Het Oekraïense volk zal worden bevrijd van zijn neonazistische heersers, het verdient het om als vrienden en goede buren te leven en te bloeien naast zijn Slavische broeders.” ∼ Sergei Lavrov, TASS, 26 november

Inleiding

Er bestaat zoiets als vergelding. Dat staat rechtstreeks in het vers: “Mij komt de wraak toe; Ik zal het vergelden, zegt de Heer” (Rom. 12: 19) en wat achter het Nieuwe Testament schuilgaat: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook de ander niet.” Andere culturen hebben echter andere woorden voor vergelding, “karma” bijvoorbeeld in India. Dan is er het spreekwoord, vergelijkbaar in verschillende talen, dat in het Nederlands verschijnt als: “Want wat een mens zaait, zal hij ook oogsten.” (Zie Galaten 6:7). Dan is er nog een ander gezegde dat ook vrij universeel is. De Maltese vorm luidt: “Niet in de lucht spugen” – het is niet nodig de tweede helft te citeren – u kunt zich voorstellen dat het spuug terugvalt op de spuwer.

In het Russisch hebben we hetzelfde spreekwoord, alleen heeft dat te maken met spugen in de put – omdat je misschien zelf het water moet drinken. Anderen citeren: “Boontje komt om zijn loontje.” Australiërs en anderen hebben het over “het boemerangeffect” en Amerikanen hebben het over “blowback” en “payback.” Feit is dat er een universele spirituele wet is, de wet van oorzaak en gevolg, dat als je iets goeds doet, er altijd goede gevolgen zijn, en als je iets slechts doet, er altijd slechte gevolgen zijn. Vroeg of laat. Iedereen die een beetje geleefd heeft, kan dit uit ervaring bevestigen. In principe kom je er gewoon niet mee weg. En dat is wat de westerse wereld vandaag overkomt. Het is payback time.

De Perfect Storm

Ik noem consequenties omdat de geschiedenisboeken van de toekomst de vraag zullen stellen: “Waar kwam de perfect storm in de westerse wereld in 2022 vandaan?” Eén ding is zeker, hij kwam niet uit de lucht vallen. Allerlei data zullen naar voren worden geschoven als oorsprong, zo ver terug als 1492 en nog verder terug, bijvoorbeeld de Eerste Kruistocht in 1096. Van meer recente data kunnen we voorstellen:

1917, toen de Amerikaanse elite na bijna drie jaar het eerste deel van de twintigste-eeuwse burgeroorlog van de Europeanen betrad, nadat zij Rusland er via gewelddadige regimewisselingen uit had gedwongen. Tot op de dag van vandaag rechtvaardigen deze volstrekt corrupte westerse propagandisten deze sluwe strategie door te verklaren dat de regering van de tsaar volstrekt corrupt (sic!) was en hoe dan ook zou instorten (sic!) en dat we er allemaal goed vanaf kwamen (sic!). Sommige mensen geloven die propaganda echt. Ze zouden het objectief moeten onderzoeken, in plaats van naïef de zelfrechtvaardiging van het Westen voor het scheppen van de voorwaarden voor zijn genocide te slikken.

  Ik weet niet hoe het zit

1944, toen Amerikaanse troepen het Europese vasteland binnenvielen en bezetten, waardoor het het eerste door de VS bezette Euraziatische schiereiland werd, net zoals ze later deden met andere Euraziatische schiereilanden, (Zuid-)Korea en (Zuid-)Vietnam, waarbij ze in de laatste werden verslagen.

1991, toen de USSR instortte en (kortstondig) werd gekoloniseerd door de VS, wat chaos en armoede achterliet met overal Chicago-achtige gangsters en miljoenen die stierven van wanhoop en zich dood dronken.

2014, toen de VS de Oekraïne in een gewelddadige staatsgreep overnam.

2021, toen de VS vernederd werd in Afghanistan.

2022, toen de VS duidelijk begon te verliezen van de bevrijdingsoorlog van de Oekraïne door Rusland, zijn uitrusting en zijn betrekkingen met West-Europa in puin.

