Een gelijktijdige massale aanval met kruisraketten vanaf oorlogsschepen en strategische bommenwerpers treft het midden, westen en oosten van Oekraïne. De Russen hebben negen Tu-160’s en Tu-95’s laten opstijgen die tot 108 raketten kunnen afvuren, bericht Warnews24/7.

De Russen hebben vooral de Oekraïense regio’s Lviv, Lutsk en Kovel, die grenzen aan Polen, getroffen met kruisraketten. Dit kan wijzen op voorbereidingen voor een grondaanval door Wit-Rusland.

Dit is misschien wel de grootste Russische operatie tot nu toe in de Oekraïense oorlog. In heel Oekraïne klinken luchtalarmsirenes omdat raketten kritieke infrastructuur in het land treffen.

Volgens Russische media stegen negen strategische bommenwerpers die 108 kruisraketten kunnen vervoeren tegelijkertijd op om Oekraïense doelen te treffen.

Elk van hen kan 12 kruisraketten van verschillende types dragen, voor een totaal van 108 raketten.

“Oekraïense bronnen melden de lancering van X-101 raketten vanaf een Tu-160 bommenwerper. Naar verluidt zijn er nu negen (!) van dergelijke vliegtuigen in de lucht,” zeggen Russische bronnen.

Tijdens de massale kruisraketaanvallen op Oekraïne vandaag werd een ongebruikelijke tactiek gebruikt.

Volgens Oekraïense bronnen veranderden Russische kruisraketten tijdens de luchtaanvallen in het westen van het land abrupt van baan, waardoor ze de luchtverdediging van de Oekraïense strijdkrachten omzeilden en aanvallen uitvoerden op Vinnitsa en Lutsk.

Uit de informatie blijkt dat sommige raketten hun baan veranderden en in plaats van over de regio’s Khmelnitsky en Ternopil te vliegen, koers zetten naar de regio Ivano-Frankivsk, waarbij ze nauwkeurig doelen in de regio Lutsk troffen.

De Oekraïners hebben in deze gebieden luchtverdedigingssystemen ingezet om de wapenaanvoerroutes vanuit het Westen te beschermen.

  Gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor Geopolitieke* verhoudingen

Dit wordt nu voor het eerst waargenomen tijdens een massale aanval.

Video: Kalibr wordt gelanceerd

Kalibr-raket op weg naar Kiev

Massale explosies in Tsjerkassy – munitie- en brandstofdepots getroffen

Aanvallen in Rivne en Lutsk – Volledige stroomuitval in Nikolaev

Aanvallen op vitale infrastructuurvoorzieningen vonden plaats in Rivne, Lutsk en Kovel, in de regio Volyn.

In Nikolaev werd na aanvallen in de vroege ochtend op kritieke infrastructuurvoorzieningen de stroomvoorziening volledig afgesneden.

Er is ook stroomuitval in de regio’s Kirovograd, Odessa, Rivne, Lutsk en Khmelnytsky. In Odessa is het stedelijk elektrisch vervoer gestopt.

In de regio’s Kiev, Tsjernihiv, Tsjerkassy en Zhitomir zijn beperkingen op het elektriciteitsverbruik ingevoerd.

In Kropyvnytskyi, in de regio Kirovohrad, heeft zich een sterke explosie voorgedaan.

Ook werden raketten gezien boven de regio Poltava en krachtige explosies in Dnepropetrovsk.

Er zijn twee raketaanvallen op het object van de energie-infrastructuur van de Odessa-regio, waardoor er geen licht is in verschillende woonplaatsen van de Odessa-regio, het hoofd van de OVA (Gauleiter), Marchenko

Vanochtend heeft Rusland energie-infrastructuurfaciliteiten getroffen in:

▪️ Kiev.

▪️ Odessa

▪️ Khmelnytskyi.

▪️Dnepropetrovsk.

▪️Lutsk

▪️ Sumy

▪️ Volyn

▪️ Kovel

▪️ Lviv

▪️ Nikolaev

▪️ Kirovograd

▪️ Chernihiv

▪️ Rivne

Dichte rook in Kiev

Verschillende nieuwssites, waaronder die van het TPYXA-netwerk, hebben beelden uitgezonden waarop het neerschieten van een kruisraket door een Oekraïens gevechtsvliegtuig in het luchtruim van Odessa zou zijn vastgelegd.

  12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?

Volgens berichten zou een Oekraïense MiG-29 straaljager een raket boven Odessa hebben neergeschoten.

Video bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het ergste moet nog komen”: Onrust onder de burgerbevolking zal wereldwijd toenemen naarmate de sociaal-economische druk toeneemt, zo waarschuwt het rapportVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOp weg naar een serieuze boem!
Volgend artikelHerinnering: Een “vreedzame ontvolking” is aan de gang
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Meteen die zaak doorpakken. Zet de VS, Europa , NAVO totaal klem.

  Belgorad, Russia, wordt dagelijks aangevallen, dus nu Ukraine goed klem zetten.
  Vooral de regering, Zelinsky , opruimen.

  Ukraine is een zinkend schip aan het worden.
  Merkwaardig zegt de Westerse media hierover nagenoeg niks.
  Objectieve journalistiek is er dus niet.

 2. Zie het juist nog lang duren, hoop dat die ellende juist zou stoppen, het is natuurlijk ook een heel groot land dus dat kan je niet effe op de knietjes krijgen door al die steun en kennis van het Westen!

