Donald Trump benadrukte het belang van de nationale identiteit toen hij dinsdag zijn laatste toespraak hield als president van de Verenigde Staten. En hij beloofde dat de politieke beweging die hij op gang heeft gebracht nog maar net begonnen is.

Op dinsdag publiceerde het Witte Huis de laatste toespraak van Donald Trump als president, waarbij hij afscheid nam van het Amerikaanse volk. De toespraak, die 20 minuten lang is, wordt nu door velen op social media geprezen.

Morgen wordt de Democraat Joe Biden geïnstalleerd als president.

In zijn toespraak spreekt Trump over alles wat hij als president heeft weten te bereiken.

“Ik ben vooral trots om de eerste president in decennia te zijn die geen nieuwe oorlogen is begonnen”, zegt hij en gaat verder:

“Bovenal hebben we het heilige idee nieuw leven ingeblazen dat de regering van Amerika verantwoording aflegt aan het volk. Dit zal, naar ik hoop, mijn grootste erfenis zijn. Samen hebben we de controle over ons land teruggegeven aan het Amerikaanse volk”.

Hij heeft het niet over verkiezingsfraude, maar wijst erop dat zijn politieke beweging nog maar net begonnen is.

“Nu ik me voorbereid om woensdagmiddag de macht over te dragen aan een nieuwe regering, wil ik dat u weet dat de beweging die we zijn begonnen nog maar net begonnen is. Zoiets is nog nooit gebeurd. Het idee dat een natie haar burgers moet dienen zal niet verdwijnen, maar zal in plaats daarvan met de dag sterker worden”.

Maar hij waarschuwt ook voor de toekomst en benadrukt het belang van het behoud van de nationale identiteit. Anders kan het slecht aflopen, benadrukt hij.

  Democraten willen dat Trump wordt veroordeeld in politieke rechtszaak - waardoor hij niet meer kan kandideren in 2024

“De sleutel tot nationale grootsheid ligt in het behoud en de voortzetting van onze gemeenschappelijke nationale identiteit. Dat betekent dat we ons moeten concentreren op wat we gemeen hebben: de erfenis die we allemaal delen”.

“Centraal in dit erfgoed staat ook een robuust geloof in vrijheid van meningsuiting en een open debat. Alleen als we vergeten wie we zijn en hoe we hier zijn gekomen, zouden we ooit politieke censuur en het opstellen van een zwarte lijst in Amerika kunnen toestaan. Het is niet eens denkbaar. Het stopzetten van het vrije en open debat is in strijd met onze kernwaarden en meest duurzame tradities.
In Amerika dringen we niet aan op absolute conformiteit en dwingen we geen rigide orthodoxie en straffend taalgebruik af. Dat doen we gewoon niet. Amerika is geen schuchtere natie van tamme zielen die beschermd moeten worden tegen degenen met wie we het niet eens zijn. Dat is niet wie we zijn. Het zal nooit zijn wie we zijn”.

Hier de volledige tekst van de toespraak.

Twitter’s aandelen storten in na verbanning Trump – concurrent stijgt dramatisch

Vorig artikelTexas bereidt een reeks rechtszaken voor tegen Joe Biden wegens anti-Trump beleid
Volgend artikelVerschillende gezichtsverlammingen in Israël na Pfizer-vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Super goede speech, zo hoort het een president hoort het volk te dienen en beschermen en niet zoals onze regering die alleen met zichzelf bezig en hun zakken lopen te vullen.

 2. Teleurstellende en zwakke speech.
  Geeft de gestolen verkiezingen gewoon weg en heeft nog steeds geen woord gezegd over zijn supporters die letterlijk dood voor hem zijn gegaan, en zullen gaan.

  Hoorde dat hij nu ook nog een nieuwe partij gaat beginnen? Waarom?
  Gecontroleerde oppositie om de terecht boze bevolking passief en onder de duim te houden. Het zou ook raar zijn als er mensen intrappen, hebben ze net een gestolen verkiezing gezien en dan huppelen ze achter een nieuwe partij aan alsof er niks is gebeurd. Maar we zullen zien

 3. Ik geloof dat hij ook tot hetzefde establischment behoord!
  Hij had met gemak de noodtoestand kunnen uitroepen en de fraudeeurs te arresteren! Niks heeft hij gedaan, om zijn volk tegen deze bolschewisten te beschermen En hij is mij te Pisraelvriendelijk! Maar ja altijd nog beter dan die criminele democraten!

  • Trump is onderdeel Kabal. Hij heeft ook nooit meer iets gezegd rol mossad en Israhell 9 11. Het Westen moet snel beseffen dat Israël geen bondgenoot is van het Westen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in