Werkende mensen in heel Europa en Noord-Amerika worstelen om rond te komen van de kosten van levensonderhoud als gevolg van de sancties en het embargo op de invoer van Russische energie. De benzine- en dieselprijzen zijn bijna verdubbeld en de energierekeningen zijn verveelvoudigd, waardoor ook andere goederen worden getroffen, bericht Uncutnews.ch.

Meer dan een kwart van de Europeanen zegt zich in een “precaire” financiële situatie te bevinden en de helft vreest dat dit binnenkort het geval zal zijn, zo blijkt uit een nieuwe enquête.

Uit de enquête, uitgevoerd door Ipsos namens de Franse niet-gouvernementele organisatie Secours Populaire (Mensenhulp) in zes landen, bleek dat 27 procent van de respondenten in een financiële noodsituatie verkeert, gedefinieerd als “een onverwachte uitgave kan alles veranderen,” terwijl 55 procent zei dat ze voorzichtig moesten zijn met hun uitgaven om te voorkomen dat ze in dezelfde situatie terecht zouden komen.

Uit het onderzoek bleek ook dat 54 procent van de 6.000 ondervraagden in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Polen en het Verenigd Koninkrijk hun inkomen de afgelopen drie jaar aan koopkracht hadden zien inboeten.

Bijna negen van de tien zeiden dat de stijgende prijzen voor voedsel, brandstof, verwarming en huur – die momenteel door het dak gaan als gevolg van de westerse sancties tegen Rusland vanwege de militaire operatie in Oekraïne – de reden waren voor hun afnemende welvaart. Drie op de tien zeiden dat stijgende belastingen hadden bijgedragen aan hun situatie.

“Wanneer de winter aanbreekt, weten we dat veel gezinnen hun energierekening niet zullen kunnen betalen,” aldus Greta Barbolini van de Italiaanse liefdadigheidsinstelling ARCI, een partner van Secours Populaire.

  Stuatierapport 01/06/24: Oekraïne's laatste poging begint slecht

Het zal niemand verbazen dat Griekenland, dat al vier reeksen financiële reddingsoperaties en bijbehorende bezuinigingsmaatregelen van de Europese Unie (EU) achter de rug heeft, het zwaarst is getroffen. Meer dan twee derde van de Grieken zei dat hun koopkracht “veel” of “enigszins” was gedaald.

In Frankrijk, waar de hoge belastingen op diesel de aanleiding vormden voor de aanhoudende “Gele Hesjes”-protesten van november 2018, was dat 63 procent. In Italië had 57 procent een afname van het relatieve welzijn gezien, vergeleken met 54 procent van de Duitsers, 48 procent van de Britten en 38 procent van de Polen.

Een kwart van de respondenten zei dat ze moeilijke budgettaire beslissingen hadden moeten nemen. Driekwart heeft zijn reiskosten verminderd, bijna de helft heeft de verwarming van het huis uitgedaan om geld te besparen en een derde heeft afgezien van medische zorg.

De meest kwetsbare bevolkingsgroep varieerde van land tot land. In Duitsland en Polen waren het vooral ouderen, met ongeveer 60 procent. In Griekenland en Italië daarentegen werden jongeren het zwaarst getroffen, met respectievelijk 57 en 45 procent, terwijl in het Verenigd Koninkrijk 55 procent van degenen die niet kunnen rondkomen alleenstaande ouders waren.

“Wij maken ons zorgen over jongeren, gepensioneerden en werkende armen, aangezien er geen prijsdaling in zicht is,” aldus Sergo Kuruliszwili van de Poolse partner PKPS van de Franse liefdadigheidsinstelling.

Zorgwekkend is dat twee derde van de respondenten niet weet op welke uitgaven zij hierna zouden kunnen bezuinigen als zij zouden moeten blijven bezuinigen. Meer dan een kwart van de respondenten stond midden in de maand rood op hun bankrekening en ongeveer hetzelfde deel zei “bang te zijn om hun woning te verliezen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

George Soros: “Wat in Oekraïne gebeurt, is mijn beste project”Volg Frontnieuws op Telegram

  In het heidens gemaakte Oekraïne wint religieuze vervolging gestaag aan kracht

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin bespot de onbekwaamheid van de VS
Volgend artikelVerhofstadt in Twitter-paniek: “Rechtsextremisten, racisten en witte nationalisten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Dan heeft de cabal zijn werk goed gedaan.
  Het gaat voorspoedig.
  De weerstand is verwaarloosbaar gering.
  Rechtszaken worden eenvoudig gewonnen.
  Demonstreren brengt nog steeds niks.
  De zaken voor de criminelen gaan voorspoedig.
  MSM-geldstromen-overheden-justitie-gezondheidszorg-onderwijs-wetenschap-kerk en geloof, alles is in de pocket.
  Wanneer gaan jullie het zien?
  Wanneer gaat er iets echt gebeuren?
  Mijn energie is er na 3 jaar wel zo’n beetje eruit.
  Kan iemand mij helpen?

  • Niet in as en zak gaan zitten, alles goed komt voort uit puinhopen van iets wat niet goed was…….gewoon zorgen dat je je zaken op orde hebt en op het juiste moment aansluiten, liefst met hooivork. Komt eraan…

  • Je bent niet de enige. Ik kan niet helpen maar heb wel tips. Als je werkt, stop daarmee, je werk en belasting werken tegen jouw belangen. Beperk alle MSM consumptie tot de headlines, we weten toch wel wat er komen gaat.

   Is het mooi weer die dag, ga er dan even uit. Loop, fiets, bos of park in, Kringloop, bibliotheek, alles is elke dag anders en hoeft niks te kosten. Ga sporten, thuis of buiten! Kijk gratis youtube, leer een taal of leer schilderen. Tijd is ons meest waardevolle bezit.

  • Kop op Henri en rug recht, de rek mag er na drie jaar wat uit zijn. Menselijk zou ik zeggen. Je bent een tijger dat je het deed tot nu toe. Remember zoals jij zijn er velen met jou maw je bent niet alleen.

 2. We kijken recht in de afgrond…DE MUIL VAN HET BEEST STAAT OPEN en nog steeds “bange Belgen” in België…MAAR NIET IN BRUSSEL..❗❗❗maar vrede met Rusland 🇷🇺❓❓ NIET IN BRUSSEL..EU/NATO/US/UK…🤐🤐

 3. Hele wijk hier tenminste de eerste zijn met energie zijn fucked…van gem. 180 naar 725,- euro. Rekensom is heel simpel dat kan niet…ook niet met een 190 tegemoetkomung waarvan niemand weet waar die blijft. Ik wacht rustig op de helden die komen afsluiten zullen wel een wef legertje mee moeten nemen want ik ga india-style op die afpersers. Stenen liggen al klaar haha

  • Ik gun het de energiebedrijven niet. Ik ga die criminelen niet spekken. Dan maar in de kou met een kruik onder een dekentje. Doei!
   Gelukkig woon ik alleen dus kan doen wat ik wil.

  • Wie werkt is gek. Heb zelf nog maar één baantje nu. Dat scheelt belasting en zuinig kan ik toch wel. Ik spek niemand meer. Krijg er toch niks voor terug. Maar help wel wie ik kan helpen. Het is goed om elkaar te helpen.

 4. Als ik kijk naar mijn eigen leven. Normaal ben ik zo rond april/mei helemaal bij met alle betalingen. Nu begin ik pas op dat niveau te komen. Een paar maanden later dan gewoonlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in