De gebruikelijke verveling in Washington wordt doorspekt met plezierige opwinding, en de curiositeiten in het land genieten van de mogelijkheid van een kernoorlog in Oekraïne. Een of andere ambtenaar van de EU, of misschien was het de middelmaat in het Witte Huis met het dementieprobleem, maar in elk geval heeft een van de genieën die het lot van de planeet bepalen, gezegd dat als Rusland kernwapens zou gebruiken, het Russische leger zou worden vernietigd, grrr, wafwaf, woof. Hoe het precies vernietigd zou worden, zei de zegsman niet. Hoe dan ook, de bedreigingen en tegenbedreigingen draaien om het idee dat er een kernoorlog tussen Rusland en het Westen zou kunnen komen. Misschien, met tactische kernwapens in de Oekraïne, waar niemand iets om geeft. De wereld zit vol verdomde dwazen, schrijft Fred Reed.

Maar:

De generale staf van zowel Rusland als China zijn, wat u verder ook van hen mag denken, bij zinnen. Ze weten van Amerika’s enorme nucleaire strijdkrachten. Zij zullen geen atoomoorlog ontketenen. Op gezond verstand kan niet worden vertrouwd met de tweederangs juristen van Washington, maar de generaals in het Pentagon zijn niet gek. Ze houden van hobbymatige oorlogen en grote budgetten, maar als Biden een nucleaire aanval zou bevelen, zouden ze zich waarschijnlijk plotseling herinneren dat het Congres de oorlog moet verklaren en, nu ze zien dat hun radarschermen leeg zijn van inkomende raketten, zeggen: “Meneer de president, we zijn niet gemachtigd om dat te doen.” En een commissie aanbevelen.

Hoe zou zo’n oorlog eruitzien? Laat me raden.

Amerika is kwetsbaar. We merken het niet omdat het soepel functioneert en omdat bij een lokale ramp – aardbeving, orkaan, tornado – de rest van het land bijspringt om de zaak te herstellen. Het land kan normale en regionale rampen aan. Maar een kernoorlog is noch normaal, noch regionaal. Zeer weinig kernkoppen zouden de Verenigde Staten al decennialang onherstelbaar verwoesten. Dit zou duidelijk moeten zijn voor iedereen die er echt over nadenkt.

Verdediging is onmogelijk. Raketverdediging is zinloos, behalve als geldschieter voor de wapenindustrie. Dit is niet de plaats om in te gaan op decoys, hypersonica, Poseidon, manoeuvrerende glijvoertuigen, bastionpositionering, MIRV, gewone, saaie kruisraketten, enzovoort. Kuststeden zijn bijzonder gemakkelijke doelwitten, omdat ze kwetsbaar zijn voor door onderzeeërs gelanceerde raketten. Washington, New York, Boston, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Seattle om te beginnen, allemaal weg.

  (Video's) Armageddon generaal Surovkin: Bakhmut tangmanoeuvre en 50.000 Oekraïners in de val

Een modern land is een systeem van systemen van systemen, onderling afhankelijk en onderling verbonden – water, elektriciteit, productie, energie, telecommunicatie, transport, pijpleidingen en complexe toeleveringsketens. Deze zijn onderling verbonden, onderling afhankelijk, en afhankelijk van grote aantallen getrainde mensen die op hun werk verschijnen. Moderne kernkoppen zijn niet de rotjes van Hiroshima. Praten over herstel kort na het atoombombardement op een agglomeratie is dwaas, want de stad zou vele honderdduizenden doden hebben, verwoeste woningen, enorme branden, vreselijk verbrande mensen zonder hoop op medische zorg, en in het algemeen een bevolking die te zeer gericht is op in leven blijven om zich zorgen te maken over abstracties als bevoorradingsketens.