Andere data en de details van het debat laten we over aan de toekomstige geschiedenisboeken. Maar het debat zal er zijn, u zult het zien. Maar afgezien van de details die we kunnen overlaten aan de geschillen van de academici, is de belangrijkste vraag die toekomstige generaties zich zullen stellen: “Hoe heeft de westerse wereld in hemelsnaam kunnen denken hiermee weg te kunnen komen?” Waar kwam haar waanidee vandaan? Dat zijn de vragen die ik hieronder zal proberen te beantwoorden.

De oorlog in Oekraïne verliezen

De VS hebben de oorlog in Oekraïne verloren op de dag dat deze begon. Rusland had zich er acht jaar lang op voorbereid. Sindsdien hebben de VS en hun vazallen de lijdensweg alleen maar verlengd door een naziregime te financieren, het van wapens te voorzien, zijn troepen te trainen en betaalde huurlingen te sturen. Pessimisten zien de lijdensweg jaren en jaren aanslepen, terwijl optimisten denken dat het veel korter zal duren, nog maar een paar maanden. Ik zou graag denken dat de optimisten gelijk hebben, maar ik ga eigenlijk mee met een pessimistischer “nog anderhalf jaar”. Ik hoop dat ik het mis heb. Elke dag is een dag te lang. Feit is dat de Amerikaanse elite veel moeite zal moeten doen om haar gezicht te redden. Ze haten verliezen, ook al hebben ze verloren in Vietnam, Irak, Afghanistan, Syrië enz.

Afstand nemen van de confrontaties die zij zijn begonnen en de chaos die zij hebben veroorzaakt, doen zij niet graag. Maar wanneer de laatste Amerikaanse helikopters opstijgen van de daken van de Amerikaanse ambassades in Kiev en Lvov, zullen we het zien. Afgelopen vrijdag zei een elektricien in de buurt van Kiev tegen mijn vrienden daar: “Deze oorlog is verschrikkelijk. En het wordt alleen maar erger. Er is maar één oplossing. We zetten alle politici van de Rada (parlement) op een rij en schieten ze neer. Dan komt er onmiddellijk vrede.” Vanuit Kiev hoor ik dat steeds meer Oekraïners hetzelfde zeggen: er moet een volksopstand komen om het allemaal te stoppen. Bereid je daar maar op voor en, in het huidige tempo, ook in de westerse landen.

  NAVO-ministers komen bijeen voor oorlogsconferenties... Rusland moet hun bluf confronteren

De EU verliezen

Op langere termijn is er echter het veel ernstiger probleem voor de VS om Europa te verliezen. De nationale slogan van Oekraïne is sinds 2014: “Oekraïne is Europa.” Dit is natuurlijk onzin. Geografisch gezien is Oekraïne, net als het Rusland waar de meeste Russen wonen, natuurlijk Europa. Sterker nog, het meeste Europese grondgebied ligt binnen Rusland. Natuurlijk bedoelt het regime in Kiev dat Oekraïne bij West-Europa hoort, de EU, alleen zegt het dat niet. Dat komt omdat het er natuurlijk niet bij hoort, afgezien van de kleine regio Galicië die nu in het uiterste westen van de huidige grenzen van Oekraïne ligt, vroeger Polen, voorheen het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. In 2014 verwierp de EU de fantasie van Kiev door te zeggen dat het Oekraïense lidmaatschap van de EU over 25 jaar kan worden overwogen.

De onzin over “Oekraïne is Europa” doet me denken aan een bezoek aan Moldavië vijf jaar geleden. In alle officiële gebouwen wapperde de EU-vlag en dat in een land dat geen deel uitmaakt van de EU en dat ook nooit zal worden. Met andere woorden, “Oekraïne is Europa” is een politieke dagdroom, een fantasie. Op dit moment zien we, als gevolg van de incompetentie van de VS en het Britse poedeltje dat enthousiast de Nordstream-pijpleiding opblaast, alsof dat een cadeautje voor Duitsland is, dat Oekraïne weliswaar geen Europa is, maar dat Europa wel hard op weg is Oekraïne te worden. Met andere woorden, Europa wordt gecorrumpeerd door Amerikaanse politieke intriges en wordt in hetzelfde zwarte gat gezogen als Oekraïne, zonder financiën, verwarming, verlichting en riolering. In de woorden van die oude Oost-Europese grap: “Wat zijn de twee meest corrupte landen ter wereld? Litouwen staat op de eerste plaats en Oekraïne op de tweede. Maar alleen omdat Oekraïne Litouwen heeft omgekocht om de eerste plaats in te nemen, zodat het tweede kon worden.” Welnu, vandaag wordt heel Europa ge-Oekraïniseerd. Goed gedaan, VS/VK/EU-elite!

