Maak uw riemen vast en zet u schrap voor meer van deze spanningsvolle dynamiek voor de rest van het decennium. Maar voor het zover is, moet iedereen op de wachttoren zich voorbereiden op de komst van generaal Winter, wiens ruiters snel naderen. Wanneer de wind begint te huilen, zal Europa bevriezen in donkere nachten, slechts af en toe verlicht door zijn financiële kapitalisten die op vette sigaren staan te puffen.”

De onvermijdelijke machtsverschuiving weg van het Westen leidt tot een toename van het door de staat gesponsorde terrorisme, maar dit zal weinig doen om de tendens te keren. Zes maanden na de speciale militaire operatie van Rusland (SMO) in Oekraïne zijn de geopolitieke tektonische platen van de 21e eeuw met een verbazingwekkende snelheid en diepte verschoven – met immense historische gevolgen die nu al merkbaar zijn, schrijft Pepe Escobar.

Om T.S. Eliot te parafraseren: Zo begint de (nieuwe) wereld, niet met gejammer, maar met een knal.

De koelbloedige moord op Darya Dugina – terrorisme voor de poorten van Moskou – mag dan wel noodlottig samenvallen met het zesmaandelijks kruispunt, maar het zal de dynamiek van de huidige historische verschuiving in wording niet veranderen.

De Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB) scheen de zaak in iets meer dan 24 uur opgelost te hebben, door de dader te bestempelen als een neonazistische Azov-activiste die geïnstrumentaliseerd werd door de Oekraïense Veiligheidsdienst (SBU) – die op haar beurt slechts een werktuig is van de combinatie CIA/MI6 die de facto over Kiev heerst.

De Azov-agente is slechts een zondebok. De FSB zal nooit in het openbaar bekendmaken welke informatie zij over de opdrachtgevers heeft verzameld en hoe zij met hen zal omgaan.

Ene Ilja Ponomaryov, een anti-Kremlin minderheidsfiguur die het Oekraïense staatsburgerschap heeft aangenomen, pochte dat hij in contact stond met de organisatie die de aanslag op de familie Dugin voorbereidde. Niemand nam hem serieus.

Wat wel serieus genomen moet worden, is hoe de aan de oligarchie gelieerde georganiseerde misdaadfacties in Rusland een motief zouden kunnen hebben om Alexander Dugin uit de weg te ruimen, de christelijk-orthodox-nationalistische filosoof die volgens hen invloed had kunnen uitoefenen op de zwaai van het Kremlin naar Azië (wat niet het geval was).

Deze georganiseerde misdaadgroepen gaven Dugin de schuld van een gezamenlijk Kremlin-offensief tegen de onevenredige macht van de Joodse oligarchen in Rusland. Deze actoren zouden dus zowel het motief als de plaatselijke know-how hebben om zo’n staatsgreep uit te voeren.

  SituatieRapport 23/2: Poetin, Prigozhin, PMC's en PMR's

Als dit het geval is, zou het om een operatie kunnen gaan die verband houdt met de Mossad – vooral gezien de ernstige breuk in de recente betrekkingen tussen Moskou en Tel Aviv. Zeker is dat de FSB zijn kaarten niet zal laten zien – en de vergelding zal snel, precies en onzichtbaar zijn.

De druppel die de emmer deed overlopen

In plaats van een zware slag toe te brengen aan de Russische psyche, die de dynamiek van zijn operaties in Oekraïne zou kunnen beïnvloeden, heeft de moord op Darya Dugina de daders alleen maar ontmaskerd als smakeloze moordenaars die hun opties hebben uitgeput.

Een autobom kan een filosoof – of zijn dochter – niet doden. In een belangrijk essay heeft Dugin zelf verklaard dat de echte oorlog – Rusland tegen het collectieve Westen onder aanvoering van de VS – een oorlog van ideeën is. Een existentiële oorlog.

Dugin omschrijft de VS treffend als een “Thalassocratie”, de erfgenaam van “Britannia rules the waves”. Maar nu zijn de geopolitieke tektonische platen een nieuwe orde aan het uittekenen: De terugkeer van het hartland.

