Zoals ik al zo’n beetje van het begin af aan heb gezegd, was het tijdsbestek van de SMO slechts een ondergeschikte overweging ten opzichte van de politieke doelstellingen van de SMO, namelijk de vernietiging van de huidige Oekraïense terroristenstaat met zoveel mogelijk mensenlevens te sparen. Over het algemeen heet het daarom SMO (Speciale Militaire Operatie), want zou het een echte oorlog geweest zijn, dan zouden we het centrum van Kiev zo goed als platgegooid zien, de politieke “elite” van Oekraïne uitgeroeid en zouden we veel hogere burgerslachtoffers zien, schrijft smoothiex12.

Dit is echter absoluut niet het geval. Zoals Shoigu ook vandaag weer verklaarde, is het vertragen van de offensieve operaties een doelbewuste maatregel om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken. Veel leunstoelgeneraals zouden niet blij zijn met de aantallen toegestane burgerslachtoffers in geval van een echte oorlog, vooral niet bij de inname van steden als Mariupol of Nikolajev, die hierna komt.

Helaas hebben niet alle politieke waarnemers deze en andere operationele realiteiten van SMO begrepen, waarbij sommigen zelfs zo ver gingen te suggereren dat Rusland SMO zo snel mogelijk moet afwikkelen om het gecombineerde Westen geen kans te geven te “escaleren” en VSU van voldoende bewapening te voorzien om SMO tegen te gaan. Zoals het leven heeft uitgewezen, zoals het bijna altijd het geval is – de Russische Generale Staf wist wel beter. Ik heb ook gewaarschuwd, sinds 2014 eigenlijk, dat het gecombineerde Westen geen materiële en technologische middelen heeft om Rusland in Oost-Europa te bestrijden zonder catastrofaal te verliezen. Westerse wapens bleken niet meer dan handelsartikelen te zijn die niet ontworpen zijn om de moderne oorlog te voeren, plus – geen enkele Westerse economie, inclusief de Verenigde Staten heeft de capaciteit om ze toch in de benodigde hoeveelheden te produceren. Niet eens in de buurt.

Dus, in een bizarre wending van een geopolitieke achtbaan, is het voor Rusland bijna opportuun om het zo lang mogelijk te rekken, want hoe langer SMO nu doorgaat, hoe dieper en wanhopiger het gecombineerde Westen wordt door de realiteit van zijn grotendeels fictieve economie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat geen enkel Westers wapensysteem ook maar iets kan doen om de uitkomst van SMO te veranderen, wat voor iedereen met een half brein duidelijk is. In een ander Wunderwaffe-nieuws sturen de VS Oekraïne nu enkele NASAMS luchtverdedigingscomplexen (in het Russisch), en zoals u al geraden hebt, worden deze complexen van oudsher, zoals alles daarvoor, of het nu Heilige Javelins, Stingers, M777, HIMARS enz. zijn, ook beschreven als “game-changers”, wundetwaffe en gelijkmakers van kansen. De verwachting van de Westerse “deskundigen”, die, klaarblijkelijk, vastzitten in de propaganda haspels van de Eerste Golfoorlog, is dat die complexen DOA [Dead on arrival] zijn, maar eigenlijk ze niets meer zijn dan een AIM-120 AMRAAM raket die in de grondcontainer geplakt zit, gekoppeld aan het “gedistribueerde” radarnetwerk en… nou ja, dat is het wel zo’n beetje.

  NAVO-arsenalen 'leeg' - Stoltenberg

De nieuwste versie van de NASAMS, die gebaseerd is op de AMRAAM ER (Extended Range) raket, heeft naar verluidt een bereik van 50 kilometer, terwijl de vorige versie een bereik van 30 kilometer heeft, en in het algemeen is dit een systeem dat in de eerste plaats ontworpen is voor het bestrijden van achterlijke luchtmachten en raketsalvo’s met een laag “gewicht”. U kunt het boekje hier lezen. Welke versie aan Oekraïne geleverd wordt weet ik niet, maar ik denk niet dat de VS al te blij zullen zijn als ze de AMRAAM ER in een van de onderzoeksinstituten in Rusland zien belanden, en dat zal met 100% zekerheid gebeuren, zoals het geval was met alle andere “super-pooper” wapens die de VS naar Oekraïne gestuurd hebben, inclusief deze veelgeroemde (eerder, weinig indrukwekkende tegen serieuze AD) HIMARS die nu door Rusland bestudeerd wordt. En dan is er natuurlijk nog die kwestie van ECM, en geen enkel westers systeem met radar homing is ooit op een serieuze jamming gestuit. En dan heb ik het nog niet eens over het feit, dat de moderne tactische en operationele handleidingen over de luchtverdediging door Rusland herschreven worden en dat de VS geen toegang hebben tot die gegevensarrays, en slechts oppervlakkig de SMO uit de verte kunnen waarnemen. Maar dat is een heel ander onderwerp.

