De directeur van het Militair Historisch Museum aan de Don heeft in een open brief aan de Duitse ambassadeur in Rusland gevraagd om een Leopard 2 tank voor zijn museum, omdat de restauratie van een kapotgeschoten exemplaar erg duur is, schrijft Thomas Röper.

Nabij de Russische stad Rostov aan de Don ligt het Militair Historisch Museum aan de Don, dat een respectabele collectie wapens uit de Tweede Wereldoorlog bezit, waaronder bijna alle Duitse tankmodellen uit de oorlog. De directeur van het museum heeft nu een open brief geschreven aan de Duitse ambassadeur in Moskou, waarin hij hem vraagt een van de Leopard 2 tanks die voor Oekraïne bestemd zijn te overhandigen voor zijn collectie, omdat dat goedkoper zou zijn dan een uitgebrande Leopard naar het museum te brengen en te restaureren. Ik heb de – ironisch geformuleerde – open brief vertaald, die ook op de Russische televisie werd uitgezonden.

Begin van de vertaling:

Aan de buitengewoon gevolmachtigd ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in de Russische Federatie.

De heer Géza Andreas von Geyr

Mosfilmovskaya-straat 56, Moskou

Geachte heer von Geyr

Het is ons opgevallen dat terwijl de Dag van de Verdediger van het Vaderland in Rusland werd gevierd veel Duitse burgers een onverwachte belangstelling toonden voor Russische pantservoertuigen. In het nieuws zagen we Berlijners bloemen leggen bij de T-72 tank die voor de Russische ambassade in Duitsland stond opgesteld.

Wij kunnen niet onverschillig blijven voor de emoties van het Duitse volk en nodigen u, mijnheer de ambassadeur, alle medewerkers van de Duitse ambassade in Moskou en hun familieleden officieel uit voor een bezoek aan het Militair Historisch Museum aan de Don aan de Uchkhozovsky Lane 8, Nedvigovka dorp, Rostov regio, waar u tanks en andere pantservoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog kunt zien en er zelfs in kunt rijden.

  "De wereld zal er anders uitzien als het conflict in Oekraïne voorbij is" - Lavrov 

Wij verheugen ons op een zeer interessante rondleiding met u, omdat soldaten en officieren van de SS-pantserdivisies “Viking”, “Leibstandarte Adolf Hitler”, “Das Reich” en “Totenkopf” bij ons hebben gevochten, voor altijd het land van de Don verlaten en vergeten hebben. Tot onze tentoonstellingsstukken behoren een zware Duitse T-6 tank “Tiger”, een middelzware T-3 tank en een lichte T-2D tank, die door onze vaders en grootvaders als trofeeën werden buitgemaakt in de gevechten tegen de nazi-indringers aan het Mius-front. Wij kunnen uitstapjes organiseren naar plaatsen waar nog steeds duizenden nazi’s liggen in met gras begroeide loopgraven en kraters.

Wij hebben de eer 50 officiële uitnodigingskaarten bij te sluiten voor het personeel van de ambassade van de BRD in Moskou en zijn bereid op permanente basis rondleidingen in ons museum te verzorgen voor Duitse diplomaten, indien gewenst.

In ruil vragen wij u ons als gebaar van goede wil ten minste één functionerende “Leopard” tank te sturen uit de voorraden die uw regering aan het neonazistische Oekraïense regime ter beschikking heeft gesteld. Het is immers erg duur om een uitgebrande “Leopard” van het front af te leveren en te restaureren zodat onze bezoekers erin kunnen zitten, foto’s kunnen nemen en er zelfs in kunnen rondrijden. Een plaats voor de “Leopard” tentoonstelling is al aangewezen op het terrein van het Militair Historisch Museum aan de Don!