De Russische president Vladimir Poetin heeft dat zelf voor het eerst gezegd op de Veiligheidsconferentie van München in 2007. China’s Xi Jinping zette het in daden om door in 2013 de Nieuwe Zijderoutes te lanceren. Het Imperium sloeg terug in 2014 met de Maidan. Rusland sloeg terug door Syrië in 2015 te hulp te schieten.

Het Imperium verdubbelde de druk op Oekraïne en de NAVO bewapende het acht jaar lang onafgebroken. Eind 2021 nodigde Moskou Washington uit tot een serieuze dialoog over de “ondeelbaarheid van de veiligheid” in Europa. Dit werd afgedaan met een niet-antwoord.

Moskou nam geen tijd om in te schatten dat er in plaats daarvan een gevaarlijke door de VS geleide trifecta aan de gang was: een dreigende blitzkrieg van Kiev tegen de Donbass; Oekraïne dat flirt met het verwerven van kernwapens; en het werk van de VS-laboratoria voor biowapens. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

Een consequente analyse van de openbare interventies van Poetin in de afgelopen maanden toont aan dat het Kremlin – evenals de Yoda Nikolai Patrushev van de Veiligheidsraad – goed beseft heeft hoe de beleids- en mediawoordvoerders en de stoottroepen van het collectieve Westen gestuurd worden door de heersers van het financiële kapitalisme.

Als direct gevolg daarvan beseffen zij ook dat de westerse publieke opinie absoluut onwetend is, als in een grot van Plato, volkomen gevangen in de handen van de heersende financiële klasse, die geen enkel alternatief verhaal kan verdragen.

  Europa: Steeds meer de slaaf van Amerika

Daarom zullen Poetin, Patrusjev en hun soortgenoten er nooit van uitgaan dat een seniele teleprompterlezer in het Witte Huis of een cokesnuivende komiek in Kiev iets “besturen”.

Aangezien de VS de popcultuur in de wereld domineren, is het gepast een uitspraak te citeren van Walter White/Heisenberg, een doorsnee Amerikaan die zijn innerlijke slechterik kanaliseert, in Breaking Bad: “I’m in the Imperium business.” En de zaak van het Imperium is het uitoefenen van ruwe macht, meedogenloos gehandhaafd met alle middelen die nodig zijn.

Rusland heeft deze betovering verbroken. Maar de strategie van Moskou is veel geraffineerder dan Kiev te bombarderen met hypersonische wapens, wat op elk moment had kunnen gebeuren, te beginnen zes maanden geleden.

In plaats daarvan spreekt Moskou met vrijwel het hele Zuiden van de wereld, bilateraal of met groepen actoren, en legt uit hoe het wereldsysteem voor onze ogen aan het veranderen is, met de hoofdrolspelers van de toekomst, geconfigureerd als het Belt and Road Initiative (BRI), de Shanghai Cooperation Organisation (SCO), de Euraziatische Economische Unie (EAEU), BRICS+ en het Greater Eurasia Partnership.

En wij zien dat grote delen van het Zuiden van de wereld – oftewel 85 procent van de wereldbevolking – langzaam maar zeker bereid zijn zich in te zetten om de financiële kapitalisten van hun nationale horizon te verdrijven en hen eindelijk ten val te brengen: een lange, moeizame strijd, die met verschillende tegenslagen gepaard zal gaan.

De feiten op het terrein

Op het terrein in het toekomstige Oekraïne worden nog steeds hypersonische wapens van het Khinzal-type ingezet, die gelanceerd worden vanaf bommenwerpers van het type Tu-22M3 of onderscheppers van het type Mig-31.

Er worden nog steeds stapels HIMARS buitgemaakt. TOS 1A zware vlammenwerpers zullen uitnodigingen blijven sturen naar de poorten van de hel. De luchtverdediging van de Krim zal doorgaan met het onderscheppen van allerlei kleine drones met geïmproviseerde bommen. Terrorisme door plaatselijke SBU-cellen zal uiteindelijk de kop worden ingedrukt.

Met behulp van een fenomenaal artilleriebombardement – goedkoop en massaal geproduceerd – zal Rusland de Donbass annexeren, die zeer waardevol is in termen van land, natuurlijke hulpbronnen en industriële macht. En dan door naar Nikolajev, Odessa en Charkov.

