Plaggenhut Drenthe 1936

De aanhoudende en slopende energiecrisis in de Europese Unie (EU) zorgt ervoor dat veel van de grootste industrieën van het blok hun productie terugschroeven, waardoor de kans toeneemt dat het continent deïndustrialiseert, schrijft Arsenio Toledo.

De energiecrisis dwingt veel van de grootste en meest energie-intensieve bedrijven van het continent om hun energieverbruik te beperken. Als gevolg van deze energieplafonds sluiten veel bedrijven hun fabrieken, verkleinen ze hun werkplekken of verplaatsen ze hun activiteiten naar buiten het continent, waar energie in overvloed aanwezig is en de EU-regelgeving inzake energieverbruik hen niet kan bereiken. Een van de grootste verliezers van het continent is het Duitse conglomeraat BASF, de grootste producent van chemicaliën ter wereld. Als reactie op de energiecrisis zei het bedrijf dat het in plaats van zijn productie terug te schroeven, zijn personeelsbestand in eigen land permanent zou inkrimpen en zou uitbreiden in China.

“De Europese chemiemarkt groeit al ongeveer tien jaar slechts zwak en de aanzienlijke stijging van de aardgas- en energieprijzen in de loop van dit jaar zet de chemische waardeketens onder druk”, aldus Martin Brudermueller, Chief Executive Officer van BASF.

Veel andere industrieën leggen hun productiecapaciteit stil of beperken hun quota vanwege de hogere energiekosten.

“Volgens schattingen van Jefferies is al een tiende van de Europese ruwstaalproductiecapaciteit stilgelegd. Alle zinksmelterijen hebben hun productie ingeperkt en sommige zijn gesloten. Ook de helft van de primaire aluminiumproductie is stilgelegd”, schrijft Irina Slav op OilPrice.com. “En in de meststoffensector is 70 procent van de fabrieken stilgelegd vanwege het energietekort. Ook chemische fabrieken beperken hun activiteiten, ovens voor ferrolegeringen worden koud en de productie van kunststoffen en keramiek krimpt eveneens.”

De Verenigde Staten ontvangen ook meer Europese bedrijven die verhuizen naar landen met een grotere beschikbaarheid van energie. Energieproblemen, samen met een onvriendelijk investeringsklimaat en de wens om de productie te verhogen, zorgen ervoor dat veel fabrikanten voor Amerika kiezen.

  Wereldwijde dedollarisering nadert "kantelpunt"

Europa heeft meer energie nodig om zijn industrie terug te brengen

In 2021 voorzag de Russische aardgasstroom naar de EU in ongeveer een derde van de gasvraag van het blok. Eind 2022 zullen de Russische energiestromen naar de EU dalen met ruwweg 80 miljard kubieke meter aardgas, of ongeveer 20 procent van de totale vraag.

Meer invoer van vloeibaar aardgas uit de VS en meer aardgasproductie uit Noorwegen zullen het tekort helpen compenseren, maar niet genoeg. Als Europa zijn prijzen wil stabiliseren, zal het de vraag naar aardgas met ongeveer 10 procent moeten verminderen.

Volgens Anne-Sophie Corbeau, global deliveries scholar aan Columbia University’s Center on Global Energy Policy, kan Europa deze winter doorkomen als het “niet te koud” is. Maar om de volgende winter het hoofd te bieden, zal het zijn aardgasimporten exponentieel moeten opvoeren.

Het Noorse staatsenergiebedrijf Equinor heeft de gasproductie van het land dit jaar al met 10% opgevoerd. Maar Eirik Waerness, senior vice-president en hoofdeconoom van Equinor, waarschuwde dat het land niet de capaciteit heeft om de productie verder op te voeren.

Andere grote projecten om de EU van meer gas te voorzien zullen op zijn vroegst in 2025 in productie gaan. Daartoe behoren een grote investering in het North Field East-project van Qatar en de aanleg van Amerikaanse exportterminals voor vloeibaar aardgas.

Bovendien moet Europa de vraag naar energie wellicht sterker terugdringen dan nu wordt verwacht, omdat het continent zich ook moet voorbereiden op een sterke daling van de energieproductie uit duurzame energiebronnen zoals kernenergie en waterkracht.

  TOTALE BLACKOUT: Rusland lanceert MASSIEVE barrages raketten - die voor het eerst ENERGIECENTRALES bestoken

“Eén ding is glashelder geworden: minder energieverbruik in de industriële sectoren van Europa is echt geen reden voor een feestje,” schreef Slav. “Het is eerder een reden tot bezorgdheid en dringende actie van de kant van beleidsmakers.”

De energiecrisis in Europa leidt ertoe dat overal op het continent protesten losbarsten waarin de heropening van de energieverbindingen met Rusland wordt geëist.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Mijn medeburgers, dit is jullie verantwoordelijkheid en jullie zullen ervoor boetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerkiezingen: Zij die stemmen om meesters te kiezen om over hen te heersen, vergoelijken en legitimeren slavernij door de staat en zijn daarom het probleem
Volgend artikelPoetin bespot de onbekwaamheid van de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Terug naar de plaggenhutten en holen in de grond. Als mijn oudtante haar vader voor zijn werk door Drenthe moesten reizen, dan kon dat alleen in een karavaan en onder gewapende begeleiding. De straatarme bevolking (net als op de foto) die daar in holen en plaggenhutten woonden, beroofden de door Drenthe trekkende handelslui met geweld.
  Dat is dus nog niet eens zo vreselijk lang geleden.

 2. Europa wordt doelbewust door de Brusselse bende kapot gemaakt. Zij voeren de opdracht uit usa uit ten koste van het gewone volk, dat altijd decpineut is.
  Onthoudt de uitspraak van de denktank Statford, onderObama, : een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden!
  En daarmee werd de grondslag voor datgene dat er nu in Europa gebeurd, gelegd.
  Doel twee: creër chaos, faillissementen (werkloosheid), dan armoede EN DAN komt de reddende engel in de vorm van de NWO, de CBDC en het volk is de slaaf van de elite, de machtgeile psychopaten.

  Dag Europa, dag pleuro en dan dag petrodollar.

 3. Churchill had blij geweest vandaag de dag. Krijgt hij toch nog zijn zin, Duitsland moet kostte wat het kost vernietigd worden was een uitspraak van hem en dat was vóór de oorlog, de 2de wereld oorlog.

 4. Ja dankzij amerika komt Duitsaland zonder gas te zitten.
  Amerika heeft bij mondje van Joe Biden en Victoria Nuland gezegd,” Als Rusland ukraine binnenvalt dan zal er geen Noordstream gas pijpijding meer zijn “

  Onverbloemd zomaar op de persconferentie toen de Bonds kanselier Olaf Scholz naast Biden stond…..
  En een paar weken later waren de pijpleidingen gesaboteerd.
  Lizz Trus deed een telefoontje naar de minster van buitelandse zaken van amerika met de mededeling “Het is gebeurd”

  WAT IS HIER AAN DE HAND.
  EUROPA LAAT ZICH ZOMAAR VAN ENERGIE BEROVEN …DOOR WIE ????? WAAROM PUBLICEERT DE REGULIERE PERS HIER NIET OVER.
  DIT ZIJN FEITEN DIE WIJ WILLEN WETEN….. HET GAAT ONS ALLEMAAL AAN…..
  ALS DE DUITSTE INDUSTRIE TEN ONDERGAAT DAN GAAT HEEL EUROPA MEE….
  We gaan een zeer moeilijk tijd tegemoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in