Intussen waarschuwt het jochie uit Parijs:

Frankrijk stevent af op het “einde van de overvloed” en er moeten “offers” gebracht worden in een tijd van grote omwentelingen, zei president Emmanuel Macron woensdag tegen zijn kabinet bij zijn terugkeer van het zomerreces. Het land heeft de laatste tijd te maken gehad met meerdere uitdagingen, variërend van het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne tot de ongekende droogte die het hele Europese continent deze zomer heeft geteisterd. Toch gelooft Macron dat de crisis eigenlijk van veel grotere omvang is en dat er structurele veranderingen op til zijn. “Sommigen zouden ons lot zo kunnen zien dat we voortdurend crises of noodsituaties moeten beheren. Ik geloof dat we een omslagpunt of grote omwenteling meemaken. In de eerste plaats omdat wij leven in… wat zou kunnen lijken op het einde van de overvloed,” zei hij. Het land en zijn burgers moeten bereid zijn om “offers” te brengen om de uitdagingen waarvoor zij staan aan te gaan en te overwinnen, vervolgde hij. “Ons systeem, dat gebaseerd is op vrijheid en waarin wij gewoon zijn geworden te leven, wanneer wij dat moeten verdedigen, kan dat soms met zich meebrengen dat wij offers moeten brengen,” voegde Macron eraan toe.

Hé, dat heeft hij goed begrepen. Uiteraard zal hij het niet zijn die “offers” zal moeten brengen, maar de Fransen hebben daarvoor gestemd, en eerlijk gezegd word ik een beetje moe van het luisteren naar die voortdurende smoesjes dat, nee, we niet op hem (haar) gestemd hebben, of dat de verkiezingen “gestolen” zijn, enz. Kunnen we ophouden met deze poppenkast? U stemt zoals u de oorlog voert. Als de mensen niet op Biden (Oké, laten we aannemen dat er wat kiezersbedrog is gepleegd), Macron of BoJo gestemd hebben, hoe komt het dan dat zij hun respectievelijke landen besturen? Zelfs als men rekening houdt met enkele onregelmatigheden bij de stemming en de onophoudelijke propaganda van de respectieve partijdige media. Nee, alleen al door de wet van de grote getallen kreeg Biden de steun van een enorm deel van het Amerikaanse electoraat. Macron werd herkozen door de Fransen. Kunnen we dus ophouden met dit gezeur? Het is uiteindelijk niet alleen corruptie van het hele verkiezingsproces, maar van de bevolking die blijft stemmen voor eigen ondergang. Sorry, vrienden, maar zo gaat het nu eenmaal. De Russen hebben Jeltsin gekozen, twee keer, zelfs toen in 1996 de verkiezingsuitslag overduidelijk gemanipuleerd werd. De Russen betaalden de prijs. Uiteindelijk gaat het allemaal om nationale eenheid bij het zien van problemen.

  Misschien moet Oekraïne Tom Bodett inhuren?

Hoe zit het met die “eenheid”?

Het Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor-Greene werd woensdagmorgen wakker van gewapende politie buiten haar huis in Georgia. De persoon die de politie naar Greene’s huis had geroepen, beweerde boos te zijn over haar verzet tegen geslachtsverandering bij kinderen en gaf toe haar te willen “swatten”, een term die verwijst naar de praktijk om onder valse voorwendselen de politie tegen een doelwit op te roepen. Volgens een verslag van de politie in de stad Rome, Georgia, kregen agenten kort na 1 uur ’s nachts een telefoontje van een persoon die hun vertelde dat er een man in een badkuip was neergeschoten op het adres van het congreslid. De beller voegde eraan toe dat er een vrouw en mogelijk kinderen in het huis waren.

Dit is niet een verkiezingskwestie, het is de kwestie van de ernstige geestesziekte van het verenigde Westen als geheel, en de tekenen daarvan zijn overal. Ik houdt van PJW’s grote oog voor detail. U zegt: niet de brede kwast gebruiken? Ik zeg, niets mis mee om het nu te gebruiken.

En hier is de kwestie – die de VS een beetje onderscheidt van, in dit specifieke geval, VK. De VS behouden nog steeds hun geweren en een cultuur van mannelijkheid.

Verslag: Gewapende burger verijdelt schietpartij, doodt aanvaller winkelcentrum Indiana

Daarom ben ik altijd on record: terwijl de Verenigde Staten zelf voor een enorme omwenteling en zelfs desintegratie staan, bestaat hier een sterke onderstroom van een klassieke, d.w.z. normale, menselijke waarden. Dit kan in de toekomst zijn cruciale rol spelen. En ja, wij hebben onze geweren om onze huizen te verdedigen, voor het geval de openbare orde uit elkaar valt. Europa, intussen, wordt ingekapseld in deze enkele foto van een vader die zijn eigen dochter gebruikt om zichzelf te beschermen – dit is het niveau van de instincten, mijn vrienden, en de instincten zijn stuitend, evenals een maatschappij die dergelijke “waarden” bevordert. Een kind verdedigen is meer dan een kwestie van liefde, het is biologisch, diep in ons DNA. Geen wonder dat dat soort mensen de mensen zijn die op menselijk uitschot, lafaards, narcisten en psychopaten stemmen.