Geo-economisch gezien kan Rusland het zich veroorloven zijn olie tegen vette kortingen te verkopen aan elke afnemer in het zuiden van de wereld, om nog maar te zwijgen van de strategische partners China en India. De productiekosten bereiken een maximum van $15 per vat, waarbij de staatsbegroting uitgaat van $40 tot $45 voor een vat Urals, waarvan de marktwaarde vandaag bijna het dubbele bedraagt.

  Oekraïens zelfvernietiging

Een nieuwe Russische benchmark is in aantocht, evenals olie in roebels na het zeer succesvolle “gas voor roebels”-programma.

De moord op Darya Dugina heeft geleid tot eindeloze speculaties dat het Kremlin en het Ministerie van Defensie eindelijk hun discipline zullen laten varen. Dat zal niet gebeuren. De Russische opmars langs het uitgestrekte gevechtsfront van 1.800 mijl (ongeveer 2.897 km) is meedogenloos, zeer systematisch en diep geïntegreerd in een groter strategisch plaatje.

Van doorslaggevend belang is of Rusland kans maakt de informatieoorlog met het Westen te winnen. Dit zal nooit gebeuren binnen het NAVO-gebied – zelfs niet als succes na succes in het mondiale Zuiden plaatsvindt.

Zoals Glenn Diesen in zijn recente boek Russophobia op meesterlijke wijze heeft uiteengezet, is het collectieve Westen niet in staat om enige sociale, culturele of historische verdiensten van Rusland te erkennen.

Zij hebben zichzelf reeds in de stratosfeer van de irrationaliteit gekatapulteerd: de uitputtingsslag en de facto demilitarisering van het Imperium proxyleger in Oekraïne maakt de stromannen van het imperium en hun vazallen letterlijk gek.

Maar het mondiale Zuiden mag nooit de “business of imperium” uit het oog verliezen. Deze industrie wordt gekenmerkt door het voortbrengen van chaos en plundering, altijd ondersteund door chantage, omkoperij van plaatselijke elites en goedkope moordaanslagen. Met alle trucs van het “verdeel en heers” principe moet te allen tijde rekening gehouden worden. Onderschat nooit een verbitterd, gewond, diep vernederd, afnemend imperium.

Maak uw riemen vast en zet u schrap voor meer van deze spanningsvolle dynamiek voor de rest van het decennium.

Maar voor het zover is, moet iedereen op de wachttoren zich voorbereiden op de komst van generaal Winter, wiens ruiters snel naderen. Wanneer de wind begint te huilen, zal Europa bevriezen in donkere nachten, slechts af en toe verlicht door zijn financiële kapitalisten die op vette sigaren staan te puffen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe geplande plundering van Oekraïne
Volgend artikelOver Wunderwaffe denken, alweer, en enkele andere punten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

  • Dat is omdat dat op heden van geen enkel belang is voor ons. Wij worden sinds jaar en dag genaaid door wersterse corporaties en hun marionetten, niet door Rusland of Poetin. Het schrijven van westerse pers over Poetin zijn de smoke and mirrors om de veel schadelijkere westerse wandaden uit het zicht te houden. Zolang we dat niet begrepen hebben verandert er niets en komt het niet goed.

  • @Gerrit,
   Ik ben niet van de website en dus onafhankelijk,
   Ik ga iets negatiefs zeggen over Poetin,
   Ik weet dat homosexualiteit niet verboden is in Rusland maar het promoten van deze sexualiteit is niet iets wat Poetin toestaat, ik geloof niet dat je deze sexuele voorkeur kunt kiezen, in de baarmoeder vormt de keuze zich al (baby) en dus kun je er echt niks tegen doen, ik zie het probleem helemaal niet van homofilie, laat die mensen met rust, het is geen ziekte die je kunt krijgen, snap U mijn betoog, daarin verschil ik heel erg van mening met bijvoorbeeld Poetin, het is een minderheid van de Russen die die voorkeur heeft, religieuzen hebben er vele problemen mee, nou ik niet hoor, leven en laten leven, fijn weekeinde voor U, hopelijk op een reactie van Uw kant.

