
   Maar ondertussen, door deze achterdeur, wandelt hij ons de afgrond in.
   Weg woord, weg hoop.
   Wat dan rest is wanhoop…
   (En ik hoop vurig dat ik er naast zit!)

 2. Ze bespotten ons…. het volk dat niet waardig genoeg is volgens hen.

  Prince Charles ? Wat hij zei ?

  “Als ik kan re-incarneren kom ik terug als dodelijk virus”.

  Anthony Fauci ?

  ook een “Free” Mason…

  “hoog” in rang…. en heeft gelukkig mensen kunnen redden met de prikken ;-), redden van de re-incarnatie van Prince Charles.

  Cirkel is zowat rond…. it is happening !!!

  What?

  Gewoon… deze gehele “Wereld Order” waar J.F.Kennedy allaaaang over sprak… vervolgens werd gedoodt..

  • De opmerking over terugkeer naar de aarde als virus stamt uit 1988 en is van Charles’ vader Philip, hertog van Edinburgh (1921 – 2021). Philip von Battenberg (Mountbatten) beheerste trouwens de Duitse taal vloeiend en heeft dit in de UK nooit laten merken.

 3. De zelfbenoemde elite zijn de parasieten van de mensheid, hebben nog nooit zelf gewerkt voor de kost. Maar alles moet volgens hun regels. Die regels die ze tussentijds kunnen aanpassen, tijdens elk spel in de wereld. Dan zijn dat geen regels, maar verzinsels. Die alleen hun ten goede komen als het zo uitpakt. Dus fictieve regels. Staan dan ook nergens geregistreerd of geschreven, niemand heeft hun regels ooit gezien. Het zijn dan ook onbeschreven regels, die verschillende interpretaties van uitleg kunnen inhouden. Precies op die regels baseren zij zich.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in