Ruth Bader Ginsburg (Public Domain)

De 87-jarige Ruth Bader Ginsburg, een rechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof en een icoon onder de Amerikaanse links-liberalen, is vrijdag overleden, meldt Fox News. Het voegt verdere consternatie toe aan een reeds geladen presidentiële verkiezingscampagne, aangezien van president Donald Trump wordt verwacht dat hij snel een plaatsvervanger benoemt en zal proberen diegene al deze winter door de Senaat te laten goedkeuren.

Ruth Bader Ginsburg werd in 1993 benoemd tot rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, nadat ze was voorgedragen door de toenmalige president Bill Clinton. In de loop der jaren is zij de belangrijkste vertegenwoordiger geweest van de links-liberale falanx in het Hooggerechtshof, dat de grondwet van de Verenigde Staten ziet als een levend document, dat moet worden veranderd en aangepast aan de huidige tijd.

In de loop der jaren werd ze een cultfiguur voor Amerikaans links door haar harde retoriek ten opzichte van onder andere Donald Trump. Bader Ginsburg, die eerder kanker had overleefd, leed reeds enkele jaren aan alvleesklierkanker, die zich verspreidde en uiteindelijk tot haar dood leidde.

De dood van Bader Ginsburg voegt een andere dimensie toe aan de reeds verhitte presidentsverkiezingen.

Er komt nu een zetel in het Hooggerechtshof vrij. Donald Trump, die eerder heeft aangekondigd dat hij een lijst met kandidaten klaar heeft, zal naar verwachting snel een kandidaat voordragen en proberen deze in de door de republikeinen gecontroleerde Senaat te laten goedkeuren.

Links-liberale vrouw hysterische reactie op dood van Ginsburg. De vrouw
reed in een auto toen het overlijdensbericht haar bereikte en besloot om
onmiddellijk haar analyse van het gebeuren met de buitenwereld te delen
door het uploaden van een video op Tiktok. In de clip schreeuwt ze hysterisch,
kreunt en vloekt.

Op vrijdagavond kondigde Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de Senaat, aan dat er een stemming zou worden gehouden als Trump een kandidaat voorstelde.

Groot deel Amerikaanse kiezers gelooft dat Biden heeft gewonnen dankzij vervalste verkiezingen

Als Trump de meest links-liberale rechter zou kunnen vervangen door een conservatieve rechter, dan zou dat zeer langdurige gevolgen hebben, aangezien de rechters voor het leven zitten.

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

1 REACTIE

  1. “Links-liberale vrouw hysterische reactie.”
    En dat is nu de reden dat ik social media mijd als de pest.
    Goed dat ze dood is. De wereld is een betere plek zonder haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here