 3. Pak aan die deepstate shit in de Oekraïne. Dit is de manier om te beginnen de wereldweide cabal aan te pakken. Laten alle NATO militairen die bij dit conflict indirect of rechtstreeks betrokken zijn allemaal maar sneuvelen en zich stuk lopen op het Russische leger Welke veel beter gemotiveerd is. Welke zogenaamde westerse waarden moet de NATO nog verdedigen? Die bestaan eigenlijk helemaal niet meer. Rusland aan het tegen heeft veel meer humane en culturele waarden dan het zogenaamde Westen met hun nep democratieën. Hoe erg ik het ook vind voor de bevolking van Oekraïne, Zet ik soms toch hard te lachen als ik de berichten lees van de overwinningen van de Russen. Dit is allemaal het verdiende loon en Karma van de verloedering van het westen. In mijn beleving staat God, de god van Abraham Isaac en Jacob aan de zijde van de Russische strijders, en zal het westen schaandeloos moeten toezien hoe zij zich hebben vergist in de kracht en het doorzettingsvermogen van Rusland en zeker ook van hun leider. Hoe kun je nou denken dat de Russen 20 biolabs laboratoria zouden accepteren vlakbij de grens van Rusland waar het Ministerie van Defensie van Amerika allerlei proeven doet met biochemische wapens en misschien wel nieuwe covit achtige virussen zit ontwikkelen. En dan moeten we ook nog niet vergeten dat het nazi-regime in de Oekraïne al sinds 2014, na de machtsovername, allemaal Burgers bestormd en terroriseert in de donbass. Dit zijn ook de belangrijkste redenen waarom Poetin met zijn speciale militaire operaties is binnen gevallen in Oekraïne, niet in de laatste plaats omdat de NATO, specifiek te noemen ook Amerika zich niet hebben gehouden aan hun afspraken met Rusland als het gaat om uitbreiding van de NAVO naar andere landen. Poetin heeft al heel veel geduld opgebracht tot het moment waarop hij besloten heeft om de Oekraïne binnen te vallen. De NATO Gaat zich stuk lopen hier op.

  • We gaan de boel even omdraaien: mensen in Oekraïne hebben niets te zeggen, hun overkomt een staatsgreep en vervolgens worden hun bodemschatten verpatst aan Amerikaanse concerns…..een aantal provincies is het niet met de gang van zaken eens en verklaard zich onafhankelijk….blijken die bodemschatten die verpatst zijn vooral net daar in die provincies te liggen…….zelf beslissen over je eigen toekomst mag dus niet en er word een oorlog op gang gebracht en op het punt dat er na jaren vechten een massale door Amerika aangestuurde aanval gaat komen grijpt Rusland in….nu krijgen de burgers in bijvoorbeeld Lviv tegen de Poolse grens bommen op hun dak…..ze hadden geen eens keus in alles….nu, stel dat wij door onze smeerlappen van de politiek en de Militaire tak ( topfuncties zwaar gefêteerd door sponsors)worden meegetrokken in een oorlog waarbij hun in schuilkelders zitten en wij zonder kelders de bommen mogen vangen…..zomaar een vraag: wat doe je dan?

   Wat nu aan de Poolse grens gebeurd kan ook ons overkomen, en de bommen die vallen kunnen zowel uit Rusland komen als uit Amerika….wacht maar tot Willem met aanhang ineens het door ons betaalde vliegtuig pakt naar hun Argentijnse vakantieverblijf…..en dan mooi vanuit daar met lui als Rutte en Kaag ons van afstand de les gaan lezen…..

   Nee, die oorlog is geforceerd door de NATO onder druk van Amerikaanse multinationals met hun respectievelijke miljardairs….en straks als de lijken zijn geteld gaan ze door met leeg roven. De beste remedie is ze massaal dood wensen, wie weet is er een boven natuurlijke energie die wat meewerkt…en anders hooivork eruit en massaal dit niet meer pikken….oorlog is een opzettelijke daad van agressie tegen zowel andere volkeren als het eigen volk….als we hongersnood hadden en hun bergen eten was er nog een stukje logica in oorlog voeren, dit is pure hebzucht en macht wellust…..over de ruggen van Russen, Oekraïners en straks de rest van Europa.

   Morgen bommen op Enkhuizen, Den Haag, Bloemendaal, Amsterdam en Klazienaveen…moeten we klagen of juichen….

 4. Het is bijna onmogelijk, maar stel eens, dat de Snuivende Hobbit levend arresteren, en met hem zijn entourage.

  Dat zou de geschiedenis herschrijven, en veel landen zouden hun excuses moeten aanbieden met schaamrood op de kaken….
  Dat zou prachtig zijn!

 5. Tijd voor rutte om een plastic pistooltje te pakken en te helpen in Oekraine. Kan hij mooi zo’n raket proberen terug te koppen. Psychisch gestoorde dwaas. En neem die hele wef meute fijn mee. Wegwezen.

   • Hmm, Frankrijk? falseflag om uit te lokken? want op geen enkel telegram kanaal of pro Rusische site iets te vinden.

    Al hoop ik dat het wel waar is. maar denk ik niet omdat Rusland af wil wachten, en de tijd hun in de kaart speelt. En in november kans is dat Biden opgerot is. Scheelt wel heel veel geld en herbouw kosten.

 6. En nu: op het zelfde moment de witrussen de grens over, bij de donbas, de Russen, beetje verder de Tjetjenen.
  De Oekies kunnen geen weerstand bieden; geen manschappen die gemotiveerde zijn, en te weinig manschappen.

  Als dat gebeurt is de oorlog in een enkele dag voorbij.
  Even vooraf een bombardement….

 7. Ik als Nederlander zou nooit vechten voor deze pedofiele Nazi regering, nee ik zou er tegen vechten, ik kies de kant van Rusland en wie nog meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in