Met vriendelijke groet,

Directeur
I.Y. Strelyayev, directeur van het Militair Historisch Museum aan de Don

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse journalist keert terug uit West-Oekraïne: “Het zit er vol met nazi’s”Volg Frontnieuws op Telegram

  In Moskou begraven Xi en Poetin de Pax Americana

Lees meer over:

Vorig artikelU bent een vieze oude man (of vrouw)
Volgend artikelStudie: Gevaccineerden hebben 14,5 procent meer kans om te overlijden aan Covid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Hahaha hier moet ik even om lachen ,wat een humor en een stunt naar dat vuile nazi Duitsland .
  Goed gedaan mijn petje af .

 2. Ohhh moet er bij vertellen natuurlijk dat niet ieder Duitser zo is natuurlijk , zie op het plein waar ze als stunt een tank van Rusland hadden gezet ( ja kapot ) als een trofee van dat Ukra rommel .
  Maar de Duitsers legden bloemen op de tank condoleerden de Russen met het verlies van de omgekomen soldaten .
  En daar had dat smerig stuk vuil van de Duitse muzeum niet op gerekend .
  Dus niet alle Duitsers zijn slecht .

  • Nee. Maar goede duitsers die na kunnen denken zijn helaas in de minderheid. Er zijn zeker ook goede duitsers die NIET na kunnen denken. Dat zijn ze die nog altijd de Groenen steunen. Baerbock, Habeck en anderen. Die tot het bittere einde Merkel gesteund hebben.
   Ik ken zulke echt goede duitsers maar heb moeilijke vragen aan hen. Die ik niet stel.

   • Niet of het een of ander ,Svea bekijk eens goed wat je schrijft .
    Is dat in Nederland dan anders? in Nederland zit een cabinet die net zo is dan in duitsland .
    Maar ook hier heb je toch goede mensen anders zat je niet hier op deze site .
    Of niet.

    • Helaas ja, er is wel een verschil. In de coronatijd deden wij ook in Duitsland boodschappen en wat mij opviel -en ook beklemde- was, dat Duitsers eerder geneigd zijn om te doen wat ze is opgedragen. Zonder erbij na te denken over de gevolgen daarvan. In die setting waren het dus niet zozeer de NAZI’s die de Duitsers opgezweept hebben, maar is het de volgzame volksaard.

     Het leidde ook tot de grap, dat als God niet de Joden als volk had uitverkoren, maar de Duitsers, dan was de Bijbel half zo dik geweest.

     Ik ga niet zeggen dat de Nederlanders heel veel beter zijn, maar hier is het zelf nadenken toch wat meer aan de orde dan in Duitsland.

  • Dat is goed nieuws. We worden geregeerd corrupte mensen . Dictatorschap begint steeds beter teklinken . Als het een dictator is met normen en waarden.

 3. Van ROSTOV aan de DON tot Amsterdam aan het IJ ! Deze held met toepasselijke humor moet per direct als DIREKTEUR van het RIJKSMUSEUM gecatapulteerd worden.

 4. Dit is geen suggestie mijn beste, dit is een simpele constatering…

  De Tiger heeft de aandrijving aan de voorkant, en heeft dus aan de voorzijde van tandkransen voorziene aandrijfwielen, en geen vrijloop wielen, zoals het geval is bij de tank die hier voor een Tiger moet doorgaan.
  Dit is dus geen echte Tiger, dit is een replica gebouwd op het onderstel van een tank met de aandrijving aan de achterzijde, en aan de gebruikte tracks en loopwielen te zien is dat onderstel waarschijnlijk afkomstig van een T-34.
  Verder klopt ook de zicht opening voor de bestuurder niet, het er voor gebruikte staal is zichtbaar te dun.
  En als de foto meer detail had dan waren er waarschijnlijk nog wel meer details aan te geven die niet overeenkomen met het origineel.

  • Het is niet dat de tandkrans niet origineel is, er is gewoon helemaal geen tandkrans…
   En na de foto nog eens gezien te hebben kan ik je ook vertellend dat de op de zijkant bevestigde sleepkabels drie keer te dun zijn.