De wereld aan het verliezen

Naast West-Europa verliest de Amerikaanse elite ook de rest van de wereld. Ooit waren de VS nummer één. Nu is dat China. Ooit was Europa het dichtstbevolkte gebied ter wereld. Tegenwoordig woont meer dan een derde van de wereldbevolking in China en India. Ooit werd de G7 gerespecteerd. Nu is het een getto, dat slechts een klein en steeds irrelevanter deel van de wereld vertegenwoordigt. Ooit vertegenwoordigde de G20 twintig landen die pro-westers of in ieder geval westers waren. Nu zeker niet meer. De G-20 wordt overgenomen door BRICS+.

  Rusland categoriseert de VS als belangrijkste bedreiging voor zijn veiligheid in nieuwe doctrine voor buitenlands beleid

Ooit was de dollar de reservevaluta van de wereld. Vandaag wordt de wereld gededollariseerd, omdat landen dollars en Amerikaanse schatkistcertificaten verkopen en in hun eigen land handelen. Wie wil er immers investeren in een gedeïndustrialiseerd land dat uw activa, inclusief goudreserves, illegaal kan confisqueren (= stelen), waarvan de munt niet door goud, maar alleen door drukpersen wordt ondersteund, en waarvan de staatsschuld 31 biljoen dollar bedraagt, die bijna allemaal in de afgelopen veertig jaar is opgebouwd?

Conclusie

Na 500 jaar intimidatie van de rest van de wereld, met de genocide op de inheemse volkeren van Amerika en Australië (100 miljoen doden?), de manipulaties van het imperialisme, het kolonialisme, de slavernij, de Opiumoorlogen, de zoutwinning in India, de bloedbaden in Belgisch Congo en in Duits Zuid-West-Afrika, de bloedigste Westerse oorlog in de geschiedenis die het twee Wereldoorlogen noemde (70 miljoen doden), het exporteren van het marxisme buiten West-Europa (miljoenen doden), de tapijtbombardementen op Korea, de Franse moordpartijen in Algerije, de Amerikaanse genocide in Vietnam, met uranium afgewerkte granaten in Irak en Joegoslavië, de plundering van Oost-Europa en Rusland onder door het Westen benoemde marionettenregeringen, de oorlog die u bent begonnen in de Oekraïne en de massa’s wapens die u aan de Oekraïners levert. Hoe dacht u ook dat u daarmee weg kon komen? Waar kwam uw waanidee vandaan? Omdat u in uw eigen leugens bent gaan geloven. U hebt waanvoorstellingen.

Ik ben niet bang voor de burgerlijke autoriteiten in West-Europa en hun doodsbedreigingen. Ik vrees alleen de verraders van Rusland, die in feite CIA-activa zijn. Ik vrees de huidige verraders, die geld willen verdienen aan deze oorlog of eindeloze zoomvergaderingen willen houden met hun Amerikaanse meesters en mensen willen laten afslachten door de Gestapo-nazi’s uit Kiev, getraind door de CIA en MI6. Toegegeven, er zijn nu minder van die verraders dan vroeger. Nu zal ik het u ook vertellen: u zult er niet mee wegkomen. Er zijn krachten aan het werk die veel groter zijn dan jullie. Het Oekraïense volk zal worden bevrijd van zijn neonazistische heersers. Ja, het zal worden bevrijd, net zoals het Duitse volk werd bevrijd van zijn nazi-heersers, maar tegen een hoge prijs. Ik huiver voor jullie verraders, want ook jullie einde nadert. Voor alles wat jullie hebben gedaan, zullen jullie moeten boeten. Dachten jullie echt dat jullie ermee weg konden komen en dat de tijd van payback nooit zou komen? Jullie hebben in de put gespuwd? Nu zullen jullie eruit moeten drinken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense nazi’s in tank overrijden gewonde Russische soldaat (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZware tijden voor Europa in het verschiet – NAVO
Volgend artikelDuits leger bereidt zich voor op mogelijke oorlog met Rusland, blijkt uit uitgelekt intern rapport
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. De vechtende partijen van de oorlog in Oekraïne komen steeds meer aan het licht: aan de ene kant is satan (vrijmetselarij) van Claus Schwab uit Davos en aan de andere kant zijn de christenen van Moskou. We weten allemaal dat de christenen van Moskou zullen winnen.