Het wegvallen van transport zou meer doden kunnen veroorzaken dan de bommen. Steden en voorsteden kunnen zichzelf niet voeden. Ze zijn afhankelijk van een constante, grote toevoer van voedsel dat in afgelegen gebieden wordt verbouwd. Dit voedsel wordt per spoor of vrachtwagen vervoerd naar distributiecentra, zoals bijvoorbeeld Chicago, vanwaar het wordt overgeladen naar steden als New York. Zware megatonnage op Chicago zou spoorlijnen en vrachtwagenbedrijven ontwrichten. Treinen en vrachtwagens hebben benzine en diesel nodig die ergens vandaan komen, vermoedelijk in pijpleidingen. Het zou tijd kosten om deze leidingen, die door de explosie zijn gebroken en in brand staan, te repareren. Tijd is wat steden niet zouden hebben.

Wat zou er gebeuren in bijvoorbeeld New York City, zelfs als het, onwaarschijnlijk, niet gebombardeerd zou worden? Hier gaan we voorbij aan de waarschijnlijkheid van pure, kolkende paniek en daaruit voortvloeiende chaos wanneer men hoort dat een groot deel van het land is platgebombardeerd. In de eerste dagen zou er paniek aankopen worden gedaan en zouden de schappen van de supermarkten worden leeggehaald. De honger zou snel groot worden. Tegen de vierde dag zouden mensen elkaar met messen opjagen om aan eten te komen. Tegen het einde van de tweede week zouden mensen elkaar opeten. Letterlijk. Dit gebeurt in hongersnoden.

De meeste dingen in Amerika zijn afhankelijk van elektriciteit. Dit komt van centrales die dingen verbranden, meestal aardgas of steenkool. Deze komen aan in treinen, die niet zouden rijden, of in vrachtwagens, die waarschijnlijk niet zouden rijden. Ze zijn afhankelijk van olievelden, raffinaderijen en pijpleidingen die waarschijnlijk niet zullen werken. Al het voorgaande is afhankelijk van werknemers die naar hun werk blijven gaan in plaats van te proberen hun gezin te redden. Dus geen elektriciteit in New York, dat op zwart gaat.

  De waanvoorstellingen van CIA-chef William Burns

Dit betekent geen telefoons, geen internet, geen verlichting en geen liften. Hoe zou dit uitpakken in een stad van hoogbouw? De meeste mensen zouden bijna niet kunnen communiceren in een lichtloze stad. Er zouden enorme verkeersopstoppingen ontstaan als mensen met auto’s zouden proberen te vertrekken – waarheen? – zolang er nog benzine in de tank zit.

Waar komt water vandaan in New York? Ik weet het niet, maar het stroomt niet spontaan naar de dertigste verdieping. Het moet gepompt worden, waarvoor elektriciteit nodig is, van waar het vandaan komt naar waar het heen moet. Geen elektriciteit, geen pomp. Geen pomp, geen water. En geen toiletspoeling. Rivierwater kan natuurlijk gedronken worden. Denk aan de mensenmassa’s.

Naar alle waarschijnlijkheid zou de burgermaatschappij aan het eind van de vierde dag instorten. De meer viriele etnische groepen zouden uit de getto’s komen met geweren en knuppels om zich te voeden. De politie zou verdwenen zijn of voor hun familie zorgen of zelf aan het plunderen zijn. Beschaving is een dun laagje vernis. De straten en metro’s zijn zelfs zonder kernoorlog niet veilig. De meerderheid zou ongewapend zijn en zich niet kunnen verdedigen. Mensen die nog nooit een wapen hadden aangeraakt, zouden plotseling de aantrekkingskracht ervan begrijpen. Als u denkt dat dit niet zou gebeuren, doe dan de groeten aan Tinkerbel.

Het zou dus niet nodig zijn om een stad te bombarderen om haar te vernietigen, alleen haar voor een paar weken af te snijden van transportknooppunten is genoeg. Een aanvaller zou natuurlijk veel steden vernietigen, naast de noodzakelijke infrastructuur. Degenen die nucleaire oorlogen plannen kunnen psychopaten zijn, of gewoon eenzame nerds die prutsen met bloedeloze abstracties, maar het zijn geen dwazen. Zij hebben zorgvuldig berekend hoe zij een doelland het ernstigst kunnen beschadigen. In niet meer dan een paar maanden zouden misschien tweehonderd miljoen mensen verhongeren. Vindt u dit fantasie? Vertel me waarom het fantasie is.

