EPP Malta Congress 2017 © European People's Party / Flickr (CC BY 2.0)

West- en Midden-Europa gaan totaal verschillende wegen. Het is nu nog maar de vraag of ze het eens kunnen worden, zonder te proberen hun levenszienswijze aan de andere kant op te leggen, zei de Hongaarse premier in een toespraak op donderdag. West-Europa heeft gekozen voor goddeloosheid en immigratie, terwijl Centraal-Europa heeft gekozen voor glorie en succes, meent hij.

Tijdens het communistische regime stond West-Europa model voor de Oost-Europese landen, zo heeft de Hongaarse premier Viktor Orban eerder uitgelegd. Maar dat is niet langer het geval. West- en Midden-Europa hebben volgens de Hongaarse leider totaal verschillende wegen gekozen.

Tijdens de inhuldiging van een monument ter herdenking van het Verdrag van Trianon, dat na de Eerste Wereldoorlog werd ondertekend en dat onder andere leidde tot de formele ontbinding van Oostenrijk-Hongarije en de nieuwe grenzen van Hongarije vastlegde, sprak Orban over de toekomst van Europa.

Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog staan ​​we vandaag op het Europese toneel als meesters in het overleven, zei hij over het Hongaarse volk.

Maar Orban ziet een verdeeld continent voor zich, dat moet proberen te overleven.

We varen in onbekend water. In onze ogen heeft West-Europa zijn aantrekkingskracht verloren en in hun ogen lijkt de wereld van Midden-Europa niet wenselijk. Europa moet nu een toekomst vinden waarin geen van beide partijen zijn wereldbeeld en levenszienswijze aan de andere probeert op te leggen.

Om de toekomst veilig te stellen moeten de Midden-Europese landen samenwerken en een christelijk bondgenootschap met elkaar aangaan.

Dit is mogelijk. Maar dat zal alleen gebeuren als Centraal-Europa – het gebied tussen de Duitse en de Russische wereld – door ons, door Midden-Europeanen, wordt geregeerd. In het verleden is deze rol overgenomen door Turken, Habsburgers, Duitsers en Sovjets. En vandaag zijn er nog andere kandidaten, wees hij erop.

Volgens de Hongaarse premier verliest de hele westerse wereld het globale economische speelveld.

  Weer landen schorsten AstraZeneca vaccin na berichten over bloedstolsels

De landen van Europa moeten nu weer gaan concurreren, wijst hij erop.

Het wordt nog erger omdat ons continent zijn eigen weg gaat. West-Europa heeft zich gedistantieerd van de krachten die duizend jaar lang voor grootsheid en succes hebben gezorgd. Ze hebben afstand gedaan van de spirituele diepten van het leven, van het geluk van het huwelijk en van kinderen, en van de spirituele energie die voortkomt uit de nationale cultuur, ging Orbán verder.

Met andere woorden, ze hebben afstand gedaan van het christelijke Europa. In plaats daarvan experimenteren ze met een goddeloze kosmos, regenboogfamilies, immigratie en open samenlevingen. Tegelijkertijd herstellen de volkeren van Midden-Europa de eervolle levensinstincten, de bevrijdende kracht van het christendom, de glorie van het werk, de nationale trots en de plicht tegenover zowel ouders als kinderen.

We verdedigen onze grenzen en we geven ons land over aan onze eigen kinderen, niet aan immigranten.

Hongarije: Het EU-vonnis verandert niets – “De Hongaarse regering zal geen illegale immigranten toelaten en zal haar grenzen blijven beschermen”

Vorig artikel‘Tsjechische Trump’ Tomio Okamura: “Nationalisme is onze enige kans om te overleven tegen het globalisme en de islamisering” 
Volgend artikel“Antifa voor Biden” vrachtwagens rijden rond de Democraten-conventie waar Biden zijn aanvaardingsspeech geeft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Bravo Orbán, een premier zoals hij behoort te zijn : gekozen door de Hongaren werkt hij vóór Hongarije en niet voor de EUSSR-dictatuur. De Hongaren hebben jaren lang onder Russische dictatuur moeten leven en weten wat dát betekent. Ze stappen beslist niet “vrijwillig” in de dictatuur van Heinrich Timmermans en Adolfje Verhofstadt.

 2. Heeft niks met Adolf en Heinrich te maken, in Nederland heeft men er nooit iets van begrepen, altijd komt men de afgezaagde facist nazi aankakken! Noem het maar Josef Beria! De Hongaarse primier heeft veel bewondering voor de president Horty, een facist om het zo te noemen, die aan Adolfs kant stond! Maar dat weten de meesten niet!

  • Nu je Beria ter sprake brengt, de joodse sadist van de Tsjeka: ik word er een beetje zenuwachtig van dat Orban, net als Geert en Salvini, zichzelf een vriend van Israel noemt. Ik heb het gevoel dat we linksom (de EU, Kalergi-plan, agenda 21, NWO) of rechtsom (Israel) door de joden genomen worden en dat we in feite al lang geen kant meer op kunnen. Ik zou het liefst naar Oost-Europa emigreren, maar dan herinner ik me weer dat Orban een vriend van Israel is, dat Poetin ook onder de duim zit van de joden (hoewel hij wel degelijk veel van die zware joodse criminelen de bak in (Chodorkovski) of het land uit heeft weten te krijgen) en dan overvalt mij een enorme moeheid. Ik ben bang dat we al lang verloren hebben van die psychopaten.

 3. @Heinrich Bartuleit
  Links of rechts, er is altijd wel een vergelijking met AH of het fascisme te maken.
  Feit blijft gewoon dat Orban op lijkt te komen voor de eigen bevolking, de eigen normen en waarden en niets van islam moet hebben.
  Kijk zo rond kerstmis eens in Polen of Hongarije. GEEN enorme betonblokken overal, GEEN militairen op kerstmarkten. Natuurlijk is er nog veel te wensen over, maar feitelijk heeft de EU niets anders gedaan dan ellende brengen.

 4. Themis de jodenhater moet zijn gal even spugen het zijn altijd de joden die het gedaan hebben en die langspeel plaat gaat blijkbaar nog jaren mee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in