De meeste Republikeinen zouden de Republikeinse partij verlaten en zich aansluiten bij een hypothetische derde partij die wordt opgericht door voormalig president Donald Trump, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Hill-HarrisX.

Volgens de peiling zei 64% van de geregistreerde Republikeinen dat ze lid zouden worden van een nieuwe politieke partij als Trump er een zou oprichten. Niet minder dan 32% zei “zeer waarschijnlijk” lid te zullen worden van een Trump-partij.

Slechts 36% van de Republikeinen is ertegen om de Republikeinse partij te verlaten voor een partij die door Trump wordt opgericht.

Maar het zijn niet alleen Republikeinen die voor een derde partij zouden kunnen kiezen. Uit de peiling bleek dat 28% van de onafhankelijken en 15% van de Democraten zich waarschijnlijk bij een partij van Trump zou aansluiten.

In totaal zegt 37% van de kiezers dat als Trump een nieuwe politieke partij opricht, zij waarschijnlijk lid zouden worden.

Sinds zijn vertrek als president heeft Trump naar verluidt het idee geopperd om een “Patriot Party” op te richten om zijn overgebleven aanhangers te verenigen in een beweging die de dominantie van de Amerikaanse politiek door twee partijen zou kunnen uitdagen.

In zijn afscheidstoespraak zei Trump dat de beweging die hem vier jaar geleden in het Witte Huis bracht “nog maar net begonnen” was.

Terwijl ik me opmaak om woensdagmiddag de macht over te dragen aan een nieuwe regering, wil ik dat jullie weten dat de beweging die wij zijn begonnen nog maar net begonnen is. Zoiets is er nog nooit geweest. Het geloof dat een natie haar burgers moet dienen, zal niet afnemen, maar in plaats daarvan met de dag sterker worden. Zolang het Amerikaanse volk in zijn hart een diepe en toegewijde liefde voor het land koestert, is er niets dat deze natie niet kan bereiken, zei hij.

In zijn laatste toespraak als president op Joint Base Andrews, beloofde Trump: “We zullen terugkomen in een of andere vorm”.

Hoewel de steun voor Trump om zich in 2024 opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap sinds december met 20 punten is gedaald, zo blijkt uit een peiling van Echelon Insights, suggereert de Hill-HarrisX-peiling dat Trump nog steeds grote invloed heeft op veel Republikeinse kiezers.

Deze cijfers laten zien dat Trump ondanks de rellen in het Capitool een politieke kracht blijft om rekening mee te houden. Hij profiteert van een diverse basis van steun die meer dan een derde van de kiezers uitmaakt, kiezers die zich tot hem aangetrokken voelen op een aantal punten die nog niet goed worden aangepakt door, en gecoöpteerd door, Democratische en Republikeinse elites, vertelde Dritan Nesho, CEO en chefpeiler bij HarrisX, aan Hill.TV.

Als Trump zich zou afscheiden van de GOP en zijn eigen partij zou oprichten, zou hij volgens opiniepeilingen wel eens de op een na grootste politieke partij van het land kunnen worden, waardoor de GOP naar de derde plaats zou zakken, voegde Nesho eraan toe.

President Trump kondigt ‘Kantoor van de voormalige president’ aan – zal de agenda van de Trump-regering voortzetten

  De Oekraïne oorlog is een zwendel
Vorig artikelLinkse Time Magazine geeft toe dat er een samenzwering was om Trump te verwijderen en Biden te installeren
Volgend artikel45-jarige Italiaanse arts “in de bloei van zijn leven en in perfecte gezondheid” valt dood neer na Pfizer’s Covid injectie: 39-jarige verpleegster, 42-jarige chirurgisch technicus ook dood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in