  Twee Britse artsen ervaren een ontnuchterende ondervinding in Oekraïne - "Ze wilden ons als kanonnenvoer"

Of, kijk maar naar de Beltway. En ja, zij leven nog steeds in het alternatieve universum:

India zal streven naar een bredere consensus voordat het de door de VS geleide pogingen steunt om de prijs van Russische olie aan banden te leggen, waarop Amerikaanse functionarissen naar verwachting deze week zullen aandringen wanneer zij naar Mumbai en New Delhi reizen. De Zuidaziatische natie, die zich sinds de inval in Oekraïne tot een van de grootste kopers van Russische olie heeft ontwikkeld, aarzelt om zich bij het plan aan te sluiten tenzij er een consensus wordt bereikt met alle kopers, volgens mensen die met de zaak vertrouwd zijn en die vragen niet geïdentificeerd te worden omdat de beraadslagingen niet openbaar zijn.

Leest u het maar eens helemaal door, om, voor de zoveelste keer, te ontdekken, dat India daar met geen woord over gerept heeft, en dat het hele “standpunt” van India volledig verzonnen shit is van griezels van Bloomberg. Waarom, onderaan in de tekst, lezen wij:

Kikukawa heeft geen commentaar gegeven op hoe Indiase ambtenaren tegen het prijsplafond aankijken. Een woordvoerder van het Indiase Ministerie van Financiën heeft niet gereageerd op oproepen om commentaar te geven.

Begrijpt u het? Westerse “journalistiek” op zijn “best”. En ja, de munitie van Rusland is bijna op en de VSU zal een massaal tegenoffensief op Kherson inzetten en weldra voor de poorten van Moskou staan. Dat is uw primer voor vandaag.

***

Bonus:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Overzicht van de bloedige Oekraïense aanvallen op burgers in Donetsk op 4 augustus (Video’s 18+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZes maanden na de ineenstorting van Oekraïne is de wereld voorgoed veranderd
Volgend artikelWeer een week met sterfgevallen ver boven normaal in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Er zijn al 7 himars uitgeschakeld. 🙈 tja gamechangers🤣
  Ze proberen putin uit te putten door slechte wapen te sturen naar oekraine. Tja putin uitputten, dat is ijdel denken want dat gaat nooit gebeuren.

 2. De NATO is in vette paniek, ze weten dat ze weggevaagd worden als ze het erop laten aankomen , maar ze willen graag belangrijk zijn. Ondertussen zijn overal in Europa instructeurs bezig nieuwe rekruten op te leiden en ze te leren schoenen te veteren en tanden te poetsen, en dat is de keiharde realiteit.

  Hollywood legers en special forces zijn exact dat: uit Hollywood. in werkelijkheid worden misdaden gepleegd in landen waarvan de meeste mensen het bestaan niet weten….

  In de echte wereld zijn er maar weinig echte soldaten, het gros speelt soldaatje of soldaatvrouwtje met een geweertje en een uniformpje, volgehangen met plaatjes van ruige dieren, afbeeldingen van wapens en schedeltjes….puntje bij paaltje is dat bijvoorbeeld ons land misschien 1000 soldaten kan inzetten en nog 10.000 figuranten en catering personeel. Allen voorzien van het meest goedkope materiaal voor persoonsbescherming, natuurlijk geleverd door een partijgenoot van de minister….
  En dat is misdadig, van alle kanten.

  Moordenaars zijn het, die politici en hun kruip, lik en druip generaals, moordenaars van de kinderen van hun eigen volk en andere volkeren.

 3. Het beste kun je helemaal geen leger meer hebben, want het haalt toch nooit wat uit. Mocht je er toch voor kiezen, dan alleen maar alles van Nederlandse makelij. Goed op elkaar aansluitend en alleen voor de verdediging van eigen land. Anders verspil je je geld aan amerikaanse prototype wapentuig dat altijd één generatie op die van Amerika achterloopt en die natuurlijk nauwelijks inzetbaar zijn en voortdurend defect zijn. In een oorlog moeten je spullen werken en de soldaten goed getraind zijn. Maar in het kapitalistische systeem is het juist goed als je vaak moet repareren, veel administratie hebt en een leuke verzekeringsmaatschappij om je leger heen kan bouwen. Een eskader psychiaters en wat geschiedschrijvers. Valt niet mee te vechten, maar goed voor de economie is het wel.

 4. Oorlog is tegenwoordig anders dan vroeger.
  Toen kon je een kanon nog verstoppen, en voordat dat uitgeschakeld was…..
  maar nu is er sateliet observatie, drones voor een preciese plaatsbepaling op een meter nauwkeurig, radar om te zien waar een mortier of granaat vandaan komt…….
  Verstoppen in bos is ook zinloos; lidar, warmtegevoelige camera’s…..

  Maarre….RU kan de oorlog bekorten door in enkele nacht het centrum van politieke macht in Kiev volkomen plat te gooien.
  Werkt dat niet, dan doorgaan op Kiev.

  Zijn geen onschuldige burgers; zij hebben op de snuiver gestemd en wisten van de nazi eenheden en wat ze deden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in