  Voedsel hyperinflatie begint in Duitsland... rellen in Sri Lanka... ineenstorting van de munteenheid en wereldwijde hongersnood op komst

Overigens, in de tijd dat ik in het Pentagon in de E-ring liep, las ik handleidingen over hoe soldaten kunnen blijven vechten nadat ze dodelijke doses straling hebben ontvangen. Ze sterven niet onmiddellijk en, afhankelijk van de dosering, kunnen ze stimulerende middelen toegediend krijgen om ze op de been te houden, zo stond in de handleidingen. In deze handleidingen werd ook besproken of deze wandelende doden verteld moest worden dat ze gingen sterven. De auteurs gebruikten de suggestieve uitdrukking “terreinwijziging” om landschappen te beschrijven waar alle bomen op hun kant lagen, en we hebben allemaal wel eens gehoord van “overkill”. Na een kernoorlog zouden miljoenen langzaam sterven aan straling – lees over Nagasaki en Hiroshima – en verbrande lijken zouden in de straten wegrotten, te talrijk om te worden begraven door overlevenden met andere dingen aan hun hoofd.

Hoe zou de oogst van het volgende seizoen worden geplant? Antwoord: niet. Waar zou de kunstmest vandaan komen? Onderdelen voor tractoren, vrachtwagens, oogstmachines? Om deze te maken zijn functionerende fabrieken nodig, die elektriciteit, grondstoffen en arbeiders nodig hebben. Als de aanvaller ervoor zou kiezen om landbouwgronden te treffen met stralingsvuile kobaltbommen, zouden deze gebieden jarenlang dodelijk zijn. Nucleaire planners denken over deze dingen na.

Onder “defensie-intellectuelen” wordt, of werd, toen ik dergelijke zaken behandelde, waanzinnig gesproken over hoe Amerika een Russische eerste aanval zou kunnen “absorberen” en genoeg raketten in reserve zou hebben om Rusland te vernietigen. Deze mensen zouden moeten worden opgesloten in verzegelde dozen en bewaard in verlaten kolenmijnen.

Merk ook op dat Biden, Blinken en Bolton, bibbety bobbety boo, en hun gezinnen, in DC wonen, het prioritaire doelwit. Terwijl de ratten aan boord van het schip zijn, zullen ze het niet laten zinken. Als men ontdekt dat ze om drie uur ’s nachts op een Greyhound bus uit Washington stappen, verkleed als wasvrouw, wordt het tijd om ons zorgen te maken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Bereid u NU voor op een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHeeft Geert gelijk? Laten we hopen van niet
Volgend artikelZe vegen de Oekraïens-Poolse grens schoon: De grootste Russische luchtaanval tot nu toe – Raketlanceringen vanaf schepen en negen Tu-160 & Tu-95!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. “Defensie-intellectuelen”? Oorlogsgeleerden, genies van ’t kanon, als ge daar ligt in de vredige grond schrijf ik op uw graf “gevaarlijke hond”.

 2. Russia probeert hetzelfde op dit moment met Ukraine e.
  Geen gas, geen water, geen elektriciteit, geen infrastructuur.
  Ga zo maar door.

  De duimschroeven nog meer aandraaien en de bevolking, helaas onschuldige burgers, zal bewegen.
  Welke kant op weet ik niet. Misschien binnenlandse opstand, nieuwe vluchtelingenstroom naar het Westen, wellicht veel moordpartijen.
  Uit betrouwbare bron verneem ik dat het in Ukraine heel slecht is. Schuilkelders in de metro, welke niet meer functioneert.
  De VS moet stoppen met deze opstokerij . Gelet op de geografische afstand VS – Ukraine is geen Amerikaan welke zich druk maakt om Ukraine, alleen een stel debielen.
  De Eu en de Navo (verkapte USA) lopen mee.

  Stop er mee . Ukraine zal Ukraine niet meer zijn.