   • Mijne inziens zijn homo’s overt narcisten, vol van zichzelf en kunnen alleen maar op kijken als ze er een l.l tegenover zien, oftewel hun eigen spiegelbeeld en klopt narcisme is ingeboren. De sukkels. Krijg maar eens ruzie met een homo, weet je gelijk hun narcisme te verduren. Dan komt hun ware aardje naar boven. Dus snap best dat ze in rusland zoiets de kop in willen drukken alst even kan. Wou dat we hier in nederland de narcisten aan banden konden leggen.

    • Intussen wordt Nederland bedolven onder het LHBTIQ+ geweld op de media, de zgn. bekende Nederland die de propaganda pleegt te doen op Radio en TV daar wordt ik kotsmisselijk van, het gedweep van die lieden is gewoon stuitend te noemen, Hongarije en Rusland geven ze niet toe aan dat verdomde cultuurmarxisme.

     • @Adriaan W,
      Wat is in Uw beleving het Cultuurmarxisme, daar hoor ik zoveel over, tot nu toe is het voor mij een lege ton, maar misschien kunt U het mij uitleggen, graag in Jip en Janneketaal !

      • flardinga augustus 26, 2022 at 16:12

       Cultuurmarxisme of cultureel marxisme is een complottheorie die veronderstelt dat een linkse elite de westerse cultuur omver wil werpen door het opleggen van marxistische ideeën.

       • Dank Adriaan W,
        Ik heb in de vele jarenlang in diverse landen en werelddelen gezien dat veelal Rechts beleid de dienst uitmaakt en soms bij wat men dan links noemt (?) helemaal niet aan dat beleid mee kunnen doen, door keuzes van de gekozenen of gewoon door te weinig stemmers, Biden is echt geen linkse jongen of Obama, wel zie ik bij de Republikeinen zeer Rechtse mensen, Sanders was voor Amerikanen zeker een linkse kandidaat te noemen maar die mocht niet winnen, dat hebben we gezien, om een lang verhaal korter te maken, Rechts heeft veel langer beleid gemaakt in vele landen en werelddelen, ook al zijn dat voor mij persoonlijk oude denkbeelden, soms steun ik rechts met hun idee en soms links, zie het meer in progressief of conservatief, dat vind ik meer de lading dekken dan dat hokjesdenken maar als je echt blijft volhouden dat wat jij dan links noemt de dienst uitmaakt, herinner mij nog het gedoogakkoord van Wilders met o.a. Rutte, Rutte koos liever voor Wilders dan progressievere partijen een kans te geven, de PvdA is gewoon zeer gematigd, kan van jouw Cultuurmarxisme geen kaas maken hoor omdat simpelweg alleen al in Nederland Rechts altijd veel groter is qua aantal stemmen, de VVD onder Rutte is al heel land het beleid, ik stop nu want ik respecteer jouw mening, en domineegedrag wil ik zeker niet hebben, fijn weekeinde en dank voor de reactie !

    • Helemaal me eens Greet .Krijg maar eens ruzie met een homo dan krijg je hun haat, narcisme en arrogantie over je heen. Daar lust geen hond brood van en als ze je kapot kunnen maken zullen ze dat zeker doen. Daarom alle homo’s en voorvechters van de homorechten uit de politiek, dan zal er zeker vrede komen.

    • @GREET,
     We hebben juist kunnen zien wat er gebeurd ( in de geschiedenis ) als je mensen in een harnas duwt, een harnas wat niet de hunne is, een mens die sexuele behoeftes heeft, bijvoorbeeld in de RK kan een priester niet trouwen, terwijl een dominee bij de Protestanten het wel kan, je onderdrukt dus iemand en daar komen dan later de problemen van in de gehele samenleving, er zijn nog veel meer voorbeelden te noemen natuurlijk, maar ik ga weer verder met het werk, brood moet er natuurlijk wel verdiend worden, groet aan U !!!