  • Er is maar een manier om die idioten die zo graag oorlog willen om hun eigen gewin tegen de muur te zetten over de gehele wereld het zijn stuk voor stuk moordenaars en offeren daar zelfs onze kinderen voor op aan het front, maar zelf zie je dat tuig in geen velden of wegen zij hebben geen kou of honger en hoeven niet bang te zijn ze zitten veilig in hun schuilkelder alleen idioten staan aan het front.
   Wat zij uiteindelijk aan over houden is een houten kruisje op hun graf en eens op de zoveel jaar komen hun moordenaars waaronder de koning een bloemstukje leggen of je daar nou je zoon of dochter door terug krijgt,
   daarom roep ik doe niet mee mensen laat ze zelf maar gaan het is immers Rutte zijn oorlog maar zeker niet de mijne.

 2. De Holodomor een Holocaust door. 10 milioen christenen in de Ukraine afgeslacht. Tijd om je geschiedenis te kennen als je daar artikelen over wilt schrijven. HItler was de redder van de Ukrainse bevolking. Nam sommigen zelfs mee terug nadat hij verloor. En nee ik ben geen fan. Denk dat hij een Patsy was, getraind in het pre Tavistock instituut in de UK.
  Die Neonazis daar willen Ukraine voor de Ukrainers. Dus waarom Israel niet aanvallen die Israel voor de Joden willen die daar nb de inheemse bevolking deporteerden en naar geconcentreerde kampen verjoeg. Kijk Miko Peled daarover die wel wakker durfde te worden.

 3. “het Duitse volk werd bevrijd van zijn nazi-heersers”

  Wat een volslagen onzin.
  Noem je dit bevrijding? Alle vrouwen tussen de 8 en 80 verkracht, het hele land in puin en een groot percentage van de mannen dood.
  Duitsland was juist vrij en is is tot de dag van vandaag BEZET!

  12 years not a slave

 4. Mwah. Macht trekt telkens gewoon een andere jas aan, vertrekt en gaat ergens anders vandaan weer macht uitoefenen.
  Uiteindelijk blijft voor ons alles het zelfde. Je het de machthebbers, en degenen over wie macht uitgeoefend wordt. Soms met de zijden handschoen, dan weer met de ijzeren vuist.

 5. Harde woorden, maar terecht. Zelfs als deze voorspelling niet meer uitkomt in onze levens, dan stelt zij in ieder geval iets voor om je er vast aan te houden, om erin te geloven. Dit om de hele basale begrippen, zoals rechtvaardigheid, menselijkheid, waarheid, schoonheid, hun betekenis terug te geven.

 6. De echte vijand van mensheid, beste heer Lavrov, hebben St. Paulus (1Tess. 2:15, “…..alle mensen vijandig,…”) en St. Johannes (Ap. 2:9, 3:9, “….die zich joden noemen ; toch zijn ze het niet, maar een synagoge van satan.”) al aangewezen. Begin daarmee i.p.v. een te grote broek aan te trekken om ons, West Europese volken, de maat te nemen, terwijl wij in West-Europa al 2000 jr. lang de wereld hebben ge-Christianiseerd, en de grootste beschaving ooit hebben opgezet, wereldwijd, te beginnen met Europa, vanaf de jaren 30. Rome is het nieuwe Jeruzalem, en niet Kiev of Moskou. Rusland is pas duizend jaar later ge-Christianiseerd. Lavrov denkt en praat als een gefrusteerde, Orthodoxe Rus, die het grote Schisma van het eerste millenium, nog steeds niet heeft geaccepteerd en ook niet wil herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in