   Tigers en hun restanten zijn uiterst zeldzaam, en niemand haalt het zich dan ook in zijn hoofd om er de een of andere Frankenstein tank mee te construeren.
   Deze is dus geheid 100% nep, het zal wel een ooit voor de filmindustrie geproduceerde replica zijn.

 5. De tiger was alleen maar status speelgoed voor SS. het kanon was aardig; maar het kreng was niet wendbaar genoeg, zoop als een x vriendin, voor transport op trein moesten er andere tracks op gezet worden.
  Was kwetsbaar aan zijn kont.

  Maar het ergste was het mofrikaanse gebruik: 400 meter rijden, stoppen richten schieten.
  In dezelfde tijd had een T34 al 30 granaten verschoten; die kwamen welliswaar niet door de bepansering heen aan de voorkant, maar konden de tracks en de aandrijving kapot schieten; er waren geen reserve delen.

  De panter 3 –het werkpaard van de moffen was een betere tank.
  ———–
  Maar met dit verzoek, zette de museum direteur de moffen prachtig in de zijk…..

  • “De tiger was alleen maar status speelgoed voor SS.”
   De Tiger is bepaald niet enkel door de SS ingezet.

   “maar het kreng was niet wendbaar genoeg”
   De wendbaarheid van de PzKw I ausf e ‘Tiger’, het type waar het hier over gaat, was superieur aan die van de Sherman.

   “zoop als een x vriendin”
   Alle tanks zuipen…

   “voor transport op trein moesten er andere tracks op gezet worden.”
   Klopt, omdat hij anders te breed was, maar enkel als er tegemoetkomend treinverkeer mogelijk was.
   Op de meeste grond functioneerden die transport tracks overigens prima.
   En een echt probleem was het sowieso niet, omdat het wisselen van tracks voor de tank bemanningen een normale klus was.

   “Was kwetsbaar aan zijn kont.”
   Was alleen kwetsbaar aan zijn kont…
   Ander tanks waren kwetsbaar aan hun zijkanten EN hun kont.
   En veel tanks waren kwetsbaar aan ALLE kanten, zeker als de tegenstander een Tiger was.

   “Maar het ergste was het mofrikaanse gebruik: 400 meter rijden, stoppen richten schieten.
   In dezelfde tijd had een T34 al 30 granaten verschoten; die kwamen welliswaar niet door de bepansering heen aan de voorkant, maar konden de tracks en de aandrijving kapot schieten; er waren geen reserve delen.”
   LOL, rijdend schieten is pas effectief geworden met de introductie van gyroscopische stabilisatie, maar toen was de tweede wereldoorlog al heel erg lang voorbij.

   “De panter 3 –het werkpaard van de moffen was een betere tank.”
   Er bestaat geen Panter 3, wat er wel bestaat is een PzKw V ausf D/A/G Panther.
   En dat was een prima tank, maar het was een ‘medium’, en geen ‘heavy’, een classificatie die bij de Duitsers overigens meer op de voorziene rol op het slagveld betrekking had als op het daadwerkelijke gewicht.

   Kijk eens verder dan History Chanel en aanverwante meuk voordat je on-line een mening gaat ventileren zou ik zo zeggen, dat bespaart je gênante momenten…

 6. DE Tiger was een shit tank.
  Het enig goede; het kanon.
  Voor transport op trein, moesten andere tracks gemonteerdworden; was niet wendbaar genoeg, zoop als een tempelier, en had veel motorstoringen, geen reserve delen engeen reparatie mogelijkheden.

  Daarnaast: het mofrikaanse gebruik
  400 meter rijden, stoppen, richten vuur.
  In dezelfdetijd had een Tr34 30 granaten verschoten; die konden welliswaar niet door de voorste bepansering komen, maar wel de tracks en aandrijving buiten werking stellen

  Prachtig van die Rus, zette de moffen stevig in de zijk….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in