   • Beste mensen

    Zo is het
    Maar promoten iets als zijnde iets goeds of iets slecht
    Is altijd slecht
    Wat dus wel word gedaan in Europa
    Het gevaarlijke is
    Het aanzetten tot een bepaalde soort van handelingen
    Laat een ieder in zijn/haar keus
    Laat het daarbij
    Ga nooit de hemel in prijzen
    Nogmaals Is altijd slecht

    Dank U

   • Ge vindt dat dus niet erg dat de ene in de andere zijn gat zit te koteren en daar uw eten klaarmaakt? Wetende dat aids voortkomt van …

    Veel restaurants zijn olv homo’s….

    • @Right,
     Wat jij in jouw privedomein doet is Uw privezaak en ook wat U met Uw zaakje doet, als U begrijpt wat ik bedoel, uw laatste zinnen die negeer ik maar hoor want als U uw eigen woorden serieus neemt dan is dat Uw goed recht, right, maar ik neem het niet serieus hoor, homosexualiteit is een voorkeur verder zegt het helemaal niks over die mens, ik denk wel eens hebben sommige hier op de site wel eens contacten met homosexuelen of Moslims of Joden gehad, want sommig commentaar is van een niveau van ver onder de gordel, U ziet mijn bewoordingen zijn netjes.

    • Beste Mensen

     Aids is een in het laboratorium gemaakte ontwikkelde product
     Net als ALLE andere ziekten
     Want ziekten bestaan er in werkelijkheid NIET
     Ziekten zorgen voor afhankelijke opstellingen gedrag
     Het creëren van slaafs gedrag

     Dank U

  • Gerrit Dekzeil augustus 26, 2022 at 09:41

   Lees weinig kritische dingen over Donald Trump, wel over Biden hoe zal dat nu komen, en de Minister President van Nederland blijk ook zo’n geschikte “vent” te zijn wan ik lees weinig scherpzinnig beleid over Rutte, man man de bestuurlijke ‘elite’ zijn met hetzelfde sausje overgoten, blijkbaar hebben zei allen verantwoording aan hogere instanties af te leggen, en Poetin wat er ook over hem geluld wordt vind ik hem een cool, flegmatisch persoon met betere eigenschappen dan welke politici dan ook.

  • Stop vooral met tv kijken en gooi alle kranten in de kliko/ de deur uit.
   Ga vooral eens op onderzoek uit om te weten te komen hoe de vork in de steel zit.
   Van Poetin hebben we niets te vrezen. Van Amerika, de NAVO , Schwab, het WEF, Kill Bill Gates, Soros en van onze satanische regering des te meer.

   • Juist, het is de VS geweest en nu nog steeds Europa als een wingewest zien, een groot protectoraat na de 2e wereldoorlog, Europa mag geen handelsbetrekkingen aanknopen met China en Rusland, altijd geprobeerd om Europa te destabiliseren door hun proxy-oorlogen voor de Kabbalistische, zionisten staat Israël uit te vechten en automatisch de vluchtelingen op te vangen.

 1. Dat linkse rechtse geleuter…Democraten, Republicans, het vrije Westen tegenover de onderdrukte Communists en ga zo maar een tijdje door met tegenstrijdigheden. Dit heeft de gemoederen altijd bezig gehouden en wordt in den treure uitgespeelt terwijl je echt niet zoveel…tenminste als men de moeite heeft genomen om er eens een beetje dieper op in te kijken het zo klaar als een klontje is dat het allemaal controlled opposition is want wie trekken er ALTIJD aan de touwtjes? Bekijk het zoals je wilt maar uiteindelijk kom zal je dan toch tot de zelfde conclusie gaan komen. Op het oog lijkt het dat Poetin/Rusland het recht geheel aan zijn zijde heeft en al zeker als men kijkt naar de altijd absurde regelgevingen van de Westerse politici….alsof gezond verstand (common sense) totaal nooit heeft bestaan. NOPE ze hebben er het er allemaal veelste dik bovenop gelegt. Als Rusland en China het stokje over gaan nemen…verwacht niet dat het er beter op gaat worden! Mooi voorbeeld was hoe Hitler in het zadel werd geholpen…man man man man toch…het kon niet op. Hij werd op handen gedragen…. We are played like a fiddle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in