 3. Nog meer hersenspoeling. Fantastische amerikaanse nucleaire wapens??? Dat is maar de vraag. Nog niet zo heel lang geleden was alles verouderd daar. NL en Belgium staan US nucleaire wapens geplaatst. Belgie is er recent via MSM ook achtergekomen. Wij dachten dat Lubbers ze weg zou halen na een demonstratie in den Haag van 600.000 mensen officieel, dus ws veel meer, maar dat heeft hij nooit gedaan. Recent werden ze door vernieuwde vervangen. Alleen voor Amerikaanse soldaten herkenbaar en alleen door hen te bedienen. Gericht op Rusland. Dat is al jaren zo, dus ik neem aan dat Rusland ook aardig wat op de USA gericht heeft. En de USA loopt verre van soepel. Fracking maakt amerikanen ziek, en de aarde kapot, Geoengineering idem, hele meren verdwijnen. bossen zijn kapot en in veel steden is de infrastructuur totaal kapot. Millioen of millioenen daklozen, incl kinderen, zwerven over straat of zijn gedeporteerd naar FEMA instellingen waar US politici geen toegang hebben. Dan de BLM/WOKE/Cancelcultuur beweging en de velen die vaccinaties weigerden en hun baan verloren. Allemaal in de MATRIX, allemaal voorgelogen, bespeeld en gemindprogrammeerd. Ursula van Leyen valt ondertussen in de prijzen. Kennelijk vinden ze daar dat het goed gaat.

  • Ruud Lubbers (1939 -2018) was tot de komst van Mark Rutte de langstzittende premier (12 jaar). In de jaren 80 heeft hij een greep gedaan in de pensioenkas van het ABP, in 1987 heeft hij tijdens een bezoek aan Koeweit ook zaken gedaan met de autoriteiten namens het familiebedrijf Hollandia Kloos & in 1992 heeft hij ons land vertegenwoordigd bij de zgn. milieuconferentie in Rio de Janeiro, bedoeld als inleiding voor de great reset.

   Trix van Amsberg heeft in 1994 nog voor Lubbers gelobbyd bij schurk Bill Clinton om secretaris-generaal te worden van cabaluithangbord NAVO. In een eerder stadium heeft mede-christendemocraat Helmut Kohl hem afgeserveerd als EU-voorzitter.

 4. Nucli komt niet. Mag niet. Gaat niet door!
  Het is beloofd, niet toegestaan en verboden door grotere machten. En noord en zuid. En west en oost weten dit.
  Dit keer worden de entiteiten die tegen de mens zijn opgeruimd, berecht, veroordeeld..
  Het kan inderdaad beangstigend zijn dat stuwdammen, mogelijk worden opgeblazen.
  Maar blijf in je hart. Geef angst geen bodem.

 5. Slechts 1 100Kiloton bom in het Yellowstonepark maakt Amerika onbewoonbaar en zal deze reuze vulkaan weer tot leven wekken en al het leven in de US onmogelijk maken.

 6. …..maar omdat het westen (ook NL) geleid worden door geestelijk zwaar gestoorden, is atoom oorlog niet uitgesloten.
  het staat als nr.1 op de bucket list van Biden en van GB…..

 7. indien ze kernbommen zullen gebruiken , dan vrees ik dat die bommen de kerncentrales niet zullen sparen, die dan de ganse wereld onleefbaar maken.
  dan zitten de elite’s in hun bunkers waar ze nooit mogen uitkomen, want de wereld is dan onleefbaar.
  wat voor mij onbegrijpelijk is :is dat er zoveel organisaties zijn voor alles en nog wat , maar voor de kernbommen te verbieden is er niks , wat als er ergens door een technisch probleem een kernbom spontaan afgaat zoals onlangs een gewone raket in India afging.

 8. Wat een onzin allemaal-
  Opruiende taal en iedereen banģmakend.
  Ik geef toe het is een lastige situatie voor beide kampen.
  Denk dat het verstandig is de onderhandelingen te begiñnen.
  Hoop dat het overkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in