Pixabay

Oekraïne eist de Russische valutareserves te krijgen die door het Westen in beslag zijn genomen – ter waarde van honderden miljarden euro.

De Zweedse liberaal en NAVO-lobbyist Anders Åslund deed het voorstel vorige week in een artikel in Project Syndicate.

Åslund werkte van 1991 tot 1994 als adviseur voor het economisch beleid in de regering van Boris Jeltsin in Rusland, dat toen een privatiseringsproces doormaakte dat ertoe leidde dat grote delen van de rijkdommen van het land in handen kwamen van een klein aantal oligarchen.

Nu pleit hij ervoor dat de enorme Russische fondsen die door de Westerse sancties in beslag zijn genomen, aan de Oekraïense regering worden gegeven.

Het voorstel schijnt in Kiev op vruchtbare grond gevallen te zijn. De economische adviseur van president Volodymyr Zelensky, Oleg Ustenko, zegt tegen Oekraïne 24 dat Oekraïne verwacht toegang te krijgen tot Russische tegoeden ter waarde van 400 miljard dollar – geld dat hij in een Oekraïens wederopbouwfonds wil stoppen.

Wij hebben het in de eerste plaats over de bevroren reserves van 300 miljard dollar van de Russische centrale bank en de bevroren tegoeden van de binnenste kring van president Vladimir Poetin, waartoe enkele honderden mensen buiten het land behoren,” aldus Ustenko.

Naast dit fonds hoopt Oekraïne grote bijdragen uit het Westen te ontvangen. In totaal wil de regering 500 miljard dollar voor de wederopbouw.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Was dat het einde van de “Wij geven Oekraïne het hemd van onze lijf”-hype?Volg Frontnieuws op Telegram

  Oekraïne 'klaar' om de Krim op te geven, zegt adviseur Zelensky
Vorig artikelAlbert Bourla, CEO van Pfizer, omschrijft vaccinsceptici als “criminelen”
Volgend artikelWat is de “Grote Reset” en wat willen de globalisten eigenlijk?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dus geen Russisch gas, kolen, olie, uranium, palladium, platina, goud, zilver, nikkel, koper, aluminium meer voor nato landen. Asielzoers dat worden we hier zelf, want we krijgen hier derde wereld niveau.
  Dat in beslag genomen geld (dat slechts digitale numerieke waarden zijn) verdwijnt door hyperinflatie; olie naar 5000 dollar per vat? Goudprijs stellen op 50.000 dollar per ounce? . We krijgen zimbwabwaanse inflatie hier wanneer bezit niet meer gerespecteerd wordt.
  Besef eens goed waarom Norilsk niet wordt geboycot door het VK. De hele grondstoffenprijzen worden door het VK en VS naar beneden gemanipuleerd. Zodra de Russische toevoer van deze grondstoffen stopt, dan klapt het ponzispelletje. Zonder Russisch nikkel geen accu’s voor de electrische autootjes meer. De energietransitie gaat niet lukken zonder goedkope Russisch metalen.
  Politici zijn domme kleuters die in sprookjes geloven. Ze denken dat ze eenzijdig van alles kunnen zonder gevolgen. Ze zijn gestoord (in negatieve zin)
  Het westen pleegt actief zelfmoord. De toekomst is nu volledig aan Azië en Zuid Amerika. Het is hier over en uit.
  Er komt na deze oorlog geen Marshall plan meer voor de wederopbouw.

  • Een aanvulling op mijzelf. Een aantal jaren geleden heeft Zimbabwe besloten om het eigendomsrecht niet langer te respecteren. Bezit van de stoute/zogenaamd gemene blanke boeren te onteigenen. Waarna de productiviteit van het land instortte. Financieel losten zij dit op door de nucleaire oplossing: onbeperkt geld bijdrukken. Zakenlieden hebben geen vetrouwen in de Zimbabwaanse overheid, burgers ook niet. Nu is het zover gekomen dat de Nato landen exact dezelfde fouten hebben gemaakt als Zimbabwe. De komende jaren zakken we af naar derde wereld niveau. Europa is Zimbabwe.

 2. Als Rusland de kranen van de gaspijpleidingen die door Oekraïne lopen dicht draait stoppen ook die transportgelden en heeft Oekraïne dubbel pech. Geen gas en geen inkomen.
  Dan piepen ze straks heel anders.

 3. Oekraïne heeft nu het momentum als lievertje en zielepootje dus proberen ze daar maximaal ’n slaatje uit te slaan. Als dat lukt zijn wij EU/westerse wereld nog dommer en idioter dan we al dachten. Ik dacht dat gratis geld niet bestond, maar blijkbaar kan het toch als je maar zielig genoeg gevonden wordt (als land dan).

 4. Voelt toch als diefstal.

  Misschien kan het rechtstreeks aan Donbass overgemaakt worden. Want daar is echt alles kapot. Door het Ukrainse/Amerikaanse leger.

  Ik krijg toch steeds meer het gevoel dat die mensen uit Ukraine hele enge mensen zijn.

  • Voor Prada schoentjes aan zijn zweetpoten bedoel je; hij is al stinkend rijk; en hij is de corruptie zelf.

 5. Maar wat ik NIET begrijp: de KGB functioneert nog steeds goed; waarom niet uitvogelen waar die creep Zelensky fysiek is, en daar wat Daisies op gooien? Eventueel hetzelfde met eventuele gelijkgestemde opvolgers

  Als je dop van de slang afhekt, is de slang dood en oorlog afgelopen.

 6. Met al die miljarden dollars kan Oekraïne straks alleen nog inkopen doen in Amerika en laten we eerlijk zijn, hoe vaak heeft u een product in handen gehad waarop stond: Made in the USA?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in