Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede voor vredesdeal Israël-UAE

© U.S. federal government

Voormalig president Donald Trump is maandagochtend genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede door een Ests lid van het Europees Parlement, Jaak Madison.

In een post op social media schrijft Madison:

In de afgelopen 30 jaar is Donald Trump de eerste president van de Verenigde Staten die tijdens zijn ambtstermijn geen oorlog is begonnen. Daarnaast heeft hij verschillende vredesakkoorden in het Midden-Oosten ondertekend die hebben bijgedragen aan stabiliteit in de regio en vrede.

Madison verwijst naar de Abraham Accords, een gezamenlijke verklaring tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten – en later ook met Bahrein en andere Arabische landen.

Wij moedigen inspanningen aan om de interreligieuze en interculturele dialoog te bevorderen om een cultuur van vrede tussen de drie Abrahamitische godsdiensten en de gehele mensheid te bevorderen, aldus een verklaring op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wij geloven dat de beste manier om uitdagingen aan te pakken samenwerking en dialoog is en dat het ontwikkelen van vriendschappelijke betrekkingen tussen staten het belang van duurzame vrede in het Midden-Oosten en de rest van de wereld bevordert.

Trump werd vorig jaar genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede door het Noorse parlementslid Christian Tybring-Gjedde.

Voor zijn verdienste denk ik dat hij meer heeft gedaan om vrede tussen naties te creëren dan de meeste andere genomineerden voor de Vredesprijs, zei Tybring-Gjedde vorig jaar tegen Fox.

In het kader van de diplomatieke inspanningen heeft Trump’s regering ook overeenkomsten gesloten met Soedan en Marokko.

President Trump kondigt ‘Kantoor van de voormalige president’ aan – zal de agenda van de Trump-regering voortzetten

Lees de volledige verklaring van Donald Trump over de vrijspraak in het impeachmentproces

3 REACTIES

  1. Het moet niet gekker worden, wat heeft Trump gedaan voor America en de wereld niets, alleen maar gemanipuleerd tussen landen en iedereen uitspelen, deze man verdient geen nominatie

    • ‘In de afgelopen 30 jaar is Donald Trump de eerste president van de Verenigde Staten die tijdens zijn ambtstermijn geen oorlog is begonnen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here